Plaći.madner wrote:Zrtvujes pijuna bez snage argumentacije umjesto da prihvatis ponudu?Corto Maltese wrote:Nemam ti reći ništa što ti Vječiti Student već nije rekao.madner wrote:Tako je Corto, treba da glasaju samo ljudi koji imaju jasan interes zbog svoje stranke. To je put u bolju buducnost.
Razocaran sam.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#8001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#8002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema fajde, nece ti to vratiti snagu argumentacije.
- Corto Maltese
#8003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobio si onoliko koliko si zaslužio. I ja sam razočaran tvojim impliciranjem da samo oni koji imaju jasan interes znaju za koga glasati. Ja, bez ikakvog direktnog interesa, glasam već dvadeset tri godine i uvijek tačno znam za koga. Desi mi se da naknadno lupam glavom u zid, ali sve to ide uz glasačko pravo. Nije valjda da sam jedinstven slučaj u BiH?madner wrote:Nema fajde, nece ti to vratiti snagu argumentacije.
madner wrote:Tako je Corto, treba da glasaju samo ljudi koji imaju jasan interes zbog svoje stranke. To je put u bolju buducnost.
- madner
#8004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posto mislis da pola glasaca ne zna sta radi, a stranke imaju manje ili vise izgradjenu infrastrukturu koja nosi automatski jedan broj glasova, po tvojoj teoriji si jedna zanemarljiva manjina koja ne utice na izbore. Jer da utice, postojao bi pozitivan efekt naspram onih koji glasaju kontra, onako itd...
To je nuzna posljedica tvoje konstrukcije.
- Corto Maltese
#8006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uopšte nije bitno da li se radi o pola, o frtalj, o 10%, 5%, ili o jednoj jedinoj osobi. Onaj/ona ko ne zna za koga da glasa, ne treba se zamarati odlaskom na glasačko mjesto, jer šta god da uradi, pogriješiće.madner wrote:Posto mislis da pola glasaca ne zna sta radi, a stranke imaju manje ili vise izgradjenu infrastrukturu koja nosi automatski jedan broj glasova, po tvojoj teoriji si jedna zanemarljiva manjina koja ne utice na izbore. Jer da utice, postojao bi pozitivan efekt naspram onih koji glasaju kontra, onako itd...
Sad, jedan u mojoj izjavi može prepoznati poziv na bojkot izbora, dok će drugi prepoznati nešto sasvim suprotno- poziv glasačima da se upoznaju sa kandidatima i programima, umjesto da na izborima tumaraju k'o guske u magli. Neko treći će izvući zaključak da samo klijentelistički orijentisani glasači znaju šta rade. Jebi ga, ljepota je u oku posmatrača. Moje je bilo da kažem, a svak neka zaključuje u okviru svojih sposobnosti.
- Adriatic
#8007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pretpostavimo da svi izađu na izbore.
Zar stvarno neko misli da bi rezultati bili bitno drugačiji?
- madner
#8008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, ako nista doslo bi do vece konsolidacije glasova.
Dakle, replika koja kaze da 50% glasaca i ovako pojma nema sta radi, te da ce biti jos gore ako izadje vise glasaca je zapravo poziv glasacima da izadju na izbore ali da se upoznaju sa kandidatima.
Dakle, replika koja kaze da 50% glasaca i ovako pojma nema sta radi, te da ce biti jos gore ako izadje vise glasaca je zapravo poziv glasacima da izadju na izbore ali da se upoznaju sa kandidatima.
- Corto Maltese
#8009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Don't think of a pink elephant!madner wrote:Naravno, ako nista doslo bi do vece konsolidacije glasova.
- madner
#8010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drop the Pink Elephant!Corto Maltese wrote:Don't think of a pink elephant!madner wrote:Naravno, ako nista doslo bi do vece konsolidacije glasova.
-
weredsf
#8011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tada ne bi bilo Radeljasa i slicne ekipeAdriatic wrote:Pretpostavimo da svi izađu na izbore.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hocemo o politickoj odgovornosti? Eto ne moramo o licnim interesima i pšrofitu.lerdi wrote:Nisam baš siguran da je to razlog zbog kojeg imamo Radeljaša.
K' o je direktnim dizanjem ruke podrzao tog Radeljasa i slicne?
Hanka vajzovic, ili nije?
Konkretno mi odgovori. Koliko je god za ovo stanje i ovu vladu u KS kriva SDA, toliko je i Hanka.
