SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#8001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

pepeljara wrote:Cisto poredjenja radi
-U americi kad vidis murijasa na cesti sjebes se. Ko da si navy seals pustio na cestu da prati promet :D Nema zajebancije...Kod nas je to dosta drugacije :D
kod nas, drot te zaustavi a ti izletis iz auta i svadjas se... u americi, drot te zaustavi, dok ti prilazi ruka na pistolju, spreman da zapuca na prvi sumnjiv pokret, a ti ruke na volan i ne mrdas dok ti on ne kaze... pa onda najavljujes svaki svoj pokret "vozacka mi je u unutrasnjem djepu, sada cu zavuci ruku u jaknu da izvadim vozacku...nisam naoruzan i nemam nista opasno"
pepeljara

#8002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Upravo tako. Masa puta sam prisustvovao gdje lik jebara mater na glas policajcu ovaj nista.. izlazi prepire se.
To je haman standardna procedura. Ovo se odnosi naravno samo za obicnu policiju. Sumnjam da se iko svadja sa onim spec ops, mada sam vidio masu puta u prolazu par auta pogresno parkirano iza spec ops, i ono pretpostavljam njihova raja u nekoj prici sa njima...
:-)
archi_a

#8003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

holowey wrote:
-U americi kad vidis murijasa na cesti sjebes se. Ko da si navy seals pustio na cestu da prati promet :D Nema zajebancije...Kod nas je to dosta drugacije :D
kod nas, drot te zaustavi a ti izletis iz auta i svadjas se... u americi, drot te zaustavi, dok ti prilazi ruka na pistolju, spreman da zapuca na prvi sumnjiv pokret, a ti ruke na volan i ne mrdas dok ti on ne kaze... pa onda najavljujes svaki svoj pokret "vozacka mi je u unutrasnjem djepu, sada cu zavuci ruku u jaknu da izvadim vozacku...nisam naoruzan i nemam nista opasno"
:thumbup: samo zakon. Jeste neugodno za doživiti ali očigledno su kod nas stvari izmakle kontroli i trebalo bi ovakav zakon primjeniti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

pepeljara wrote:Upravo tako. Masa puta sam prisustvovao gdje lik jebara mater na glas policajcu ovaj nista.. izlazi prepire se.
To je haman standardna procedura. Ovo se odnosi naravno samo za obicnu policiju. Sumnjam da se iko svadja sa onim spec ops, mada sam vidio masu puta u prolazu par auta pogresno parkirano iza spec ops, i ono pretpostavljam njihova raja u nekoj prici sa njima...
:-)
jebava i dođe mu na adresu koverta
Nepass

#8005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

archi_a wrote:
holowey wrote:
:thumbup: samo zakon. Jeste neugodno za doživiti ali očigledno su kod nas stvari izmakle kontroli i trebalo bi ovakav zakon primjeniti.
Mala smo mi sredina navikli na znas me znam te, ruka ruku miluje, stelu, rado dajemo cvaju rado i uzimamo.
Dovoljno da dva rodjaka imas i da si dobar sa vecinom policajaca.
Sta god rekli i pricali ovo gore stoji
duga puska

#8006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Prica jutros jedan cova, jucer rano ujutru ga dva puta startali u roku pola sata.Vozi za jednu pekaru, kaze ovi prvi mu bukvalno izvrnuli kedi naopako, dizalicu mu provjeravali.Mrgudali mu citavo vrijeme, zajebani kao...On inace pokupljen insan, Bakijas vjetar kad puhne, na Otoci se za bandere fata.
Ta druga patrola slicno podje zakon sprovoditi, ali ih je izmolio nekako da ga puno ne peglaju, da je prije pola sata od strane kolega vec sistematski prosao, da je vec u kasnjenju solidnom i da na kraju krajeva ocekuje hrpu problema od kupaca, ali i od gazde...
Inace sam tu pricu cuo i od jednog rodjaka koji ima firmu na Ilidzi, kaze slomise mu vozace.
zdruzdjo

