Dešavanja u Srbiji
- Ghibli
#8001 Re: Desavanja u Srbiji
Sto vas to cudi?! Pa Srbi imaju ekskluzivno pravo na genocid, samo njima se to moze dogoditi, nikom drugom...
-
kost_u_grlu
#8002 Re: Desavanja u Srbiji
Sem kad ga sprovode ustase i handzar divizije...Ghibli wrote:Sto vas to cudi?! Pa Srbi imaju ekskluzivno pravo na genocid, samo njima se to moze dogoditi, nikom drugom...
-
dallton
#8003 Re: Desavanja u Srbiji
ma gdje si ti da vidio da nas cudi? pogledaj unazad 10 stranica, na jednom sam mjestu i opisao da ce otprilike ovako i biti...mozda ce u rezoluciji dodati i rjeci "nase visevjekovno stradanje od ustaske ruke ili patnje pod albanskom cizmom, nasa braca koja su nam tako vratila sva ona dobra dijela sto smo za njih ucinili (pocevsi od vukovara, pa ubijanja i etnickog protjerivanja albanaca itd itd"...tako to ide..Ghibli wrote:Sto vas to cudi?! Pa Srbi imaju ekskluzivno pravo na genocid, samo njima se to moze dogoditi, nikom drugom...
Last edited by dallton on 19/03/2010 17:16, edited 1 time in total.
-
kost_u_grlu
#8004 Re: Desavanja u Srbiji
Zeznuli su te, mislio si da nece biti usvojena, ili da ce biti usvojena a da ce to biti u koliziji sa presudom medjunarodnog suda.dallton wrote:ma gdje si ti da vidio da nas cudi? pogledaj unazad 10 stranica, na jednom sam mjestu i opisao da ce otprilike ovako i biti...Ghibli wrote:Sto vas to cudi?! Pa Srbi imaju ekskluzivno pravo na genocid, samo njima se to moze dogoditi, nikom drugom...
Neko je to izdriblao da se usvojio velikom vecinom, i da se jasno poziva na medjunarodnu presudu, zato si i besan...al to je tvoj problem.
- 1gorstak
#8005 Re: Desavanja u Srbiji
Znam i upravo je to problem. Ako za vecinu srbijanskih parlamentaraca nije prihvatljiv termin "genocid" nego se koristi konstrukcija "ono sto je sud dokazao", to nije suocavanje drzave Srbije sa genocidom nego predstava za Brisel, zajebancija.kost_u_grlu wrote:Napravljena je takva konstrukcija za koju ce glasati najvise poslanika.1gorstak wrote:Koji bezobrazluk.... Kada vec ne mogu ignorisati sudsku presudu, odlucuju da umjesto termina "genocid" koriste konstrukciju "zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde". Kao, jeste dokazano da se desio genocid, ali mi necemo reci da osudjujemo genocid, nego kazemo da osudjujemo "to sto ste vi dokazali da se desilo". I tako umjesto da Srbija istinski osudi genocid za kojeg je i ona odgovorna, odlucuju da osude "ono sto je sud utvrdio da se desilo". Pa stvarno, oni misle da smo mi telad......U tekstu deklaracije ne stoji fomulacija genocid, već se navodi da "poštujući presudu Međunarodnog suda pravde Srbija je dužna i da svojim aktima pokaže da poštuje odluke suda. Najoštrije osuđujemo zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde“....
Sta god da pise u toj rezoluciji znam kakvi bi komentari bili ovde, ali to nije ni mnogo vazno, bitno je da se to usvoji i da se krene dalje.
Nesto slicno si rekao i po pitanju slucaja Ilije Jurisica, kao i da je Beograd proslijedio slucaj Jurisic Sarajevu, Sarajevo bi nastavilo gajiti antagonizam prema Beogradu. Pa hajde kolega, neka se pokaze da si u pravu, neka se proslijedi Jurisica Sarajevu, neka se makne onu tablu sa bosanskohercegovacke teritorije, neka se genocid nazove genocidom, pa tek onda ako se Sarajevo bude ponasalo kako kazes da bi, OK, reci cu da si u pravu. Ali Beograd non stop muti vodu u mojoj zemlji a ti teoretises da bih ja bio ovakav i da je Beograd konstruktivan ? Leba ti ? Zasto nisam takav prema Zagrebu i Podgorici, koje su takodje u proslom ratu vojno napadale BiH ? Zato sto nas vise ne maltretiraju. Beograd ne popusta i zato mu zelim sve najgore, secesiju u Sandzaku, napade na policijske patrole u Presevu i inicijativu vojvodjanske vlade da Vojvodina samostalno pokusa uci u EU. A sve to zaciniti najezdom skakavaca i kredita sa ogromnim kamatnim stopama.
