Sebija All about

Post Reply
stranacc

#8001 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Veca sam ja budala sto uopste ulazim u ovakve rasprave

Znaci da sumiramo, ti iz Amerike govoris meni iz Sarajeva sta se desava na Kosevu ?

Izvini, il se zajebavas, il si bas lud, nemam trece objasnjenje. Il ima, udarilo ti sredstvo za ciscenje podova u mozak pa haluciniras. Mani se foruma i fataj se zogera, valja poso' zavrsit', nece se samo ocistiti.
Ajde .?
Znaci udarilo
Ako , ako...
A otkud ti znas kakve ja imam informacije?

Cak i Dozer ne moze da bude toliki papak pa ipak prizna da ima pomaka.
Cak i vi pacenoci prihvatite da je nesto otislo nabolje ali to u istoj recenici proglasavate nebitnim.

Vi , na zalost, stojite ispred drveta ... i nista se ne vidi.
Malo izadji na brdo iz rajvasa , mozda se bolje vidi.

I nemoj ziv bio vise o ciscenju , meriki i ostalim wana be argumentima.

Jel to sto ja napisah istina ili laz?

A ne ne nisi izSarajva i ne broji se

Idi baaa, cisti....

Loozersko/pacenicki komplex

DakleM

Jel ista bolje kako je Sebija tu?
Sta je gore od kad je Sebija tu?

Izbaci emocije.. facts please...
oldtajmer

#8002 Re: Sebija All about

Post by oldtajmer »

addy_sa wrote:
oldtajmer wrote:Bog sami zna koliko je ovaj zdravstveni sistem ubio ili unesrecio ljudi od rata pa do sada, neznanjem doktora, njihovom qurcoboljom, javaslukom, losom aparaturom, nedostatkom lijekova, reagenasa itd itd :-?
nešto drugo mi je palo na pamet, i prije rata su se "ganjali doktori", štele, pregledi da te primi ovaj ili onaj.
I niko me ne može ubijediti da je radnik u fabrici imao isti tretman kao socijalistički drug direktor.
Svaki sistem ima svoje mane i prednosti a mi nekih nikako da se odreknemo. A to su protekcije čak i u zdravstvu i "ganjanje" od papira do doktora.
ma nema dileme sto se tice toga, toga je uvijek bilo i bit ce
ali vidi ovo, tamo osamdesetih kad sam odrastao zivio sam u s. gradu, imali smo ambulantu, sa vise doktora gdje je obavezno bio pedijatar, ginekolog itd, cak i stomatolog i zubotehnicki laboratorij, zamisli to danas, cisti sc-fi
bukvalno se sve moglo obaviti tu osim slozenijih stvari, u dz si isao veoma rijetko, a sad ta ista ambulanta radi u jednoj smjeni, doktor dezurno piskaralo koji samo stanca recepte i sestra, doktor ili produzava terapiju ili daje uputnicu za dalje, trece nema
kad jos uzmes kcus kao nesto zadnje gdje trebas doci a i to jos nevalja, onda je put kojim ides kad se tesko razbolis uglavnom jednosmjerna ulica, na zalost, pa sve vise ljudi kao jedinu slamku spasa vide odlazak na lijecenje vani, crno nam se pise u svakom slucaju
addy_sa

