danasnje komicne situacije kod mene

krenuo ja na imanje koje je udaljeno nekih kilometar od kuce i hajde reko povesti cu obje svoje kujice i veliku svezem na povodac a mala ide gdje i velika i stavim ih u auto pozadi i amidza me zovnu da mu nesto donesem i ja zaboravim zatvoriti vrata i hop dok se ja okrenu,pobjegose mi i izadjose na put i ja vidim da odose niz put laganica i hajde reko tu su,ja proseta malo kad nema ih
inace mi nije problem za veliku,nju pustam i ona zna sve zivo ali mala nikada nije isla na put i susretala se sa autima i strah me da je ne udari
i sjedem ja u auto i krenem dole na to imanje ,kad 100 m od imanja,trce ove moje dvije trotoarom ,povodac se vuce za Askom haha...i zajedno udjosmo u dvoriste

Mala Masa trci za Askom lagano...Aska zna gdje idem kada je vodim i sama dosla
kasnije mi je jos jednom pobjegla dole,sekunda je falilo da je auto udari,neko zakoci i ona pobjeze
a prije nego ce ponovo pobjeci,sat vremena je pokusavala razvaliti cigle i kamenice koje sam postavio da ne moze pobjeci...prosle godine me stalno znala nadmudriti,kako god napravim,ona pobjegne

ali ode prohoda neku svoju turu i vrati se kroz pola sata ,za nju mi nikada nije bio problem...ali povede i malu,mala se moze provuci kroz kapiju

a nema mi logike da je povedem sa sobom a da je opet vezem,nego imam manju avliju i tu ih pustim po travi
uglavnom cirkus