Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
ronnie

#8001 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

radostan dan wrote:hrvati su potpuno u pravu glede ćirilice, jer oni odlično znaju kakva je to opasnost.....daš im 5 minuta ćirilice, načisto pobrljave, i ode tisućljetna kultura u tri mičke paterine.
radostan dan wrote:majke mi...ja rekO - evo edukatora...kad klinko, još šaban u glavi.

samo Ćute i plešu, evo što se desi kad ljudima zabraniste latinicu :D
JohnnyS

#8002 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:Ali zato država ne pravi plan i program upisa na te smjerove i zanimanja....bitno je da se uzme upisnina i kadar na istima ima posla i dobre plate sve sa tezgarenjem :|

Da, država puškom tjera retardirane ljude da upisuju fakultete za koje i malo dijete zna da ne obećavaju ni teoretsku mogućnost zaposlenja. Kad ne bi bilo komparativne indologije onda bi se prigovaralo državi da zanemaruje humanističke znanosti (iako je meni to skoro pa oksimoron, znanosti su biomedicinske i tehničke, humanističke su ajmo reći discipline...) i guši multikulturalnost, upoznavanje drugog i drukčijeg.
radostan dan

#8003 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ronnie wrote:

:)

ništa bez nadaleko poznatog, čuvenog i prepoznatljivog zg humora...hoću li pretjerati ako kažem - i zaraznog?
nosara

#8004 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

JohnnyS wrote:Nijedna normalna država ne nalazi svojim građanima posao. To rade sami građani. Vrijeme je da napustite te vremenom pregažene propale društvene sustave i uđete u 21. stoljeće.
:lol:

:kiss:
ioannes

#8005 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ioannes »

JohnnyS wrote:Nijedna normalna država ne nalazi svojim građanima posao. To rade sami građani. Vrijeme je da napustite te vremenom pregažene propale društvene sustave i uđete u 21. stoljeće.
ova zadnja recenica mi nesto na Neoliberalizam² mirisi
JohnnyS

#8006 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

ioannes wrote:

To mi je i bio cilj. Dok ne dođe nešto bolje, neoliberalizam je najbolji sustav kojeg poznajemo jer je pobijedio sve ostale.
muha_sa

#8007 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:
ronnie wrote:

:)

ništa bez nadaleko poznatog, čuvenog i prepoznatljivog zg humora...hoću li pretjerati ako kažem - i zaraznog?
:lol: :thumbup:
Bodkin

#8008 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Smijesna vam je prica malo. Da, drzava ne treba ljudima nalaziti posao. Ali drzava mora obezbijediti uslove za zaposljavanje. Jer ako ne moze, koji ce ti onda kur**. I kako to da u eu drzava fino nalazinposlove za sve koji su na birou :wink:
ioannes

#8009 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ioannes »

JohnnyS wrote:
ioannes wrote:

To mi je i bio cilj. Dok ne dođe nešto bolje, neoliberalizam je najbolji sustav kojeg poznajemo jer je pobijedio sve ostale.
Neoliberalizam je samo varijanta ili modifikacija kapitalistickog sustava,koji je po svojoj naravi naravno jedan primitavan sustav jer tezi izigravanju ljudi....ako je pobjedio sve ostale,to ne znaci da je dobar
JohnnyS

#8010 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:Smijesna vam je prica malo. Da, drzava ne treba ljudima nalaziti posao. Ali drzava mora obezbijediti uslove za zaposljavanje. Jer ako ne moze, koji ce ti onda kur**. I kako to da u eu drzava fino nalazinposlove za sve koji su na birou :wink:

Moj je stav da država treba osigurati policiju, vatrogasce, vojsku, neku temeljnu državnu upravu, školstvo, osnovnu razinu zdravstvene zaštite te pomoć najugroženijim skupinama (invalidi, njihove obitelji, unesrećeni elementarnim nepogodama). Junačina od 110 kila koji kukaju kako nemaju posla i kako im država nije osigurala uvjete mi je pun k.... Svugdje u svijetu je migracija za poslom, ako posla nema u Obrovcu neka odu u Zadar pa probaju.
JohnnyS