#8003 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

oldtajmer wrote:
addy_sa wrote:
oldtajmer wrote:Bog sami zna koliko je ovaj zdravstveni sistem ubio ili unesrecio ljudi od rata pa do sada, neznanjem doktora, njihovom qurcoboljom, javaslukom, losom aparaturom, nedostatkom lijekova, reagenasa itd itd :-?
nešto drugo mi je palo na pamet, i prije rata su se "ganjali doktori", štele, pregledi da te primi ovaj ili onaj.
I niko me ne može ubijediti da je radnik u fabrici imao isti tretman kao socijalistički drug direktor.
Svaki sistem ima svoje mane i prednosti a mi nekih nikako da se odreknemo. A to su protekcije čak i u zdravstvu i "ganjanje" od papira do doktora.
ma nema dileme sto se tice toga, toga je uvijek bilo i bit ce
ali vidi ovo, tamo osamdesetih kad sam odrastao zivio sam u s. gradu, imali smo ambulantu, sa vise doktora gdje je obavezno bio pedijatar, ginekolog itd, cak i stomatolog i zubotehnicki laboratorij, zamisli to danas, cisti sc-fi
bukvalno se sve moglo obaviti tu osim slozenijih stvari, u dz si isao veoma rijetko, a sad ta ista ambulanta radi u jednoj smjeni, doktor dezurno piskaralo koji samo stanca recepte i sestra, doktor ili produzava terapiju ili daje uputnicu za dalje, trece nema
kad jos uzmes kcus kao nesto zadnje gdje trebas doci a i to jos nevalja, onda je put kojim ides kad se tesko razbolis uglavnom jednosmjerna ulica, na zalost, pa sve vise ljudi kao jedinu slamku spasa vide odlazak na lijecenje vani, crno nam se pise u svakom slucaju
da, slazem se zaista pogotovo za opis situacije "prije". pa u osnovnoj bila ambulanta i zubar, u vecim firmama takodje.
Na Kosevo se islo bas bas bas kad nesto a sad te salju gore za bezveze slikanje jer su nikakvi dijagnosticari i nemaju opreme. I dodjes gore i zateknes sta zateknes i onda ide zvanje svega i svakoga i ganjaj pomagaj.
Dozer

#8004 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Matzan wrote:
addy_sa wrote:Bez ikakve zlonamjernosti, ja jos nikad u ovom gradu nisam sreo, čuo, pročitao neku osobu imenom i prezimenom da je lično Sebija, pardon, za sve nas, generalna direktorica, izliječila?
Ne ulazim u njenu strucnost, jer ne znam, ali s druge strane ima vrhunske menadzerske sposobnosti.
Identicne onim strucnim - nigdje veze.
Iz cega izvlacis da ima vrhunske menadzerske sposobnosti?! :shock:
Dozer

#8005 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

stranacc wrote: Ih, sad...

I dalje stoji da ste pacenici.
DakleM
Libo me ona stvar za sebijom..

Ali normalan covjek mora biti posten i reci da je stanje bolje nego prije nje.
Jel sjajno?
Naravno da nije, ali...
Nema guzvi ..nije vasno
Nema koverti... nije bitno
Nema uzimati platu na KCUS a raditi privatno...ma pusti to
Nasmijano osoblje...ne lijeci osmijeh
Pozitivna poslovna godina...zdravlje je bitno, yebes pare

Nema termometara..

Toooooooooo
To je kraj svijeta. Reko Kifla......

Loozeri ste vi do yaya

U ameriKi posto nista nije drzavno samo je bitno kako poslujesh $$$$$$$$$$$

De uozbiljite se
Ako procitas sta si napisao, mozda i shvatis da si navaljao gomilu gluposti...

Nema guzvi... Ko te to slag'o?
Nema koverti... Ko te to slag'o?
Nema uzimati platu na KCUS, a raditi privatno... Ko te to slag'o?
Nasmijano osoblje... A, osmijeh lijeci...?
Pozitivna poslovan godina... Mozda, ali - na racun cega i koga?
Nema termometara... Nema. Ni tlakomjera. Ni lijekova. Ni svega i svacega drugog.
Rek'o Kifla... Koga zaboli qrac sta je on rek'o?

U AmeriKi je tako. KCUS nije privatna ustanova. End of fu*king story.
Cak i Dozer ne moze da bude toliki papak pa ipak prizna da ima pomaka.
Papka vidis samo u ogledalu, ali to vec znas.
Jel ista bolje kako je Sebija tu?
Ne.
Daleko veci nedostatak strucnih doktora s iskustvom.
Dijagnostika.
Terapije.
Pljacka.
Strahovlada.
Nedostatak skoro svega neophodnog za lijecenje pacijenata, a sto jedan UKC mora imati.