-
dallton
#8006 Re: Desavanja u Srbiji
nije, ovo ce biti docekano na noz, ali nista za to meni to i odgovara...kost_u_grlu wrote:Zeznuli su te, mislio si da nece biti usvojena, ili da ce biti usvojena a da ce to biti u koliziji sa presudom medjunarodnog suda.dallton wrote:ma gdje si ti da vidio da nas cudi? pogledaj unazad 10 stranica, na jednom sam mjestu i opisao da ce otprilike ovako i biti...Ghibli wrote:Sto vas to cudi?! Pa Srbi imaju ekskluzivno pravo na genocid, samo njima se to moze dogoditi, nikom drugom...
Neko je to izdriblao da se usvojio velikom vecinom, i da se jasno poziva na medjunarodnu presudu, zato si i besan...al to je tvoj problem.
- Bosnolog
#8007 Re: Desavanja u Srbiji
Vi se gadite svima u regionu i svijetu,vi ste izvor svih ratova i nesreca ovih prostora posljednjih sest vjekova ,....vas cinizam i Srbizam nece proci znaj da su mnogo vece i jace fasiticke drzave bile porazene od Srbije.Svijet ce se morati sa vama obracunati jer taj isti Svijet previse dugo vucete za nos,...kost_u_grlu wrote:Ti se gadis samog sebe prvo, da nije tako ne bi svakodnevno iznosio ovde bljuvotine, mucis se kako da uklopis na drugaciji nacin 100 puta ponovljene recenice, davis se u odvratnim recima.Bosnolog wrote:
Tu deklaracuju velikosrpskog cinicno podlog povrsinskog pranja srpske zlocinacko genocidne sramote mozete objesiti o nekoj stvari bez usvajanja onog sto pise u presudi suda pravde u Hagu .Gadite nam se se kao i svima u regiji upravo zbog vase neiskrene i pokvarene kurvinjske politike koja nije promjenejna i ista je ona iz Milosevicevih dana ,uhapsite vaseg izvodaca tog istog genocida kojeg cuvate sve godine i nepokusavajte nam zamazivati oci vasim laznim cinicnim i ironicnim kvazideklaracijama kurvinjska Srbijo.
Dzaba vam te vase izlizane floskule dok radite sve godine podlo i neprijateljski protiv BIH a prije bilo sta usvojite prestanite zavlaciti nos u BiH i sikter od BiH zauvijek zlocinacko fasiticka zemljo zla,ratova i nesreca.
Citam ove tvoje velikosrpske lazi o Kosovu i nista novo kao da citam Dabica ti si samo jedan najobicniji klonirani Dobrica Cosic.
Velikosrpski rasadnik bolesti Srbizma je stvorio armiju novih Cosica i Dabica u Srbiji i medu Srbima,....Sa vama ce se Svijet zabaviti a Tarabiceva prorocanstva ostvariti,..........
Revizija tuzbe protiv Srbije je put pomirenja,.... nakon sto generacije po ugledu na Naciste budu placale ono sto su im ocevi,djedovi i pradjedovi cinili 90 tih godina,....do tada od vas neocekujem nikakve promjene vec prezir prema vama i spremnost da vas docekamo u novoj pljacki i otimacini koju ce te pokusati ponoviti,.....
Ti najbolje znas svoju muku...
Mi smo najbolje osjetili na svojoj kozi sa kakvom bolesnom idoloski otrovanom gamadi smo imali i imamo posla,.....Pratim tvoje kurvinjsko pranje Srbije,.....Sve ono sto sam iznio je istina koju nemas cime pobiti niti osporiti ,......Tebi smetaju rijeci koji adekvatno opisuju upravo ono sto dolazi iz Srbije i SANU bolesnih mentora cega si dio.Nece vam proci te vase lazne i perfidne podvale u buducnosti svi vasi zlocini i vase lazi su objelodanjene i zauvijek zapisane a na njima necemo moci graditi dobre odnose niti zajednicku buducnost.Ovdje ce se morati pravda i istina zadovoljiti jer je to jedini put opstanka covjecanstva pa tako i ove regije.
