Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:Da se ne lazemo, mi smo takva sredina da svako ko javno kaze da je gej recimo, mora biti spreman na svakodnevno osudu i poprijeke poglede.
Eto Bozo, vecina ga sprdamo, ali on je ocito takav lik da ga to ne tangira.
Takva smo sredina jebiga, nije samo gejovi, kod nas se i onaj najveci sljam krezubi recimo ismijava nekome ko je "drugaciji". To tako ide.
Nije samo kod nas, to je standard na vecini planete. I u USA je jedno San Francisko ili NY a drugo je biti gej negdje u nekoj palanci na srednjem zapadu.
i jedino je pravo pitanje - smatramo li da je ta osuda u redu ili nije. ja, jebiga, smatram da nije.
dječak sa šibicama wrote:Da se ne lazemo, mi smo takva sredina da svako ko javno kaze da je gej recimo, mora biti spreman na svakodnevno osudu i poprijeke poglede.
Eto Bozo, vecina ga sprdamo, ali on je ocito takav lik da ga to ne tangira.
Takva smo sredina jebiga, nije samo gejovi, kod nas se i onaj najveci sljam krezubi recimo ismijava nekome ko je "drugaciji". To tako ide.
Nije samo kod nas, to je standard na vecini planete. I u USA je jedno San Francisko ili NY a drugo je biti gej negdje u nekoj palanci na srednjem zapadu.
i jedino je pravo pitanje - smatramo li da je ta osuda u redu ili nije. ja, jebiga, smatram da nije.
Ma sta znam, ja nemam problem sa gejovima, boli me briga samo ne zelim da mi sutra serviraju pricu da su oni normalni a oni koji ne misle kao oni, nisu normalni. Sa sve zakonima koji ih stite.
Ali da je sredina ucmala i zatucana, jasta je. Kod nas je neudata zena od nekih 40 godina predmet poruge i ismijavanja, da ne idem dalje.
i niko od nas ne zna na šta se boži stvarno diže kita, možda je sve foluška. ali to nije ni po čemu relevantno za običnog građanina. svaki šoumen živi (i) od eksponiranja, bez obzira na vokalne kvalitete ili njihovo odsustvo. njemu je bolje što se više priča o njemu, a običnom građaninu nije.
pa ko ce stisnut, 1000 policajaca, snajperisti po krovovima, specijalci s kerovima, americki ambasador s tjelohraniteljima... zaista veHabije, HZ i Manijaci nije vam laHko
Svi moji frendovi sto podrzavaju paradu po društvenim mrezama su sestre lezbejki, ili ove sto nikako da ponos promjene valjda im poskupo
Dobro ovo dodje da malo prečešljaš listu i vidis kome je sta u srcu
Bravo BIH.
Ne pamtim kad sam zadnji put bio iskreno ponosan na zemlju iz koje dolazim. Veliki korak naprijed, iako je ovo sve samo simbolično i prava borba za prava i normalno življenje svih građana tek predstoji. Barem je netko iskoračio i rekao dosta.
pici wrote:pa ko ce stisnut, 1000 policajaca, snajperisti po krovovima, specijalci s kerovima, americki ambasador s tjelohraniteljima... zaista veHabije, HZ i Manijaci nije vam laHko
pici wrote:pa ko ce stisnut, 1000 policajaca, snajperisti po krovovima, specijalci s kerovima, americki ambasador s tjelohraniteljima... zaista veHabije, HZ i Manijaci nije vam laHko
a da je bio neki incident, bilo bi da su ga pederi režirali win-win situacija, naravno ako si demagog i sofista...
dječak sa šibicama wrote:U splitu su ih prvo tukli, a onda kad je murija izvadila pendreke, cijeli grad odlucio da ignorise gej paradu, nigdje nikoga tog dana na Rivi
mO k3 wrote:Bolje ovo prodje nego u Beogradu ili Zagrebu
drag_gost wrote:Bravo Rajvosa...
Danas je i policija iz BiH organizirala odlično osiguranje javnog skupa ljudi. Čestitke MUP-u Kantona Sarajevo