nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#8001 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nemaju ni u Londonu na svakom coska kamere za mjerenje brzine... Ni na cestama...
- supercali
#8002 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa u londonu je manje od 2% kamera za mjerenje brzine kao sto ih mi znamo sve ostalo je za klasicni nadzor
-
530i
#8003 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Čovjek je napisao da nigdje ne možeš preko ograničenja da te ne snime.
-
condy
#8004 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma sta me briga kako je u Londonu, tmurno i oblačno kako će biti
Ove kamere na auto putu u tunelima mjere brzinu kretanja vozila pored nadzora
Neki dan čovjek sa Insignijom, je vozio brzo kroz tunel, nako po mojoj procjeni oko 150 km/h, kad ga skinu na naplatnim kućicama policija, i baš njega od možda 7-8 auta, i odoše do laptopa od policije kod policijskog vozila. Znači, ovi iz nadzora tunela jave policiji, a policija skine brzopoteznog na naplatnim kućicama ako je tu policija u to vrijeme. Naše table su bile, tako da nije stranac.
Neki dan čovjek sa Insignijom, je vozio brzo kroz tunel, nako po mojoj procjeni oko 150 km/h, kad ga skinu na naplatnim kućicama policija, i baš njega od možda 7-8 auta, i odoše do laptopa od policije kod policijskog vozila. Znači, ovi iz nadzora tunela jave policiji, a policija skine brzopoteznog na naplatnim kućicama ako je tu policija u to vrijeme. Naše table su bile, tako da nije stranac.
- Better Man
#8005 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dio kamera je vezan za placanje voznje centralnim dijelom Londona. Naime u Londonu se placa voznja centralnim dijelom Londona od ujutro ne znam sad tacno koliko sati, pa do18:00. Jedino se nedeljom ne placa. I te kamere sluze da registruju svako vozilo koje udje u centralnu zonu i onda salju na kucnu adresu racun za placanje.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
- Logovan
#8006 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zamisli kada bi se to kod nas uvelo.Better Man wrote:Dio kamera je vezan za placanje voznje centralnim dijelom Londona. Naime u Londonu se placa voznja centralnim dijelom Londona od ujutro ne znam sad tacno koliko sati, pa do18:00. Jedino se nedeljom ne placa. I te kamere sluze da registruju svako vozilo koje udje u centralnu zonu i onda salju na kucnu adresu racun za placanje.
-
condy
#8007 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sigurno i u Londonu stavljaju katanac na točak kad zakasnis sa plaćanjem par minuta
-
mirzet87sa
#8008 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U londonu ne kasnis
-
condy
#8009 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U Londonu ti je najveći biznis s katancima, ubiše se firme za tendere za nabavke katanaca odma milion katanaca traže 
- supercali
#8010 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma pusti njega530i wrote:Čovjek je napisao da nigdje ne možeš preko ograničenja da te ne snime.
Njega sam prozvao onako jer sta god je prica on pocinje u londonu je to....
Ja mislim da sanja london svako vece
A on se primio na pricu i poceo izlagati ko da smo hawkinga pitali za misljenje
-
mirzet87sa
- basicm
#8012 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel to "kod nas u londonu"...dijasporski?supercali wrote:Ma pusti njega530i wrote:Čovjek je napisao da nigdje ne možeš preko ograničenja da te ne snime.
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
- supercali
#8013 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma jok odavde lik cini mi se zenica i tamo bio kod nekoga i sad samo o londonu pricabasicm wrote:Jel to "kod nas u londonu"...dijasporski?supercali wrote:Ma pusti njega530i wrote:Čovjek je napisao da nigdje ne možeš preko ograničenja da te ne snime.