Srbija truhne u svom brlogu zla i lazi i smrdi na sve strane koju ti sminkas i ulickavas mirisima koji su kratkotrajni ,..dzaba ti krecenje lazi kroz isti probija ono sto pokusavas sakriri svo vrijeme ovdje,moj Jony nismo mi s marsa pali niti u obdanistu da nam prodajes maglu lazi.Istina je ta koja vas zulja a koju nemozete progutati jer je krastava zaba prerasla nakon toliko godina cekanja i ignorisanja istine .Niste je na vrijeme progutali,.a da ste dans bi imali druge price ali cekajte vi da ona jos naraste neko ce se udaviti gutajuci je kada bude jos veca,..
- Sezam
#8008 Re: Desavanja u Srbiji
Zasto jedna nacija, ako se uistinu stidi onoga sto je pocinjeno u njeno ime, i ako zaista zali sto nije sprijecila genocid, zasto se onda takvo iskreno osijecanje mora 'prepakirati' da bi se usvojilo? Eto @kost-u-grlu, hoces dijalog i razumnu razmijenu misljenja, pa mi molim te odgovori na ovo pitanje.
Isto tako, vidim da nekolicini u parlamentu Srbije izgleda tesko pada izvinjenje bosnjackom narodu...
I sam se pitam koji se klinac mi ovdje zivciramo, kad je odavno sve jasno...
Isto tako, vidim da nekolicini u parlamentu Srbije izgleda tesko pada izvinjenje bosnjackom narodu...
-
kost_u_grlu
#8009 Re: Desavanja u Srbiji
Znas zasto to pricam...zato sto duze vec pratim komentare ljudi ovde, u vezi mnogobrojnih vesti, nisam juce pao ovde pa da ne poznajem kakva se matrica koristi.1gorstak wrote:
Nesto slicno si rekao i po pitanju slucaja Ilije Jurisica, kao i da je Beograd proslijedio slucaj Jurisic Sarajevu, Sarajevo bi nastavilo gajiti antagonizam prema Beogradu. Pa hajde kolega, neka se pokaze da si u pravu, neka se proslijedi Jurisica Sarajevu, neka se makne onu tablu sa bosanskohercegovacke teritorije, neka se genocid nazove genocidom, pa tek onda ako se Sarajevo bude ponasalo kako kazes da bi, OK, reci cu da si u pravu. Ali Beograd non stop muti vodu u mojoj zemlji a ti teoretises da bih ja bio ovakav i da je Beograd konstruktivan ? Leba ti ? Zasto nisam takav prema Zagrebu i Podgorici, koje su takodje u proslom ratu vojno napadale BiH ? Zato sto nas vise ne maltretiraju. Beograd ne popusta i zato mu zelim sve najgore, secesiju u Sandzaku, napade na policijske patrole u Presevu i inicijativu vojvodjanske vlade da Vojvodina samostalno pokusa uci u EU. A sve to zaciniti najezdom skakavaca i kredita sa ogromnim kamatnim stopama.
Razuman stav bi bio u vezi ovakve rezolucije - nije u potpunosti ono sto treba, ali je bar nesto, srpski parlament ce dici ruku i osuditi Srebrenicu kao najveci zlocin u zadnjem ratu, i to ucinjen upravo od strane Srba...to je nesto sto je bilo nezamislivo, sve do sad je vladajuca garnitura negirala da se Srebrenica uopste desila.
Ti pises pre neki dan kako Amerika treba da naguzi Srbiju... sta ti uopste ocekujes, kakvu satisfakciju?! Sto bi uopste ti se neko izvinjavao kad ti zelis da ga guze?!
Srbija vodi svoju politiku, gledajuci svoje interese, vazno joj je da ova rezolucija prodje. Nece to mnogo promeniti svest naroda sta se dogadjalo u zadnjim ratovima, ali sama rezolucija i nema tu svrhu, to je jedan politicki papir koji nece vratiti ni jednog mrtvog.
Ja znam da bi se intimno mnogi ovde vise radovali da se rezolucija uopste i ne usvoji, da stranci zbog toga cerece Srbiju, da je "guze", ali niko nije glup da se tako ponasa.
Na licnom planu niko nece progledati posle ovoga, ko je shvatio do sad, shvatio, ko nije, nece ni posle bilo kakve rezolucije. Niti ces ti i takvi kao ti oprostiti, niti ces promeniti svoj nagon da Srbija potone, to su neke stvari davno zakucane u vijugama.
- kiky
#8010 Re: Desavanja u Srbiji
nije mi jasno ...
kako to da se srbija u deklaraciji poziva na presudu suda u hagu ...
u presudi je jasno rečeno da ju srebrenici počinjen genocid ...
da li neko može da postavi taj dio presude na temu pa da vidimo ...