A to sto ti "imas informacije", okaci macku o rep. Eto, ti "imas informacije", a mi to sve gledamo i dozivljavamo, ali ti ipak bolje znas :thumbup:
Last edited by Dozer on 06/02/2019 15:44, edited 5 times in total.
MaksprotivMarksa

#8006 Re: Sebija All about

Post by MaksprotivMarksa »

addy_sa wrote:Bez ikakve zlonamjernosti, ja jos nikad u ovom gradu nisam sreo, čuo, pročitao neku osobu imenom i prezimenom da je lično Sebija, pardon, za sve nas, generalna direktorica, izliječila?
Ja licno poznajem par majki kojima je spasila trudnocu, a Damir Niksic je nedavno rekao da je i njegovog sina Rafija, donijela na ovaj svijet i da je odlican strucnjak. Pitao si, pa da ti se odgovori kakva je doktorica, ona je vjerovatno dobar doktor, a los menadzer.
Matzan

#8007 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Dozer wrote:
Matzan wrote:
Ne ulazim u njenu strucnost, jer ne znam, ali s druge strane ima vrhunske menadzerske sposobnosti.
Identicne onim strucnim - nigdje veze.
Iz cega izvlacis da ima vrhunske menadzerske sposobnosti?! :shock:

Rekli mi taxisti, jedno 5-6 njih.
Dozer

#8008 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Matzan wrote:..
Pa fino te pitam.
Koji su to parametri i indexi na osnovu kojih si zakljucio da je ona vrhunski menadzer (a nema ni dana menadzerskog obrazovanja...)?

Evo, i malo cu ti olaksati, cisto da shvatis o cemu pricas...
Za pocetak, postoje 3 vrste menadzera po nacinu rukovodjenja, i to autokratski, demokratski (koji se jos naziva skupno-participativni), i liberalni
Sta mislis, u sta spada Sebija?
Dalje, postoje i 3 nivoa menadzera, to su Top, Srednji i Timski. Ona, kao generalni direktor, po klasifikaciji spada u top menadzere. A top menadzeri imaju sljedece zadatke i odgovornosti: Da kreiraju sadrzaj promjena, Da razvijaju osjecaj privrzenosti i pripadnosti organizaciji, Da nadgledaju okruzenje i promjene u njemu, Da uspostave pozitivnu i funkcionalnu organizacionu kulturu, Da kreiraju ostvarivu dugorocnu strategiju (a to je strategija za narednihi 3-5 godina).
Na sve ovo postoji i 25 karakteristika koje oslikavaju vrhunskog menadzera, a medju njima su i 3-4 vrlo bitne - zahvalnost, komunikacija, rjesavanje konflikata i vodjenje primjerom. Ali, edukuj se malo i sam, ne moram ti sve ja napisati... Kad to sve nadjes i iscitas, onda opet pokusaj definisati njeno "vrhunsko menadzerisanje".
Last edited by Dozer on 06/02/2019 15:35, edited 3 times in total.
Altsa

#8009 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

stranacc wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Dobar, ti ?

Znam da ne kontas, sta ima u AmerikU :ljulja:

SDP je tu negdje sa SDA, nema puno razlike.

Ps. Bil ti mene gledao ko zadnjeg tupana kad bi ti poceo objasnjavati kvalitet zdravstvene usluge u Americi. Eto, sad znas sta mislim :D
Ih, sad...

I dalje stoji da ste pacenici.
DakleM
Libo me ona stvar za sebijom..