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
morate znati za better mana london i cd shop
- amar1994
#8014 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jah, u Londonu sve divno, nema rejsera
ja vam kazem, nista bez RB motora

ja vam kazem, nista bez RB motora
- amar1994
-
zdruzdjo
#8016 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U nekim zemljama ima varijanta mjerenja brzine na naplatnim kucicama na osnovu vremena ulaska na autoput i izlaska. pa na osnovu toga skontaju ako si prebrzo dosao od tacke a do tacke b i odmah policija tu na osnovu toga "kroji". pa mozda i na osnovu toga su tog naseg sa insigniom skontali.condy wrote:Ma sta me briga kako je u Londonu, tmurno i oblačno kako će biti![]()
isto sam gledao u ameriku na onim ravnim dionicama kroz pustare nacrtaju veliki X na cestu i drugi isti takav na oderedjenu udaljenost. baja u plavom negdje udaljeno od ceste gdje vidi cjelu dionicu sa najobicnijom samsung kamerom sa time code-om snima.
kad auto naidje na X pokrene stopericu i kad dodje na drugi X zaustavi. unese vrijeme u racunar i odmah mu izbaci brzinu. on zovne drugog drota negdje dalje od te dionice koji zaustavlja i pise kaznu. ako dodje do nekakvog sudskog odlucivanja tu je snimak.
-
direstraits0078
#8017 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zato se uvijek svrati na Petrol kraj piramida da se baci piš i nastavi dalje. 
-
zdruzdjo
#8018 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa onda mozes i po ogranicenju voziti.direstraits0078 wrote:Zato se uvijek svrati na Petrol kraj piramida da se baci piš i nastavi dalje.
- supercali
#8019 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam jel ista fora u srbiji al jednom ja i drustvo vracamo sse iz bg i cim smo usli na ap stali i zaspali
Kad smo dosli na naplatne nakon 4-5 sati govori onaj pa koliko to vi vozili a inace je to mozda pola sata voznje
Kad smo dosli na naplatne nakon 4-5 sati govori onaj pa koliko to vi vozili a inace je to mozda pola sata voznje
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8020 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
He hecondy wrote:Ma sta me briga kako je u Londonu, tmurno i oblačno kako će biti![]()
Nista u tunelima nema osim obicnih kamera niti iko iz COKP Drivusa ista to prati brzine i tako to
Imaju drugi fazoni tu
-
condy
#8021 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuo sam za mjerenje prosjecne brzine od jedne do druge naplatne kucice. Mislim da i kod nas tako radi policija jer o tome se prica duze...mora jos nesto bit jer oni fiksni radari smanje prosjek brzine, uglavnom znacemo tacno kad nas zaustave 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8022 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema to nista
Jedino ima ogranicenje od 14h za ulaz/izlaz na jednoj kartici
Mjerenje osim jednog stacionarnog radara ne postoji
Medjutim Sarajevski LAPD postavlja radare privremene koji slikaju ili snimaju, pa oni zaustave na naplatnim ili posalju razglednicu kuci. Isto tako, dio pred naplatne kucice Sarajevo sjever pred ulazom sa strane Sarajeva nije autoban pa zaustavljaju tu. Takodjer, zna i vaga tu da bude.
Ocrnile su me autoceste prije 2 sedmice... fuj...
Jedino ima ogranicenje od 14h za ulaz/izlaz na jednoj kartici
Mjerenje osim jednog stacionarnog radara ne postoji
Medjutim Sarajevski LAPD postavlja radare privremene koji slikaju ili snimaju, pa oni zaustave na naplatnim ili posalju razglednicu kuci. Isto tako, dio pred naplatne kucice Sarajevo sjever pred ulazom sa strane Sarajeva nije autoban pa zaustavljaju tu. Takodjer, zna i vaga tu da bude.
Ocrnile su me autoceste prije 2 sedmice... fuj...
- Sodom1
#8023 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislim da ima nesto slicno u Austriji ,prosecna brzina ´ section kontrol´ , @sema bi to bolje trebao znati sta je , cini mi se da zivi u Austriji
-
almir90
#8024 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije baš o trkačima, al' ovaj što govori da će se ubiti radi kazne je budala teška.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem