TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#8001 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Sutra zovem SD pa ću vidjeti stace biti, ja se nadam da će mi zamjeniti TV jer nije malo 2350 KM a sad me ovaj piksel bode u oci srećom sam ostavio kutiju od TV -a pa ga mogu upakirati ako mi budu htjeli preuzeti TV zbog jednog piksela koji je mrtav
amar1994

#8002 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Naravno :thumbup: ,nek je sretno,jbga desava se mada ne bi trebalo na jacim modelima :-)
Odgojen

#8003 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Odgojen »

sencobih wrote:pazario sam sony KD-55XF7596
kake su live kamere na moja tv?
Odgojen

#8004 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Odgojen »

REDDEVILS wrote:Pozdrav forumasi, imam veliki problem sa Sony XF 9005 naime izgleda da je se pojavio mrtav piksel tj malo sicusno kroz koji se probija plavkasta svjetlost.
Sad me zanima posto imam garanciju 5 godina dali ce mi zamjeniti tv koji sam kupio prije skoro dva mjeseca, i imali uopste garancija za mrtav piksel :cry:
zajebaje te komšija laserom!
sencobih

#8005 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

Odgojen wrote:
kake su live kamere na moja tv?
To neka provala?
Odgojen

#8006 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Odgojen »

sencobih wrote:
To neka provala?
pitam šta se jediš?
photo&video

#8007 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

REDDEVILS wrote:Pozdrav forumasi, imam veliki problem sa Sony XF 9005 naime izgleda da je se pojavio mrtav piksel tj malo sicusno kroz koji se probija plavkasta svjetlost.
Sad me zanima posto imam garanciju 5 godina dali ce mi zamjeniti tv koji sam kupio prije skoro dva mjeseca, i imali uopste garancija za mrtav piksel :cry:
Nazalost, mislim da od zamjene nema nista. Da bi se garancija aktivirala mora se pojaviti min 9 mrtvih pixela i to da budu grupisani. Tako je meni rekao ciko u Domodu :(. Javi sta su tebi rekli.
ado_sar

#8008 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

photo&video wrote:
Nazalost, mislim da od zamjene nema nista. Da bi se garancija aktivirala mora se pojaviti min 9 mrtvih pixela i to da budu grupisani. Tako je meni rekao ciko u Domodu :(. Javi sta su tebi rekli.
to zavisi od proizvodjaca do prizvodjaca. Detalji za sony se mogu naci u garanciji. Na zalost, mislim da ne mozes dobiti novi TV radi samo jednog piksela. Cak mislim da kad su sve vrste ekrana u pitanju, jedino apple mijenja uredjaj radi samo jednog piksela, svi ostali proizvodjaci hoce makar tri.
REDDEVILS

#8009 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Sad sam zvao SD i oni su me uputili na servis pa sam i njih zvao i rekli su mi da dovezem tv i da ce pogledati da nema fizickih ostecenja, e sad mene zanima dali je njihova duznost kao servisa da dodju po tv i preuzmu ga ili nije :cry:
Edit:
Ponovo sam zvao i doce neko po tv oko pola pet kad im se radno vrijeme zavrsi ali ce mi naplatiti 30 KM za prevoz :-)
Image
Last edited by REDDEVILS on 26/12/2018 12:29, edited 1 time in total.
photo&video

#8010 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

REDDEVILS wrote:Sad sam zvao SD i oni su me uputili na servis pa sam i njih zvao i rekli su mi da dovezem tv i da ce pogledati da nema fizickih ostecenja, e sad mene zanima dali je njihova duznost kao servisa da dodju po tv i preuzmu ga ili nije :cry:
Edit:
Ponovo sam zvao i doce neko po tv oko pola pet kad im se radno vrijeme zavrsi ali ce mi naplatiti 30 KM za prevoz :-)
Nije im duznost doci i preuzeti TV.
typeOnegative

#8011 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

ado_sar wrote:
photo&video wrote:
to zavisi od proizvodjaca do prizvodjaca. Detalji za sony se mogu naci u garanciji. Na zalost, mislim da ne mozes dobiti novi TV radi samo jednog piksela. Cak mislim da kad su sve vrste ekrana u pitanju, jedino apple mijenja uredjaj radi samo jednog piksela, svi ostali proizvodjaci hoce makar tri.
I Dell ima " zero dead pixel policy" .Makar da je i jedan jedini mijenjaju novim.
ado_sar

#8012 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

Ako nekome treba americki vpn za prime video pojeftino, pp
REDDEVILS

#8013 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Predao sam TV na servis došao je momak i ustanovio je da se radi o mrtvom pikselu i preuzeo TV s tim da je rekao da bi se mrtvi pikseli sami od sebe počeli širiti postepeno.
TV sam predao bez i jedne packe i otiska. :cry:
amar1994

#8014 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

REDDEVILS wrote:Predao sam TV na servis došao je momak i ustanovio je da se radi o mrtvom pikselu i preuzeo TV s tim da je rekao da bi se mrtvi pikseli sami od sebe počeli širiti postepeno.
TV sam predao bez i jedne packe i otiska. :cry:
:thumbup:
CooK

#8015 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:Sad sam zvao SD i oni su me uputili na servis pa sam i njih zvao i rekli su mi da dovezem tv i da ce pogledati da nema fizickih ostecenja, e sad mene zanima dali je njihova duznost kao servisa da dodju po tv i preuzmu ga ili nije :cry:
Edit:
Image
Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Hercegoviina

#8016 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

gdje? koliko para i kakvi su dojmovi?
amar1994

#8017 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

CooK wrote: Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Da,zar ne bude zelena tackica ?,imao sam davno to na samsung monitoru,u cosku bila srecom i nikad se nije prosirilo,na kraju je crkao nakon 7god :-D

Mozda se drugacije manifestuje na TFT/TN panelu..
REDDEVILS

#8018 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK wrote:
Edit:
Image
Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Hvala CooK na odgovoru, misam se nadao da se ovo moze desiti Sony tv-u hajd da je tv 1000 KM vec tv kosta 2350 KM s popustom nadam se da ce mi dati zamjenski tv u protivnom u nikad vise u zivotu nebi uzeo sony :cry:
sencobih

#8019 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

Hercegoviina wrote:
gdje? koliko para i kakvi su dojmovi?
U zeničkom tehnomaxu 1330KM, dobar, slika, ton. zadovoljan sam i cijenom i kvalitetom
diablobih

#8020 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Sta ima veze koliko kosta, desi se jbg. Zato i sluzi garancija.
PlusSA

#8021 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Na kraju ce iz servisa reci previše si šaltao TV :mrgreen:
Ili SD kanale gledao na 4k TV-u :lol:

30km dostava jel barem u oba smjera?
REDDEVILS

#8022 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:Na kraju ce iz servisa reci previše si šaltao TV :mrgreen:

Ne u jednosmjeru je 30 KM :-)
photo&video

#8023 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

REDDEVILS wrote:
PlusSA wrote:Na kraju ce iz servisa reci previše si šaltao TV :mrgreen:

Ne u jednosmjeru je 30 KM :-)
Ko da cumur voze :run:
PlusSA

#8024 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno :run:
diablobih

#8025 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

PlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno :run:
Ma ne bi trebalo mjesec, vjerovatno ce mu novi dati :D Ali bas bolesni, cuj 30 KM u jednom smjeru.
Post Reply