Sirija

Locked
salik79

#8001 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote: Cooleru, analitika ti i nije jaca strana. Da li znas ko je ovaj covjek, koji govori?! Ako ne znas, to je glavnokomandujuci Hizbullaha, sejh Hasan Nasrullah. Procitao si da citira i ajatollaha Hameneija. Dakle dvojica glavnih ljudi, sto se Hizbullaha i Iranaca tice. Sada pogledaj sta je sax naveo kao vijest, pogledaj sta sam ja na to odgovorio i na kraju, jos jednom, pogledaj snimak. Nadam se da ce ti se kockice posloziti.

Dokazivati da je ona vijest lazna je kao i dokazivati da celjad nisu bacana lavovima u Pionirskoj dolini.
Pa prije par dana Iračani sa megafonom u ruci psovali ashabe i Aišu r.a. u sred Bagdada. Kakve veze ima Nasrallah sa psovanjem ili ne psovanjem. Pa imaš šiitske autoritete iz Nedžefa koji su ne samo protiv psovanja ashaba već su izdali fetve o zabrani odlaska u džihad u Siriju.
Pazi, sve i da je istina to sto ti govoris, ko u onoj vijesti spominje Iracane?!!!! Spominje se Hizbullah i Iranci! A znamo ko vodi glavnu rijec i u Hizbullahu i u Iranu.
sarajevoxxxx

#8002 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote: Pazi, sve i da je istina to sto ti govoris, ko u onoj vijesti spominje Iracane?!!!! Spominje se Hizbullah i Iranci! A znamo ko vodi glavnu rijec i u Hizbullahu i u Iranu.
Da, a inače Iračani nemaju nikakve veze sa Irancima.
salik79

#8003 Re: Sirija

Post by salik79 »

O ovome govorimo:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Plansko širenje šiizma u Halebu pod režimskom kontrolom !!!

- Omladini se u kampu Nejrob daje novac te se podstiću na psovanje ashaba majke vjernika Aiše r.a.
Image

- Jučer u srijedu u kamp Al Nejrob kojeg su režimske snage pretvorile u vojnu kasarnu stigla su tri tenka T-72 veliko oklopno vozilo BMP i veliki broj Iranaca i pripadnika Hezbollaha iz Libanona. U kampu Nejrob se nalazi oko 4000 vojnika, odnosno šebiha ili dobrovoljaca koji su se priključili režimskim snagama. Kamp se nalazi između vojnog aerodroma Nejrob i Fabrike oružja koju Asadova vojska koristi kao mjesto iz kojeg snadbjeva vojnike koji drže položaje u južnom dijelu Halebu i u Al Sefiri. Iz tog mjesta šalje konvoje režimskih vojnika prema al Sefiri koji vode borbe u tom gradu i koji ga pokušavaju danima zauzeti.

- Također, u kampu se se intenzivno radi na širenju šiitskog učenja, a na čelu kampanje je Rijad Al Hatib. Od omladine se u zamjenu za novac traži prihvatanje šiitskog učenja, te se podstiću na vrijeđanje ashaba i majke vjernika i žene Poslanika s.a.v.s. Aiše r.a.

http://halabnews.com/news/41357
I onda kada neko kaze da se dobiva novac za kracenje tola, (za)pustanja bradurina i nosenje nikaba, vi ga ismijavate i nazivate lazljivim islamofobom.

Nego, da se osvrnem na ove navodne Irance i pripadnike Hizbullaha. Oni, znaci, mimo fetvi svojih ucenjaka svjesno cine haram. Njihov glavnokomandujuci sejh sejjid Hassan Nasrullah hz Aisu naziva sejidom i majkom vjernika, a svaki drugi vid oslovljavanja oharamljuje, a ovi "podredjeni" jos trose "njegovu" lovu da bi nekoga ubijedili u suprotno i natjerali da je vrijedja. A, da ne spominjem Iran u kojem je fetvom zabranjen svaki oblik vrijedjanja islamskih svetinja (casnih ashaba i majke vjernika) ?!!! :shock: :shock: :shock:

Pa jarane, Risto Djogo bi se postidio. :oops: :oops: :oops: :skoljka:
salik79

#8004 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote: Pazi, sve i da je istina to sto ti govoris, ko u onoj vijesti spominje Iracane?!!!! Spominje se Hizbullah i Iranci! A znamo ko vodi glavnu rijec i u Hizbullahu i u Iranu.

