Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
al_akhisari

#801 Re: Mexico-BiH

Post by al_akhisari »

...da i ja kažem koju na ove prijateljske utakmice u ovom terminu; prije svega,pitam se ( kao i mnogi od vas, siguran sam ), šta je poenta, cilj, zadatak ili ti smisao igranja ovih utakmica :? :shock: :sad: neko će reći da je smisao istih provjera nekih novih-potencijalnih igrača u timu i...potpuno su u pravu; nažalost, samo u teoriji :sad: redom: rijeka, iran, korea, njemačka, švedska, irska, mexiko,...niz je podugačak :sad: utakmice se igraju u terminima kada su nam igrači van takmičarske forme, odabir igrača od strane selektora je, recimo čudan, pripreme za utakmice traju par dana,...logikom stvari, sve pobrojano predstavlja neozbiljnost i odličnu osnovu da se ne postigne nikakav rezultat i cilj;
želim reći da nisam od onih koji bi svakoga dana mijenjali selektore, igrače,...jedva čekali kakav propust i grešku da danima pljuju i blate, ali ću ipak ukazati na nekoliko stavri, kada je u pitanju selektiranje gospodina sušića; prirodno ću otpočeti od pozitivnih stvari pomak koje sa sobom donio selektor sušić: odmak od "vašara" i pijace kad su pitanju reprezentativna okupljanja, staložen i odmjeren pristup selektora,...nažalost ima i stvari koje po meni najbolje ( namjerno ih neću zvati greškama ), a to su po meni: neprincipjelost, nedovoljno praćenje naših igrača, slab odabir igrača za utakmice reprezenatcije, posebno za prijateljske utakmice ( primjer: nepozivanje igrača za poziciju stopera više igrača, traženje rješenja na poziciji lijevo, kao i na sredini terena-zadnji vezni ); s obzirom da zaista nisam vidio do sada, a i ni sad smisao ovih utakmica ( naravno ukoliko isti nije u dobijanju određene svote novca ), predlažem da ubuduće se ove utakmice igraju, ali na potpuno novim osnovama, ili...u suprotnom, nemojte ih nikako igrati
and

#802 Re: Mexico-BiH

Post by and »

agent_zero wrote:
and wrote:pape je trenutno najoptimalnije rješenje.kada bude neko bolje,bujrum

:-) :-) :-)

Nije ni čudo što smo gdje jesmo kad imamo ovakve "mozgove".
pa eto vi "mozgovi" i "stručnjaci" dajte ta rješenja
star(i)mo

#803 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

p206 wrote:na ovom forumu sam vidio toliko palamuđenja... sva priča se svodi na Pape odlazi, a niko da napravi listu od bar 3 realna kandidata
ko ima slobodan ... Bajević, Kodro...ko još?
Bajevic, Kodro, Vaha, Barba. Velez rules. :D
Ma neka Safeta jos narodne kvalifikacije. Poslije njih svakako moramo obnavljati dio ekipe, narocito odbranu.
Mustang1

#804 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

Dajte ba sta vam je ... Smijesno je traziti odlazak selektora zbog necega onakvog od sinoc a sto se desilo u prijateljskoj utakmici .. Sigurno da ne bi ni mijenjao onako kako je mijenjao da nije bila prijateljska .. a sad ovako zna na koga ne treba racunati i cao ..
nije mi bas Susic najdrazi i volio bih nekoga drugog ali kad je vec tu ne moze se osudjivati zbog onoga od sinoc .. Nek ostane jos jedan ciklus pa cemo vidjeti
ADP

#805 Re: Mexico-BiH

Post by ADP »

Koja steta...isto kao protiv Brazila grijesimo u zadnje sekunde...
Ovi ovdije sto s*ru na trenera nemaju pojima o cemu pricaju...
Ipak budimo realni, posebno ona utakmica protiv Brazila je svakog iznenadila zamaloo nismo napravili fenomenalan rezultat, al nismo imali srece....pa Brazil je podero Dansku 3-1 i Ameriku 4-1 neki dan, sta vi hocete??!!! :run:
Jos nismo igrali sa standardnom odbranom, bice bolje i naravno idemo na svijetsko prvenstvo! :bih:
jazzer

#806 Re: Mexico-BiH

Post by jazzer »

Ne bih se slozio da nismo nista dobili iz ovih prijateljskih utakmica. Saznali smo da Vranjes, Vrancic pa ni Alispahic
ipak nisu reprezentativni kalibar. Ajmo dalje isprobavati pa valjda ''ubodemo'' nekog dobrog igraca. I Pape je
skontao da je Bega br. 1 i da treba biti ispred Hasagica pa taman i da potonji fasuje mozdani udar a ne samo isijas :) . Kakvu ''snagu'' imamo u odbrani saznali smo da je Pandza ipak ozbiljan kandidat za tu poziciju, pored Spahica i Papca naravno. Mislim, daj Boze da imamo nekoga poput Neste ali tako je kako je.

