Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- irac300
#8001 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma ja mislim da će pri narednom okupljanju reprezentacije biti i zvanična promocija novih dresova. Sad što smo mi pijačari kao narod, pa neko odmah uslika kutiju sa novom garniturom dresova da pokaže raji ili si jaran s nekim od reprezentativaca, pa preko štele dobiješ dres i odmah na FB da te ljudi vidU je skroz druga strana medalje. Vjerujem da nekom Johansonu u Švedskoj to nikada ne bi palo na pamet, isto kao i Ludoviku iz Francuske. 
- kamen spoticanja
#8002 Re: Dres reprezentacije BiH
Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
dakle idemo u francusku
Aham Umbro
dakle idemo u francusku
- Edin H.
#8003 Re: Dres reprezentacije BiH
Klosariirac300 wrote:Ma ja mislim da će pri narednom okupljanju reprezentacije biti i zvanična promocija novih dresova. Sad što smo mi pijačari kao narod, pa neko odmah uslika kutiju sa novom garniturom dresova da pokaže raji ili si jaran s nekim od reprezentativaca, pa preko štele dobiješ dres i odmah na FB da te ljudi vidU je skroz druga strana medalje. Vjerujem da nekom Johansonu u Švedskoj to nikada ne bi palo na pamet, isto kao i Ludoviku iz Francuske.
-
Dzontra_Volta
#8004 Re: Dres reprezentacije BiH
Zar nisu Nike kupile Umbro?kamen spoticanja wrote:Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
dakle idemo u francusku
A u prošlom barazu su prošle sve reprezentacije koje su imale Nike dresove.
- kamen spoticanja
#8005 Re: Dres reprezentacije BiH
Zato sto su direktno prosle sve koje su nosile adidasDzontra_Volta wrote:Zar nisu Nike kupile Umbro?kamen spoticanja wrote:Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
dakle idemo u francusku
A u prošlom barazu su prošle sve reprezentacije koje su imale Nike dresove.
- Bosanski_kralj
#8006 Re: Dres reprezentacije BiH
U kartonskoj kutiji promovišu dresove.
Pa bolje da su to uradili u pletenim sepetima, nekako je to više bosanskije, orginalnije.. 
- phillie
#8007 Re: Dres reprezentacije BiH
Kakva ba ljudi promocija, sta vam je...ovo su slike sto bi rekli "leaked"
Ko kad se ceka iPhone xx pa "procuri" slika kako izgleda... Hamdo iz skladista nije mog'o odolit' pa da se ne pohvali pred rajom, pa uslik'o.
Ako nista, valjda ce pred baraz u onom fan shopu organizovati neki prijem za sedmu silu na temu novog dresa...
Ako nista, valjda ce pred baraz u onom fan shopu organizovati neki prijem za sedmu silu na temu novog dresa...
- insomnia78
#8008 Re: Dres reprezentacije BiH
Hoce, hoce ko i za prosli
-
Piko18
#8009 Re: Dres reprezentacije BiH
Mislim da malo pretjerujete, imali smo i mi prezentaciju dresova samo sto je kasnila kao i sve u ovoj drzavi...a sad svrsavate na obicne slike iz svlacionice jake mi promocije. Evo i par slika kao dokaz

Da ne trazim dalje, uglavnom imali smo i mi te neke fotosopirane slikice samo sto nisu na pravi nacin promovisane. Sto se tice novih dresova ok, nista posebno malo vise detalja nekih ubacenih koji nemaju neku posebnu vezu sa nama, mada realno bolje i ovako nego neke zmajeve po dresu.

Da ne trazim dalje, uglavnom imali smo i mi te neke fotosopirane slikice samo sto nisu na pravi nacin promovisane. Sto se tice novih dresova ok, nista posebno malo vise detalja nekih ubacenih koji nemaju neku posebnu vezu sa nama, mada realno bolje i ovako nego neke zmajeve po dresu.
- AmiĐa_Idriz
#8010 Re: Dres reprezentacije BiH

Ova mi je najjača bila, a i ona je vrh kad ljubi grb
- House
#8011 Re: Dres reprezentacije BiH
bolja naša prezentacija dresova od švedske deset puta 
Last edited by House on 08/11/2015 15:29, edited 1 time in total.
- insomnia78
#8012 Re: Dres reprezentacije BiH
Jest, samo sto si, dok je ta prica oko dresova za SP bila aktuelna, po svjetskim medijima im'o ovo

A i te slicice koje ti stavljas su plaho ruzno odradjene
Pretamne, nista se ne vidi i ko da ih je dizajnir'o trinaestogodisnjak

- House
#8013 Re: Dres reprezentacije BiH
insomnia78 wrote:Jest, samo sto si, dok je ta prica oko dresova za SP bila aktuelna, po svjetskim medijima im'o ovo
- insomnia78
#8014 Re: Dres reprezentacije BiH
Druga int stranica u istom periodu
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi J.Koreje za predstojece SP...