#8007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Jutros scena
Kod opstine novi grad iz pravca ilidze pali se crveno. Staju svi uredno. Prva lijeva traka za pravo lik sa kliom hladno na crveno krece nakon 5-6 sekundi cekanja. Ljudima iz pravca otoke za svrakino se pali zeleno i krecu. Lik hladno nastavlja 5-6 km/h. To sviranje to kocenje to svega. Alislag na tortu. Pjesacki kod tramvajske prema gradu. Prelazi policajac (koji gleda sve i vidi) prema opstini i ovaj i dalje ide i ne jebe 2%. I policajac prelazi i mase mu ko ono jesi lud. Ali ga ne zaustavlja. A mogao je hladno ga skrenuti na prosirenje kod opstine. Ali jos ljepsa tresnjica na slagu je da kod televizije stoji policijsko auto i dvojica policajaca stoje i gledaju to (10 sirena svira najmanje) desavanje, ali ne trzaju kurcem da ga zaganjaju autom ili slicno.
Ma lijepooooo.
supercali

#8008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

duga puska wrote:Prica jutros jedan cova, jucer rano ujutru ga dva puta startali u roku pola sata.Vozi za jednu pekaru, kaze ovi prvi mu bukvalno izvrnuli kedi naopako, dizalicu mu provjeravali.Mrgudali mu citavo vrijeme, zajebani kao...On inace pokupljen insan, Bakijas vjetar kad puhne, na Otoci se za bandere fata.
Ta druga patrola slicno podje zakon sprovoditi, ali ih je izmolio nekako da ga puno ne peglaju, da je prije pola sata od strane kolega vec sistematski prosao, da je vec u kasnjenju solidnom i da na kraju krajeva ocekuje hrpu problema od kupaca, ali i od gazde...
Inace sam tu pricu cuo i od jednog rodjaka koji ima firmu na Ilidzi, kaze slomise mu vozace.
Dostavnjake malo "lome" kako se oni ponasaju
Treba ih jos vise "lomiti"
duga puska

#8009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

supercali wrote:
duga puska wrote:Prica jutros jedan cova, jucer rano ujutru ga dva puta startali u roku pola sata.Vozi za jednu pekaru, kaze ovi prvi mu bukvalno izvrnuli kedi naopako, dizalicu mu provjeravali.Mrgudali mu citavo vrijeme, zajebani kao...On inace pokupljen insan, Bakijas vjetar kad puhne, na Otoci se za bandere fata.
Dostavnjake malo "lome" kako se oni ponasaju
Treba ih jos vise "lomiti"
Ma lome oni njih vise zbog cinjenice da su za firme kazne velike, isprepadaju ih da oni budu zadovoljni nekom malom licnom kaznom, ili idealan scenarij kad gazda preko svojih veza podmazuje kolege doruckom, nekom protivuslugom ili ne daj Boze parama, samo da se kazne ne pisu.
Ima i vozaca bahatih sigurno, ali je cinjenica da ce na vecini dostavnih auta naci barem neku sitnicu da se puni neki od budzeta, dal' osobni, dal' kantonalni.
supercali

#8010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ja govorim cisto o dostavnjacima kako se ponasaju
Naravno da tu ima svega i sa jedne i sa druge strane
O'zone
Globalni moderator

#8011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

OK danas sam saznao da imamo stvarno dobar CSI odjel u MUP-u KS.
Pripadnik MUP-a KS Admir Šalaka je bio drugi svjedok, on je kazao da su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović pronađeni zahvaljujući snimcima sa nadzornih kamera koje su snimile kombi. Također, prema njegovim riječima, boja vozila je utvrđena pronalaskom farbe na mjestu događaja, a tip i starost vozila su verificirani pronalaskom ostataka svjetla.
Detaljna analiza tragova pronađenih u Velikoj aleji na Ilidži otkrila je da je Ljubo Seferović Dženana udario kombijem, a potom pobjegao s mjesta nesreće. Ključni dokaz je bio komad plastike pronađen na mjestu udesa, za koji je detaljnim analizama utvrđeno da je pripadao Ljubinom kombiju. Ljubo se potom sakrio u kući svog oca koji mu je pomogao da zamijeni oštećene dijelove na vozilu.
Znači kamere snimile kombi i boju ali oni su pronašli i farbu na licu mjesta ( ja stvarno laički ne mogu da pojmim da je izvršen transfer boje sa vozila na tijelo nastradalog) Tip i starost vozila verificirani pronalaskom ostatka svijetla ( pa zar im to nije i kamera pokazala). Komad plastike je utvrđeno pripadao Ljubinom kombiju (haj vjerovat ću im, mada dijelovi zamjenjeni kombi opravljen valjda su negdje našli oštećene dijelove).

