Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
FreakyStyley
#8001 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A napustanje priprema?
-
FreakyStyley
#8002 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Savez u ovakvoj situaciji jednostavno ne moze izjaviti nesto drugacije. Sta bi trebalo? Da kazu kao Pape recimo o Dzeki: "Da dodje dva sata prije utakmice igrao bi." Parafraziram, ne znam jel rekao dva sata, dan, ali nebitno. Znate sta hocu da kazem.
Nije to nikakvo treniranje strogoce. Jednostavno, niko ne smije biti iznad kolektiva.
Kad to nije Mirza Teletovic, ne smije biti ni Jusuf Nurkic.
Nije to nikakvo treniranje strogoce. Jednostavno, niko ne smije biti iznad kolektiva.
- OldMayor
#8003 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A kakve to veze ima s tim da letis u avaz, klix i dajes izjave?!?FreakyStyley wrote:A napustanje priprema?
Rijesi to u cetiri oka, ako ne mozes, suti i cekaj dok ne mognes.
Jok. Samo sto je otisao, poletili odmah sa izjavama, da skinu valjda sa sebe odgovornost. I koliko vidim uspjeli su, jer dosta ljudi je odmah stalo na stranu saveza.
Pa jel ti fakat mislis da tek tako prasnulo Nurkicu da ode. Ima li eto tebi to logike. Iako je odigrao B evropsko koje NIJE MORAO. Eto, ajd objasni mi to nekom logikom?
- OldMayor
#8004 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vau. Sad odjednom imamo i kolektiv. Pa gdje nam je ranije taj kolektiv jbt. To kazne, to pravila, ma nema..sve pod konac odjednom.FreakyStyley wrote:Savez u ovakvoj situaciji jednostavno ne moze izjaviti nesto drugacije. Sta bi trebalo? Da kazu kao Pape recimo o Dzeki: "Da dodje dva sata prije utakmice igrao bi." Parafraziram, ne znam jel rekao dva sata, dan, ali nebitno. Znate sta hocu da kazem.
Mozda se ne sjecas, al sta bi ono kad nas Hukic ispali? Gdje je za njega kazna, zabrana ulaska u drzavu itd.
Ufatili malog, kontali, sace mi mi tebi pokazat i lik ih isfuro. I neka je.
-
FreakyStyley
#8005 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Necemo se slozit nikad al dobro, nije ni bitno.
Bitno je da ovo rijese i da zavrsi kako treba, jer ce nam Jusuf dobro doc na prvenstvu.
Zelja mi je da se Dino Konakovic makne sto dalje od kosarke, Jusuf Nurkic spusti na zemlju, te pocne igrati vise i bolje u NBA-u.
Bitno je da ovo rijese i da zavrsi kako treba, jer ce nam Jusuf dobro doc na prvenstvu.
Zelja mi je da se Dino Konakovic makne sto dalje od kosarke, Jusuf Nurkic spusti na zemlju, te pocne igrati vise i bolje u NBA-u.
- OldMayor
#8006 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma razumijem, ali tesko da ce se ovo rijesiti. Narocito nakon ovakvih izjava tupana Konakovica.
Odgovor Haruna je bio sasvim dovoljan, ali jok eto Sline da on svojom izjavom to malo pojasni. E to me nervira.
Odgovor Haruna je bio sasvim dovoljan, ali jok eto Sline da on svojom izjavom to malo pojasni. E to me nervira.
- Radio Sarajevo
#8007 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
OldMayor wrote:Ma razumijem, ali tesko da ce se ovo rijesiti. Narocito nakon ovakvih izjava tupana Konakovica.
Barbareza za selektora košarkaške reprezentacije!!!
- SkyLimit
#8008 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
OldMayor wrote: Pa jbmu zar nije Nurkic odigrao B jebeno evropsko prvenstvo. Kako je bilo njemu to igrati, a draftovan medju prvih 16 u NBA, mozemo i tako okrenuti pricu?!? I mora igrati sa nekakvom djecurlijom, rizikovati povredu itd. I jos sve to objasniti Nuggetsima, ej ljudi ja moram igrat na Ilidzi nekakvo prvenstvo, ne planirajte me u pripremama.
To jeste sve bilo naprasno, ali koliko se ja sjecam savez je prvi izletio sa optuzbama kako je Nurkic pobjegao, kako je ovo, kako je ono. Vrati se malo po portali provrti pa ces vidjeti.
I sad kad su skontali da su usrali stvar, eto sad malo smirili loptu. Pusti suplju, Nurkic nama treba i kraj price. I neka urade sta god treba da ga dovedu i neka se Konakovic popusti svoje sujete, te pusti ljude koji znaju da rade svoj posao.