Ali normalan covjek mora biti posten i reci da je stanje bolje nego prije nje.
Jel sjajno?
Naravno da nije, ali...
Nema guzvi ..nije vasno
Nema koverti... nije bitno
Nema uzimati platu na KCUS a raditi privatno...ma pusti to
Nasmijano osoblje...ne lijeci osmijeh
Pozitivna poslovna godina...zdravlje je bitno, yebes pare

Nema termometara..

Toooooooooo
To je kraj svijeta. Reko Kifla......

Loozeri ste vi do yaya

U ameriKi posto nista nije drzavno samo je bitno kako poslujesh $$$$$$$$$$$

De uozbiljite se
daj ba covjece ne lupaj gluposti.jasno je da si sda bot ili bolesno zaljubljen u sebiju ali sta sve pises prelazi granice.
pa jesi li ti cekao 4,5 sata na pregled ili ja kada sam vodio oca u ambulantu na plastiku. a ambulanta puna ko sibica. osoblje ne smije da prne od straha a kamoli da se nasmije. jesi li ti pio tablete za bolove bolnicke ili mi je otac pio svoje donesene od kuce.

zato ne rise matere ti.
addy_sa

#8010 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

MaksprotivMarksa wrote:
Ja licno poznajem par majki kojima je spasila trudnocu, a Damir Niksic je nedavno rekao da je i njegovog sina Rafija, donijela na ovaj svijet i da je odlican strucnjak. Pitao si, pa da ti se odgovori kakva je doktorica, ona je vjerovatno dobar doktor, a los menadzer.
E pa evo prvi put da nešto tako čujem, zato sam i pitao, bilo mi čudno.
Drago mi je da ima i takvih primjera.
Matzan

#8011 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Dozer wrote:
Matzan wrote:..
Pa fino te pitam.
Koji su to parametri i indexi na osnovu kojih si zakljucio da je ona vrhunski menadzer (a nema ni dana menadzerskog obrazovanja...)?

Evo, i malo cu ti olaksati, cisto da shvatis o cemu pricas...
Za pocetak, postoje 3 vrste menadzera po nacinu rukovodjenja, i to autokratski, demokratski (koji se jos naziva skupno-participativni), i liberalni
Sta mislis, u sta spada Sebija?
Dalje, postoje i 3 nivoa menadzera, to su Top, Srednji i Timski. Ona, kao generalni direktor, po klasifikaciji spada u top menadzere. A top menadzeri imaju sljedece zadatke i odgovornosti: Da kreiraju sadrzaj promjena, Da razvijaju osjecaj privrzenosti i pripadnosti organizaciji, Da nadgledaju okruzenje i promjene u njemu, Da uspostave pozitivnu i funkcionalnu organizacionu kulturu, Da kreiraju ostvarivu dugorocnu strategiju (a to je strategija za narednihi 3-5 godina).
Na sve ovo postoji i 25 karakteristika koje oslikavaju vrhunskog menadzera, a medju njima su i 3-4 vrlo bitne - zahvalnost, komunikacija, rjesavanje konflikata i vodjenje primjerom. Ali, edukuj se malo i sam, ne moram ti sve ja napisati... Kad to sve nadjes i iscitas, onda opet pokusaj definisati njeno "vrhunsko menadzerisanje".

Jesi li ovo iz glave ili negdje sa Wikipedije? :D

Napisali 300+ stranica na osnovu provjerenih informacija iz izvora: "mama od prijateljice", "jedan moj jaran", Latić i njegov TBT, sarajevski taxisti i sl., a onda to pokušavate začiniti nekim ozbiljnim definicijama i analizama . :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8012 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Jel ista bolje kako je Sebija tu]
Ne.
Dijagnostika.
Terapije.
Pljacka.
Strahovlada.
Nedostatak skoro svega neophodnog za lijecenje pacijenata, a sto jedan UKC mora imati.

