Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#8001 Re: Automobilizam - All about
brko je bio jeben taj dan - silverston je moro past pod britansku zastavu 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8002 Re: Automobilizam - All about
mislim da je tad ayrtonu nestalo goriva...nije imao vremena svratit u box... 
- commendatore
#8003 Re: Automobilizam - All about
bitanga_sa_otesa wrote:sjecam se ovoga kad ga je brko povezao ,pokusali su ga skinut sudci al je jednog gurnuo nogomlegenda
https://youtu.be/75YNIsNPOM4?t=97
- bitanga_sa_otesa
- commendatore
- Sodom1
#8006 Re: Automobilizam - All about
https://www.youtube.com/watch?v=byAuJSEXsMA
Ovo ne mogu shvatiti , 1:06
Ovo ne mogu shvatiti , 1:06
- bitanga_sa_otesa
#8007 Re: Automobilizam - All about
nikad nisam ni shvatio....za mene je uvijek bio i ostao smrad...
sad ce me johntra naribat ....
- amar1994
- Sodom1
#8009 Re: Automobilizam - All about
Upravo , a nesportsko ponasanje udaranje Hilla u zadnjim krugu zadnjih utrka 95´ pa 96´ pa Villneva 97´bitanga_sa_otesa wrote:nikad nisam ni shvatio....za mene je uvijek bio i ostao smrad...
Malo sam gledao clipove iz 94´ slusao komentatora da je on jedini bio cheater sa traction control te godine
Itd itd
- bitanga_sa_otesa
#8010 Re: Automobilizam - All about
pa sto mislis da je mika hakinen otisao iz f1.... poslije smrti ayrtona sam prestao redovno pratiti,a poslije mikinog odlaska nisam vise nijednu trku pogledao....Sodom1 wrote:Upravo , a nesportsko ponasanje udaranje Hilla u zadnjim krugu zadnjih utrka 95´ pa 96´ pa Villneva 97´bitanga_sa_otesa wrote:nikad nisam ni shvatio....za mene je uvijek bio i ostao smrad...
sad ce me johntra naribat ....![]()
Malo sam gledao clipove iz 94´ slusao komentatora da je on jedini bio cheater sa traction control te godine
Itd itd
- bitanga_sa_otesa
#8011 Re: Automobilizam - All about
koliko se sjecam i sennu je jednom udario...
- bitanga_sa_otesa
-
mahalas505
#8013 Re: Automobilizam - All about
Meni jedno od najboljih preticanja u formuli 1:
- sema911s
#8014 Re: Automobilizam - All about
Cest SENII...
Al serete ko foke... Za vrijeme dodijele pehara, himne jos se vjerovalo da je zivv... A kako ono sena uzeo titulu prostu....
Al serete ko foke... Za vrijeme dodijele pehara, himne jos se vjerovalo da je zivv... A kako ono sena uzeo titulu prostu....
- sema911s
#8015 Re: Automobilizam - All about
Procitaj knjigu koju je napisao Mika... I nemoj te kafanske reisove price rekao ti drug cuo da ga politika haba, nepostenje i sl..bitanga_sa_otesa wrote:pa sto mislis da je mika hakinen otisao iz f1.... poslije smrti ayrtona sam prestao redovno pratiti,a poslije mikinog odlaska nisam vise nijednu trku pogledao....Sodom1 wrote:Upravo , a nesportsko ponasanje udaranje Hilla u zadnjim krugu zadnjih utrka 95´ pa 96´ pa Villneva 97´bitanga_sa_otesa wrote:nikad nisam ni shvatio....za mene je uvijek bio i ostao smrad...
sad ce me johntra naribat ....![]()
Itd itd
- Sodom1
#8016 Re: Automobilizam - All about
Sta je konkretno napisao ?
Ja samo znam daa je naglo otisao,bilo mi cudno, svake sezone sam ocekivao da ce se vratit , ali nista
Ja samo znam daa je naglo otisao,bilo mi cudno, svake sezone sam ocekivao da ce se vratit , ali nista
- Sodom1
#8017 Re: Automobilizam - All about
Nije bio ziv , ili ako jeste bio je u gorem stanju nego sto je sad on. Sud je upisao cas smrti u trenutku sudarasema911s wrote:Cest SENII...
- amar1994
- bitanga_sa_otesa
#8019 Re: Automobilizam - All about
ne sjedim po kafanama i ne slusam supljare,sema911s wrote:
Procitaj knjigu koju je napisao Mika... I nemoj te kafanske reisove price rekao ti drug cuo da ga politika haba, nepostenje i sl..
ne treba meni knjiga da shvatim neke stvari,nisam ja glup...velika lova je u igri oko formule,velika prljavstina oko svega ,kriju se mnoge stvari...neki ljudi sto su rekli neke stvari ,misteriozno su poginuli u saobracajnim nesrecama,cak i jedan sto je rekao da je senna ubijen,sto je tacno i u sto ja vjerujem ,vise nego u te supljare i neka ''naucna''dokazivanja ,na prvom bumpu mu proklizali zadnji tockovi,pa na drugom bumpu prednji...pa je kocio,a fali 2 sec onboarda,misteriozno nestalo...sad vidim da si ti onaj saraf sto sere u komentarima tamo ,jebo te prost ...smrad isti ko i sumaher
- basicm
#8020 Re: Automobilizam - All about
Zar je problem reci da je bio najbolji?!
Bilo je uvijek vozaca, ali srcanijeg i strastvenijeg nije bilo. Neki to zovu muda, neki ludost, ali to je strast i ljubav.
