Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#8001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
erik2
Ja bih volio da ste u pravu.
Kada sam napisao "nemamo svoje medije" mislio sam na stranacke utjecaje na javne informativne kuce.
p.k.
Kada sam napisao "nemamo svoje medije" mislio sam na stranacke utjecaje na javne informativne kuce.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#8002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Odrastao ste, obrazovan, informisan covjek - bilo bi arogantno od mene da vam ja sugerisem sta cete vi zakljuciti iz nase korenspodencije. Ja iznosim stavove Nase stranke (i ponekad svoje, u prvom licu jednine) i tako vam pomazem da imate stav baziran na cinjenicama, da donesete odredjene opste zakljucke i, konacno, odluku na izborima.
Nas, u principu, i zanimaju glasaci koji su taj mentalni proces u stanju izvesti samostalno.
p.k.
Odrastao ste, obrazovan, informisan covjek - bilo bi arogantno od mene da vam ja sugerisem sta cete vi zakljuciti iz nase korenspodencije. Ja iznosim stavove Nase stranke (i ponekad svoje, u prvom licu jednine) i tako vam pomazem da imate stav baziran na cinjenicama, da donesete odredjene opste zakljucke i, konacno, odluku na izborima.
Nas, u principu, i zanimaju glasaci koji su taj mentalni proces u stanju izvesti samostalno.
p.k.
- Dasi
#8003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ne bi vam se gadilo da imate?Pedja Kojovic wrote:erik2
p.k.
I ova izjava za Niksica je bas fula. Umjesto premijer Niksic staviti "Zijad Turkovic", umjesto "ono sa bratom" staviti "ono sa trudnom zenom". Ako je prebanalan primjer onda staviti Ramiz Dzaferovic i "ono sa Razvojnom bankom". itd. itd.
-
kix.ba
#8004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, o kojem se principu radi kada braniš Nikšića? To je otprilike sve što bar mene zanima na tu temu, jer ja tu ne vidim nikakav princip, već pokušaj odbrane neodbranjivog.
-
convict
#8005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Možda mi je promaklo, iako ovu temu pratim dosta pažljivo, da li je objavljeno ime kandidata za načelnika općine Novi grad i ime potencijalnog gradonačelnika u slučaju da NS bude u mogućnosti da predloži kandidata?
-
VjecitiStudent
#8006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bilo bi dobro da vas zanimaju i oni glasaci kojima je lopovluka, nepotizma i korupcije preko glave, no u svakom slucaju, hvala na odgovorima.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
-
Pedja Kojovic
#8007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kix.ba
Tu se radi, kao sto sam i napisao, o mom utisku o premijeru FBiH.
(Dakle, uzimajuci u obzir njegove i dobre i lose poteze u dosadasnjem mandatu o cemu sam vise pisao na svom blogu).
p.k.
(Dakle, uzimajuci u obzir njegove i dobre i lose poteze u dosadasnjem mandatu o cemu sam vise pisao na svom blogu).
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 10/07/2012 16:26, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#8008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
convict
Imena svih nasih kandidata, kao i naseg gradonacelnika, bice objavljeni uskoro.
p.k.
Imena svih nasih kandidata, kao i naseg gradonacelnika, bice objavljeni uskoro.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#8009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Nema na cemu.
Ja zaista cijenim ljude koji se zanimaju i postavljaju pitanja i smatram da imaju pravo na odgovor.
(Ukoliko se moralno nisu diskvalificirali).
Da li ce im se odgovor dopasti ili ne je sasvim druga stvar.
p.k.
Nema na cemu.
Ja zaista cijenim ljude koji se zanimaju i postavljaju pitanja i smatram da imaju pravo na odgovor.
p.k.
- madner
#8010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne nego ti zakljucujes iz svog predefinisanog stava umjesto da razmislis sta je napisano. Ako mislis da je Niksic prekrsio neku odredbu odmah ga prijavi, dotad je sasvim legitimno da neko kaze da je covjek dobro radio osim sto mu se ne svidja A,B ili C.VjecitiStudent wrote:Meni se cini da su na ovoj temi malo vece stvari na kocki od naseg klasicnog forumskog nadglasavanja.madner wrote:Najbolji su ovi sto se cude kada im niko nece da odgovori na njihova retoricka pitanja.