A to sto ti "imas informacije", okaci macku o rep. Eto, ti "imas informacije", a mi to sve gledamo i dozivljavamo, ali ti ipak bolje znas :thumbup:
@Dozer.. ovo nije TACNO.. govoris o "strucnim" kadrovima koji su bili dostupni samo Bregovicu &raji ili za kovertu. Tu prosjecan pacijent NISTA nije izgubio. Pljacka nije veca, nikako. Otimano je pacijentima. Dakle, nisu se davale koverte, OTIMANE SU. Na nacin... Dvokrevetna soba, dva nepokretna bolesnika, jedan u noci padne sa kreveta, drugi zove sestru zvono ne radi. Glasom je zovu i iz susjednih soba, nece da dodje.. Pacijent lezi cijelu noc na podu, ujutro ga digbu i , naravno, obitelj da kovertu da se to vise ne desi. Ovo je slucaj koji sam vidjela, osoba je lezala u sobi sa meni bliskom osobom koju je ubilo Sankino zdravstvo. Trakice za secer sam nosila jednu po jednu, jer su sestre KRALE trakice za secer. NIJEDNOG lijeka nije bilo i ti mi pricas o tome da je bolje bilo sa lijekovima.. Bjez ba.. Kicmu sam iskrivila u doba tvog Sanke i Aganovica kupajuci pacijenta po njohovom kupatilu... posto odbijam sati bagri kocerte, muz je to ucinio da mi sacuva kicmu i od tad se sestra udostojila kupati. Trazim na primjer danima dr da razgovaram o pacijentu, NIKADA je nije bilo u terminu koji pise. Sad nije tako.. i nemoj reci da je sad gore nego je bolje. Kad me narucila za razgovor, cekala sam je sat i 45 minuta itd itd... sve u doba tvojih Sanke i Aganovica koje branis..
Styling

#8013 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Super je ona zavela red ali rastjerala strucnjake. Sada mozes naci ljekare na klinikama ali koji pojma nemaju zivotu i struci i nisu u stanju najjednostavnije stvari dijagnosticirati. Dzaba sto svi rade kad ne znaju. A, oni koji su znali, otisli su.

A o njenoj kulturi ili bolje receno nekulturi ophodjenja ne zelim ni komentarisati. Laze gore od Trampa. Valjda ocekuje da vise vjerujemo njenim rijecima nego vlastitim ocima.

Ne znam da li je neko vec postirao, ali evo interesantan clanak sa The Bosnia Times:

https://thebosniatimes.ba/25825/7-velik ... -javnoscu/
KatarinaKosaca

#8014 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Inace, na temi se stalno prozivaju SDA botovi (koje bas i ne vidim, al hajd'). A sampion, pionir bot aktivnosti je SDP. I vidi se to na ovoj temi. Prizeljkuju gradjanima da ih Sanko lijeci a drugi hohstapler Aganovic krade lihekove koje familija kupi. I jos vam se covjek mora pravdati da nije bot, ako napise da bas prije i nije bilo lijepo.. licemjeri! Jednako kao sto treba reci da je Faris Gavrankapetanovic SDA kadar srozao Bolnicu, ali da su SDP kadrovi zestoko produbili, jesu. Da je ne znam ko dosao za 2 godine ili koliko je vec ona, ne moze popraviti puno . A malo jest popravila... e hajte sad SDP botovi... navalite
Dozer

#8015 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Matzan wrote: Jesi li ovo iz glave ili negdje sa Wikipedije? :D

Napisali 300+ stranica na osnovu provjerenih informacija iz izvora: "mama od prijateljice", "jedan moj jaran", Latić i njegov TBT, sarajevski taxisti i sl., a onda to pokušavate začiniti nekim ozbiljnim definicijama i analizama . :lol:
Iz glave drug...za razliku od nje, ja imam diplomu za taj posao i radim ga vec 20 godina ;)

A meni ne trebaju ti izvori koje navodis. Dovoljni su mi licni, a pogotovo njeni izvjestaji i nebuloze koje valja.
Dozer