I da, i ja smatram da je ubijen sabotazom na autu.
Bilo je uvijek vozaca, ali srcanijeg i strastvenijeg nije bilo. Neki to zovu muda, neki ludost, ali to je strast i ljubav.
I da, i ja smatram da je ubijen sabotazom na autu.
-
530i
#8021 Re: Automobilizam - All about
Senna je bio najbolji i dugo će vremena proći da ga neko dostigne. I vjerujem da je ubijen. A danas F1 je biznis pravi...kad vidim onog Bernija od 100 godina zgadi mi se život. Za njih su male mace ovi ovdašnji političari i kompanija.
-
citroen xm
#8022 Re: Automobilizam - All about
Danas je mafija zastupljena u svim popularnim sportovima. Danas kladionica određuje pobjednika, zato više i nema čari. A F1 je možda i zauvijek uništena uvođenjem debilnih odredbi koje su uništile svu čar tog sporta. Ja nikada nisam previše gledao F1, ali evo dovoljno je pogledati samo tadašnje snimke i uporediti ih sa današnjim trkama.
- amar1994
#8023 Re: Automobilizam - All about
Last edited by amar1994 on 01/05/2016 19:04, edited 1 time in total.
- sema911s
#8024 Re: Automobilizam - All about
bitanga_sa_otesa wrote:ne sjedim po kafanama i ne slusam supljare,sema911s wrote:
Procitaj knjigu koju je napisao Mika... I nemoj te kafanske reisove price rekao ti drug cuo da ga politika haba, nepostenje i sl..
ne treba meni knjiga da shvatim neke stvari,nisam ja glup...velika lova je u igri oko formule,velika prljavstina oko svega ,kriju se mnoge stvari...neki ljudi sto su rekli neke stvari ,misteriozno su poginuli u saobracajnim nesrecama,cak i jedan sto je rekao da je senna ubijen,sto je tacno i u sto ja vjerujem ,vise nego u te supljare i neka ''naucna''dokazivanja ,na prvom bumpu mu proklizali zadnji tockovi,pa na drugom bumpu prednji...pa je kocio,a fali 2 sec onboarda,misteriozno nestalo...sad vidim da si ti onaj saraf sto sere u komentarima tamo ,jebo te prost ...smrad isti ko i sumaher
Starkeljo kakav saraf...koji ti jee... Ohaniii...
Al hajd teorija zavjere zasto bi ga ubili, zato sto je poceo pricat o sigurnosti u f1, davao bogatima, potpisivao ugovore gdje berni nije imao uticaja... Ukazivao da politika utice na sport,, il tako zivot radi.. To za gume realnije zvuci da su bile hladne kao kocnice(bar ti znas o tome)... A to sto nema upisa te dvije sec, mnogo komplikovaniji uredjaji su gubili podatke kada nije trebalo...
Stari budi malo realan... Sena je i meni drag (mada ga nesto ne livo zbog napuhanosti ja najbolji, ja ovo ja ono, ja ugrozen)..
Al dobro svako ima svog heroja.. On je obiljezio svoju eru, prije njega neki brko poslije njega Michael, hil, vilnev, Mika, sada vetel...
Jedno kratko pitanje(ja sam ti ko sto znas malo dosadan)... kako zakljuci da su ga ubili, po cemu, po kojim dokazima, gdje procita(i ja sam gledao par puta nat geo Dokumentarac)
Sto se svi upalite kada neka poznata licnost umre i svi zavjera, ubili ga, mrzili ga..
Pls samo nemoj ovaj gramaticki neispravan tekst shvatit ko uvredu
- bitanga_sa_otesa
#8025 Re: Automobilizam - All about
nije bio napuhan ,bio je najbolji i bio je svjestan toga,to ne mozes definisati napuhanim..bunio se jer su ga diskvalifikovali u suzuki 1990 ,kad je prosao kroz onu sikanu i izgubio je titulu .godinu poslije je neko drugi prosao kroz sikanu i to je bilo ok.balestre branio prosta smrada jer je on te godine bio prvak.opet prljavstina.francuska veza...itd...vjeruj da sam ja pregledao i procitao sve sto ima na netu vezano za to ,jer sam to pratio,cijeli zivot mi je vezan za aute i fanatik sam za tim...ne padam na te price politka,sigurnost,bogati,siromasni...nekome mocnijem je stajao na putu uspjeha,a isao je srcem u to sve i nije sljivio nikog...to je jedini razlog...
a jesi saraf ,istu spiku imate o seni i velicate prosta
evo ti ,pametnom je i isaret dosta ...
a jesi saraf ,istu spiku imate o seni i velicate prosta
evo ti ,pametnom je i isaret dosta ...
Professor Sid Watkins, a world-renowned neurosurgeon, Formula One Safety Delegate and Medical Delegate, and the head of the Formula One on-track medical team, performed the on-site tracheotomy on Senna.
Watkins later reported:
He looked serene. I raised his eyelids and it was clear from his pupils that he had a massive brain injury. We lifted him from the cockpit and laid him on the ground. As we did, he sighed and, although I am not religious, I felt his spirit depart at that moment. Senna's car was eventually lifted onto a truck and returned to the pitlane where officials impounded it. However, an unidentified person insisted that the black-box data carried on the car should be Sometime after the race, Ian Harrison was called by an Italian lawyer informing Harrison of Senna's death and that it was being treated as a "road traffic accident". in the morning of 2 May, Harrison was called by another lawyer who took him to a mortuary. Harrison decided not to see Senna's body upon being asked.