"Debating with Smrčak is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory."MarlboroGold wrote: Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.
Kod tebe uopšte ne postoji samokritičnost.
Ateizam vs. Religija
- Mišo_Kovač
#8001 Re: Ateizam vs. Religija
- Smrcak15
#8002 Re: Ateizam vs. Religija
ali opet dolazis ovdje na temu da citas sa slascu sta to ima vrli Smrle da kazeMarlboroGold wrote:Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.Smrcak15 wrote:de ti malo vise dokaze iznosi a manje nagadjanje....MarlboroGold wrote:Prije zabluda nego samouvjerenost.
kad kazes zabluda, onda jasno pokazes sta je zabluda, i doneses dokaz da je to stvarno zabluda....djelovat ces ozbiljnije, i uzet cu vise u obzir to sto pricas, a ovako na suho palamudit bez dokaza jer trla baba dlan da joj prodje dan...dok barem ja ako palamudim, ja i donesem dokaze za svoje palamudjenje...a sta to ti druze doneses, da vidim????
umpati ovo, jalove su sve tvoje price bez pokrica....nije dobro puno zujati a malo meda davati, bit ces na losem glasu, pa ti vidi
ja puno zujim ali jos vise meda dajem i to u kanticama
- zforumas
#8003 Re: Ateizam vs. Religija
...baba je trla lan...MarlboroGold wrote:Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.Smrcak15 wrote:de ti malo vise dokaze iznosi a manje nagadjanje....MarlboroGold wrote:Prije zabluda nego samouvjerenost.
kad kazes zabluda, onda jasno pokazes sta je zabluda, i doneses dokaz da je to stvarno zabluda....djelovat ces ozbiljnije, i uzet cu vise u obzir to sto pricas, a ovako na suho palamudit bez dokaza jer trla baba dlan da joj prodje dan...dok barem ja ako palamudim, ja i donesem dokaze za svoje palamudjenje...a sta to ti druze doneses, da vidim????
- Smrcak15
#8004 Re: Ateizam vs. Religija
yea yea yeaMišo_Kovač wrote:"Debating with Smrčak is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory."MarlboroGold wrote: Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.
- ExNihilo
#8005 Re: Ateizam vs. Religija
Veoma precizno.Mišo_Kovač wrote:"Debating with Smrčak is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory."MarlboroGold wrote: Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.
Međutim, s druge strane, golubu nije zamjeriti što mu je mozak veličine zrna graška. Ovaj što pokušava igrati šaha s golubom je gori.
Iz tog razloga, a prevashodno iz razloga što se razgovor između dvije osobe uvijek vodi na nivou one gluplje, dakle Smrčkovom nivou, predlažem potpuno ignorisanje ove intelektualne spodobe.
Svi Smrčka na foe staviti pa nek nad materom svojom provodi lobotomiju. Svaka rasprava s njim je ustupanje pred glupošću.
- славянин
#8006 Re: Ateizam vs. Religija
Dobra ideja, mislim da je svaki pokusaj rasprave uzaludan iz cinjenice da jednostavno isti se ne vodi logikom nego uvija i logiku i nauku na nacin da je to jednostavno uvreda za zdrav razum.ExNihilo wrote:Veoma precizno.Mišo_Kovač wrote:"Debating with Smrčak is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory."MarlboroGold wrote: Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.
Međutim, s druge strane, golubu nije zamjeriti što mu je mozak veličine zrna graška. Ovaj što pokušava igrati šaha s golubom je gori.
Iz tog razloga, a prevashodno iz razloga što se razgovor između dvije osobe uvijek vodi na nivou one gluplje, dakle Smrčkovom nivou, predlažem potpuno ignorisanje ove intelektualne spodobe.
Svi Smrčka na foe staviti pa nek nad materom svojom provodi lobotomiju. Svaka rasprava s njim je ustupanje pred glupošću.
Dakle better ignore
- Smrcak15
#8007 Re: Ateizam vs. Religija
posljedni trzaji davljenika, kada se spustis na taj nivo da moras najjace argumente ispucavati u vidu ad hominem municijeExNihilo wrote: Veoma precizno.
pa ako ti se ne diskutuje samnom, samo u sirokom luku zaobidjes ovu temu i miran ti od teme i tema mirna od tebe i tvojih baljezganja
- MarlboroGold
#8008 Re: Ateizam vs. Religija
Ti zaslužuješ ad hominem tretman. Zašto bi se mi tebi prilagođavali? Kao što niho reče, tebe ljudi trebaju potpuno ignorisati.