#8016 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

KatarinaKosaca wrote: @Dozer.. ovo nije TACNO.. govoris o "strucnim" kadrovima koji su bili dostupni samo Bregovicu &raji ili za kovertu. Tu prosjecan pacijent NISTA nije izgubio. Pljacka nije veca, nikako. Otimano je pacijentima. Dakle, nisu se davale koverte, OTIMANE SU. Na nacin... Dvokrevetna soba, dva nepokretna bolesnika, jedan u noci padne sa kreveta, drugi zove sestru zvono ne radi. Glasom je zovu i iz susjednih soba, nece da dodje.. Pacijent lezi cijelu noc na podu, ujutro ga digbu i , naravno, obitelj da kovertu da se to vise ne desi. Ovo je slucaj koji sam vidjela, osoba je lezala u sobi sa meni bliskom osobom koju je ubilo Sankino zdravstvo. Trakice za secer sam nosila jednu po jednu, jer su sestre KRALE trakice za secer. NIJEDNOG lijeka nije bilo i ti mi pricas o tome da je bolje bilo sa lijekovima.. Bjez ba.. Kicmu sam iskrivila u doba tvog Sanke i Aganovica kupajuci pacijenta po njohovom kupatilu... posto odbijam sati bagri kocerte, muz je to ucinio da mi sacuva kicmu i od tad se sestra udostojila kupati. Trazim na primjer danima dr da razgovaram o pacijentu, NIKADA je nije bilo u terminu koji pise. Sad nije tako.. i nemoj reci da je sad gore nego je bolje. Kad me narucila za razgovor, cekala sam je sat i 45 minuta itd itd... sve u doba tvojih Sanke i Aganovica koje branis..
Daj ba, Kaca...
Prvo, Sanko i Aganovic nisu "moji", jer ja nemam politicke opcije. Nabijem ih, k'o i nju.
Drugo, ako stvarno mislis da je danas bolje nego onda, nemam ti onda sta drugo reci osim - ne zelim ti da zaglavis gore. Ja imam par licnih iskustava u zadnje 2-3 godine, da ne navodim one od dobrih prijatelja jer se to, ocito, ne smatra validinim, i sve sto ti mogu pozeljeti jeste samo da ne zaglavis gore.
Matzan

#8017 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Dozer wrote:
Matzan wrote: Jesi li ovo iz glave ili negdje sa Wikipedije? :D

Iz glave drug...za razliku od nje, ja imam diplomu za taj posao i radim ga vec 20 godina ;)

A meni ne trebaju ti izvori koje navodis. Dovoljni su mi licni, a pogotovo njeni izvjestaji i nebuloze koje valja.

A za ovo si vjerovatno išao na dodatno usavršavanje:
Dozer wrote:Doticna je odradjivala, vjerovali ili ne - sise.
Zato je bio plasticar iz BG. Gdje je onda otisla na brzi oporavak )helicem, pa avionom), ko zna. Ali, porazno je da se za nju moze blokirati cijeli sprat bolnice, dovuci kojekakvi hirurzi izvana, podici helikopter i avion, i sve to sigurno na nas trosak.
MaksprotivMarksa

#8018 Re: Sebija All about

Post by MaksprotivMarksa »

