Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Verocious
#8001 Re: Juventus
Ma drag je meni Zlaja pravo ali nije bilo utakmice da mu cijeli stadion nije skandirao "Sei un zingaro". Jel ono jedne godine Stankovic kao trebao preci pa su navijaci sprijecili njegov prelazak...
- htcxone
#8002 Re: Juventus
ja sam isto cuo za CR nisam za benzemuBianconeri1988 wrote:Na anketi na najvećem forumu Juventusovih navijača skoro 50 % navijača odobrava povratak Zlatana.![]()
Nakon prvih par golova sva ta antipatija premu njemu bi prestala. Ja sam negdje i čitao da je Moggi ionako namjeravao da na ljeto 2006. dobro tušne Zlatana da bi doveo Cristiana Ronalda i Benzemu koji su tada još uvijek bili tinejdžeri.
hehe smijesno ovo za povratak ibre i neodobravanje
ibra je u vrijeme izbacivanja juvea u B bio u najboljim godinama, nista ga nije previse vezalo za klub i bilo bi glupo ocekivati da se ponasa kao alex itd (a nije da nije mogao ali...) i bilo je logicno da ide... i nikad se nije on poistovjecivao sa nekim klubom, uvijek je igrao 100% za bilo koji, milan,juve,inter... nije bitno.. tako da bi povratkom njegovim dobili bar 50% jaci napad..
- Logovan
#8003 Re: Juventus
Znači odlazi iz PSG-a.LBVIEW wrote:Samo preko PSG-a mrtvog.Bianconeri1988 wrote:Evo i Nedved indirektno najavio povratak Ibrahimovića.![]()
Ako se Zlaja vrati sljedeće sezone ćemo biti prvi kandidati za CL.![]()
![]()
Eno i Ibra osuo po francuskim "navijacima", izgleda da priprema teren za promjenu adrese.
Samo sto niko ne zna kolika su mu sadasnja primanja, a taj ce tesko pristat na smanjenje istih.
-
zdici1
#8004 Re: Juventus
Još 2 sezone za Juventus i jednu za Malme i njemu dosta.

- Tigar1
#8005 Re: Juventus
Vrijeme mu je da osvoji Ligu prvaka s nekim...
Iskreno ne znam šta bih rekao, nije nikada pljuvao po klubu niti je ikada dovodio u pitanje osvojena Scudetta koja su oduzeta.
Da li bi se uklopio u Conteov sistem igre je pitanje, ali vidim da u Parizu igra dobro i doprinosi svojoj ekipi na uspjesima u velikom procentu ne samo golovima nego i saradnjom sa saigračima na terenu.
Mada kontam da je to šarena laža i da je nemoguće takva zmija da nas ''ujede'' i ponovo pređe u Juve. No money, no fun.
Iskreno ne znam šta bih rekao, nije nikada pljuvao po klubu niti je ikada dovodio u pitanje osvojena Scudetta koja su oduzeta.
Da li bi se uklopio u Conteov sistem igre je pitanje, ali vidim da u Parizu igra dobro i doprinosi svojoj ekipi na uspjesima u velikom procentu ne samo golovima nego i saradnjom sa saigračima na terenu.
Mada kontam da je to šarena laža i da je nemoguće takva zmija da nas ''ujede'' i ponovo pređe u Juve. No money, no fun.
-
salle_eh1986
#8006 Re: Juventus
ne vidim samo razlog da nakon jedne (uspiješne) sezone parižani puste glavnog svog igrača
a nama bi dobro došao, ko god kaže da nebi veze nema o nogometu
ibra kao igrač je klasa, ljudske kvalitete nebih komentarisao ipak
a nama bi dobro došao, ko god kaže da nebi veze nema o nogometu
ibra kao igrač je klasa, ljudske kvalitete nebih komentarisao ipak
- LBVIEW
#8007 Re: Juventus
Najbolji biznismen medu nogometasima ikada- frajer ce zakljuciti karijeru s preko 10 millijuncica eura po sezoni(tacna cifra se ne zna), ne racunajuci bonuse,prihode od reklama i one knjige._terminaš_ wrote:Znači odlazi iz PSG-a.LBVIEW wrote:Samo preko PSG-a mrtvog.Bianconeri1988 wrote:Evo i Nedved indirektno najavio povratak Ibrahimovića.![]()
Ako se Zlaja vrati sljedeće sezone ćemo biti prvi kandidati za CL.![]()
![]()
Eno i Ibra osuo po francuskim "navijacima", izgleda da priprema teren za promjenu adrese.