A mozemo i o glasanju za krsenje vitalnoga nacionalnoga interesa Bosnjaka u Domu naroda, gdje je Hanka svaki put, DAKLE SVAKI PUT, glasala za to sa SDA.
Na PP ti mogu direktno i imenima i argumentima i o licnom profitu koji je imala zbog podrske SDA u KS.
DF pravi sebi tako los marketing sa tom zenom u prvom safu, da prosto ne mogu vjerovati da to sebi rade. Duboko sam razocaran, jer ipak jos uvijek vjerujem da bi ova prica DF-a mogla izaci na nesto pozitivno.
-
bob_rock
#8013 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Ouuu. Dobar, dobar.Banksy wrote:Obzirom da se vrtimo oko SDP-a, u to doba bilo je jako mudro rat provesti van granica BiH - Minhen, Zagreb, Split i Valjevo - a onda se vratiti u Bosnu, pa propitivati Zlatne ljiljane svojih stranačkih kolega.The BEN10 wrote:
Obzirom da odgovor ne dobih na SDP temi, red je da ga ovdje postavim:
radi čega je tačno ŽK dobio zlatnog ljiljana ?
Mogu se čuti priče da je u to doba bilo jako mudro dati nekom nebošnjaku ljiljana, iako ga možda i ne zaslužuje...
-
The BEN10
#8014 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Odjednom je bogohulno raspitivati se o zaslugama kojima grabi političke poene...Banksy wrote:Obzirom da se vrtimo oko SDP-a, u to doba bilo je jako mudro rat provesti van granica BiH - Minhen, Zagreb, Split i Valjevo - a onda se vratiti u Bosnu, pa propitivati Zlatne ljiljane svojih stranačkih kolega.The BEN10 wrote:Obzirom da odgovor ne dobih na SDP temi, red je da ga ovdje postavim:
Mogu se čuti priče da je u to doba bilo jako mudro dati nekom nebošnjaku ljiljana, iako ga možda i ne zaslužuje...
Kao što rekoh, čuo sam tu info od ljudi koji također imaju ratna priznanja, imaju informacije iz prve ruke.
- drug_profi
#8015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajd shvati da ti je dzaba dovoditi u pitanje njegov ratni angazman. Samo sebe brukas.
A fol nakav patriota na baterije, okacio taj 1.mart na avatar, da svi znamo kako si veliki...
A fol nakav patriota na baterije, okacio taj 1.mart na avatar, da svi znamo kako si veliki...
- Banksy
#8016 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ste spali na propitivanje njegovog Zlatnog ljiljana, onda znači da je velika panika u pitanju.The BEN10 wrote:Odjednom je bogohulno raspitivati se o zaslugama kojima grabi političke poene...Banksy wrote:Obzirom da se vrtimo oko SDP-a, u to doba bilo je jako mudro rat provesti van granica BiH - Minhen, Zagreb, Split i Valjevo - a onda se vratiti u Bosnu, pa propitivati Zlatne ljiljane svojih stranačkih kolega.The BEN10 wrote:Obzirom da odgovor ne dobih na SDP temi, red je da ga ovdje postavim:
Kao što rekoh, čuo sam tu info od ljudi koji također imaju ratna priznanja, imaju informacije iz prve ruke.
I treba tako ...
-
The BEN10
#8017 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Panika je samo tolika. Ne znam šta da radimo. Sve se bojimo Zlatnog ljiljana.Banksy wrote:Ako ste spali na propitivanje njegovog Zlatnog ljiljana, onda znači da je velika panika u pitanju.
I treba tako ...
- Styling
#8018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se ti Zlatni ljiljani toliko pikaju, onda cu i ja ovog jednog ljiljana sto imam ukuci okaciti na rever pred slijedece izbore. Mozda mi neko glede toga da neku visoku funkciju. Ionako sam nezaposlena. 
- drug_profi
#8019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dzaba ljiljan da je ko kuca, ako ga necastan covjek nosi. Propustate neke poente. Ne da mi se ponavljati.
- shiljak
#8020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ga spinovaše na forumu
Sad od DF stranke i Komšića neko spomenuo ljiljan i sad se jedno 20 stranica na temi diskutuje o ljiljanu.. dok se prije tog isto jedno 20 stranica diskutovalo o hanki itd itd, i ispada sad da ljiljan je jedino što je osnovao stranku, i ako sad negiraš ljiljan onda ne valja ni stranka.
