GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

ganjeta

#801 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ganjeta »

Italija-Hrvatska sudi Web. Zvuči nevjerovatno ali Italijani nisu dobili Hrvate nikad. Tako po zakonu velikih brojeva se smiješi prva pobjeda, čemu vakat, tome i vrijeme.

FORZA ITALIA
Mračajski proto

#802 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mračajski proto »

indija-pakistan wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Uh, šta će da rade Španci hrvatima, to je strašnooo !
oce primit 6 komada ko vi od portugala? (da znam zbog kladionice) :lol: :mrgreen:
A ko vi ?
indija-pakistan

#803 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by indija-pakistan »

obožavam ložit ove frustrirane likove. život im je sjeban totalno ,pa se moraju hranit mržnjom prema boljima ;-)
ajmo dalje :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
star(i)mo

#804 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Opet kolega "sujeta"!? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#806 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

Image

Image

:dance: 8-)
Mračajski proto

#807 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mračajski proto »

Ima nas i iz Foče.
star(i)mo

#808 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Ja sam Iščapljine... :D
Sujeta, razguli. :lol:
Meho Kodro

#809 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

Pisu mnogi kako je Italiji dosta bod protiv Hrvatske, da su onda s pobjedom protiv Irske sigurni
Ako Spanija pobjedi Irsku a Italija i Hrvatska remiziraju onda ce Talijani u zadnjem mecu osim gela u kosi morati nositi i tranzistor te slusati sto se desava na drugoj utakmici jer bi oni tada bili jedini od trolista kandidata koji NE odlucuje sam o svojoj sudbini, mogu pobjediti Irsku i 12:0, ali ako na onoj drugoj utakmici bude rezultat koji njima ne pase - CIAO BELLA 8-)
Nisu velike sanse da bude taj rezultat, ali sve ej moguce...
LSD

#810 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Ja teme o grupi C gdje ode :-) :D

Nego da se podsjetimo majstora sa permanentnom klasom :D

Šaranović je barem stativu pogodio iz ovakve pozicije 8-)
matsuda

#811 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by matsuda »

Sarajevo_Grad wrote:Ima nas i iz Foče.

Bože sačuvaj :dance: :dance:
star(i)mo

#812 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Meho Kodro wrote:Pisu mnogi kako je Italiji dosta bod protiv Hrvatske, da su onda s pobjedom protiv Irske sigurni
Ako Spanija pobjedi Irsku a Italija i Hrvatska remiziraju onda ce Talijani u zadnjem mecu osim gela u kosi morati nositi i tranzistor te slusati sto se desava na drugoj utakmici jer bi oni tada bili jedini od trolista kandidata koji NE odlucuje sam o svojoj sudbini, mogu pobjediti Irsku i 12:0, ali ako na onoj drugoj utakmici bude rezultat koji njima ne pase - CIAO BELLA 8-)
Kako, majke ti, kako? Pred zadnji okrsaj u grupi bi Spanija i Hrvatska imale po 4 poJena a Tale 2. Koji bi rezultat mogao ugroziti 12-0 protiv Irske? :D
skenderija04

#813 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Meho Kodro wrote:Pisu mnogi kako je Italiji dosta bod protiv Hrvatske, da su onda s pobjedom protiv Irske sigurni
Kako Meho?

Bilo bi
Esp-4
CRO-4
ITA- 2

U slucaju pobjede nad Irskom idu u slucaju da utakmica izmedju Spanije i Hrvatske ne zavrsi nerjeseno. Ako i zavrsi opet kontrolisu jer ce ici dalje onaj ko vise natrpa Irce.
enki_

#814 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

star(i)mo wrote:
Kako, majke ti, kako? Pred zadnji okrsaj u grupi bi Spanija i Hrvatska imale po 4 poJena a Tale 2. Koji bi rezultat mogao ugroziti 12-0 protiv Irske? :D
vjerovatni misli krug od tri ekipe sa po 5 bodova. tad se gleda medjusobni omjer a tu bi bili jednaki e onda se gleda gol razlika te tri ekipe medjusobno svi bi bili na nuli ali bi se gledalo broj postignutih golova i ove dvije bi mogle namjestiti 4-4. ne znam je li ide ovaj sistem ali vjerujem da je meho mislio na ovo.
star(i)mo

#815 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Ma dobro, Meho se malo preracunao. Ali dobar je MeHo. :D

edit: 4-4, aha. I kako bi to ugrozilo jednu pobjedu od recimo 3+ razlike nad Irskom?
enki_

#816 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

star(i)mo wrote:Ma dobro, Meho se malo preracunao. Ali dobar je MeHo. :D

edit: I kako bi to ugrozilo jednu pobjedu od recimo 3+ razlike nad Irskom?
kad bi imali isto bodova mozda se gledaju samo utakmice koje su odigrali sa hrvatskom i spanijom koje imaju isto bodova. irci se mozda ne racunaju, nemaju isto bodova, gleda se gol razlika samo iz medjusobnih meceva ekipa koje imaju isto bodova (mozda)
Last edited by enki_ on 12/06/2012 15:53, edited 2 times in total.
Meho Kodro