#8011 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

ioannes wrote: Neoliberalizam je samo varijanta ili modifikacija kapitalistickog sustava,koji je po svojoj naravi naravno jedan primitavan sustav jer tezi izigravanju ljudi....ako je pobjedio sve ostale,to ne znaci da je dobar

Da je komunizam bio bolji, danas bi cijeli svijet bio komunistički jer bi ljudi na trulom zapadu u osamdesetim govorili "Želimo i mi biti poput Bugarske" i rušili bi svoje vlasti kao što su to radili ljudi širom Istočne Europe.
nosara

#8012 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

JohnnyS wrote:
Bodkin wrote:Smijesna vam je prica malo. Da, drzava ne treba ljudima nalaziti posao. Ali drzava mora obezbijediti uslove za zaposljavanje. Jer ako ne moze, koji ce ti onda kur**. I kako to da u eu drzava fino nalazinposlove za sve koji su na birou :wink:

Moj je stav da država treba osigurati policiju, vatrogasce, vojsku, neku temeljnu državnu upravu, školstvo, osnovnu razinu zdravstvene zaštite te pomoć najugroženijim skupinama (invalidi, njihove obitelji, unesrećeni elementarnim nepogodama). Junačina od 110 kila koji kukaju kako nemaju posla i kako im država nije osigurala uvjete mi je pun k.... Svugdje u svijetu je migracija za poslom, ako posla nema u Obrovcu neka odu u Zadar pa probaju.
:lol:

Zadar, poznat i kao hrvatski hongkong... :D
ioannes

#8013 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ioannes »

JohnnyS wrote:
ioannes wrote: Neoliberalizam je samo varijanta ili modifikacija kapitalistickog sustava,koji je po svojoj naravi naravno jedan primitavan sustav jer tezi izigravanju ljudi....ako je pobjedio sve ostale,to ne znaci da je dobar

Da je komunizam bio bolji, danas bi cijeli svijet bio komunistički jer bi ljudi na trulom zapadu u osamdesetim govorili "Želimo i mi biti poput Bugarske" i rušili bi svoje vlasti kao što su to radili ljudi širom Istočne Europe.
upozorio bi te da ne pokusavas argumenirati crno - bijelom pricom ako kritiziram kapitalizam onda sam sigurno za komunizam...
komunizam na jednoj strani nikad nije mogao konkurirati kapitalizmu jer zivimo na jednom planetu kojeg djelimo....
jer priroda kapitala je ta da zeli rasti i imati stalno vise i jedan suprotan sustav tome naravno nemoze konkurirati, toga ga naravno ne cini ispravnijim za dobrobit naroda
JohnnyS

#8014 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

sherbett wrote:
JohnnyS wrote:

sve ovo što si ti nabrojao se podrazumijeva. Zašto? jer država bez toga ne funkcionira. Kao što vidimo, ne funkcionira ni bez zaposlenih ljudi. kod nas se broj umirovljenika skoro izjednačio s brojem zaposlenih. normalna država za normalno funkcioniranje treba imati tri puta više zaposlenih od umirovljenika.
a ako ćemo biti prosti, rad je Ustavom garantirano pravo.
država ne pomaže poslodavcima da im olakša da zapošljavaju. i točka!