kako to da se srbija u deklaraciji poziva na presudu suda u hagu ...
u presudi je jasno rečeno da ju srebrenici počinjen genocid ...
da li neko može da postavi taj dio presude na temu pa da vidimo ...
- bingov buraz
#8011 Re: Desavanja u Srbiji
Dodjosmo tamo gdje treba vrli nas forumski demokrato...kost_u_grlu wrote: Srbija vodi svoju politiku, gledajuci svoje interese, vazno joj je da ova rezolucija prodje.
Sto je najgore ovakvi kao @kost se predstavljaju kao proeuropski orjentisani,civilizovani bla bla...
Rekoh vec sa radikalima bar znamo na cemu smo,ovi Botini su samo prefriganija varijanta.
-
kost_u_grlu
#8012 Re: Desavanja u Srbiji
Ja mogu da ti govorim samo svoj stav, ja nisam ambasador Srbije, niti uopste nastupam u ime bilo koga osim mene licno.Sezam wrote:Zasto jedna nacija, ako se uistinu stidi onoga sto je pocinjeno u njeno ime, i ako zaista zali sto nije sprijecila genocid, zasto se onda takvo iskreno osijecanje mora 'prepakirati' da bi se usvojilo? Eto @kost-u-grlu, hoces dijalog i razumnu razmijenu misljenja, pa mi molim te odgovori na ovo pitanje.
Srbija je kriva ne samo sto nije sprecila genocid, nego sto je svojom politikom posredno do njega i dovela. Imala je i delom svoje izvrsioce na terenu(skorpione), sama Srebrenica mislim da je skuvana u mozgu Mladica, i njegove bliske okoline, ali do toga je dovelo visegodisnja trovacka politika iz Beograda.
Politicari su zastupnici naroda, negde je to ogledalo javne scene, ona je napredovala u tom smislu da ipak priznaje da se to desilo, i delom svoju odgovornost, ali narod je umoran od neprekidnog prebacivanja krivice, opsti je utisak da je Srbija kao drzava mnogo ispastala zbog svojih sranja, i da joj ne treba stalno da se vraca na to, vec da se krene nekim drugim smerom u buducnost. Ima tu i inata, zamozavaravnja, raznih mehanizama samoodbrane, normalan covek koji nikako nije bio deo ratne masinerije nece vise da mu stalno neko prebacuje krivicu za stvari za koje nije odgovoran.
Da sam ja politicar, rekao bi - ok, bio je genocid, ajde da vidimo ko je to uradio, da ostro kaznimo te ljude, i distanciramo se od toga. Srpski politicari tu mrse muda, hoce-nece, sporo se to pomera, nesto je zbog traga proslosti, nesto zbog komplikovane medjunarodne igre, nesto zbog javnog mnenja, ali se ipak pomera...
-
dallton
#8013 Re: Desavanja u Srbiji
sreca pa onog djindjica ubise na vrijeme, sad bi nas jos vise gnjavili pricama o svojoj demokratizaciji, to je tamo izgleda standardna mentalna dijarejabingov buraz wrote:Dodjosmo tamo gdje treba vrli nas forumski demokrato...kost_u_grlu wrote: Srbija vodi svoju politiku, gledajuci svoje interese, vazno joj je da ova rezolucija prodje.![]()
Sto je najgore ovakvi kao @kost se predstavljaju kao proeuropski orjentisani,civilizovani bla bla...
Rekoh vec sa radikalima bar znamo na cemu smo,ovi Botini su samo prefriganija varijanta.
- Sezam
#8014 Re: Desavanja u Srbiji
Pa zar ti nas bas toliko smatras za niza bica, pa mislis da je "razumno" od strane Bosnjaka i Bosanaca uopste, da prihvate "bar neshto"? Pa jel ti zaista mislis da samo zato sto se parlament Srbije cjenka sa mrtvim bosnjackim dusama, da cemo ih i mi sikanirati, prihvatajuci "br nesto".kost_u_grlu wrote:Znas zasto to pricam...zato sto duze vec pratim komentare ljudi ovde, u vezi mnogobrojnih vesti, nisam juce pao ovde pa da ne poznajem kakva se matrica koristi.1gorstak wrote:
Razuman stav bi bio u vezi ovakve rezolucije - nije u potpunosti ono sto treba, ali je bar nesto, srpski parlament ce dici ruku i osuditi Srebrenicu kao najveci zlocin u zadnjem ratu, i to ucinjen upravo od strane Srba...to je nesto sto je bilo nezamislivo, sve do sad je vladajuca garnitura negirala da se Srebrenica uopste desila.