Moglo bi se tu jos toga saznati, vjerovatno.
BHF_Manijak

#807 Re: Mexico-BiH

Post by BHF_Manijak »

RedArmyMostar wrote:Koja steta...isto kao protiv Brazila grijesimo u zadnje sekunde...
Ovi ovdije sto s*ru na trenera nemaju pojima o cemu pricaju...
Ipak budimo realni, posebno ona utakmica protiv Brazila je svakog iznenadila zamaloo nismo napravili fenomenalan rezultat, al nismo imali srece....pa Brazil je podero Dansku 3-1 i Ameriku 4-1 neki dan, sta vi hocete??!!! :run:
Jos nismo igrali sa standardnom odbranom, bice bolje i naravno idemo na svijetsko prvenstvo! :bih:
I tako, mi nemamo izgleda srece otkako smo se rodili...Jebo taj alibi ba vise, cuj nismo imali srece, pa ne mozes u 100 utakmice ne imati srece! :roll: :oops:
Baltazar_khan

#808 Re: Mexico-BiH

Post by Baltazar_khan »

ono sinoć nema veze sa srećom ili nesrećom. ono je debilizam i neznanje od strane vranješa.
am2804

#809 Re: Mexico-BiH

Post by am2804 »

Baltazar_khan wrote:ono sinoć nema veze sa srećom ili nesrećom. ono je debilizam i neznanje od strane vranješa.
Slažem se da nema sa srećom, al nije sve ni u neznanju Vranješa (mada sam sinoć bio bijesan na njega - hvala mjastore i dosta od tebe). Problem je prvenstveno u našoj kondiciji i mentalitetu. Ne izgaramo i to je problem, svi se oslanjaju na Rahimića.....gledam sinoć čovjek s jedne strane na drugu, i uvijek je on taj koji starta na protivnika.......
Ma za mene bi on igrao i u 50-oj ako bi gledali ove ostale fakine, nije on džabe toliko dugo u Rusiji bez obzira što grije klupu.
stranac2

#810 Re: Mexico-BiH

Post by stranac2 »

45 drugog poluvremena fakticki centra nismo bili u stanju da predjemo. Trkacki inferiorni kao pioniri, ekipa za mali fubal a terenu. Pitanje da li smo izgubili sto je Vranjes napravio kiks il sto su nas Mekse izdomirile i bilo samo pitanje vemena kad ce nas probusiti... Vile i golman su nas nosali par puta. Sad sebi postavljam pitanje samo koliko je Meksiko dobar trenutno u tom odgovoru lezi i odgovor da li imamo sanse protiv Slovaka.
Sezam

#811 Re: Mexico-BiH

Post by Sezam »

am2804 wrote:
Problem je prvenstveno u našoj kondiciji i mentalitetu. Ne izgaramo i to je problem, svi se oslanjaju na Rahimića.....gledam sinoć čovjek s jedne strane na drugu, i uvijek je on taj koji starta na protivnika.......
Ma za mene bi on igrao i u 50-oj ako bi gledali ove ostale fakine, nije on džabe toliko dugo u Rusiji bez obzira što grije klupu.
Nadovezacu se na ovo, jer si jedan od rijetkih koji se dotakao sustine.

Rahimiceva pozicija je nasa bolna tacka. Ko je gledao tekmu sinoc, mogao je uociti nekoliko paterna koji se stalno ponavljaju:

Pocinjemo slabo, u prvoj brzini. Po ko zna koji put primamo gol u prvih 10 minuta. zatim pocnemo igrati i obicno budemo bolji i opasniji tim. Do 60 minute se nekako drzimo, jer Rahimic kontrolise sredinu terena i neprestano ometa protivnicke napade. Nakon sto on izadje iz igre, postajemo suplji u sredini terena. Obavezno primimo go. zadnjih 15 minuta je uvijek opsada pred nasim golom. sinoc mexiko u drugom nisu nista napravili do 78 minute.

Papetov najveci problem je kako popuniti ovu poziciju, defanzivca u sredini, koja je krucijalna za nase sanse za odlazak na svjetsko. Na zalost, trenutno nemamo takvog igraca koji bi barem 70% bio na nivou ER6.

Inace nikad nisam vidio da navijaci neke repke ovako ozbiljno shvataju prijateljske utakmice :-) :mrgreen:
k3ngur

#812 Re: Mexico-BiH

Post by k3ngur »

Mi o Vranjesu ne bi trebali vise trositi vrijeme a ni slova jer dosta je samom covjeku sto ce razmisljati "sta ja uradi".

Nije on bitan nit njegova greska, sta je bitno jeste da je Pape mogao pozvati Zukanovica, Cocalica, Hadzica i jos ponekog. Kad je vec pozvao 4 nova igraca mogao je jos 4 pa makar ne zaigrali Pandza, Mujdza, Jahic ili bilo ko drugi.

Ali najgore je, sto je uopste pozivao Spahica koji je povrijedjen, to nikako ne mogu da shvatim.
It_is_a_Leclerc

#813 Re: Mexico-BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Tačno sam znao da ću zateći ovakve komentare ! Ono što me nervira je naše konstantno pljuvanje na sve i svašta. Džeko nije svemoguć. On ne može uzeti loptu na 60 metara od gola i prediblati pola meksičke odbrane, i zabiti pod rašlje. Niti može trčati danima i noćima. Jednostavno, on je čovjek ! Prihvatite to, ili gledajte one SF filmove gdje junaci pobiju pola galaksije jednim potezom ruke.
Drugo - momci su igrali dobro. Prvo poluvrijeme je odlično, a u drugom smo kondicijski pali. Nažalost, to nam se često dešava, a nadam se da je ovaj put uzrok samo činjenica da su svi naši fudbaleri van trenažnog procesa, a neki, čini mi se, nikad ni nisu bili u njemu.
Treće - šta je selektor mogao ?! Objasnite mi, molim vas. Mi nemamoi širinu klupe, a katastrofano-tragikomična greška Vranješa o tome i govori. S tim se moramo pomiriti.

I da, nije mi krivo što sam bio budan do pet i što sam radio ispit od devet. I kad izgube, i kad dobiju - oni su moji ! Drugih nemam. I tako će i ostati ! :bih: :bih:
LSD

#814 Re: Mexico-BiH

Post by LSD »

Nas je Mexico sinoc dvostruko nadtrcao, a u drugom poluvremenu nas rasturio i deklasirao (dakle pokazao da su kao ekipa klasa iznad nas), da nije bilo Begovića koji nas je spašavao i Lulića koji bukvalno skide loptu sa gol linije - mi bi doživjeli fijasko...ne znam samo da li bi onda Sušić pricao pricu kako ne zamjera igracima....a možda se to i trebalo desiti da okrene plocu na drugu stranu.
I nema to veze sa Spahićem i Papcem i da su bili na terenu :!: jer je Mexico je bila jedina ekipa na terenu koja je : trcala, kombinovala, napadala, gradila akcije, prakticno se igralo na našoj polovici citavo drugo poluvrijeme....i njima je bila prijateljska isto kao i nama :!:
Mi nemamo veznog reda i plucnog kapaciteta da se možemo nositi sa iole boljih ekipama koje mogu trcati....NE MOŽE Rahimić sa 36 godina trkacki sam držati sredinu, niti Miske koji ama baš nikad nije bio trkac, niti Medunjanin koji isto tako nije trkac.
I onda se mi ufatimo raspravljati i kenjati po Vranješu i njegovoj retardiranoj reakciji, umjesto da vidimo širu sliku, širi kadar ....yebo Vranješa i pojedince....gdje smo ko ekipa :? to je pravo pitanje....ljudi dragi , nas kolektivno/ekipno nije bilo na mapi citavo drugo poluvrijeme :shock: do lopte nismo mogli doci jbt kralj :x ko da igramo sa Barcom a ne yebenim Mexicom....a i kad dođemo do nje, odmah je izgubimo u roku od 3 sekunde jer naša veza nije u stanju povezati 3 tacna i precizna pasa/dodavanja....a i kako ce kad ne trce....samo Mexico igrao na terenu, a mi tu bili da popunimo broj.
Yebo više pominjanje budale Vranješa i zabijanje glave u pijesak.
Aorta

#815 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

It_is_a_Leclerc wrote:Tačno sam znao da ću zateći ovakve komentare ! Ono što me nervira je naše konstantno pljuvanje na sve i svašta. Džeko nije svemoguć. On ne može uzeti loptu na 60 metara od gola i prediblati pola meksičke odbrane, i zabiti pod rašlje. Niti može trčati danima i noćima. Jednostavno, on je čovjek ! Prihvatite to, ili gledajte one SF filmove gdje junaci pobiju pola galaksije jednim potezom ruke.
Drugo - momci su igrali dobro. Prvo poluvrijeme je odlično, a u drugom smo kondicijski pali. Nažalost, to nam se često dešava, a nadam se da je ovaj put uzrok samo činjenica da su svi naši fudbaleri van trenažnog procesa, a neki, čini mi se, nikad ni nisu bili u njemu.
Treće - šta je selektor mogao ?! Objasnite mi, molim vas. Mi nemamoi širinu klupe, a katastrofano-tragikomična greška Vranješa o tome i govori. S tim se moramo pomiriti.

I da, nije mi krivo što sam bio budan do pet i što sam radio ispit od devet. I kad izgube, i kad dobiju - oni su moji ! Drugih nemam. I tako će i ostati ! :bih: :bih:
Nek jedu gluten-free (nema hljeba, momci!) barem sedmicu dana prije ... ko Djokovic. :-/ Treba raditi na tom kardiopulmonalnom fitnesu, momci.
amko76

#816 Re: Mexico-BiH

Post by amko76 »

Aorta wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Tačno sam znao da ću zateći ovakve komentare ! Ono što me nervira je naše konstantno pljuvanje na sve i svašta. Džeko nije svemoguć. On ne može uzeti loptu na 60 metara od gola i prediblati pola meksičke odbrane, i zabiti pod rašlje. Niti može trčati danima i noćima. Jednostavno, on je čovjek ! Prihvatite to, ili gledajte one SF filmove gdje junaci pobiju pola galaksije jednim potezom ruke.

Nek jedu gluten-free (nema hljeba, momci!) barem sedmicu dana prije ... ko Djokovic. :-/ Treba raditi na tom kardiopulmonalnom fitnesu, momci.
Lol kako će meza u Bosni ili roštilj kod Mahira bez hljeba :D 'ta će Đoković :)
Aorta

#817 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

Cuj kako ce? Pa hljeb od rize, ko u ratu ... ni trunke glutena, a eto im ugljikohidrata. A Noletovi imaju piceriju, ali diciplina je to brale ... ma zapravo nesto hiljadu puta jace od discipline -- STRAST za pobjedom. Nista drugo ne moze biti opcija, prvobitno u njegovom umu. Mind over matter ...
amko76

#818 Re: Mexico-BiH

Post by amko76 »

Neshvaćen sam :lol:

Primijeti sarkazam :)
Aorta

#819 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

Primjecen, primjecen iz prve ... to za ostale koji zaoprave tako misle. Cuj, bez hljeba ...
chojk

#820 Re: Mexico-BiH

Post by chojk »

Pape , STAY !!! I molim te nemoj pozivati vise od 15 igraca...Govorim ja jutros starom prvo poluvrijeme cemo biti bolji , a drugo kad pocnu izmjene :run: :run:
Aorta

#821 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

Paleolitska dijeta i eto pehara!
poznanik

#822 Re: Mexico-BiH

Post by poznanik »

LSD wrote:Nas je Mexico sinoc dvostruko nadtrcao, a u drugom poluvremenu nas rasturio i deklasirao (dakle pokazao da su kao ekipa klasa iznad nas)...
Ima li neko mogućnost da iznese prosjek godina meksičke prve postave od sinoć, meni se čine premladim, kao da su postavili U-21 igrače protiv nas :D
art vandeley

#823 Re: Mexico-BiH

Post by art vandeley »

Ma normalno. Kombinovan sastav.
Igraju u nedjelju protiv Brazila, cuvali se i oni za taj susret.
cindrlimindrli

#824 Re: Mexico-BiH

Post by cindrlimindrli »

Ja ne znam sta su gledali ovi koji tvrde da nas je mexico izdominirao? Sem par pocetnickih gresaka iz kojih smo primili golove, momci su odigrali sasvim pristojno, na momente fantasticno. Bio sam kriticar Borisa, al' od sinoc mi je on uz Edina nas najdrazi igrac. Kako ih je frajer lomio citavu noc... :lol:
Kisa je pokvarila super ambijent, uzas je kako je duvalo, i sigurno da je to uticalo na igru. Haj' ebo igru, al' sto sam se smrzo k'o picka. Ono sto me najvise obradovalo, cuo sam dosta puta kako se klinci ogrnuti BiH zastavama dozivaju...Igore, Borise, Miki...mozda stvarno jos nije sve izgubljeno. :bih:
Riddle

#825 Re: Mexico-BiH

Post by Riddle »

Image

:lol: :( :lol: :( :lol:
Locked