- Boemica
#8009 Re: Ateizam vs. Religija
Malboro, ja, mišo, shbc, ovaj sa ćirilicom u nicku, hakiz, harač, svi govorimo jedno, a to je da je nemoguće raspravljat se sa čovjekom koji nikakve argumente ne priznaje.
Štaviše, ne priznaje ni kad sam sebi proturječi, ne priznaje ni da je pogriješio, kao što mu pokušavamo dokazati - nikakve samokritičnosti nema.
Čovjek je trol, uvjerena sam.
Uvjerena sam da ne postoji čovjek ovoliko zaljubljen u svoje mišljenje da će se na nos nasadit da dokaže kako je tako, i uz put izvrnut pravila matematike, logičkog zaključivanja, statistike ...
Štaviše, ne priznaje ni kad sam sebi proturječi, ne priznaje ni da je pogriješio, kao što mu pokušavamo dokazati - nikakve samokritičnosti nema.
Uvjerena sam da ne postoji čovjek ovoliko zaljubljen u svoje mišljenje da će se na nos nasadit da dokaže kako je tako, i uz put izvrnut pravila matematike, logičkog zaključivanja, statistike ...
- Smrcak15
#8010 Re: Ateizam vs. Religija
KO bjezi pred smrckom taj je znaci podigao bielu zastavu i predaje seславянин wrote: Dobra ideja, mislim da je svaki pokusaj rasprave uzaludan iz cinjenice da jednostavno isti se ne vodi logikom nego uvija i logiku i nauku na nacin da je to jednostavno uvreda za zdrav razum.
Dakle better ignore
AKo ste sigurni u ono sto tvrdite vas snaga argumenta i dokaza ce nadjacati moje palamudjenje....a vam je argument peruska koja ide na tenk i onda ti krivo bude poslije sto peruska sa koksije guzice nije uspjela unistiti tenkovski oklop i buniti se onda
tu smo da diskutujemo , malo da promuhabetimo koju , a ko dize bijelu zastavu onda si rekao na indirektan nacin, nema dokaza ni argumenta da te osporim to sto pricas.
- Boemica
#8011 Re: Ateizam vs. Religija
ExNihilo wrote:Veoma precizno.Mišo_Kovač wrote:"Debating with Smrčak is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory."MarlboroGold wrote: Ulazak u raspravu s tobom je gubitak vremena, jer nikad ne prihvataš argumente koji jasno pobijaju sve ono što ti iznosiš.
- pussysmoke
#8012 Re: Ateizam vs. Religija
Što sam ti dalji, sve sam ti bliži.Smrcak15 wrote:...
- ExNihilo
#8013 Re: Ateizam vs. Religija
Dakle, taj rad.

Nema razloga da svakodnevnicu trujemo nepismenim budalama. Život je previše vrijedan da bi se minute i sati istog trošili na ubjeđivanja s likom koji nakon više hiljada postova i više stotina ispravki ne razumije šta znači odvojiti ne od glagola, a kamoli naučna objašnjenja najkompleksnijih procesa stvarnosti.

Nema razloga da svakodnevnicu trujemo nepismenim budalama. Život je previše vrijedan da bi se minute i sati istog trošili na ubjeđivanja s likom koji nakon više hiljada postova i više stotina ispravki ne razumije šta znači odvojiti ne od glagola, a kamoli naučna objašnjenja najkompleksnijih procesa stvarnosti.
Last edited by ExNihilo on 06/09/2018 23:40, edited 1 time in total.
- Boemica
#8014 Re: Ateizam vs. Religija
Nije nego ti ne priznaješ kad te 10+ osoba ospori i nadasve sam sebe osporiš.Smrcak15 wrote:KO bjezi pred smrckom taj je znaci podigao bielu zastavu i predaje seславянин wrote: Dobra ideja, mislim da je svaki pokusaj rasprave uzaludan iz cinjenice da jednostavno isti se ne vodi logikom nego uvija i logiku i nauku na nacin da je to jednostavno uvreda za zdrav razum.