Taj argument bi imao smisla da je njega neko tjerao da odigra to prvenstvo, sam je izrazio želju da sa onim momcima sa kojima je U18 reprezentaciju uveo u A diviziju, sada to ponovi sa U20 reprezentacijom. Da mu se nije uslišana želja, on bi se vjerovatno već tada naljutio, a vi psovali mater Savezu što mu to nisu dozvolili.
Ja se ne zavaravam, NBA je puna igrača koji se ne odazivaju u svoje reprezentacije, a svi oni imaju svoje izgovore, svima njima nešto kao smeta, ali odavno su provaljeni od navijača, jednostavno neće da igraju, ne žele da riskiraju povredu, žele da ljeto provedu odmarajući se ili radeći individualno na svojoj igri, i ne vidim da se igdje baš u takvim slučajevima krivi Savez, osim kod nas. Nurkić ako želi igrati za BiH na EP 2015 neće mu niko sigurno stajati na putu, a ako ne želi, uvijek postoji neki izgovor.
Ja ne shvatam ni to padanje u očaj ako se ne odazove neki igrač, evo i Alex Len(koji po mnogo čemu podsjeća na Nurkića) ne igra za Ukrajinu, pa ne kukaju, sa manje poznatim košarkašima od naših prošli grupu na prošlom EP, dostojno se predstavili na SP, i vjerovatno će proći grupu i na narednom EP.
Last edited by SkyLimit on 10/12/2014 14:21, edited 1 time in total.
- Radio Sarajevo
#8009 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo kod nas postoji običaj da se od igrača prave sveci, a da se trenera optužuje svako malo za svaku glupost.
Nurkić će igrati ako bude želio, i bilo bi lijepo da pojede govno i da kaže "želim da igram". Ako ne želi, nije tolika šteta, jer imamo dva odlična centra i izguraćemo prvenstvo i bez njega. Puno je bitnije naći dobrog Amerikanca jer Gordić ne može biti starter, on nije stabilan igrač i potrebna mu je zamjena.
Nurkić će igrati ako bude želio, i bilo bi lijepo da pojede govno i da kaže "želim da igram". Ako ne želi, nije tolika šteta, jer imamo dva odlična centra i izguraćemo prvenstvo i bez njega. Puno je bitnije naći dobrog Amerikanca jer Gordić ne može biti starter, on nije stabilan igrač i potrebna mu je zamjena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8010 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koja su to dva odlicna centra?
Za playa se slazemo, tu se mora izmisliti igrac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8011 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Harun kaze ovo, a onda Konakovic kaze:"Bolna je to tema. Nije mi bilo teško preći više od hiljadu kilometara da ga posjetim kad je imao 17 godina, pa neće ni sada. Nije mi teško ni za njega, ni za druge igrače. Svi smo mi bili mladi i pravili greške. Borit ćemo se za Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji. Uz Nurkića, Stipanovića i Kikanovića bismo na EP imali tri odlična i različita centra. To bi Ivanović znao iskoristiti. U kontaktu smo s Nurkićem, ima ljutnje, ali mislim da na kraju neće biti problema. Ako KSBiH ima grešaka, mi ćemo se izviniti i popraviti ih. U sportu uvijek ima nesporazuma", rekao je Mahmutović.
Ovo je ko da se u putu nisu sreli. Jedan je spreman podnijeti zrtvu, traziti nacin da se sve rijesi na najbolji moguci nacin, a drugi mu se posere na to"Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Nijedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca. Nadam se da će Nurkić probuditi svoj patriotizam koji je pokazao dolaskom u reprezentaciju nauštrb svog ugovora i sa ostatkom reprezentacije nas uveo u A diviziju, da će biti zdrav i doći da nam pomogne da 'napadnemo' najbolji rezultat. Igrač koji pokupi stvari i ode s priprema kući tražiti novi angažman ne može proći bez kritika", riječi su predsjednika KSBiH.
I onda sve u redu....jasta je, dok je ovakvih ko Konakovic, ja cu se cuditi sto i jedan dobar igrac igra za nas.
- SkyLimit
#8012 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gordić u poslednja dva meča u Euroligi je skupio ukupno 15 asistencija, da je to uradio neki Amerikanac, svi bi rekli da mu hitno moramo dati papire i staviti ga ispred Gordića.
- Radio Sarajevo
#8013 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Stipanović i Kikanović.Tomahawk11 wrote:Koja su to dva odlicna centra?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8014 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobri su. Odlicni nisu. Rade, bore se, ali nam treba dominantniji centar.Radio Sarajevo wrote:Stipanović i Kikanović.Tomahawk11 wrote:Koja su to dva odlicna centra?
@Sky, nije upitan Gordic, ali treba jos jedan, ne moze on sam iznijeti.
- OldMayor
#8015 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bravo, i ja sam ovo odmah primjetio. Totalno dvije razlicite izjave.Tomahawk11 wrote:Harun kaze ovo, a onda Konakovic kaze:"Bolna je to tema. Nije mi bilo teško preći više od hiljadu kilometara da ga posjetim kad je imao 17 godina, pa neće ni sada. Nije mi teško ni za njega, ni za druge igrače. Svi smo mi bili mladi i pravili greške. Borit ćemo se za Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji. Uz Nurkića, Stipanovića i Kikanovića bismo na EP imali tri odlična i različita centra. To bi Ivanović znao iskoristiti. U kontaktu smo s Nurkićem, ima ljutnje, ali mislim da na kraju neće biti problema. Ako KSBiH ima grešaka, mi ćemo se izviniti i popraviti ih. U sportu uvijek ima nesporazuma", rekao je Mahmutović.
Ovo je ko da se u putu nisu sreli. Jedan je spreman podnijeti zrtvu, traziti nacin da se sve rijesi na najbolji moguci nacin, a drugi mu se posere na to"Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Nijedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca. Nadam se da će Nurkić probuditi svoj patriotizam koji je pokazao dolaskom u reprezentaciju nauštrb svog ugovora i sa ostatkom reprezentacije nas uveo u A diviziju, da će biti zdrav i doći da nam pomogne da 'napadnemo' najbolji rezultat. Igrač koji pokupi stvari i ode s priprema kući tražiti novi angažman ne može proći bez kritika", riječi su predsjednika KSBiH.![]()
I onda sve u redu....jasta je, dok je ovakvih ko Konakovic, ja cu se cuditi sto i jedan dobar igrac igra za nas.
Harunu nije problem ocito otici na noge Nurkicu, ali gospodinu Konakovicu jeste.
-
vryzas
#8016 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nama Nurkic treba i vise nego sto neki tvrde, a to se odnosi i na ove iz saveza. U slucaju da se ovo ne sredi mi gubimo startnog centra, smanjujemo broj kvalitetnih centara u rotaciji, dolazimo u poziciju da ce svi "tezi" protivnicki centri biti dominantni u odnosu na nase, a u tom slucaju cemo biti primorani da skupljamo odbranu itd.itd. ..onakve izjave nisu nikom potrebne...ili mozda jesu.

- SkyLimit
#8017 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Od svega što je Mahmutović danas rekao, meni je najvažniji onaj dio da se radi na formiranju zajedničkih prvenstava za mlade kategorije na nivou čitave BiH, ako sam dobro razumio kategorije U14, U16 i U18 sa po 12 klubova. Najavio je da to počinje već od 1. februara. Pa ako to proguraju, to je historijski pomak u razvoju naše košarke.
Imamo mi par klubova gdje se jako ozbiljno radi sa djecom, sarajevski Sparsi i Koš rade odličan posao, dobro se radi i u Budućnosti iz Bijeljine, skeptičan sam koliko će talenata iz tog kluba nastupati za BiH, no evo veliki potencijal Njegoš Sikiraš koji je ponikao u tom klubu nastupa za naše omladinske selekcije, već je to velika korist od tog kluba. Široki ne vrijedi ni spominjati, odličan rad u omladinskim selekcijama, ali sve što valja ode igrati za Hrvatsku.
Gora je situacija u seniorskoj košarci, Mahmutović reče da pojedini klubovi iz elitnog ranga takmičenja nemaju da plate 1200 maraka kotizacije. Žalosno je što naši najveći talenti već kao djeca od 15 - 16 godina odlaze trbuhom za kruhom u strane klubove. Da je stanje idealno, Musa ne bi potpisao za Olympiacos, već za KK Bosnu ili KK Slobodu, no ti su klubovi propali. Teletovića je Sloboda dovela kao supertalentovanog dječaka iz Hercegovine i zadržao se tu sve do devetnaeste godine kada je otišao u inostranstvo, to je neki normalniji put.
Imamo mi par klubova gdje se jako ozbiljno radi sa djecom, sarajevski Sparsi i Koš rade odličan posao, dobro se radi i u Budućnosti iz Bijeljine, skeptičan sam koliko će talenata iz tog kluba nastupati za BiH, no evo veliki potencijal Njegoš Sikiraš koji je ponikao u tom klubu nastupa za naše omladinske selekcije, već je to velika korist od tog kluba. Široki ne vrijedi ni spominjati, odličan rad u omladinskim selekcijama, ali sve što valja ode igrati za Hrvatsku.
Gora je situacija u seniorskoj košarci, Mahmutović reče da pojedini klubovi iz elitnog ranga takmičenja nemaju da plate 1200 maraka kotizacije. Žalosno je što naši najveći talenti već kao djeca od 15 - 16 godina odlaze trbuhom za kruhom u strane klubove. Da je stanje idealno, Musa ne bi potpisao za Olympiacos, već za KK Bosnu ili KK Slobodu, no ti su klubovi propali. Teletovića je Sloboda dovela kao supertalentovanog dječaka iz Hercegovine i zadržao se tu sve do devetnaeste godine kada je otišao u inostranstvo, to je neki normalniji put.
- It_is_a_Leclerc
#8018 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Košarkaški savez BIH je savez dobrih želja i eventualnih situacija. Al' još je on i dobar kad smrt sporta maskriana u Kiflu Konakovića baulja po njemu.
-
kakavdanakneiskustvu
#8019 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tomahawk11 wrote:Dobri su. Odlicni nisu. Rade, bore se, ali nam treba dominantniji centar.Radio Sarajevo wrote:Stipanović i Kikanović.Tomahawk11 wrote:Koja su to dva odlicna centra?
@Sky, nije upitan Gordic, ali treba jos jedan, ne moze on sam iznijeti.
- insaneinthebrain
- SkyLimit
#8021 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neki od svoje antipatije prema Konakoviću sigurno neće vidjeti u čemu je zapravo problem.
Neko možda misli da se Nurkiću nanosi nepravda, a meni je iskreno žao ovih čelnika Saveza. Naredne godine nam i U16, i U18 i U20 reprezentacije igraju EP A divizije, seniorska reprezentacija igra EP, vodiće je jedan od najboljih europskih trenera, počelo se i sa ženskim reprezentativnim omladinskim selekcijama, najavljuje se jedinstvena državna liga za omladinske kategorije od 1. februara..Naša reprezentativna košarka nikad nije bila na većem nivou, čeka se još samo prolazak grupne faze seniorske reprezentacije naredne godine kao kruna jednog odličnog perioda i početak još uspješnijeg, a zasluge čelnih ljudi Saveza u svemu tome su velike.
Neko možda misli da se Nurkiću nanosi nepravda, a meni je iskreno žao ovih čelnika Saveza. Naredne godine nam i U16, i U18 i U20 reprezentacije igraju EP A divizije, seniorska reprezentacija igra EP, vodiće je jedan od najboljih europskih trenera, počelo se i sa ženskim reprezentativnim omladinskim selekcijama, najavljuje se jedinstvena državna liga za omladinske kategorije od 1. februara..Naša reprezentativna košarka nikad nije bila na većem nivou, čeka se još samo prolazak grupne faze seniorske reprezentacije naredne godine kao kruna jednog odličnog perioda i početak još uspješnijeg, a zasluge čelnih ljudi Saveza u svemu tome su velike.
-
vryzas
#8022 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam sta bih ti rekao...nabrajas uspjehe mladjih reprezentativnih selekcija i to je stvarno sjajno. Svakoj od tih selekcija je i mjesto u A diviziji s obzirom na prirodni talenat i fizicke predispozicije koje posjedujemo, a pogotovo sto u B divizijama igraju neke zemlje tipa Luksemburg, Irska itd. Ostaje da sacekamo i vidimo gdje smo u odnosu na zemlje koje imaju sistem razvoja mladih igraca...
Problem je sto kosarka u BiH nazaduje. Kvalitet kosarke na danasnjim utakmicama A lige je isti kao na takmicenju srednjih skola i fakulteta prije 10-ak godina. Prije 10-15 godina u Sarajevu si mogao naci bolje igrace na basketu, nego sto ih sada mozes naci po klubovima.
ABA liga je mjerilo gdje smo u odnosu na region...bice veselo ako izgubimo i to jedno mjesto.
Problem je sto kosarka u BiH nazaduje. Kvalitet kosarke na danasnjim utakmicama A lige je isti kao na takmicenju srednjih skola i fakulteta prije 10-ak godina. Prije 10-15 godina u Sarajevu si mogao naci bolje igrace na basketu, nego sto ih sada mozes naci po klubovima.
ABA liga je mjerilo gdje smo u odnosu na region...bice veselo ako izgubimo i to jedno mjesto.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8023 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I u svemu ovome sto si nabrojao krivca treba traziti prije svega u drzavi a ne u KS BiH jer za ozbiljan sport moras imati i ozbiljnu drzavu koja stoji iza njega a ne samo kad se postigne neki dobar rezultat da se skupe politicari radi slikanja. Cinjenica koji niko ne moze osporiti je ta da je nasa reprezentativna kosarka posla krupnim koracima naprijed od kada je u savezu Harun Mahmutovic i taj covjek zaista radi svoj posao.vryzas wrote:Ne znam sta bih ti rekao...nabrajas uspjehe mladjih reprezentativnih selekcija i to je stvarno sjajno. Svakoj od tih selekcija je i mjesto u A diviziji s obzirom na prirodni talenat i fizicke predispozicije koje posjedujemo, a pogotovo sto u B divizijama igraju neke zemlje tipa Luksemburg, Irska itd. Ostaje da sacekamo i vidimo gdje smo u odnosu na zemlje koje imaju sistem razvoja mladih igraca...
U svoj ovoj prici koja se prica oko Nurkica vjerovatno neki ocekuju da mu se ode u SDA i popusi da bi igrao za reprezentaciju iako bi u svakoj ozbiljnoj kosarkaskoj zemlji fasovao radi svojih marifetluka finu kaznu. Ne postoji niko ko je veci od drzave pa ni Nurkic. Prekrsio je pravila i vjerujem da je rekao samo da je pogrijesio niko mu to nebi zamjerio a ovako radi sasvim suprotno od toga i sto se mene licno tice zaboli me ona stvar za Nurkica sve dok ovako razmislja.
- OldMayor
#8024 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A zasto si ti toliko ubijedjen da je on toliko kriv?hrasno38 wrote:I u svemu ovome sto si nabrojao krivca treba traziti prije svega u drzavi a ne u KS BiH jer za ozbiljan sport moras imati i ozbiljnu drzavu koja stoji iza njega a ne samo kad se postigne neki dobar rezultat da se skupe politicari radi slikanja. Cinjenica koji niko ne moze osporiti je ta da je nasa reprezentativna kosarka posla krupnim koracima naprijed od kada je u savezu Harun Mahmutovic i taj covjek zaista radi svoj posao.
U svoj ovoj prici koja se prica oko Nurkica vjerovatno neki ocekuju da mu se ode u SDA i popusi da bi igrao za reprezentaciju iako bi u svakoj ozbiljnoj kosarkaskoj zemlji fasovao radi svojih marifetluka finu kaznu. Ne postoji niko ko je veci od drzave pa ni Nurkic. Prekrsio je pravila i vjerujem da je rekao samo da je pogrijesio niko mu to nebi zamjerio a ovako radi sasvim suprotno od toga i sto se mene licno tice zaboli me ona stvar za Nurkica sve dok ovako razmislja.
Znaci po tvom misljenju ne postoji ni najmanja sansa da ovi iz saveza nisu nesto usrali.
Nurkić:
Konaković:Ova hajka protiv mene vodi se na smiješan način.Ovaj put se samo može dodatno pogoršati sve! Ja sam rekao da ne želim imati više nikakva posla i kontakte sa njima (ljudima iz KSBiH op.a). Vrijeme će pokazati ko je kriv. Čovjek koji dovodi moj patriotizam i moje ponašanje u pitanje, svi znamo ko je i šta je. Istina je samo jedna. Nisam ni prvi, a ni posljednji koji je napustio reprezentaciju iz ovih ili onih razloga", ističe fantastični bh. košarkaš.
Kome nije jasno, eto nacrtano."Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Nijedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca. Nadam se da će Nurkić probuditi svoj patriotizam koji je pokazao dolaskom u reprezentaciju nauštrb svog ugovora i sa ostatkom reprezentacije nas uveo u A diviziju, da će biti zdrav i doći da nam pomogne da 'napadnemo' najbolji rezultat. Igrač koji pokupi stvari i ode s priprema kući tražiti novi angažman ne može proći bez kritika", riječi su predsjednika KSBiH.
- Altsa
#8025 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da nam je nurkic potreban nije uopste sporno ali takoder nurkic treba da kaze igrat cu ili necu i da se zavrsi sva prica oko njega...takoder ovaj konakovic nek ne jede govna i nek situaciju koja je sada sa nurkicem losa jos vise ne pogorsava.vryzas wrote:Nama Nurkic treba i vise nego sto neki tvrde, a to se odnosi i na ove iz saveza. U slucaju da se ovo ne sredi mi gubimo startnog centra, smanjujemo broj kvalitetnih centara u rotaciji, dolazimo u poziciju da ce svi "tezi" protivnicki centri biti dominantni u odnosu na nase, a u tom slucaju cemo biti primorani da skupljamo odbranu itd.itd. ..onakve izjave nisu nikom potrebne...ili mozda jesu.![]()