Imaju, otprilike koliko i mi s Turcima.
Co0l

#8005 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Cooleru, analitika ti i nije jaca strana. Da li znas ko je ovaj covjek, koji govori?! Ako ne znas, to je glavnokomandujuci Hizbullaha, sejh Hasan Nasrullah. Procitao si da citira i ajatollaha Hameneija. Dakle dvojica glavnih ljudi, sto se Hizbullaha i Iranaca tice. Sada pogledaj sta je sax naveo kao vijest, pogledaj sta sam ja na to odgovorio i na kraju, jos jednom, pogledaj snimak. Nadam se da ce ti se kockice posloziti.

Dokazivati da je ona vijest lazna je kao i dokazivati da celjad nisu bacana lavovima u Pionirskoj dolini.
Ma naravno da znam da je Nasrulah u pitanju,Hamnei je bio lapsus.Medjutim,ponavljam,njegov stav ili stav Hamneija o vrijedjanju ashaba ili cega li vec ne znaci automatski dokaz kako ti ovito smatras da nema ekstremista koji se smatraju Sijama a koji se ponasaju suprotno od tog stava.Osim ako ne tvrdis da se sve Sije ponasaju onako kako Nasralah ili Hamnei smatraju da bi se trebali ponasati.Sa srecom dokazujuci to.
sarajevoxxxx

#8006 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Imaju, otprilike koliko i mi s Turcima.
Pravo da ti kažem koliko pratim ovu temu i ovo sa šiitima, daleko više pozitive dolazi iz Iraka nego iz Libanona ili Irana. Samim time da je Hezbollah zakoračio na tlo Sirije dovoljno je zla naneseno.
salik79

#8007 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Cooleru, analitika ti i nije jaca strana. Da li znas ko je ovaj covjek, koji govori?! Ako ne znas, to je glavnokomandujuci Hizbullaha, sejh Hasan Nasrullah. Procitao si da citira i ajatollaha Hameneija. Dakle dvojica glavnih ljudi, sto se Hizbullaha i Iranaca tice. Sada pogledaj sta je sax naveo kao vijest, pogledaj sta sam ja na to odgovorio i na kraju, jos jednom, pogledaj snimak. Nadam se da ce ti se kockice posloziti.

Ma naravno da znam da je Nasrulah u pitanju,Hamnei je bio lapsus.Medjutim,ponavljam,njegov stav ili stav Hamneija o vrijedjanju ashaba ili cega li vec ne znaci automatski dokaz kako ti ovito smatras da nema ekstremista koji se smatraju Sijama a koji se ponasaju suprotno od tog stava.Osim ako ne tvrdis da se sve Sije ponasaju onako kako Nasralah ili Hamnei smatraju da bi se trebali ponasati.Sa srecom dokazujuci to.
Poenta je bila navodjenje velike grupe Iranaca i Hizbullaha koja je kao dosla u taj kamp. Oni dosli, a obuka pocela, literatura se razdijelila, lova se rastalila. Implikacija. Sta ti mislis - da li bi oni, pored jasnih stavova svojih najvecih vjerskih autoriteta, opet ucestvovali u tome?!
salik79

#8008 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote: Pravo da ti kažem koliko pratim ovu temu i ovo sa šiitima, daleko više pozitive dolazi iz Iraka nego iz Libanona ili Irana. Samim time da je Hezbollah zakoračio na tlo Sirije dovoljno je zla naneseno.
Da, da...Cista pozitiva. Malo,malo u sitskim cetvrtima i dzamijama se neko raznese, postavi se autobomba, zaleti kakav kamion pun eksploziva u trznicu...nista drugo do pozitiva.
Challenger__

#8009 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Bijela kuća potvrdila da je Izrael izvršio napad na Latakiju.
The White House officially confirms an attack by Israel in Latakia. However, no one in Latakia and no one from the government have claimed this has happened. The U.S. claimed Israel attacked two months ago in Latakia and that turned out to be a farce. I don't believe it until the government confirms it.

-Leith
Syrian Perspective
udrch

#8010 Re: Sirija

Post by udrch »

salik79 wrote:Poenta je bila navodjenje velike grupe Iranaca i Hizbullaha koja je kao dosla u taj kamp. Oni dosli, a obuka pocela, literatura se razdijelila, lova se rastalila. Implikacija. Sta ti mislis - da li bi oni, pored jasnih stavova svojih najvecih vjerskih autoriteta, opet ucestvovali u tome?!
pa kad su odbranili Bosnu i Hercegovinu i uspjeli spriječiti naše nestajanje :D onda možeš tek zamisliti koliku podršku pružaju alawitima u Siriji..
sarajevoxxxx