KatarinaKosaca wrote:Inace, na temi se stalno prozivaju SDA botovi (koje bas i ne vidim, al hajd'). A sampion, pionir bot aktivnosti je SDP. I vidi se to na ovoj temi. Prizeljkuju gradjanima da ih Sanko lijeci a drugi hohstapler Aganovic krade lihekove koje familija kupi. I jos vam se covjek mora pravdati da nije bot, ako napise da bas prije i nije bilo lijepo.. licemjeri! Jednako kao sto treba reci da je Faris Gavrankapetanovic SDA kadar srozao Bolnicu, ali da su SDP kadrovi zestoko produbili, jesu. Da je ne znam ko dosao za 2 godine ili koliko je vec ona, ne moze popraviti puno . A malo jest popravila... e hajte sad SDP botovi... navalite
Bas tako, SDP je to prvi i uveo, a losa botovska politika i online kampanja ih je dodatno srozala, odnosno ogolila pred plebsom. Gore su apsolutno svi u zadnjih 30 godina lopovi, niko nije uradio dobar posao, a Šanko je najgori medju najgorima, od sumnjvih imenovanja (cisto politickih, politolozi iz KO SDP Sarajevo, porodicni prijatelji u administrativnim odjelima itd) do velikih malverzacija na javnim tenderima, kupovine opreme preko svojih dobavljaca itd. To samo budala ne zeli da prizna, SDP je identicna stranka svom mladjem zelenom bratu, modus operadni je identitican, a vemenom su kadrovi postali gori nego u SDA. Sanko je primjer osobe koje se SDP trebao odrei pocetkom devedesetih, takozvane crvene burzoazije, ali oni su upravno na tim ljudima izgradili karakter stranke, braneci privilegije i povlastice te klase ljudi.

Ako me napadnu "crveni" botovi da sam SDA bot, zamolio bih iste da vide kod Saleta Magazonovica je li to pametno, da se ovdje samaramo imenima politikologa i ostalih iz Sankarinog kabineta, mozda su slucajno u nekom srodstvu. pozz
Matzan

#8019 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Istraživački tim "The Bosnia Times". :lol:
Što se Latić nije potpisao imenom i prezimenom?
Doduše, nije isključeno da je radio u suradnji sa Josipom Šimićem. :mrgreen:
Većina članaka mu se zasniva na dobroprovjerenim informacijama: "kako ćaršija priča".
Po Fahrinom nalogu za par hiljada maraka oblatiće i rođenog brata.
Styling

#8020 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Matzan wrote:[

A za ovo si vjerovatno išao na dodatno usavršavanje:
Dozer wrote:Doticna je odradjivala, vjerovali ili ne - sise.
Zato je bio plasticar iz BG. Gdje je onda otisla na brzi oporavak )helicem, pa avionom), ko zna. Ali, porazno je da se za nju moze blokirati cijeli sprat bolnice, dovuci kojekakvi hirurzi izvana, podici helikopter i avion, i sve to sigurno na nas trosak.
Isla u Istanbul na oporavak jer ovdje nema strucnjaka da se brinu o njoj tokom oporavka. I nisu sise.
animus

#8021 Re: Sebija All about

Post by animus »

KatarinaKosaca wrote:
Ne.
Dijagnostika.
Terapije.
Pljacka.
Strahovlada.

@Dozer.. ovo nije TACNO.. govoris o "strucnim" kadrovima koji su bili dostupni samo Bregovicu &raji ili za kovertu. Tu prosjecan pacijent NISTA nije izgubio. Pljacka nije veca, nikako. Otimano je pacijentima. Dakle, nisu se davale koverte, OTIMANE SU. Na nacin... Dvokrevetna soba, dva nepokretna bolesnika, jedan u noci padne sa kreveta, drugi zove sestru zvono ne radi. Glasom je zovu i iz susjednih soba, nece da dodje.. Pacijent lezi cijelu noc na podu, ujutro ga digbu i , naravno, obitelj da kovertu da se to vise ne desi. Ovo je slucaj koji sam vidjela, osoba je lezala u sobi sa meni bliskom osobom koju je ubilo Sankino zdravstvo. Trakice za secer sam nosila jednu po jednu, jer su sestre KRALE trakice za secer. NIJEDNOG lijeka nije bilo i ti mi pricas o tome da je bolje bilo sa lijekovima.. Bjez ba.. Kicmu sam iskrivila u doba tvog Sanke i Aganovica kupajuci pacijenta po njohovom kupatilu... posto odbijam sati bagri kocerte, muz je to ucinio da mi sacuva kicmu i od tad se sestra udostojila kupati. Trazim na primjer danima dr da razgovaram o pacijentu, NIKADA je nije bilo u terminu koji pise. Sad nije tako.. i nemoj reci da je sad gore nego je bolje. Kad me narucila za razgovor, cekala sam je sat i 45 minuta itd itd... sve u doba tvojih Sanke i Aganovica koje branis..
:thumbup:
Sve vidio i dozivio.
Ne branim nikoga ali je sada puno bolje i to moze svako objektivan potvrditi. Moze naravno i puno bolje sto se i nadam. Seka ima dosta problema sa komunikacijom ali izvrsno radi svoj posao.
scarface32

