The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#8001 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa apokalipsa :)
I Negan odnio sve, nemaju sta jesti.
Dotle se Rick i negra zalazu lunch paketima... :izet: raju, nek krepaju :lol: :lol:
Ricku se osladilo :oops: on se ne bi ni vracao :P

ma poceli su lagano jest govna , kad se sjetim epizoda sa guvernerom, terminus, ma da mi je terminus nekako kratko trajao :-?

mislim i sad imaju super tematiku, samo nekako mi usporena serija postade, mislim alooooo imas Negana daj rokacine nek i lucile malo radi svoj poso :mrgreen:
Prva sezona je bila beton betona.
Znam jer sam odjednom pregledao 6 sezona.
Mogla je proci i druga, kao i ona sa guvernerom.
Logovan

#8002 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Prva sezona je bila beton betona.
Ma svaka sezona je dobra na svoj način. :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8003 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
A ne znam....ovih posljednjih par dobri su pocetci i krajevi....polusezona i sezona.
Izmedju su uglavnom fileri koji otaljavaju radnju. Postalo predvidivo i dosadno.
Bolje bi bilo da snime kao u prvoj 6 epizoda kako treba nego 16 ovakvih.
beni-bu-man

#8004 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Logovan wrote:
ma jesu dobre al mi je nekako usporeno postalo :?
sha_ba

#8005 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sha_ba »

Pa to je radi nas sto sporo kontamo :oops: :mrgreen:
beni-bu-man

#8006 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

a videti ces do kraja ove sezone tamam ce krenuti na Negana kad ajmo raja cekajte do oktobra :izet:
Logovan

#8007 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: A ne znam....ovih posljednjih par dobri su pocetci i krajevi....polusezona i sezona.
Izmedju su uglavnom fileri koji otaljavaju radnju. Postalo predvidivo i dosadno.
Bolje bi bilo da snime kao u prvoj 6 epizoda kako treba nego 16 ovakvih.
Smanjio se kvalitet serije, što je i očekivano, ali i dalje se može gledati. :D

Mislim da se izgubila ideja nakon neke 3, 4 sezone, a gledanost je uvijek odlična. Šta će drugo, nego nastaviti snimati još sezona. A razdužuju radnju u epizodama jer sebi kupuju vrijeme šta će i kako će dalje. :D
irac300

#8008 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Svaku seriju kojoj povećaju broj epizoda po sezoni, automatski pada kvalitet. Ista stvar se desila i Vikinzima koje pratim. Nije džaba izraz limunada nastao tek tako.
Jack Be Nimble

#8009 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Sem ove teme ja vise nemam ni sa kim da pricam o ovoj seriji. Sva raja digla ruke od kraja 4 do kraja 6 sezone. Sada trenutno 11 miliona gleda kada se emituje na TV-u sto nije mal broj, ali taj broj je bio 21 milion u toku seste sezone. Do kraja sedmice pogleda jos 6 miliona kroz demand i dvr, ali ipak izgubili su velik broj gledaoca preko noci.

Svi smo manje vise gledali u nadi kako ce prezivti ali isto kako ce pronaci lijek/zasto je krenuo virus/obnoviti civilizaciju itd. Kada je postalo jasno da to nije tema serija, tu su vecina poceli gubiti interes u ovu seriju.
Pandakonda

#8010 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

irac300 wrote:Svaku seriju kojoj povećaju broj epizoda po sezoni, automatski pada kvalitet. Ista stvar se desila i Vikinzima koje pratim. Nije džaba izraz limunada nastao tek tako.
Fazon kod TWD i Vikinga jeste što obje serije imaju izvorni materijal (strip i prava historija), i na našu žalost obje serije se polako približavaju tom nekom "kraju" (TWD stiže strip a Vikings dolazi do kraja zanimljive historije), tako da moraju nekako rastegnuti da uzmu pare.

Razlog što su obje serije bile super zanimljive na početku jeste zato što nije bilo potrebe da se rasteže radnja. Recimo ovaj sad početak sa Neganom je komotno mogao stati u drugom dijelu šeste sezone i onda rat odma u sedmoj sezoni, ali pošto je Kirkman rekao da nikad neće pustit da serija stigne strip uvijek će morati pravit distancu barem jedan čitav arc. Lik je još rekao kako je čak moguće da se serija završi a strip nastavi jer on ima materijala za još dugo dugo vremena, a ja lično ne vidim da će AMC pustit da TWD ide preko desete sezone :-)
Daryl Dixon

#8011 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Logovan wrote:A jebem ti više razvlačenje i naprđivanje o životu, borbi, kako mi to možemo, kako ćemo pobijediti, itd. :oops:

Kako opuštena atmosfera između Ricka i Michone u onom luna parku. Broje šetače, zajebavaju se. :skoljka: Zajebancije su im mogle doći glave. :oops:

Rosita i Sasha pokreću rat. :D
mogle bi njih dvije dobiti po pičci samo tako :oops:
Daryl Dixon