#8011 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote: Pravo da ti kažem koliko pratim ovu temu i ovo sa šiitima, daleko više pozitive dolazi iz Iraka nego iz Libanona ili Irana. Samim time da je Hezbollah zakoračio na tlo Sirije dovoljno je zla naneseno.
Da, da...Cista pozitiva. Malo,malo u sitskim cetvrtima i dzamijama se neko raznese, postavi se autobomba, zaleti kakav kamion pun eksploziva u trznicu...nista drugo do pozitiva.
Slažem se u Iraku je najgore. Ali isto tako imaš najviše poziva na mir,suživot i sl.Najviše se kritikuje sektaštvo i sa jedne i sa druge strane, na to sam mislio.
sarajevoxxxx

#8012 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote: Poenta je bila navodjenje velike grupe Iranaca i Hizbullaha koja je kao dosla u taj kamp. Oni dosli, a obuka pocela, literatura se razdijelila, lova se rastalila. Implikacija. Sta ti mislis - da li bi oni, pored jasnih stavova svojih najvecih vjerskih autoriteta, opet ucestvovali u tome?!
- Bi sto posto. Ni jedna sektaška grupa nije homogena do tog stupnja o kojem ti govoriš. Neko sluša Nasrallaha, neko tamo nekog ljevog. Neko je protiv džihada u Siriji neko je došao i bori se. Nasrallah je jedan u moru autoriteta. Neko psuje i virjeđa ashabe, neko smatra da je to pogrešno i sl. Neko smatra obavezujučim sve međunarodne konvencije vezane za rat neko nikad nije ni čuo za njih. Sto ljudi sto čudi.
Challenger__

#8013 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:
Challenger__ wrote:I provladini mediji ("tensikije", hehe... :-D ) javljaju da je Al-Safira - pala.
BREAKING NEWS: THE CITY OF SAFIRA IN ALEPPO IS NOW UNDER SYRIAN ARAB ARMY CONTROL! THE DISTRICT IS NEXT TO BE CLEANSED!

-Leith
Syrian Perspective
Zavrnuli Turci pipu, prc. Ali me iznenadjuje da su se tako predali brzo, naravno ako je ova vijest tacna.

Možemo reći da je stvar gotova. Oni koji vrše apdejt ratne sirijske mape ne pripadaju ni jednoj (vladinoj) ni drugoj (terorističkoj) strani.

Al-Safira - crvena boja - ratna mapa
Last edited by Challenger__ on 31/10/2013 22:52, edited 1 time in total.
Co0l

#8014 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
salik79 wrote:

Poenta je bila navodjenje velike grupe Iranaca i Hizbullaha koja je kao dosla u taj kamp. Oni dosli, a obuka pocela, literatura se razdijelila, lova se rastalila. Implikacija. Sta ti mislis - da li bi oni, pored jasnih stavova svojih najvecih vjerskih autoriteta, opet ucestvovali u tome?!
Ne znam zasto ti to izgleda toliko nemoguce.Pa Hatami je u cuvenom intervjuu Kristian Amanpur kao predsjednik Irana rekao da je gadjanje civilnih ciljeva terorizam pa je Hezbolah opet kasnije to radio.Bolji dokaz da ne slusaju svi bas tako stavove svojih autoriteta od toga ti ne treba.
sarajevoxxxx

#8015 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prilog o izraelskom lijećenju ranjenih koji dolaze u izraelske bolnice i sa jedne i sa druge strane. Najbolju i najkvalitetniju brigu o ranjenim sirijskim civilima trenutno pružaju izraelske bolnice. Veliki broj djece se liječi u njima:

Last edited by sarajevoxxxx on 31/10/2013 22:53, edited 1 time in total.
RodneyMcKay

#8016 Re: Sirija

Post by RodneyMcKay »

sarajevoxxxx wrote:Pala Al Sefira !!!
Ispavka... Al Safira vraćena po kontrolu vlade u Damasku. Koliko god oni loši bili ipak je to legitmna vlast u Siriji sve dok neko drugi ne dođe silom (demokratijom) ili pošteno glasom naroda. Trenutno je odnos podrške/nepodrške režimu u Siriji 50% od ukupnog stanovništva i mi samo možemo gledati ko će u ratu pobjediti. Ja razumijem što SarajevoX i ostali podržaju pobunjenike, ali ja se sjećam Libije i iskreno osjecaj je bio podjeljen bilo mi je i drago i krivo( samo zbog USA), ali kada sam vidio snimak šta mu se desilo od divljaka onda sam u sebi rekao fakat ako si diktator i daš sve narodu (za libiju 100% istina) onda kada padaš padaj sa stilom nemoj dopustiti da divljaci zabiju štap u analni otvor.Veoma žalosno, ali tako je. Nikada neće biti da svi vole vladere i da se slažu, ali moraš biti dostojastven.

ASSAD je diktator i vjerujem da 50% ljudi u Siriji ima koristi od njega, ostatak i ne bas neku, naravno postoji i oni koji žele biti u mjesto njega dovoljno je samo iskra (USA,Izrael i glupi muslimani... ) , tada oni koriste metod iz djela Umjece ratovanja pokori naciju, a da ne ratuješ (Sun Tzu) tako postavis podobne. Iskreno zao mi je muslimana i svaki dan molim Allaha da se rat u Siriji završi volio bih da ASSAD pobjedi i sravni sve teroriste i 2014 godine kada u Siriji uspostavi red i sigurnost se povuće sa vlasti i pokaže cijelom svijetu šta je biti pravi borac za državu.
Klavikula

#8017 Re: Sirija

Post by Klavikula »

cestitke Armiji na oslobadjanju Al Safire. brzo i efikasno :thumbup:
salik79

#8018 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
Slažem se u Iraku je najgore. Ali isto tako imaš najviše poziva na mir,suživot i sl.Najviše se kritikuje sektaštvo i sa jedne i sa druge strane, na to sam mislio.
U Iranu takodjer. Skoro da ne prodje hudba u kojoj se ne govori o tome. Samo, prateci tensikije ne stignes i to upratiti.
salik79

#8019 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote: Poenta je bila navodjenje velike grupe Iranaca i Hizbullaha koja je kao dosla u taj kamp. Oni dosli, a obuka pocela, literatura se razdijelila, lova se rastalila. Implikacija. Sta ti mislis - da li bi oni, pored jasnih stavova svojih najvecih vjerskih autoriteta, opet ucestvovali u tome?!
- Bi sto posto. Ni jedna sektaška grupa nije homogena do tog stupnja o kojem ti govoriš. Neko sluša Nasrallaha, neko tamo nekog ljevog. Neko je protiv džihada u Siriji neko je došao i bori se. Nasrallah je jedan u moru autoriteta. Neko psuje i virjeđa ashabe, neko smatra da je to pogrešno i sl. Neko smatra obavezujučim sve međunarodne konvencije vezane za rat neko nikad nije ni čuo za njih. Sto ljudi sto čudi.
Hizbullah samo i iskljucivo slusa sejha NasrAllaha. A on, opet, ajatollaha Hameneija. Iranci takodjer. Kod njih se hijerarhija itekako zna i postuje.
salik79

#8020 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
Ne znam zasto ti to izgleda toliko nemoguce.Pa Hatami je u cuvenom intervjuu Kristian Amanpur kao predsjednik Irana rekao da je gadjanje civilnih ciljeva terorizam pa je Hezbolah opet kasnije to radio.Bolji dokaz da ne slusaju svi bas tako stavove svojih autoriteta od toga ti ne treba.
Hatami ne moze biti autoritet Nasrullahu. Samo Hamenei. Druga stvar, Hizbullah nikada nije direktno gadjao civilne ciljeve. U ratu s Izraelom im je samo pokazao kako i oni mogu rokati po gradovima kao sto ovi rokaju. Izmedju ostalog, pored vojnog neuspjeha, i to je podosta doprinjelo smirivanju izraelskih strasti i bezuvjetnom pristanku na primirje.
Co0l

#8021 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Hatami ne moze biti autoritet Nasrullahu. Samo Hamenei. Druga stvar, Hizbullah nikada nije direktno gadjao civilne ciljeve. U ratu s Izraelom im je samo pokazao kako i oni mogu rokati po gradovima kao sto ovi rokaju. Izmedju ostalog, pored vojnog neuspijeha, i to je podosta doprinjelo smirivanju izraelskih strasti i bezuvjetnom pristanku na primirje.
Ne znam sta je bolje-da Iranci a i Hezbolah ne smatraju predsjednika Irana autoritetom ili da Hezbolah nije gadjao civilne ciljeve nego je samo rokao po gradovima :-D
sarajevoxxxx

