Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

irac300

#8001 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

Ma ja mislim da će pri narednom okupljanju reprezentacije biti i zvanična promocija novih dresova. Sad što smo mi pijačari kao narod, pa neko odmah uslika kutiju sa novom garniturom dresova da pokaže raji ili si jaran s nekim od reprezentativaca, pa preko štele dobiješ dres i odmah na FB da te ljudi vidU je skroz druga strana medalje. Vjerujem da nekom Johansonu u Švedskoj to nikada ne bi palo na pamet, isto kao i Ludoviku iz Francuske. :D
kamen spoticanja

#8002 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by kamen spoticanja »

Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
dakle idemo u francusku :mrgreen:
Edin H.

#8003 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

irac300 wrote:Ma ja mislim da će pri narednom okupljanju reprezentacije biti i zvanična promocija novih dresova. Sad što smo mi pijačari kao narod, pa neko odmah uslika kutiju sa novom garniturom dresova da pokaže raji ili si jaran s nekim od reprezentativaca, pa preko štele dobiješ dres i odmah na FB da te ljudi vidU je skroz druga strana medalje. Vjerujem da nekom Johansonu u Švedskoj to nikada ne bi palo na pamet, isto kao i Ludoviku iz Francuske. :D
Klosari :oops:
Dzontra_Volta

#8004 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Dzontra_Volta »

kamen spoticanja wrote:Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
Zar nisu Nike kupile Umbro?
A u prošlom barazu su prošle sve reprezentacije koje su imale Nike dresove.
kamen spoticanja

#8005 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by kamen spoticanja »

Dzontra_Volta wrote:
kamen spoticanja wrote:Koju marku dresa nose Irci?
Aham Umbro
Zar nisu Nike kupile Umbro?
A u prošlom barazu su prošle sve reprezentacije koje su imale Nike dresove.
Zato sto su direktno prosle sve koje su nosile adidas :D
Bosanski_kralj

#8006 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

U kartonskoj kutiji promovišu dresove. :-) Pa bolje da su to uradili u pletenim sepetima, nekako je to više bosanskije, orginalnije.. :oops:
phillie

#8007 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Kakva ba ljudi promocija, sta vam je...ovo su slike sto bi rekli "leaked" :D :D Ko kad se ceka iPhone xx pa "procuri" slika kako izgleda... Hamdo iz skladista nije mog'o odolit' pa da se ne pohvali pred rajom, pa uslik'o.

Ako nista, valjda ce pred baraz u onom fan shopu organizovati neki prijem za sedmu silu na temu novog dresa...
insomnia78

#8008 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Hoce, hoce ko i za prosli
Piko18

#8009 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Piko18 »

Mislim da malo pretjerujete, imali smo i mi prezentaciju dresova samo sto je kasnila kao i sve u ovoj drzavi...a sad svrsavate na obicne slike iz svlacionice jake mi promocije. Evo i par slika kao dokaz
Image
Image
Da ne trazim dalje, uglavnom imali smo i mi te neke fotosopirane slikice samo sto nisu na pravi nacin promovisane. Sto se tice novih dresova ok, nista posebno malo vise detalja nekih ubacenih koji nemaju neku posebnu vezu sa nama, mada realno bolje i ovako nego neke zmajeve po dresu.
AmiĐa_Idriz

#8010 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Ova mi je najjača bila, a i ona je vrh kad ljubi grb :bih:
House

#8011 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by House »

bolja naša prezentacija dresova od švedske deset puta :wink:
Last edited by House on 08/11/2015 15:29, edited 1 time in total.
insomnia78

#8012 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Jest, samo sto si, dok je ta prica oko dresova za SP bila aktuelna, po svjetskim medijima im'o ovo
Image
A i te slicice koje ti stavljas su plaho ruzno odradjene
Pretamne, nista se ne vidi i ko da ih je dizajnir'o trinaestogodisnjak
House

#8013 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by House »

insomnia78 wrote:Jest, samo sto si, dok je ta prica oko dresova za SP bila aktuelna, po svjetskim medijima im'o ovo
Image
A i te slicice koje ti stavljas su plaho ruzno odradjene
Pretamne, nista se ne vidi i ko da ih je dizajnir'o trinaestogodisnjak
:lol: :lol:
insomnia78

#8014 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Druga int stranica u istom periodu
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi J.Koreje za predstojece SP...
Image
Ista stranica, isti dan
Pogledajte kako izgledaju novi dresovi BiH za...bla, bla, bla
Image

Kontas razliku?

Ove debilne slike su bile prve na skoro svim stranicama koje su pricale o novim dresovima za SP
archi_a

#8015 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Poenta je da se insistira da ne može neki fan shop izbaciti slike i staviti u prodaju dres :-) prije nego što taj dres dobije NSBiH i ne napravi zvaničnu prezentaciju. Ne treba puno da bi to išlo kako treba i da bi se podiglo na profesionalniji nivo. Samo treba malo uključiti "mozgiće". Ebeš više improvizaciju.
insomnia78

#8016 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:Poenta je da se insistira da ne može neki fan shop izbaciti slike i staviti u prodaju dres :-) prije nego što taj dres dobije FSBiH i ne napravi zvaničnu prezentaciju. Ne treba puno da bi to išlo kako treba i da bi se podiglo na profesionalniji nivo. Samo treba malo uključiti "mozgiće". Ebeš više improvizaciju.
Stvar je u tome sto je to nama zabremedet, mo's misliti imamo Adidas, nismo vise papci, pa daj odma' sliku
Mada evo vidimo ni da to savez apsolutno ne zanima
Piko18

#8017 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Piko18 »

Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
House

#8018 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by House »

adidas je sklepao dres za sp :wink: nije bilo vremena za nekakve fancy prezentacije i sl.

eto izgovora :D
insomnia78

#8019 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Piko18 wrote:Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
Pa eto i ovaj ti je prikazan prije prezentacije
Piko18

#8020 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Piko18 »

insomnia78 wrote:
Piko18 wrote:Procitaj sta sam napisao insomnia78 , da je kasno sve to doslo, posto je nas savez azuran a javnost je vec bila preplavjena kucnim slikama dresa. O samom nacinu prezentacije dalo bi se raspravljat, meni licno je bzz ovaj setougaoni pattern kao sjena al sve u svemu nije to ni toliko strasno kako neki hoce predstaviti. Dok im je pojam prezentacije nekih drugih koji isto tako nisu nista specijalno. Poenta je da savez treba naci nekog ko moze marketinski promovirat nove dresove na pravi nacin i u pravo vrijeme jer su oni ocito nesposobni za mnoge stvari pa tako i dresove.
Pa eto i ovaj ti je prikazan prije prezentacije
haha ma razumijem ja drug sve, al nije to nikakva tajna da se cuva u sefu. Cesto se upravo namjerno pustaju slike novih stvari kako bi se dobile prve reakcije kupaca. Kazem ti svi smo mi svjesni da savez ne radi bas najbolje taj posao i gotovo al ocito da ima pomaka sto je dobro.
Laertes

#8021 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Laertes »

Ljudi moji, dresovi su bajni, krasni... Vidjeste li vi ove krpe kod rukometaša? Haad i zmajska krila :-)
argyle

#8022 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by argyle »

Novi dres Italije, prezentacija uzivo, Rai sport 1
Palazzo Vecchio, Firenze

promotivni spot
Thorgerson

#8023 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Thorgerson »

limeni wrote: Valja platit avionsku kartu Edinu, Emiru i Asmiru to ti je odmah 3000 maraka..Onda salu uzeti pola dana organizovati i to je nesto para i posla..lakse je ustediti tih mozda 4-5000 maraka i otici u restoran Bosna ili Bazeni.
Nepotrebno je i to, ako je u pitanju lova.

Posaljes opremu postom njima trojici. Platis u svakoj zemlji fotografa da ih uslika sa onim zelenim platnom iza, u nekoliko poza.
Dobijes nazad slike i u photoshopu mozes raditi cuda.

Uostalom tako je i pola slika od ostalih reprezentacija nastalo.

Mada adidas je sigurno spremne dresove imao prije mjesec dana, dakle igraci su se mogli fotografisati u istima proslo kolo.

Amaterizam.

:run:

p.s. sami dresovi nista posebno. Mene ne nervira dizajn dresa, nervira me to sto smo cekali jebenih godinu dana da vidimo nesta...ono vau...i nista. Za ovo je njima trebala godina dana. Pa daje molim vas. Da povuku jednu bezlicnu liniju preko dresa ili da iskopiraju onu salvetu. Smijesno. Al to je adidas. Ovaj dizajn je mogao biti gotovo dvije noci nakon potpisa ugovora.

:run:
pepeljara

#8024 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by pepeljara »

Prosto covjeka sram ufati kako se ophode prema repki :(

Marketing = dobra prodaja, nikad doci tobe.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8025 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

sve dok dinosaurusi ne izadžu iz kardeljevskog nacional-socijalizma i shvate da se od PRODAJE dresova ZARADŽUJE ovo neče mači s mrtve toćke :roll:
Post Reply