Samo sto niko ne zna kolika su mu sadasnja primanja, a taj ce tesko pristat na smanjenje istih.Taj frajer mijenja klubove k'o čarape. Svako malo drugi klub.
- Atticus Finch
#8008 Re: Juventus
Ibra je skupa zajebancija. Nema ništa od toga dječaci. 
-
Son1
#8009 Re: Juventus
Vrijeme je vala za skupu zajebanciju.Atticus Finch wrote:Ibra je skupa zajebancija. Nema ništa od toga dječaci.
Baskijac ce doci dzaba, a za Jovetu se raspituje i dalje, te bi Marrone i Gio s parama u koferu mogli krenuti u pravcu Ljubicica.
- Bianconeri1988
#8010 Re: Juventus
Pročitao sam i ja ovo za Jovetića, odmah bi pristao na ovaj transfer, Giovinca mi je preko glave, samo ne znam koliko je ovo tačno jer je to, ako se ne varam, objavio Tuttosport.
Raila i Marotta mogu odraditi dobar posao na rate. Ibru je Milan platio Barci oko 25 milona na 3 rate, što možemo i mi sebi priuštiti. Zlatan se već zasitio Pariza, a i žena mu želi povratak u Italiju, već se on počeo svađati sa navijačima, nije se njemu nikad ni išlo iz Milana, otišao je jer su ga ovi morali prodati da bi "živjeli."
Dodatni problem za PSG je vjerovatno uvođenje poreza od 75 % na svaku veću plaću od milion eura po godini. Moraju i oni početi štediti neće moći svake godine uzimati po 200 miliona od Fly Emiratesa za sponzorske ugovore. Gledajući ove neke stvari po mom mišljenju transfer je itekako izvodljiv.
Zlatan bi sigurno pristao na manju plaću nego što ima u Parizu, na nekih 9 milona, a njegovo fudblasko znanje i talenat se neupitni, snašao bi se on u Juventusu.
Još nešto, kad je tamo neki Nocerino zabio 10 golova u sezoni zahvaljujući Ibrahimoviću zapitajte se koliko bi tek zabili Vidal ili Marchisio.
Raila i Marotta mogu odraditi dobar posao na rate. Ibru je Milan platio Barci oko 25 milona na 3 rate, što možemo i mi sebi priuštiti. Zlatan se već zasitio Pariza, a i žena mu želi povratak u Italiju, već se on počeo svađati sa navijačima, nije se njemu nikad ni išlo iz Milana, otišao je jer su ga ovi morali prodati da bi "živjeli."
Zlatan bi sigurno pristao na manju plaću nego što ima u Parizu, na nekih 9 milona, a njegovo fudblasko znanje i talenat se neupitni, snašao bi se on u Juventusu.
Još nešto, kad je tamo neki Nocerino zabio 10 golova u sezoni zahvaljujući Ibrahimoviću zapitajte se koliko bi tek zabili Vidal ili Marchisio.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8011 Re: Juventus
Ako on pojaca Juve na ljeto onda cu ja poslati Buffona u penziju 
-
salle_eh1986
#8012 Re: Juventus
e sad je problem što ovi "naši" ne daju ni pola od toga igračimaBianconeri1988 wrote:Zlatan bi sigurno pristao na manju plaću nego što ima u Parizu, na nekih 9 milona
da daju davno bi mi doveli Persija koji je rame uz rame sa ibrom
- Bianconeri1988
#8013 Re: Juventus
Davao je Juve Van Persiu između 7,5 i 8 miliona, pa i sam Ferguson je nedavno rekao kako Juve Van Persiu nudio pravo malo bogatstvo, ali on nikad nije htio da pređe u Juventus. To je razlika.
Juventus je finansijski znatno ojačao i može se finansirati iz vlastitih prihoda, ne trebaju više pare od EXOR-a. Mi ako hoćemo da zadržimo trenutne igrače i dovodimo nove morat ćemo davati veće plaće.
Juventus je finansijski znatno ojačao i može se finansirati iz vlastitih prihoda, ne trebaju više pare od EXOR-a. Mi ako hoćemo da zadržimo trenutne igrače i dovodimo nove morat ćemo davati veće plaće.
-
salle_eh1986
#8014 Re: Juventus
to je nama jasnoBianconeri1988 wrote:Mi ako hoćemo da zadržimo trenutne igrače i dovodimo nove morat ćemo davati veće plaće.
ne bih volio da dođemo u situaciju ko arsenal da zbog kojeg miliončića više za platu izgubimo svake sezone ključnog igrača, a zna se da para vrti gdje urgija ne može
bolje imati dobar, uigran tim i davati 100 miliona za plate godišnje (lupam cifru) nego svako malo mijenjati i praviti od govana pitu za 20 miliona manje izdataka
- Bianconeri1988
#8015 Re: Juventus
Vraćamo se na istu priču do unazad 2 ili 3 mjeseca. Prvobitni cilj je bio da se što prije izađe iz minusa, a nedvano su objavili finasijski izvještaj za prvi semestar tekuće fiskalne godine prema kojem klub posluje u debelom plusu, sa eventualnim plasmanom u 1/2 finale Lige šampiona u ovoj sezoni već ove godine klub bi trebao izaći iz minusa, što je pravi podstrek.
Ako dođe do ovoga to znači da ćemo se lakoćom upuštati u trku sa ostalim top klubovima za igrače svjetske klase, zato se u prethodnim sezonam posebice pazilo na visine plaća, tok se za transfere izdvajalo dosta novca, glavna prepreka za dovođenje nekog igrača svjetske klase je upravo plaća, ali hvala Bogu i taj problem će se uskoro riješiti.
Znate već kako to ide, klub obično potroši dva ili 3 puta više novca na plaće nekog igrača nego za transfer. Neki top igrač klub klub košta otprlike 80 miliona za 4 godine. Uzimajući u obzir transfe, plaću, poreze Amauri je Juventus koštao oko 60 miliona, a evo Iaquinta iako nije odigrao dvije sezone ni minute će koštati klub oko 12 miliona.
Ako dođe do ovoga to znači da ćemo se lakoćom upuštati u trku sa ostalim top klubovima za igrače svjetske klase, zato se u prethodnim sezonam posebice pazilo na visine plaća, tok se za transfere izdvajalo dosta novca, glavna prepreka za dovođenje nekog igrača svjetske klase je upravo plaća, ali hvala Bogu i taj problem će se uskoro riješiti.
- Atticus Finch
#8016 Re: Juventus
Bez obzira na ekvilibrijum, tim mora još da jača finansijski u smislu godišnjeg prihoda za malo skuplje investicije. Do kraja ove godine je to negdje oko 250mil, već sljedeće sezone se očekuje porast. Još uvijek se kaska za finansijski najjačim timovima na svijetu, to je ta razlika. Uprava radi dobro, tu je stadion, gradit će se i novi centar u blizini, od kad je Agnelli tu dosta se radi i na marketingu etc. To će voditi do boljih sponzorskih ugovora, ali za to treba još vremena. Ali gdje smo bili prije par godina, ovo je premija u svakom jbnom smislu. Uprava na čelu sa Agnellijem radi odličan posao.
- ortodont
#8017 Re: Juventus
Preko mene mrtvog.Son1 wrote: te bi Marrone i Gio s parama u koferu mogli krenuti u pravcu Ljubicica.
- Tigar1
#8018 Re: Juventus
Barcelona, Bayern, Real - redom Muhammad Ali, Lennox Lewis, Evander Holyfield ...teškaši modernog fudbala, niko ih ne bi volio u četvrtfinalu.
Po meni najveći favoriti za naslov, Blaugrana svih ovih godina pruža jako mnogo, 2009 prvak, 2010 polufinale, 2011 prvak, 2012 polufinale, iskusna ekipa, mnogo velikih utakmica zajedno odigranih + mali čarobnjak koji svojom magijom, kakva je bila prvi sinošnji gol, može potopiti svakoga.
Bayern - ultra iskusna ekipa, svih ovih nekoliko godina unazad su dolazili do završnica, 2010 i 2012 porazi u finalu, ekipa je sada jača za 30% od tada, imaju iskusnog vuka na klupi i pregršt znanja u timu koji je već duže vrijeme skupa.
Real - Kraljevi su uvijek prejaki, od kada je Mou tu dva zaredom polufinala, imaju snage i mogućnosti, prepuni iskustva igranja velikih utakmica + Ronaldo o kojem ne treba trošiti riječi.
Za pola koplja ispod je BvB, Milioneri imaju karizmatičnog vođu, mladu ekipu koja je već duže vrijeme zajedno i koja može napraviti iskorak dalje, nikome neće biti lagan zalogaj i svakoga mogu izbaciti.
Pola koplja ispod je moj Juve - ekipa je zajedno tek nešto više od godine i pol, tim u stvaranju i rastu, mnogo, mnogo toga dobrog je donio temperamentni Conte ovoj ekipi, posjeduju dva istinska šampiona Buffona i Pirla, nekoliko mladih igrača željnih ''vatre'' i trofeja te nekoliko iskusnijih boraca koji takođe nisu imali priliku da osjete slast visina lige prvaka. Jaka ekipa koju niko ne bi želio u četvrtfinalu, ali i ekipa koja ima svojih slabosti a jaki ''teškaš'' ih može naći i iskoristiti...
Tu negdje je i PSG koji ima jednu mega-zvijezdu, strašnog stručnjaka na klupi te nekoliko kvalitetnih mladih ratnika koji mogu namučiti svakog protivnika...
Porto/Malaga te Galata nisu u užem krugu favorita mada bi bili nezgodni svakome...
Po meni najveći favoriti za naslov, Blaugrana svih ovih godina pruža jako mnogo, 2009 prvak, 2010 polufinale, 2011 prvak, 2012 polufinale, iskusna ekipa, mnogo velikih utakmica zajedno odigranih + mali čarobnjak koji svojom magijom, kakva je bila prvi sinošnji gol, može potopiti svakoga.
Bayern - ultra iskusna ekipa, svih ovih nekoliko godina unazad su dolazili do završnica, 2010 i 2012 porazi u finalu, ekipa je sada jača za 30% od tada, imaju iskusnog vuka na klupi i pregršt znanja u timu koji je već duže vrijeme skupa.
Real - Kraljevi su uvijek prejaki, od kada je Mou tu dva zaredom polufinala, imaju snage i mogućnosti, prepuni iskustva igranja velikih utakmica + Ronaldo o kojem ne treba trošiti riječi.
Za pola koplja ispod je BvB, Milioneri imaju karizmatičnog vođu, mladu ekipu koja je već duže vrijeme zajedno i koja može napraviti iskorak dalje, nikome neće biti lagan zalogaj i svakoga mogu izbaciti.
Pola koplja ispod je moj Juve - ekipa je zajedno tek nešto više od godine i pol, tim u stvaranju i rastu, mnogo, mnogo toga dobrog je donio temperamentni Conte ovoj ekipi, posjeduju dva istinska šampiona Buffona i Pirla, nekoliko mladih igrača željnih ''vatre'' i trofeja te nekoliko iskusnijih boraca koji takođe nisu imali priliku da osjete slast visina lige prvaka. Jaka ekipa koju niko ne bi želio u četvrtfinalu, ali i ekipa koja ima svojih slabosti a jaki ''teškaš'' ih može naći i iskoristiti...
Tu negdje je i PSG koji ima jednu mega-zvijezdu, strašnog stručnjaka na klupi te nekoliko kvalitetnih mladih ratnika koji mogu namučiti svakog protivnika...