#8022 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote: Hizbullah samo i iskljucivo slusa sejha NasrAllaha. A on, opet, ajatollaha Hameneija. Iranci takodjer. Kod njih se hijerarhija itekako zna i postuje.
- Da, ali mi ne govorimo o vojnoj strategiji već o poimanju i shvatanju vjerskih propisa. Neko je bliži rafidijama neko isna ašerijama. Čak i da postoji ta mogućnost, što nije isključeno, da su svi k'o pod konac isti u svemu, opet nisu jedini u Siriji. Normalno je predpostaviti da su šiiti iz cijelog svijeta ili bar i iz ostalih država pohrlili dati svoj doprinos u tom sektaškom ratu. Trenutno u Siriji pored Hezbollaha i brigade Ebu Fadl imaš još desetak šiitskih brigada.
Challenger__

#8023 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne znam da li ova vijest ima veze sa najnovijim divljanjem Izraela, ali ne bi me čudilo da je odgovor, "da, ima":
Putin neočekivano isprobao spremnost strateških nuklearnih snaga
10:53 31. listopad 2013.

Pod zapovjedništvom ruskog predsjednika Vladimira Putina održana je izvanredna provjera strateških nuklearnih snaga, prenosi „Itar-Tass“ riječi Putinovog glasnogovornika Dmitrija Peskova.

Peskov je istaknuo da su sva lansiranja balističkih raketa tijekom vježbi prošla u predviđenom režimu, a svi ciljevi pogođeni. Prema njegovim riječima, u izvanrednim provjerama sudjelovali su, osim nuklearnih snaga, i flota, zrakoplovstvo dalekog dometa te snage vojno-svemirske obrane. Osim toga, sudjelovali su i sustavi protuzračne i proturaketne obrane.

U Ministarstvu obrane objasnili su da su tijekom vježbe lansirane dvije međukontinentalne balističke rakte: s kozmodroma „Pleseck“ raketa RS-12M „Topola“, a s „Dombarovskog“ raketa RS-20B „Vojvoda“. Obje su uspješno pogodile cilj na Kamčatki.
Image
Challenger__

#8024 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nova mapa jugoistoka Alepa:

Image

Istočno su dvije vladine enklave, eletrana i baza Kveiris.
popokatepetl_com

#8025 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

salik79 wrote:O ovome govorimo:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Plansko širenje šiizma u Halebu pod režimskom kontrolom !!!

- Omladini se u kampu Nejrob daje novac te se podstiću na psovanje ashaba majke vjernika Aiše r.a.
Image

- Jučer u srijedu u kamp Al Nejrob kojeg su režimske snage pretvorile u vojnu kasarnu stigla su tri tenka T-72 veliko oklopno vozilo BMP i veliki broj Iranaca i pripadnika Hezbollaha iz Libanona. U kampu Nejrob se nalazi oko 4000 vojnika, odnosno šebiha ili dobrovoljaca koji su se priključili režimskim snagama. Kamp se nalazi između vojnog aerodroma Nejrob i Fabrike oružja koju Asadova vojska koristi kao mjesto iz kojeg snadbjeva vojnike koji drže položaje u južnom dijelu Halebu i u Al Sefiri. Iz tog mjesta šalje konvoje režimskih vojnika prema al Sefiri koji vode borbe u tom gradu i koji ga pokušavaju danima zauzeti.

- Također, u kampu se se intenzivno radi na širenju šiitskog učenja, a na čelu kampanje je Rijad Al Hatib. Od omladine se u zamjenu za novac traži prihvatanje šiitskog učenja, te se podstiću na vrijeđanje ashaba i majke vjernika i žene Poslanika s.a.v.s. Aiše r.a.

http://halabnews.com/news/41357
I onda kada neko kaze da se dobiva novac za kracenje tola, (za)pustanja bradurina i nosenje nikaba, vi ga ismijavate i nazivate lazljivim islamofobom.

Nego, da se osvrnem na ove navodne Irance i pripadnike Hizbullaha. Oni, znaci, mimo fetvi svojih ucenjaka svjesno cine haram. Njihov glavnokomandujuci sejh sejjid Hassan Nasrullah hz Aisu naziva sejidom i majkom vjernika, a svaki drugi vid oslovljavanja oharamljuje, a ovi "podredjeni" jos trose "njegovu" lovu da bi nekoga ubijedili u suprotno i natjerali da je vrijedja. A, da ne spominjem Iran u kojem je fetvom zabranjen svaki oblik vrijedjanja islamskih svetinja (casnih ashaba i majke vjernika) ?!!! :shock: :shock: :shock:

Pa jarane, Risto Djogo bi se postidio. :oops: :oops: :oops: :skoljka:
Ja sam cuo da na teritoriji gdje SAA ima kontrolu sunitsku djecu bacaju lavovima u zoloskim vrtovima.
Locked