Uglavnom od sad kad policija kaže da ne mogu oni saznati po otiscima ili tragovima ko je učinio određeno krivično djelo treba im gurnuti izjavu svjedoka pripadnika MUP-a KS gdje čovjek kaže da mogu oni dosta toga ali im mrsko
O'zone
Globalni moderator

#8012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sad kad ovo pročitam ponovo pa jbte u ove dokaze i bazični pravnik može napraviti sumnju.

Šta je ovo i Sejfo protiv Čosića. Jesu se Vahidnu naklatili na kosti svi.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tokic-tr ... /161024054
vješalica

#8013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

O'zone wrote:OK danas sam saznao da imamo stvarno dobar CSI odjel u MUP-u KS.
Pripadnik MUP-a KS Admir Šalaka je bio drugi svjedok, on je kazao da su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović pronađeni zahvaljujući snimcima sa nadzornih kamera koje su snimile kombi. Također, prema njegovim riječima, boja vozila je utvrđena pronalaskom farbe na mjestu događaja, a tip i starost vozila su verificirani pronalaskom ostataka svjetla.
Detaljna analiza tragova pronađenih u Velikoj aleji na Ilidži otkrila je da je Ljubo Seferović Dženana udario kombijem, a potom pobjegao s mjesta nesreće. Ključni dokaz je bio komad plastike pronađen na mjestu udesa, za koji je detaljnim analizama utvrđeno da je pripadao Ljubinom kombiju. Ljubo se potom sakrio u kući svog oca koji mu je pomogao da zamijeni oštećene dijelove na vozilu.
Znači kamere snimile kombi i boju ali oni su pronašli i farbu na licu mjesta ( ja stvarno laički ne mogu da pojmim da je izvršen transfer boje sa vozila na tijelo nastradalog) Tip i starost vozila verificirani pronalaskom ostatka svijetla ( pa zar im to nije i kamera pokazala). Komad plastike je utvrđeno pripadao Ljubinom kombiju (haj vjerovat ću im, mada dijelovi zamjenjeni kombi opravljen valjda su negdje našli oštećene dijelove).

Uglavnom od sad kad policija kaže da ne mogu oni saznati po otiscima ili tragovima ko je učinio određeno krivično djelo treba im gurnuti izjavu svjedoka pripadnika MUP-a KS gdje čovjek kaže da mogu oni dosta toga ali im mrsko
ne mora značiti da je na tijelu ostala boja,možda kad ga je udario pa upropastio auto nešto je spalo sa te harabatije
holowey

#8014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

na komadu stakla fara/zmigavca ostalo boje, harabatija moguce prefarbavana... snimak cb ali sa dijelovima pronadjenim na licu mjesta potvrdjen tip i boja... snimak pokazao vozilo xy ali vozilo radjeno i sa okruglim i sa cetvrtastim farovima/zmigavcima pa tek kada su uporedili pronadjene dijelove i pronadjeno vozilo utvrdili ostalo... bez obzira sto su dijelovi promijenjeni, ostatak boje na dijelovima odgovara boji vozila i ocito je da su nedavno promijenjeni...

ipak u ovu verziju dogadjaja gdje kombi udara nesretnog memica bih povjerovao ako postoji snimak udara... ako ne postoji snimak konkretnog udara nego snimci prolaska vozila u blizini, sumnjam u zvanicnu verziju...
Dr. Kuca

#8015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Ima li igdje slike ove alise? Kriju je ko zmija noge. Sumnjiv mi je ovaj slucaj pravo. Nidje veze.
dobar osjecaj

#8016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

duga puska wrote:...On inace pokupljen insan, Bakijas vjetar kad puhne, na Otoci se za bandere fata.
Kakve su ovo stilske figure :D
Sta je to "pokupljen insan" a sta "Bakijas"? Hvala.
sha_ba