A prije ljiljana bila je hanka, pa isto tako jedno 20 strana o hanki, ako ona ne valja ne valja čitav df zajedno sa komšićem

Kažeš izašao iz SDP-a jer nije želio više sa njima jer su kritični, onda osnovao novu stranku, koja će da radi na novim principu koja do sad nijedna stranka nije radila, i može se reći da je jedini koji je otvorio na raznim lokacijama u BiH u odnosu na ostale stranke. Onda eto izmeđuostalog ima i zlatnog ljiljana komšić i nije nikad nikog pokrao, a nije nikad ništa ni slagao..
Ali ništa to nije važno, koji spin

A prije ljiljana bila je hanka, pa isto tako jedno 20 strana o hanki, ako ona ne valja ne valja čitav df zajedno sa komšićem
Kažeš izašao iz SDP-a jer nije želio više sa njima jer su kritični, onda osnovao novu stranku, koja će da radi na novim principu koja do sad nijedna stranka nije radila, i može se reći da je jedini koji je otvorio na raznim lokacijama u BiH u odnosu na ostale stranke. Onda eto izmeđuostalog ima i zlatnog ljiljana komšić i nije nikad nikog pokrao, a nije nikad ništa ni slagao..
Ali ništa to nije važno, koji spin
-
elloh4556
#8021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko napokon dokazao kakav je samo glumac
, pa jedan Dodik čini i izjavljuje 10 puta gore stvari od Pećanca, a on kao u tandemu sa princom Bakirom udara na Pećanca hahah
- drug_profi
#8022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dodika ne moze smijeniti, a svako lajanje na njega Dodiku dize poene. Dokazano sa Silajdzicem.elloh4556 wrote:Željko napokon dokazao kakav je samo glumac, pa jedan Dodik čini i izjavljuje 10 puta gore stvari od Pećanca, a on kao u tandemu sa princom Bakirom udara na Pećanca hahah
Pecanca mogu smijeniti, pa zasto bi onda sutali?
-
elloh4556
#8023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haha pa koja je onda svrha da udaraju na nekog 10 puta manje goreg, te kako ne može ako se radi o anti-dejtonskim/ustavnim/državnim izjavama i djelovanjem, ne izvlači glumca živ bio, treba mu Oscara uručit i haveru mu Bakiru tri komada.drugi profil wrote:Dodika ne moze smijeniti, a svako lajanje na njega Dodiku dize poene. Dokazano sa Silajdzicem.elloh4556 wrote:Željko napokon dokazao kakav je samo glumac, pa jedan Dodik čini i izjavljuje 10 puta gore stvari od Pećanca, a on kao u tandemu sa princom Bakirom udara na Pećanca hahah
Pecanca mogu smijeniti, pa zasto bi onda sutali?
- drug_profi
#8024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemam ga sta izvlacit, vec ti lupas gluposti.
Trebaju se praviti da Pecanac nista nije uradio? Jel to?
Ili trebaju traziti smjenu Dodika? Jel to?
De se ba presaberi.
Trebaju se praviti da Pecanac nista nije uradio? Jel to?
Ili trebaju traziti smjenu Dodika? Jel to?
De se ba presaberi.
-
HM 2011
#8025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Narodu je dosta šuplje - jako je puno školovanih po biroima, nezaposlenih....
Njihov stav i stav koji isti šire u svojim porodicama je da ne treba nikome dati glas na slijepo, niti u inat...
Da ! -
nema odustajanja i nema predaje....
Znači šuplja je da će narod glasati onako, samo da ne da glas nikome drugome -
Predizborna kampanja neće trpita prazna obećanja, neće trpiti isprazne parole - samo konkretan plan, javno objavljen, izložen kritici javnosti, provodiv - za koji će ljudi odlučiti da glasaju ili ne..
Nema osjetljivih pitanja, nema zaobilaženja pitanja - sve je otvoreno radi se o budućnosti svih nas....
Njihov stav i stav koji isti šire u svojim porodicama je da ne treba nikome dati glas na slijepo, niti u inat...
Da ! -
nema odustajanja i nema predaje....
Znači šuplja je da će narod glasati onako, samo da ne da glas nikome drugome -
Predizborna kampanja neće trpita prazna obećanja, neće trpiti isprazne parole - samo konkretan plan, javno objavljen, izložen kritici javnosti, provodiv - za koji će ljudi odlučiti da glasaju ili ne..
Nema osjetljivih pitanja, nema zaobilaženja pitanja - sve je otvoreno radi se o budućnosti svih nas....