Sto cini formu postavljenog pitanja potpuno nebitnom.
-
VjecitiStudent
#8011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam cemu uopste ova opaska oko moralne diskvalifikacije kad je taj prag kod vas ocito jako, jako visok.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
Nema na cemu.
p.k.
-
Sancho_de_Sancho
#8012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fina stranka hajmo tako reći
urbana po meni sa pravim evropskim i demokratskim načelima, ali realno mala stranka, sta znaci mala? barem po meni ne nemogu dalje dogurati od skupštine kantona Sarajevo čiji je član ujedno i predsjednik stranke slično nesto kao SDU, mene zanima koliko članova ima stranka na prostoru BIH ?? 
-
VjecitiStudent
#8013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Prijava dabome.madner wrote:Ne nego ti zakljucujes iz svog predefinisanog stava umjesto da razmislis sta je napisano. Ako mislis da je Niksic prekrsio neku odredbu odmah ga prijavi, dotad je sasvim legitimno da neko kaze da je covjek dobro radio osim sto mu se ne svidja A,B ili C.VjecitiStudent wrote:Meni se cini da su na ovoj temi malo vece stvari na kocki od naseg klasicnog forumskog nadglasavanja.madner wrote:Najbolji su ovi sto se cude kada im niko nece da odgovori na njihova retoricka pitanja.
Pa ga odmah na nas nezavisni sud ko i Brankovica, Bicakcica i Covica?
- madner
#8014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stranka bi trebala pokusati okupiti neki siri blok oko svog prijedloga novog ustava, traziti i od gradjanskih stranaka da se ocitiju zasto skupa ne podrze taj i takav prijedlog.
- madner
#8015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sudije su valjda postavljenje od prethodnog saziva.VjecitiStudent wrote:Prijava dabome.madner wrote:Ne nego ti zakljucujes iz svog predefinisanog stava umjesto da razmislis sta je napisano. Ako mislis da je Niksic prekrsio neku odredbu odmah ga prijavi, dotad je sasvim legitimno da neko kaze da je covjek dobro radio osim sto mu se ne svidja A,B ili C.VjecitiStudent wrote:
Meni se cini da su na ovoj temi malo vece stvari na kocki od naseg klasicnog forumskog nadglasavanja.
Pa ga odmah na nas nezavisni sud ko i Brankovica, Bicakcica i Covica?
Daj neka bar prodje do optuznice, ovako je to na ovom nivou.
Ja kazem da si ti lopov.
I time sam te moralno diskretitovao.
-
Pedja Kojovic
#8016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Drago mi je da tako mislite.
Neki su ga, ipak, uspjeli preci.
p.k.
Drago mi je da tako mislite.
Neki su ga, ipak, uspjeli preci.
p.k.
-
VjecitiStudent
#8017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da, zatvori su nam prepuni politicara koje su nam osudile "sudije iz prethodnog saziva".madner wrote:VjecitiStudent wrote:madner wrote: Sudije su valjda postavljenje od prethodnog saziva.
Daj neka bar prodje do optuznice, ovako je to na ovom nivou.
Ja kazem da si ti lopov.
I time sam te moralno diskretitovao.
Ponavljam, u bilo kojoj razvijenoj demokratiji, premijer bi, nakon ove "bratske" afere, naglavacki letio sa mjesta premijera, no jedino kod nas se moze desiti da mu i ovaj jad od preostale opozicije tepa kako je uprkos "malo bratske korupcije" on i dalje "posten, vrijedan i pametan".
- erik2
#8018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VjecitiStudent wrote: no jedino kod nas se moze desiti da mu i ovaj jad od preostale opozicije tepa kako je uprkos "malo bratske korupcije" on i dalje "posten, vrijedan i pametan".
-
kix.ba
#8019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znači ipak je utisak, a ne princip?Pedja Kojovic wrote:kix.ba
p.k.
Kada "utisci" postanu važniji od principa (recimo onoga da ste kontra svih vidova korupcije, u koje spada i nepotizam), mali je korak između onoga što ostane i ovoga što su radili i rade recimo SDP ili SDA. Da i njega napravite, samo vam treba dati "vlast".