Ako govorimo o Hrvatskoj, država i ne može olakšavati zapošljavanje jer nameti moraju ostati visoki da bi se financirala suludo visoka socijalna prava. Invalidnine i vojne mirovine više od prosječnih plaća, zdravstvo dostupno svima, umirovljenici u pedestim, Hrvatska će ljosnuti jače od Grčke, visoke plaće u javnom sektoru (pa da pojedini liječnici imaju više od Predsjednika - slažem se da vrijede više, ali ako ih država plaća onda ne mogu dobivati toliko)... A da se ide rezati sve što se rezati treba, imao bi prosvjede na sve strane, gorila bi država. Dobro je rekao onaj lik neku večer u Otvorenom (bio je poslije i u NU2, ne znam kako se zove), sindikati su najveća kočnica Hrvatske, ne daju nikakvo rezanje prava, a kukaju kako posla nema, kako država ne osigurava uvjete, pa kako će, Švicarska bi propala... A onaj profesionalni zaštitnik radnika koji nema vjerojatno dana radnog staža Vilim Ribić se ibretio, kao da je taj poduzetnik nešto slagao.

Dakle da rezimiram, da bi bilo cijeloj Hrvatskoj bolje, prvo dobrom dijelu treba postati gore jer država ionaku grca u neimaštini i nema odakle "poticati zapošljavanje" dok barem pola milijuna ljudi dobiva daleko više nego zaslužuje.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#8015 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

JohnnyS wrote:

Aha....eto Zadar i Split su doživjeli ekonomski bum i ekspanziju :-) Jebeš Roterdam šta je splitska luka....de odvadi bar dvije lopate :jbt:
Domaci izdajnik

#8016 Re: Desavanja u Hrvatskoj

JohnnyS wrote:Invalidnine i vojne mirovine više od prosječnih plaća, zdravstvo dostupno svima, umirovljenici u pedestim, Hrvatska će ljosnuti jače od Grčke, visoke plaće u javnom sektoru (pa da pojedini liječnici imaju više od Predsjednika - slažem se da vrijede više, ali ako ih država plaća onda ne mogu dobivati toliko)... A da se ide rezati sve što se rezati treba, imao bi prosvjede na sve strane, gorila bi država.
Griješiš. Grčka iako je u dubiozi je za sve nas ex-Yu spahiluke Švica po standardu. Kad bi završili kao oni bili bi ajmo reći uspješni :mrgreen:
Kad režu i stežu kajiš režu čistačice, portire, vozače i niže pozicije, kad bi dirnuli u višu kastu sami bi sebi pucali u koljeno.... :oops:
animals

#8017 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Drzava je ta koja treba privuci ulagace..raznim olaksicama..
i tako dolazis do radni mjesta..
Pa jel vi znate da jedan Bec ima vise prihoda od turizma od cijele Hrvatske..
pored onakvog Jadrana..ali trebas imati pametne politicare, a ne lopove..
JohnnyS

#8018 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:
JohnnyS wrote:

Aha....eto Zadar i Split su doživjeli ekonomski bum i ekspanziju :-) Jebeš Roterdam šta je splitska luka....de odvadi bar dvije lopate :jbt:

Nisam htio replicirati kolegi koji je zaostao u 80-im, ali evo i ti praviš istu grešku. Čitajte s razumijevanjem, ja nisam rekao da je Zadar Ženeva već da odu u Zadar i neka probaju. Možda ima posla, a možda nema. Moja je poanta da to neće ni saznati ako kmeče iz Obrovca.
Domaci izdajnik

#8019 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Razlika između Zadra i Obrovca je u tome što je ovaj prvi na obali pa ih to iščupa preko sezone. Ne zna se gdje je veća bijeda u Zadru ili Splitu, mani se hvalospjeva RTL i Nove TV o sezoni, ljepoti, turizmu i ostalom to je samo privid.
JohnnyS

#8020 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Lajavikrelac wrote:Razlika između Zadra i Obrovca je u tome što je ovaj prvi na obali pa ih to iščupa preko sezone. Ne zna se gdje je veća bijeda u Zadru ili Splitu, mani se hvalospjeva RTL i Nove TV o sezoni, ljepoti, turizmu i ostalom to je samo privid.