Dakle better ignore![]()
![]()
![]()
AKo ste sigurni u ono sto tvrdite vas snaga argumenta i dokaza ce nadjacati moje palamudjenje....a vam je argument peruska koja ide na tenk i onda ti krivo bude poslije sto peruska sa koksije guzice nije uspjela unistiti tenkovski oklop i buniti se onda![]()
tu smo da diskutujemo , malo da promuhabetimo koju , a ko dize bijelu zastavu onda si rekao na indirektan nacin, nema dokaza ni argumenta da te osporim to sto pricas.
Borba sa vjetrenjačama pa to ti je ..
Ostaj u zdravlju, pamet si davno izgubio
- Smrcak15
#8015 Re: Ateizam vs. Religija
Boemica wrote:Malboro, ja, mišo, shbc, ovaj sa ćirilicom u nicku, hakiz, harač, svi govorimo jedno, a to je da je nemoguće raspravljat se sa čovjekom koji nikakve argumente ne priznaje.
itekako ja priznajem argumente, ali ako ces mi kao padobranac ulijetat u temu i nisi u toku pa onda bacas bombe ko Bosko Buhakoji nikakve argumente ne priznaje.
- Smrcak15
#8016 Re: Ateizam vs. Religija
Ako vas je strah diskusije sa Smrckom, nemora te diskutovati...ali znajte da Smrle skace kako krpelj ako hinjski podmuklo napadate islam na ovaj ili onaj nacin
- MarlboroGold
#8017 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo je gore od clickbait naslova.Smrcak15 wrote:KO bjezi pred smrckom taj je znaci podigao bielu zastavu i predaje seславянин wrote: Dobra ideja, mislim da je svaki pokusaj rasprave uzaludan iz cinjenice da jednostavno isti se ne vodi logikom nego uvija i logiku i nauku na nacin da je to jednostavno uvreda za zdrav razum.
Dakle better ignore![]()
![]()
![]()
AKo ste sigurni u ono sto tvrdite vas snaga argumenta i dokaza ce nadjacati moje palamudjenje....a vam je argument peruska koja ide na tenk i onda ti krivo bude poslije sto peruska sa koksije guzice nije uspjela unistiti tenkovski oklop i buniti se onda![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#8018 Re: Ateizam vs. Religija
ExNihilo wrote:iz razloga što se razgovor između dvije osobe uvijek vodi na nivou one gluplje, dakle Smrčkovom nivou, predlažem potpuno ignorisanje ove intelektualne spodobe.
-
John Cleese
#8019 Re: Ateizam vs. Religija
Oce, oprosti im, jer ne znaju sta cine...
Taj covjek je vise ucinio za ateizam nego svi ateisti foruma zajedno
Agnosticizam da i ne spominjem...
- MarlboroGold
#8020 Re: Ateizam vs. Religija
Lijepo je kad je na foe. Nema ni kilometarskih slikovnica.
- zforumas
#8021 Re: Ateizam vs. Religija
Cak sam ga dodao u prijateljeJohn Cleese wrote:Oce, oprosti im, jer ne znaju sta cine...
- beni-bu-man
#8022 Re: Ateizam vs. Religija
I onda se on buni kad mu kazem da je PUKO bez ikakvog argumentaMarlboroGold wrote:Ti zaslužuješ ad hominem tretman. Zašto bi se mi tebi prilagođavali? Kao što niho reče, tebe ljudi trebaju potpuno ignorisati.
- славянин
#8023 Re: Ateizam vs. Religija
Sto rekose ljudi mislim da je smrle doprinjeo stavovima-ateista 
- Diwan
#8024 Re: Ateizam vs. Religija
Uvijek kada svratim na ovu temu, a to je vrlo porijetko, zapahne me 'prosvjetiteljska' energija sudionika, posebno ovih koji plivaju u oreolu 'sve znam' 
-
r_faruk
#8025 Re: Ateizam vs. Religija
Kome ba da se prilagodjavamo? Neka se oni nama prilagodjavajuMarlboroGold wrote:Ti zaslužuješ ad hominem tretman. Zašto bi se mi tebi prilagođavali? Kao što niho reče, tebe ljudi trebaju potpuno ignorisati.