Ti pises pre neki dan kako Amerika treba da naguzi Srbiju... sta ti uopste ocekujes, kakvu satisfakciju?! Sto bi uopste ti se neko izvinjavao kad ti zelis da ga guze?!
Srbija vodi svoju politiku, gledajuci svoje interese, vazno joj je da ova rezolucija prodje. Nece to mnogo promeniti svest naroda sta se dogadjalo u zadnjim ratovima, ali sama rezolucija i nema tu svrhu, to je jedan politicki papir koji nece vratiti ni jednog mrtvog.
Ja znam da bi se intimno mnogi ovde vise radovali da se rezolucija uopste i ne usvoji, da stranci zbog toga cerece Srbiju, da je "guze", ali niko nije glup da se tako ponasa.
Na licnom planu niko nece progledati posle ovoga, ko je shvatio do sad, shvatio, ko nije, nece ni posle bilo kakve rezolucije. Niti ces ti i takvi kao ti oprostiti, niti ces promeniti svoj nagon da Srbija potone, to su neke stvari davno zakucane u vijugama.
Razuman stav je da vas posaljemo u neku stvar, usvoji li se ovakva rezolucija. Nadam se da shvatas.
- spreca
#8015 Re: Desavanja u Srbiji
1gorstak wrote:Koji bezobrazluk.... Kada vec ne mogu ignorisati sudsku presudu, odlucuju da umjesto termina "genocid" koriste konstrukciju "zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde". Kao, jeste dokazano da se desio genocid, ali mi necemo reci da osudjujemo genocid, nego kazemo da osudjujemo "to sto ste vi dokazali da se desilo". I tako umjesto da Srbija istinski osudi genocid za kojeg je i ona odgovorna, odlucuju da osude "ono sto je sud utvrdio da se desilo". Pa stvarno, oni misle da smo mi telad......U tekstu deklaracije ne stoji fomulacija genocid, već se navodi da "poštujući presudu Međunarodnog suda pravde Srbija je dužna i da svojim aktima pokaže da poštuje odluke suda. Najoštrije osuđujemo zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde“....
to je ist kao ono kad Lala kaze:" nemoj bre da mu jebes kevu ali mater mozes"
pa nije valjda da se jos uvijek cudite kako nase komsije mogu nisko da padnu?
-
dallton
#8016 Re: Desavanja u Srbiji
ne cudimo se koliko mogu nisko da padnu, ali je smjehotres gledati kako kad mislis da ne mogu nize od ovog, oni nadju nacin da padnu jos nize...hebiga, za to se treba roditi ne moze to svakospreca wrote:1gorstak wrote:Koji bezobrazluk.... Kada vec ne mogu ignorisati sudsku presudu, odlucuju da umjesto termina "genocid" koriste konstrukciju "zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde". Kao, jeste dokazano da se desio genocid, ali mi necemo reci da osudjujemo genocid, nego kazemo da osudjujemo "to sto ste vi dokazali da se desilo". I tako umjesto da Srbija istinski osudi genocid za kojeg je i ona odgovorna, odlucuju da osude "ono sto je sud utvrdio da se desilo". Pa stvarno, oni misle da smo mi telad......U tekstu deklaracije ne stoji fomulacija genocid, već se navodi da "poštujući presudu Međunarodnog suda pravde Srbija je dužna i da svojim aktima pokaže da poštuje odluke suda. Najoštrije osuđujemo zločin počinjen na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde“....
to je ist kao ono kad Lala kaze:" nemoj bre da mu jebes kevu ali mater mozes"![]()
pa nije valjda da se jos uvijek cudite kako nase komsije mogu nisko da padnu?
- bingov buraz
#8017 Re: Desavanja u Srbiji
Necu se sloziti sa tobom u vezi Djindjica,mislim da je bio politicar ispred svog vremena da se oteo kontroli i da je u jednom momentu imao sansu da izvede srpski narod iz kandzi fasizma.dallton wrote:sreca pa onog djindjica ubise na vrijeme, sad bi nas jos vise gnjavili pricama o svojoj demokratizaciji, to je tamo izgleda standardna mentalna dijarejabingov buraz wrote:Dodjosmo tamo gdje treba vrli nas forumski demokrato...kost_u_grlu wrote: Srbija vodi svoju politiku, gledajuci svoje interese, vazno joj je da ova rezolucija prodje.![]()
Zato je i odradjen-kraj price...postavi Botu na njegovo mjesto lafo isto je to a nista zajednicko nemaju.