Zna se, veća je bijeda u Splitu. Što bi rekli u tim gradovima, ja u kupe, vi u špade. Gdje, molim ukažite mi na samo jedan upis, ja pričam o nekoj dobroj situaciji u Hrvatskoj ili općenito ičem pozitivnom o toj zemlji (zadnje čega se sjećam pozitivnog je zakon po kojem se kažnjava one koji misle da fasada nije sastavni dio objekta) pa da mi imputirate neke hvalospjeve RTL-a i Nove TV? Ili to ili isprika zbog zlonamjernosti pa da nastavimo s raspravom o nezaposlenosti i ulozi države vezano uz istu.
zg2

#8021 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

@ Lajavi,

ti zaslužuješ Nobelovu nagradu za političko ekonomsku analizu Hrvatske
očito, imaš velike komplekse i frustracije, kad si non-stop na ovoj temi...Image
dječak sa šibicama

#8022 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Ako je u Splitu bijeda, sta je onda u Bosni, kolera :-)
LBVIEW

#8023 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

zg2 wrote:@ Lajavi,

ti zaslužuješ Nobelovu nagradu za političko ekonomsku analizu Hrvatske
očito, imaš velike komplekse i frustracije, kad si non-stop na ovoj temi...Image
Ma ne moze vam oprostiti vojno-redarstvenu akciju "Oluja" :thumbup: , ima knindzi u rodu. :D A inace, kad ne glumi banjaluckog "kosmopolitu", pise hvalospjeve Arkanu po drugim forumima.
Grover

#8024 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Grover »

Image

U sedam godina, koliko je dosad s koalicijskim partnerićima vladao samostalnom Hrvatskom, SDP-u je strah od zamjeranja desničarskim bukačima bio jedan od ključnih orijentira pri vođenju politike

Promakao vam je 28. siječnja 2015., zar ne? Već ste ga sutradan zaboravili, priznajte. A da vas danas netko, ne znam, neki pametnjaković s ovog portala i ispod istog ovakvog naslova sad zapita po čemu biste ga se ipak trebali sjećati i vi i svi u Hrvatskoj, ništa vam posebno bitno ne bi palo na pamet. Ako se štogod važno i dogodilo tog 28. siječnja, do danas je zasjenjeno još važnijim događanjima u međuvremenu: Severina je poslala desetak novih selfija iz Perzijskog zaljeva, u Haagu su odbačene uzajamne tužbe za genocid, rukometaši su nam se izblamirali u Kataru, rodila je (i to curicu, ma zamisli ti!) Marijana Batinić, pao je još jedan dalekoistočni putnički avion, Cipras je krenuo taktizirati, startao je oprost dugova, padali su novi niski udarci oko Visoke 22, Ivanišević se fotkao s australskom Srpkinjom, IS je spalio jordanskog pilota, Jordan se osvetio vješanjem dvoje radikala, Sušić se nije uspio prodati u Italiju, javila se još jedna kojoj, po guzi, Kim Kardashian nije ni do koljena, pobunjenici i dalje divljaju po Ukrajini, papa će doći u Sarajevo, kći Whitney Houston nađena u komi, Tudor dao ostavku, Glavaš se vratio natrag u garažu, Meteoalarm i šatoraši svakog su dana označili još jednu crvenu opasnost...

Doista, tko bi se pored svega toga još sjećao i nekog davnog 28. siječnja 2015.? Čak ni kad bi vam neki mudrijaš, recimo baš na ovom portalu, ustvrdio da je Republika Hrvatska baš tog dana izgubila obraz, ne biste se mogli sjetiti nijednog povoda za takvo, je li, baljezganje.

Dobro, jasno je da vas treba podsjetiti: te srijede kasno navečer, Republiku Hrvatsku bilo je strah i sram što mora poštivati vlastiti zakon i civilizacijske stečevine zapadnoga kruga. Bilo joj je neugodno i pred samom sobom i pred svima nama. Te je kasne zimske večeri, naime, skupina policijskih specijalaca pod "fantomkama" dopratila jednog civila s istom takvom maskirnom kapom do spomenika u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića i osiguravala ga "dugim cijevima" dok je gospodin, što je tiše moguće, dlijetom s bijelog obeliska skidao nedavno postavljeni natpis "Za dom spremni".

Kao da su neki pljačkaši, kao da čine nešto apsolutno nedopustivo u civiliziranom svijetu, hrvatski su policajci pod punom antiterorističkom opremom, maskirani i nestrpljivi da čim prije odu odatle, izbrisali zakonom zabranjeni kvislinško-fašističko-nacistički slogan sa spomenika poginulim borcima za samostalnost Hrvatske. Borcima koji su, baš kao da zazivaju zlu sreću, za svoje geslo uzeli službeni pozdrav jednog sramotno zločinačkog režima i njegove gubitničke vojske.

http://www.tportal.hr/vijesti/komentari ... s=og.likes
Bodkin

#8025 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
JohnnyS wrote: Ako govorimo o Hrvatskoj, država i ne može olakšavati zapošljavanje jer nameti moraju ostati visoki da bi se financirala suludo visoka socijalna prava. Invalidnine i vojne mirovine više od prosječnih plaća, zdravstvo dostupno svima, umirovljenici u pedestim, Hrvatska će ljosnuti jače od Grčke, visoke plaće u javnom sektoru (pa da pojedini liječnici imaju više od Predsjednika - slažem se da vrijede više, ali ako ih država plaća onda ne mogu dobivati toliko)... A da se ide rezati sve što se rezati treba, imao bi prosvjede na sve strane, gorila bi država. Dobro je rekao onaj lik neku večer u Otvorenom (bio je poslije i u NU2, ne znam kako se zove), sindikati su najveća kočnica Hrvatske, ne daju nikakvo rezanje prava, a kukaju kako posla nema, kako država ne osigurava uvjete, pa kako će, Švicarska bi propala... A onaj profesionalni zaštitnik radnika koji nema vjerojatno dana radnog staža Vilim Ribić se ibretio, kao da je taj poduzetnik nešto slagao.

Dakle da rezimiram, da bi bilo cijeloj Hrvatskoj bolje, prvo dobrom dijelu treba postati gore jer država ionaku grca u neimaštini i nema odakle "poticati zapošljavanje" dok barem pola milijuna ljudi dobiva daleko više nego zaslužuje.
Da, govorim o RH. Sve to što ti kažeš je točno. Doduše, ima i druga strana. Hrvatska je u EU, odatle može povući sredstav u obliku poticaja na zapošljavanje. I to je praksa. Doduše, jedna obrada pišljivog zahtjeva traje do 3 mjeseca. Ja sam dobila posao, ali moram čekati zaposlenje jer njima treba tri mjeseca da obrade usrani zahtjev za poticaje...
nadalje, država bi trebala da osigura neku pravedniju preraspodjelu tržišta i kapitala ili čega već. Prevelik je srazmjer između bogatih i siromašnih. Ne, nisu ljudi ni ljeni ni nesposobni. Propali su jer se u blizini otvorio jebeni Konzum, Spar, Lidl i šta ti ja znam, .šačica velikih, pojela je male..hrpetina ljudi je pozatvarala obiteljske trgovin, kioske jer nisu mogli raditi pored Konzuma i Tiska, npr. I onda privatnik zatvori trgovinu, otpusti 3-4 radnika..i sretan je ako dobije posao kod Todorića i radi za 3000 kn s prijevozom, a troškovi života su mu 5 000 Kn.
U kapitalizmu drzava ne moze rasporedjivati kapital i praviti socijalnu pravdu. To ima samo u mrskom komunizmu.
Drugo, sav taj problem sa konzumom sto si navela postoji u cijelom svijetu i u svim industrijama. Svodi se otprilike na jednu recenicu: get big or die trying. Glavni postulat biznisa danas
Post Reply