Ista stranica, isti dan
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi BiH za...bla, bla, bla

Kontas razliku?
Ove debilne slike su bile prve na skoro svim stranicama koje su pricale o novim dresovima za SP
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi J.Koreje za predstojece SP...

Ista stranica, isti dan
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi BiH za...bla, bla, bla

Kontas razliku?
Ove debilne slike su bile prve na skoro svim stranicama koje su pricale o novim dresovima za SP
-
archi_a
#8015 Re: Dres reprezentacije BiH
Poenta je da se insistira da ne može neki fan shop izbaciti slike i staviti u prodaju dres
prije nego što taj dres dobije NSBiH i ne napravi zvaničnu prezentaciju. Ne treba puno da bi to išlo kako treba i da bi se podiglo na profesionalniji nivo. Samo treba malo uključiti "mozgiće". Ebeš više improvizaciju.
- insomnia78
#8016 Re: Dres reprezentacije BiH
Stvar je u tome sto je to nama zabremedet, mo's misliti imamo Adidas, nismo vise papci, pa daj odma' slikuarchi_a wrote:Poenta je da se insistira da ne može neki fan shop izbaciti slike i staviti u prodaju dresprije nego što taj dres dobije FSBiH i ne napravi zvaničnu prezentaciju. Ne treba puno da bi to išlo kako treba i da bi se podiglo na profesionalniji nivo. Samo treba malo uključiti "mozgiće". Ebeš više improvizaciju.
Mada evo vidimo ni da to savez apsolutno ne zanima
-
Piko18
#8017 Re: Dres reprezentacije BiH
Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
- House
#8018 Re: Dres reprezentacije BiH
adidas je sklepao dres za sp
nije bilo vremena za nekakve fancy prezentacije i sl.
eto izgovora
eto izgovora
- insomnia78
#8019 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa eto i ovaj ti je prikazan prije prezentacijePiko18 wrote:Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
-
Piko18
#8020 Re: Dres reprezentacije BiH
haha ma razumijem ja drug sve, al nije to nikakva tajna da se cuva u sefu. Cesto se upravo namjerno pustaju slike novih stvari kako bi se dobile prve reakcije kupaca. Kazem ti svi smo mi svjesni da savez ne radi bas najbolje taj posao i gotovo al ocito da ima pomaka sto je dobro.insomnia78 wrote:Pa eto i ovaj ti je prikazan prije prezentacijePiko18 wrote:Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
- Laertes
#8021 Re: Dres reprezentacije BiH
Ljudi moji, dresovi su bajni, krasni... Vidjeste li vi ove krpe kod rukometaša? Haad i zmajska krila 
- argyle
#8022 Re: Dres reprezentacije BiH
Novi dres Italije, prezentacija uzivo, Rai sport 1
Palazzo Vecchio, Firenze
promotivni spot
Palazzo Vecchio, Firenze
promotivni spot
- Thorgerson
#8023 Re: Dres reprezentacije BiH
Nepotrebno je i to, ako je u pitanju lova.limeni wrote: Valja platit avionsku kartu Edinu, Emiru i Asmiru to ti je odmah 3000 maraka..Onda salu uzeti pola dana organizovati i to je nesto para i posla..lakse je ustediti tih mozda 4-5000 maraka i otici u restoran Bosna ili Bazeni.
Posaljes opremu postom njima trojici. Platis u svakoj zemlji fotografa da ih uslika sa onim zelenim platnom iza, u nekoliko poza.
Dobijes nazad slike i u photoshopu mozes raditi cuda.
Uostalom tako je i pola slika od ostalih reprezentacija nastalo.
Mada adidas je sigurno spremne dresove imao prije mjesec dana, dakle igraci su se mogli fotografisati u istima proslo kolo.
Amaterizam.
p.s. sami dresovi nista posebno. Mene ne nervira dizajn dresa, nervira me to sto smo cekali jebenih godinu dana da vidimo nesta...ono vau...i nista. Za ovo je njima trebala godina dana. Pa daje molim vas. Da povuku jednu bezlicnu liniju preko dresa ili da iskopiraju onu salvetu. Smijesno. Al to je adidas. Ovaj dizajn je mogao biti gotovo dvije noci nakon potpisa ugovora.
- pepeljara
#8024 Re: Dres reprezentacije BiH
Prosto covjeka sram ufati kako se ophode prema repki 
Marketing = dobra prodaja, nikad doci tobe.
Marketing = dobra prodaja, nikad doci tobe.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8025 Re: Dres reprezentacije BiH
sve dok dinosaurusi ne izadžu iz kardeljevskog nacional-socijalizma i shvate da se od PRODAJE dresova ZARADŽUJE ovo neče mači s mrtve toćke