Btw. znam za pecene volove na Palama i sve to ali ljudi grijese i dok iskreno priznaju svoje greske ja sam za pomirenje,ovo mazanje ociju u vidu rezolucije je uvrijedljivo za sve zrtve agresije.
-
kost_u_grlu
#8018 Re: Desavanja u Srbiji
Ne shvatam, ti bi trebao da shvatis da su to istorijski procesi koji su dugi, da se nista ne menja preko noci, samo treba gledati dal to ide u boljem ili losijem pravcu. Ovo ide ka boljem...Sezam wrote:
Pa zar ti nas bas toliko smatras za niza bica, pa mislis da je "razumno" od strane Bosnjaka i Bosanaca uopste, da prihvate "bar neshto"? Pa jel ti zaista mislis da samo zato sto se parlament Srbije cjenka sa mrtvim bosnjackim dusama, da cemo ih i mi sikanirati, prihvatajuci "br nesto".
Razuman stav je da vas posaljemo u neku stvar, usvoji li se ovakva rezolucija. Nadam se da shvatas.
Neko moze da rezonuje - ovo je samo maskirana srbocetnicka politika koja u rukavicama ostvaruje ono sto Milosevic i Karadzic nisu znali, ali to je pogresan pristup, Srbija pokazuje vidne mere oporavka u mnogim sektorima, suocavanje sa prosloscu je jedan od sporijih procesa, i tu treba biti strpljiv.
Da hocu da budem maliciozan pitao bi - a ko se izvinio Srbima zbog Jasenovca, kako je to drzava Hrvatska ispastala zbog mnogo gorih stvari nego sto je i Srebrenica, ko je to kaznjen od Bosnjaka koji su bili deo te zlocinacke armade zbog kojih su Srbi u Bosni zavijeni u crno...sta cemo sa tom istinom?!
Ok, vreme je proslo, ne sme to biti nikakav izgovor Srbima za ponasanje u zadnjem ratu, ali nije istorija jednoznacna, ako vec pravimo presek proslosti, onda ce svako da se cese tamo gde ga svrbi...
-
dallton
#8019 Re: Desavanja u Srbiji
i ti se das lako uvrijediti...bingov buraz wrote:dallton wrote:Necu se sloziti sa tobom u vezi Djindjica,mislim da je bio politicar ispred svog vremena da se oteo kontroli i da je u jednom momentu imao sansu da izvede srpski narod iz kandzi fasizma.bingov buraz wrote:
sreca pa onog djindjica ubise na vrijeme, sad bi nas jos vise gnjavili pricama o svojoj demokratizaciji, to je tamo izgleda standardna mentalna dijareja
Zato je i odradjen-kraj price...postavi Botu na njegovo mjesto lafo isto je to a nista zajednicko nemaju.
Btw. znam za pecene volove na Palama i sve to ali ljudi grijese i dok iskreno priznaju svoje greske ja sam za pomirenje,ovo mazanje ociju u vidu rezolucije je uvrijedljivo za sve zrtve agresije.
-
kost_u_grlu
#8020 Re: Desavanja u Srbiji
Za Djindjicem niko od zapadnih sila nije plakao, Rusi su ga castili najgorim recima, ubijen je kad je postavio pitanje - a sta cemo sa Kosovom?!bingov buraz wrote:
Necu se sloziti sa tobom u vezi Djindjica,mislim da je bio politicar ispred svog vremena da se oteo kontroli i da je u jednom momentu imao sansu da izvede srpski narod iz kandzi fasizma.
http://www.youtube.com/watch?v=PBAzxqrZb8o
Pricao je da Hrvati trebaju da se izvinu za Oluju, par dana pre atentata je bio u Banja Luci, poceo je da vodi tvrdju politiku koja je mnoge iritirala u medjunarodnoj zajednici.
Ne da bi se ponasao kao Tadic, nego bi bio jos tvrdji u stavovima. Izgubio bi izbore 2004, i pitanje jel da bi 4 godine kasnije uopste dosao na vlast...
- 1gorstak
#8021 Re: Desavanja u Srbiji
Ne nesto, nego zasto je to nesto nesto, a nije genocid ? O tom ti govorim. To je u sustini dokaz da se Srbija ne suocava sa genocidom nego pokusava ispuniti ocekivanja Brisela sa sto manje suocavanja.kost_u_grlu wrote:Razuman stav bi bio u vezi ovakve rezolucije - nije u potpunosti ono sto treba, ali je bar nesto,1gorstak wrote:
Na to sam ti vec odgovorio. Hrvatska je Bosni i Hercegovini zabila noz u ledja i slala na BiH ustasoide i gardijske brigade, pa ja evo Hrvatskoj zelim da nadje nalaziste zlata kod Zapresica, da se tim zlatom izvuce iz kredita i da im je svaka zenska zgodna kao ona Maajkina Bomba.Niti ces ti i takvi kao ti oprostiti, niti ces promeniti svoj nagon da Srbija potone, to su neke stvari davno zakucane u vijugama.