#8022 Re: Sebija All about

Post by scarface32 »

KatarinaKosaca wrote:
Ne.
Dijagnostika.
Terapije.
Pljacka.
Strahovlada.

evo ja imam drugacije iskustvo. majku mi je operisao vrhunski neuorihirug, bez stele i bez koverte.

A sad mi stari par puta ide na ugovoreno da izvadi psa nalaze, oni gore nemaju materijal. da ti ne pricam kakvo je stanje u trecoj internoj. kako su doktori neljubazni,kako je prljavo,kako nemaju tebleta koje sam moram odnijeti.Toalet papiti i sapun misaone imenice. wc nikakav.
Sad da je stanje bolje ili gore zakljuci sama. meni je isto s tim da je otjerala sve i vrednijeg strucnjaka. Nista uradila nije po pitanju cistoce. Stari ode ujutro na pregled dodje na red oko 2-3 popodn ili ne dodje na red. Za veci pregled ceka po godinu dana iako po svim parametrima mora imati prednost.
emmir1

#8023 Re: Sebija All about

Post by emmir1 »

Svakakvih iskustava ima

Punica mi je ležala nekoliko dana, operisala štitnu.

Svaki dan joj posteljinu mjenjali, ubrusi, tečni sapuni sve u sobi, ljubaznost na vrhunskom nivou, čisto, uredno.

Nikakve štele nego je jednako tako za sve u sobi
KatarinaKosaca

#8024 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

scarface32 wrote: Sad da je stanje bolje ili gore zakljuci sama.
zakljucila i napisala... bolje. O cistoci tj prljavstini nisam ni stigla pisati. Kao ni o ispijanju kafa i bjezanju od pacijenata. Od kako je Sebija, imala sam manji hirurski zahvat. Sve je proslo perfektno. Nisam lezala.. ali odlicno uradjeno. Bez cekanja. Nisu mi trazili prevoj kao sto sam kupovala u doba Aganovica... Kako je otjerala te vrhunske strucnjake bez imena? Dala otkaz? Moze se o Sebiji, nacinu dolaska na tu funkciju forum napisati. Utoliko je nepotrebno pakovati joj ono sto nije..
scarface32

#8025 Re: Sebija All about

Post by scarface32 »

KatarinaKosaca wrote:
scarface32 wrote: Sad da je stanje bolje ili gore zakljuci sama.
zakljucila i napisala... bolje. O cistoci tj prljavstini nisam ni stigla pisati. Kao ni o ispijanju kafa i bjezanju od pacijenata. Od kako je Sebija, imala sam manji hirurski zahvat. Sve je proslo perfektno. Nisam lezala.. ali odlicno uradjeno. Bez cekanja. Nisu mi trazili prevoj kao sto sam kupovala u doba Aganovica... Kako je otjerala te vrhunske strucnjake bez imena? Dala otkaz? Moze se o Sebiji, nacinu dolaska na tu funkciju forum napisati. Utoliko je nepotrebno pakovati joj ono sto nije..

Ja joj nista ne pakujem , nego je tako kao sto sam napisao. Ne znam ,ali otidji i prodji kroz trecu internu sve ce ti se samo kazati.da je uvela red i nije.Opet doktori rade sta hoce, mom starom se nisu udostojili reci sta mu je . udje i ode ko mulac sa vizite.
Post Reply