-
malimirza
#8020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja jutros procita neki dijalog izmedju Pedje i Vjecitog, a sad ga nemakix.ba
Peđa, o kojem se principu radi kada braniš Nikšića? To je otprilike sve što bar mene zanima na tu temu, jer ja tu ne vidim nikakav princip, već pokušaj odbrane neodbranjivog.
Iz tog razloga savjetujem "suferici u rudari" da se mani "mlacenja prazne slame"
p.s. za neupucene "suferica u rudari" - "suferica" je ona krpa koja se omotavala oko nogu
-"rudara" je cizma nasih oceva, prijatelja koji su zivot proveli u rudniku
- ili ex-Yu "Pedja viri Zlaji iz guzice"!
-
convict
#8021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jest Peđa nezgrapno rekao to što je rekao o Nikšiću, ali fakturisati Nikšićev nepotizam Našoj stranci a ne pomenuti ga na temi o SDP-u je licemjernoerik2 wrote:VjecitiStudent wrote: no jedino kod nas se moze desiti da mu i ovaj jad od preostale opozicije tepa kako je uprkos "malo bratske korupcije" on i dalje "posten, vrijedan i pametan".
- Banksy
#8022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Poenta.kix.ba wrote:Znači ipak je utisak, a ne princip?Pedja Kojovic wrote:kix.ba
p.k.
Kada "utisci" postanu važniji od principa (recimo onoga da ste kontra svih vidova korupcije, u koje spada i nepotizam), mali je korak između onoga što ostane i ovoga što su radili i rade recimo SDP ili SDA. Da i njega napravite, samo vam treba dati "vlast".
Gdje šalješ poruku da je zapravo sasvim svejedno glasaš li za njih ili njihove favorite, Nikšića i SBB ...
- Banksy
#8023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ova izjava o Nikšiću je toliko neočekivana, toliko šokantna i skandalozna da je ne vrijedi ponovo komentirati. Ako je to stav cijele stranke, zaključak o vašem odnosu prema SDP-u se sam nameće i vrlo ga je lako iščitati.
Ipak, ono što mene i dalje zanima je odnos prema SBB-u:
Ono što mi nije jasno je kako i na koji način si došao do zaključka da ipak i uprkos tome:
... SBB može učiniti puno više nego SDA u rješavanju etnički neutralnih problema.
Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima (SBB) puno veca nego sa SDA.
Da pojasnim i pitam ponovo, konkretno.
Šta su to oni učinili, koja su to njihova djela, koje riječi, koji ljudi, koji politički koncept i orijentacija, na osnovu kojih si zaključio ovo iznad? Koji je to novi kvalitet koji oni nose?
Ipak, ono što mene i dalje zanima je odnos prema SBB-u:
To mi je jasno.Pedja Kojovic wrote:
banksy
Mislim da interpretacije mojih izjava na koje se pozivate nisu precizne.(I prije i poslije citiranih rekao sam recenice koje preciznije objasnjavju nas odnos prema SDP-ovom novom koalicionom partneru.
Najkraca, ali dovoljno precizna je ona koja kaze, da je SBB modernija verzija SDA, ali sa istim/slicnim ideoloskim i moralnim "falinkama".
Ono što mi nije jasno je kako i na koji način si došao do zaključka da ipak i uprkos tome:
... SBB može učiniti puno više nego SDA u rješavanju etnički neutralnih problema.
Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima (SBB) puno veca nego sa SDA.
Da pojasnim i pitam ponovo, konkretno.
Šta su to oni učinili, koja su to njihova djela, koje riječi, koji ljudi, koji politički koncept i orijentacija, na osnovu kojih si zaključio ovo iznad? Koji je to novi kvalitet koji oni nose?
Last edited by Banksy on 11/07/2012 10:07, edited 1 time in total.
- madner
#8024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Poenta je da bivsi clanovi i glasaci SDP-a ne podnose bas najbolje pozitivno misljenje o istom.
- Banksy
#8025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znam da si advokat SDP-a, ali novost mi je ta uloga i na ovoj temi.madner wrote:Poenta je da bivsi clanovi i glasaci SDP-a ne podnose bas najbolje pozitivno misljenje o istom.
Pričekajmo zvaničnog predstavnika.