Crnoj Gori, koje je takodje na BiH slali dobrovoljce i rezervista, cija je policija skidala ljude sa vozova i slala cetnicima pod noz, e i toj Crnoj Gori zelim sve najbolje, da postanu Svicarska i da svaki Crnogorac ima love za bar dvije kucne pomocnice iz Bugarske, da se oni jel' ne moraju peglati sa pranjem auta i kuhanjem.
Znaci nema nista bolesno u mojoj zelji da Srbija potone, to je nagon za opstanak, slabija Srbija = stabilnija BiH.
Last edited by 1gorstak on 19/03/2010 18:04, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#8022 Re: Desavanja u Srbiji
Izvini jarane ali ja vise vjerujem jednom Cedi Jovanovicu nego tebi kad se radi o Djindjicu.kost_u_grlu wrote:Za Djindjicem niko od zapadnih sila nije plakao, Rusi su ga castili najgorim recima, ubijen je kad je postavio pitanje - a sta cemo sa Kosovom?!bingov buraz wrote:
Necu se sloziti sa tobom u vezi Djindjica,mislim da je bio politicar ispred svog vremena da se oteo kontroli i da je u jednom momentu imao sansu da izvede srpski narod iz kandzi fasizma.
http://www.youtube.com/watch?v=PBAzxqrZb8o
Pricao je da Hrvati trebaju da se izvinu za Oluju, par dana pre atentata je bio u Banja Luci, poceo je da vodi tvrdju politiku koja je mnoge iritirala u medjunarodnoj zajednici.
Ne da bi se ponasao kao Tadic, nego bi bio jos tvrdji u stavovima. Izgubio bi izbore 2004, i pitanje jel da bi 4 godine kasnije uopste dosao na vlast...
Znam sve Ceda narkos,mafijas ovo ono
-
kost_u_grlu
#8023 Re: Desavanja u Srbiji
Vidis, meni kao Srbinu odgovara jaca Srbija, ako tako postavimo stvari uvek cemo biti u sukobu.1gorstak wrote:
Znaci nema nista bolesno u mojoj zelji da Srbija potone, to je nagon za opstanak, slabija Srbija = stabilnija BiH.
Ako ti mislis da je jedini nacin da BIH bude bolja je da Srbija bude slabija, onda tu gresis, Srbiji nije dugorocan interes kriza u Bosni, Bosna je zemlja gde zivi vise od milion Srba, zemlja od 4 miliona ljudi sa kojom Srbija odrzava dobre ekonomske veze, izvozi, zaradjuje. Bilo kakva veca nestabilnost ugrozava i njenu stabilnost, gubi trziste, zavrcu joj se usi od zapada...
Jednom ce se odnosi sa Sarajevom svesti na normalu, i onda vise nece biti izgovor Beograd za sve zivo, onda ce te se suociti sa surovom realnoscu - "a kakvi nas to politicari vode?!" Kad vam preostane samo to pitanje onda cete shvatiti u kolikom ste problemu, koliko politika Sarajeva negde svesno gura sukob sa Beogradom, tako drzi tenziju medju narodom, ko ce da se buni sto politicari kradu kad nam hapse Ejupa?! Ganic koga su mnogi optuzivali da se obogatio u ratu sad postade heroj...
Kad dodje to vreme, onda ces u potpunosti shvatiti kako je sukob sa Beogradom ustvari bio paravan za cuvanje lose vlasti.
- Bosnolog
#8024 Re: Desavanja u Srbiji
Njegos je bio inspirator velikosrpskog zla generacijski proucavan iz udzbenika u kojima i dansa uce djecu i pripremaju za nove buduce genocide poredeci Bosnjake muslmane sa Turcima a koje Mladic u osvetnickom naletu istrijebi u Srebrenici,.....kojeg cuva sve godine ta ista Srbija dok nam pakuje iznudene rezolucije skrivajuci svoje lazi izbjegavanejm da koristi kategorizaciju tezine zlocina koje je sud i Hagu dokaza a Svijet potvrdio...Njegos je bio i ostao ideoloski inspirator srpskocrnogorskog istrebljenja muhamedanaca korz generacije nakon odlaska Osmanlija kao i Nacartanije Garasanina,SANU i SPC so bile i ostali samo kontinuitet ideoloskih sponzora genocida nad Bosnjacima kroz generacije,....vidra99 wrote:Bosnolog wrote: ...velikosrpskog cinicno podlog povrsinskog pranja srpske zlocinacko genocidne sramote...