Porto/Malaga te Galata nisu u užem krugu favorita mada bi bili nezgodni svakome...
- Atticus Finch
#8019 Re: Juventus
Imam neki predosjećaj da ćemo dobiti PSG, ali u konačnici mi je zaista svejedno ko će to biti.
Ne zbog neke nerealne kurčevitosti, kao ono, mi smo najbolji, mi smo najjači, nego zbilja zato što ova ekipa na ovom nivou može samo profitirati. Jake utakmice te čine boljim, ovaj tim to treba.
Ne sumnjam da će dati 150%, a tako kompaktna grupa bez pretjeranih imperativa može izbaciti svakoga.
Fino alla fine!
Ne zbog neke nerealne kurčevitosti, kao ono, mi smo najbolji, mi smo najjači, nego zbilja zato što ova ekipa na ovom nivou može samo profitirati. Jake utakmice te čine boljim, ovaj tim to treba.
Ne sumnjam da će dati 150%, a tako kompaktna grupa bez pretjeranih imperativa može izbaciti svakoga.
Fino alla fine!
- Idemedosumom
#8020 Re: Juventus
Tigar1 wrote:Barcelona, Bayern, Real - redom Muhammad Ali, Lennox Lewis, Evander Holyfield ...teškaši modernog fudbala, niko ih ne bi volio u četvrtfinalu.
Uglavnom se slazem, osim poređenja Ali-a sa onim hobbitima
- I am Happy
#8021 Re: Juventus
Pusti ti toAtticus Finch wrote:Imam neki predosjećaj da ćemo dobiti PSG, ali u konačnici mi je zaista svejedno ko će to biti.
Fino alla fine!
Da hoce kojim slucajem doci ove manje iskusne ekipe poput Malage i Galate
-
Verocious
#8022 Re: Juventus
I ja sam slicnog misljenja, daj laksu ekipu u cetvrtini pa nek polufinale i finale budu tri jake utakmiceYahel wrote:Pusti ti toAtticus Finch wrote:Imam neki predosjećaj da ćemo dobiti PSG, ali u konačnici mi je zaista svejedno ko će to biti.
Fino alla fine!Moze jaka utakmica u finalu
![]()
Da hoce kojim slucajem doci ove manje iskusne ekipe poput Malage i Galateproci i uzeti pare... pa onda ko dodje svejedno je
-
Son1
#8023 Re: Juventus
Ja bih za sljedeceg protivnika naravno htio nekog od trojca Galata, Malaga ili PSG, ali ni ostali timovi nisu problem.
Za Dortmund mislim da je na nivou Juventusa, a da bi mecevi sa jednom od ovih ekipa koje su favoriti sluzio da pokaze gdje je to Juventus trenutno.
Ekipa ima veliki potencijal, sto je svima jasno, ali volio bih vidjeti kako se snalaze u ovim jacim i tezim utakmicama.
Ono sto mogu tvrditi je da ova ekipa moze parirati svakome, a ostalo cemo da vidimo.
Nadam se samo da zrijeb nece spojiti medjusobno neke od ove 3 slabije ekipe.
Za Dortmund mislim da je na nivou Juventusa, a da bi mecevi sa jednom od ovih ekipa koje su favoriti sluzio da pokaze gdje je to Juventus trenutno.
Ekipa ima veliki potencijal, sto je svima jasno, ali volio bih vidjeti kako se snalaze u ovim jacim i tezim utakmicama.
Ono sto mogu tvrditi je da ova ekipa moze parirati svakome, a ostalo cemo da vidimo.
Nadam se samo da zrijeb nece spojiti medjusobno neke od ove 3 slabije ekipe.
- Bianconeri1988
#8024 Re: Juventus
Ma što lakše to bolje, logika. 
- I am Happy
#8025 Re: Juventus
Bianconeri1988 wrote:Ma što lakše to bolje, logika.
Nije problem Barsu odmah u cetvrtfinalu izbaciti, ali bi mi bilo zao toliko ljudi i navijaca....
Milan je unistio sav posao koji su uradili u prvoj utakmici