#8012 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

turbofolk wrote:Onoliko oružja se ne daje onakvim nesposobnjakovićima na otpadu, koji se samo cjenkaju. Moguće da će zbog njih propasti akcija uklanjanja Negana i Saviorsa. S druge strane, ona Tara ne može izdržat i reći će Ricku za grupu na moru (one žene koje neko spomenu). One su mnogo srčanije i spremnije za borbu, a osim toga imaju i jak motiv osvete. Nadam se da je onaj Kiki Musampa (Heat) nekako došao do njih i da će odigrati bitnu ulogu u njihovom mobiliziranju, zajedno sa Tarom. Ili je možda i on naišao na neku grupu koju još nismo upoznali. Ovi smećari su samo smetnja i serijalu i Rickovoj ekipi. Ljudi iz Kraljevstva su sigurno bolji izbor, ali zasad Kralj šuti. Tara se taman spremala reći Ricku za žensku grupu na obali, dvoumila se samo radi datog obećanja da ih nikad nikom neće spomenuti.
brat od posljednjeg pojavljivanja u TWD-u snimio film i glavni je lik u nekoj drugoj seriji, opasna akcija bas bas :izet: :-D
Daryl Dixon

#8013 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

r_faruk wrote:cini mi se da je negan trazio od eugena da mu sredi ogradu? ako nisam nesto pomijesao. mozda napravi neki fazon da rick i njegovi prolete kroz ogradu. ono, galami eugen, "povuci tu spagu", rick povuce i padne ograda..... ili im neku drugu zvrcku napravi. meni ove epizode nisu lose, mada sam ih pregledao obje za pola sata :)... akcija, premotaj, akcija, premotaj i tako...
Negan je tražio od frizurice da napravi neko hemijsko jedinjenje i da polije walkere sa tim da se vise ne raspadaju kad se nalaze nabijeni na ogradi.. jedva cekam da vidim na sta ce ti walkeri liciti.. e to bi moglo izvuci sezonu da valja a ujedno i namuciti nasu napacenu druzinu :-D :izet: :thumbup:
r_faruk

#8014 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

znaci ja sam fulio.... hajd vidjecemo...
turbofolk

#8015 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Lako je moguće ovo što pišete, da se možda bliži kraj priče, što se tiče serije. Za strip ne znam. Onaj razgovor između Ricka i Michone, kao nije više riječ samo o nama. Ne smijemo ostaviti djecu da odrastaju u ovakvom svijetu u kojem je Negan alfa i omega. Čak i nagovještaj da bi neko (mislim čak Rick) mogao odapeti u borbi s Neganom. Onda Rickova želja da još malo vremena provede nasamo sa svojom "dragom". Nadam se da griješim, ali kao da nas pripremaju za nekakav tragičan kraj. Vjerovatno slijedi pobjeda nad saviorsima, neki novi svjetski poredak ali sa tragičnim posljedicama. Vidjećemo. Ne znam zašto, meni još nije dotužilo. I dalje s nestrpljenejm čekam ponedjeljak u 22:00.
irac300

#8016 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Daryl Dixon wrote:
Logovan wrote:A jebem ti više razvlačenje i naprđivanje o životu, borbi, kako mi to možemo, kako ćemo pobijediti, itd. :oops:

Kako opuštena atmosfera između Ricka i Michone u onom luna parku. Broje šetače, zajebavaju se. :skoljka: Zajebancije su im mogle doći glave. :oops:

Rosita i Sasha pokreću rat. :D
mogle bi njih dvije dobiti po pičci samo tako :oops:
U bukvalnom smislu. :D
arzuhal

#8017 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

Kad nastane frka i sve se otme kontroli, uletiće oni Vukovi što ih je Morgan pustio, skroz se promjenili, tobe došli, i stignu napravit pravu stvar u posljednjem trenutku...viććeš...
Tito_i_Partija

#8018 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

To bi bilo sigurno hiljadu puta bolje nego ono sto ce stvarno bit'.
janje_

#8019 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

arzuhal wrote:Kad nastane frka i sve se otme kontroli, uletiće oni Vukovi što ih je Morgan pustio, skroz se promjenili, tobe došli, i stignu napravit pravu stvar u posljednjem trenutku...viććeš...
obavili i hadz u medjuvremenu..
arzuhal

#8020 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

janje_ wrote:
arzuhal wrote:Kad nastane frka i sve se otme kontroli, uletiće oni Vukovi što ih je Morgan pustio, skroz se promjenili, tobe došli, i stignu napravit pravu stvar u posljednjem trenutku...viććeš...
obavili i hadz u medjuvremenu..
:lol:

jes... :mrgreen:

Al' zeznuh se neki dan, ne znam koji me đavo tjero da zraknem malo u strip, i sad znam neke momente... :cry: ...ne mogu neke scene da išćeram iz glave, kontam kako li će izgledat na tv-u...

Nema veze s Vukovima, da odmah ka'em, da bude da spojlerišem ovdam.,..
janje_

#8021 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

ja sve kontam pojavi se neka vojska/policija naoruzana do zuba sa zajebanim kapetanom i veli, hajmo sad svi mrs kuci..
arzuhal

#8022 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

Uleti im Atif Dudaković i pregazi sve do Portlanda :twisted:
Jack Be Nimble

#8023 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

arzuhal wrote: :lol:

Al' zeznuh se neki dan, ne znam koji me đavo tjero da zraknem malo u strip, i sad znam neke momente... :cry: ...ne mogu neke scene da išćeram iz glave, kontam kako li će izgledat na tv-u...

Ako ti nije tesko na PP mi napisi sta se desi. Neda se meni cekati niti citati stripove :D
strong69

#8024 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

Jack Be Nimble wrote:

Ako ti nije tesko na PP mi napisi sta se desi. Neda se meni cekati niti citati stripove :D
+1 :-D
arzuhal

#8025 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

strong69 wrote:
Jack Be Nimble wrote:

+1 :-D
Ma nema ništa od tog, kakvi, pokušavam da zaboravim i sam, još da širim dalje... :mrgreen:
Post Reply