...Gadite nam se se kao i svima u regiji...
...kurvinjska Srbijo...
...ti si samo jedan najobicniji klonirani Dobrica Cosic...
...Velikosrpski rasadnik bolesti Srbizma ...
....Sa vama ce se Svijet zabaviti a Tarabiceva prorocanstva ostvariti,...
...Vi se gadite svima u regionu i svijetu,vi ste izvor svih ratova i nesreca ovih prostora posljednjih sest vjekova...
...Srbija truhne u svom brlogu zla i lazi i smrdi na sve strane...
Ma za tebe je i Njegoš mala maca...![]()
Ja samo atributiram istinsku Srbiju i velikosrpsko zlo koje se i dalje pravda osporavajuci istinu i nametanjem lazi u kojima zive sve godine,a zbog kojih stradase toliki nevni ljudi i planske progone nacinise ,.....Danas smo tu posljednje dvije decenije,gdje ista presudena ideologija zla nastoji zadrzati svoje rezultate i jos uvijek proizvodi nesrece i stagnacije drzava na ovim prostorima koristeci se istom ideologijom samo u drugom obliku a koja ce izazvati nove jos tragicnije nesrece u buducnosti,....
Sta ocekujes od mene da se klanajm i da hodama pognute glave i zivim ponizno na koljenima da se zlocinci i ideolozi velikosrbizma ne bi osjecali nelagodno zbog iznosenaj istine i trazenja pravde.S ponosom mogu da kazem istinu zbog koje se mnogi ne osjecaju komotno a to uopste nije moj problem,eno ima Dabica,Cosica i Miloseviceva groba neka se njima zale i neka njih prozivaju i neka odbace proslost i rezultate zla ako zele graditi bolju buducnost,...
Srbi bi kao narod a prije svega zbog svoje buducnosti trebali smoci snage i sami odbaci teret proslosti jer sa njim nece stici daleko a negiranejm iste teret im postaje tezi i zaostajat ce za svijetom u svojim lazima koje im ideoloske i drustveno politicke vode serviraju sve ove godine......Mi nemamo drugog izbora vec da budem uporni i istrajni u borbi za istini i pravdu i da se nastavimo boriti protiv nemani koja nam nanosi zlo sve ove godine nastojeci da zadrzi rezultate zla,agresije i genocida,koje se jos negira i sminka poluistinama od strane Dabicevih i Cosicevih sljedbenika i ideologa,......
Dosta vise veslikosrpskih podvala cinizma i ljigavog licimjerja,.....Mi mozemo ponosno i cestito hodati uspravno nakon svega sto smo prezivjeli 90 tih godina poput Jevreja u vrijeme Nacista,nakon svih zlocina i dokazanog genocida, najavljenog i pokusanog planskog bioloskog istrebljenja sto za posljedicu imamo pola zemlje ideolski i fizicki okupirano istom ideologijom cijem osnivacu se sudi u Hagu u kome vladaju fasisoidna idelogija,i danas,......
Nece ovo na dobro izaci jer se na ovom zlu nece moci graditi buducnosti niti na laznim mitovima sreca a nakon svega i svih dokaznih presuda i zlocina.A vi nabijajte glavu u pjesak i zivite u negacijama samo znajte da nece proci velikosrpske podvale niti ce opstati onakao kako mislite,........
- 1gorstak
#8025 Re: Desavanja u Srbiji
Hajde molim vas nemojte nam kidnapovati i hapsiti ljude po aerodromima, molim vas nemojte nam postavljati table na kojim se vozace obavjestava da ulaze u Srbiju iako su jos u Bosni, molim vas nemojte nas vise maltretirati mijesanjem u nas pravosudni sistem pa da konacno mozemo spustiti gard i okrenuti se ekonomiji. Eto, jel' fino od mene ? Ili bi ti da mi spustimo gard dok Srbija nastavlja sa svojom hegemonistickom politikom ?kost_u_grlu wrote:Jednom ce se odnosi sa Sarajevom svesti na normalu, i onda vise nece biti izgovor Beograd za sve zivo, onda ce te se suociti sa surovom realnoscu - "a kakvi nas to politicari vode?!"