#8017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

dobar osjecaj wrote:
duga puska wrote:...On inace pokupljen insan, Bakijas vjetar kad puhne, na Otoci se za bandere fata.
I meni ovo nije jasno :mrgreen:
__Phoenix__

#8018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by __Phoenix__ »

Svaki doktor, patolog može utvrditi je li on preminuo od posljedica udara kombija, tupim dakle udarcem od koljena do ramena koliko je visina vozila, pa daljim padom na asfalt i slično, ili metalnom šipkom posred lobanje, koliko je slučaj banalan mi diže kosu na glavi...
holowey

#8019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

sha_ba wrote:
dobar osjecaj wrote:
I meni ovo nije jasno :mrgreen:
suh k'o grana... kada puhne vjetar od bakija, citaj sjeverac, pa se sav skupis od hladnoce... na otoci ravnica pa bas puse i onda se jadnicak hvata za bandere da ga vjetar ne odnese...
dulekrele

#8020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dulekrele »

Dr. Kuca wrote:Ima li igdje slike ove alise? Kriju je ko zmija noge. Sumnjiv mi je ovaj slucaj pravo. Nidje veze.
proguglaj

Image
sha_ba

#8021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

A joj meni zao insana a on živ i jos ga ne poznajem :oops: :mrgreen:
zdruzdjo

#8022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ok ova situacija je fakat sazrela da eko nekome istrese rafalno okvir ali u glavu.
Jeli ovo tuzilastvo stvarno misli da su neki ljudi toliko glupi pa da im mogu prodati ovako glupu pricu? Samo takvo misljenje je uvrijedljivo.
Pa lord persy i boldrik bi pametnije nesto smislili.
Haris.ba

#8023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

holowey wrote:

na komadu stakla fara/zmigavca ostalo boje, harabatija moguce prefarbavana... snimak cb ali sa dijelovima pronadjenim na licu mjesta potvrdjen tip i boja... snimak pokazao vozilo xy ali vozilo radjeno i sa okruglim i sa cetvrtastim farovima/zmigavcima pa tek kada su uporedili pronadjene dijelove i pronadjeno vozilo utvrdili ostalo... bez obzira sto su dijelovi promijenjeni, ostatak boje na dijelovima odgovara boji vozila i ocito je da su nedavno promijenjeni...

ipak u ovu verziju dogadjaja gdje kombi udara nesretnog memica bih povjerovao ako postoji snimak udara... ako ne postoji snimak konkretnog udara nego snimci prolaska vozila u blizini, sumnjam u zvanicnu verziju...
Šerif Konjević je govorio da ima snimak koji je predao policiji. Vjerovatno je to taj snimak na osnovu kojega su saznali o kojemu se kombiju radi. Sad me zanima ima li snimak udara. Jer mnoge kuće tamo imaju videonadzor. Samo je pitanje snimaju li i Aleju. Iz iskustva, većina kamera na kućama su očajne.
O'zone
Globalni moderator

#8024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Privremeno ali hajd daj šta daš. Eto kad je ova informacija za muštuluka :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... /161024064
vozača H. H. iz Sarajeva u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 6.780,00 KM.
vozača incijala H. E. iz Sarajeva koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Jetta prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja te da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 7.640,00 KM.
Nije još ni položio odnosno stekao pravo na polaganje što ispade da je maloljetnik a već 7.640 KM kazni. Aferim sine, Aferim
Dozer

#8025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

Meni je samo nejasno kako ti ljudi, koji na tim vozilima imaju tolike kazne - uspiju registrovati vozilo?!
Prakticno, moraju imati nekoga ili u muriji, ili izvan nje, a ko moze to "srediti"...

Ja sam imao nekakvu kaznu za koju nisam ni znao da je imam, 40 KM radi nepropisnog parkiranja, uslikali navodno negdje. I dosla registracija, zovu me i kazu 0 imas neplacenu kaznu, ne moze se registrovati dok se ne plati.
Pa kako to onda uspiju ovi s hiljadama KM kazni...?
Last edited by Dozer on 24/10/2016 14:52, edited 1 time in total.
Post Reply