#817 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

star(i)mo wrote:
Pa majketi jesil ucio matematiku u skoli, ako jesi racunaj :)

Italija pobjedi i ima 5 bodova, Spanija i Hrvatska nerijeseno i imaju 5 bodova

Desio bi se isti slucaj kao i na EURU 2004 kad su tri ekipe imale isti broj bodova i gledao se medjusobni skor

Danska - Italija 0:0
Svedska - Italija 1:1
Danska - Svedska 2:2
slavnih 2:2, o tome se i danas prica :D

Kakav remi bi se trebao desiti u mecu Spanija - Hrvatska ovisi kako ce zavrsiti mec Italija Hrvatska, ako tu bude npr. 1:1 onda je 2:2 opet u igri :-D
star(i)mo

#818 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Do mene je Meho ako se prvo gleda medjusobni skor a ne gol razlika. :thumbup:
enki_

#819 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

star(i)mo wrote:Do mene je Meho ako se prvo gleda medjusobni skor a ne gol razlika. :thumbup:
gleda se medjusobni skor ali tu bi bili svi isti, onda se prelazi na gol razliku gdje bi svi bili isti i onda na broj postignutih golova gdje bi jedni mogli ispusiti ako se ne gledaju utakmice sa irskom
star(i)mo

#820 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Pa kako bi bila ista gol razlika ako Tale dobiju Irce s 3+ razlike? Zbunili ste me sada. :D
skenderija04

#821 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Meho Kodro wrote:
star(i)mo wrote:
Pa majketi jesil ucio matematiku u skoli, ako jesi racunaj :)

Italija pobjedi i ima 5 bodova, Spanija i Hrvatska nerijeseno i imaju 5 bodova

Desio bi se isti slucaj kao i na EURU 2004 kad su tri ekipe imale isti broj bodova i gledao se medjusobni skor

Danska - Italija 0:0
Svedska - Italija 1:1
Danska - Svedska 2:2
slavnih 2:2, o tome se i danas prica :D

:
Kakav remi bi se trebao desiti u mecu Spanija - Hrvatska ovisi kako ce zavrsiti mec Italija Hrvatska, ako tu bude npr. 1:1 onda je 2:2 opet u igri :-D
Imas pravo :thumbup: Izvini na sumnji
Korisnicko ime

#822 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Korisnicko ime »

LSD wrote:Budimo realni....Španija je za Italiju posebna galaksija kad je fudbal u pitanju, apsolutni favoriti naspram dizel boysa kojima je glavni igrac Pirlo...uostalom pokazali su se na SP, gdje završiše kao zadnju grupiiza velesila poput Paragvaja, Slovacke i Novog Zelanda 8-) ...Španija uze titulu prvaka svijeta...ali yebo to, ima ona : klasa je permanentna, a forma je trenutna :lol: :lol: ....samo pogledajmo igrace jedne i druge ekipe...ovi drugi izgledaju kao kakvi amateri naspram ovih prvih...nekakav Markizio ili Nocerino...a vamo Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas itd...pa to su space shuttle-ovi za ove krompiraše....ali Torres je syebo Španiju sa svojim fulama.... to što je taktika bila glupa i sterilna, to je sad druga prica....da je neki drugi špic ušao , bila bi druga prica i tri boda na kontu furije.
Pises kao da ti je 12 godina i kao da ovaj sport pratis od 2008...

Covjece, je li ti znas sta su Italijani u nogometu?????
Reprezentacije kao sto su Argentina, Brazil, Njemacka, Holandija, Italija, Francuska i tek u posljednje vrijeme Spanija su reprezentacije su koje su u stanju osvojiti bilo koje takmicenje bez obzira na trenutno stanje forme igraca, skorasnje rezultate ili stanje njihovih domacih liga...cak i bez obzira na igru i rezultat u prvim utakmicama tih takmicenja...
enki_

#823 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

star(i)mo wrote:Pa kako bi bila ista gol razlika ako Tale dobiju Irce s 3+ razlike? Zbunili ste me sada. :D
i sam sam sebe zbunio :D, izbaci utakmice sa irskom jer nemaju isti broj bodova, oni otpadaju. samo gledaj ekipe sa istim brojem bodova i utakmice izmedju te tri ekipe
star(i)mo

#824 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Recimo da bude ovakav scenario: Tale-Hrvatska 0-0 , Spanija-Irska 4-0
zadnje kolo: Spanija-Hrvatska 3-3, Italija-Irska 7-0...

Spanija (+4) 5
Hrvatska (+2) 5
Italija (+7) 5

Italija ide kuci? :roll:
enki_

#825 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

star(i)mo wrote:Recimo da bude ovakav scenario: Tale-Hrvatska 1-1 , