sherbett wrote:JohnnyS wrote:Bodkin wrote:Smijesna vam je prica malo. Da, drzava ne treba ljudima nalaziti posao. Ali drzava mora obezbijediti uslove za zaposljavanje. Jer ako ne moze, koji ce ti onda kur**. I kako to da u eu drzava fino nalazinposlove za sve koji su na birou

Moj je stav da država treba osigurati policiju, vatrogasce, vojsku, neku temeljnu državnu upravu, školstvo, osnovnu razinu zdravstvene zaštite te pomoć najugroženijim skupinama (invalidi, njihove obitelji, unesrećeni elementarnim nepogodama). Junačina od 110 kila koji kukaju kako nemaju posla i kako im država nije osigurala uvjete mi je pun k.... Svugdje u svijetu je migracija za poslom, ako posla nema u Obrovcu neka odu u Zadar pa probaju.
sve ovo što si ti nabrojao se podrazumijeva. Zašto? jer država bez toga ne funkcionira. Kao što vidimo, ne funkcionira ni bez zaposlenih ljudi. kod nas se broj umirovljenika skoro izjednačio s brojem zaposlenih. normalna država za normalno funkcioniranje treba imati tri puta više zaposlenih od umirovljenika.
a ako ćemo biti prosti, rad je Ustavom garantirano pravo.
država ne pomaže poslodavcima da im olakša da zapošljavaju. i točka!
Ako govorimo o Hrvatskoj, država i ne može olakšavati zapošljavanje jer nameti moraju ostati visoki da bi se financirala suludo visoka socijalna prava. Invalidnine i vojne mirovine više od prosječnih plaća, zdravstvo dostupno svima, umirovljenici u pedestim, Hrvatska će ljosnuti jače od Grčke, visoke plaće u javnom sektoru (pa da pojedini liječnici imaju više od Predsjednika - slažem se da vrijede više, ali ako ih država plaća onda ne mogu dobivati toliko)... A da se ide rezati sve što se rezati treba, imao bi prosvjede na sve strane, gorila bi država. Dobro je rekao onaj lik neku večer u Otvorenom (bio je poslije i u NU2, ne znam kako se zove), sindikati su najveća kočnica Hrvatske, ne daju nikakvo rezanje prava, a kukaju kako posla nema, kako država ne osigurava uvjete, pa kako će, Švicarska bi propala... A onaj profesionalni zaštitnik radnika koji nema vjerojatno dana radnog staža Vilim Ribić se ibretio, kao da je taj poduzetnik nešto slagao.
Dakle da rezimiram, da bi bilo cijeloj Hrvatskoj bolje, prvo dobrom dijelu treba postati gore jer država ionaku grca u neimaštini i nema odakle "poticati zapošljavanje" dok barem pola milijuna ljudi dobiva daleko više nego zaslužuje.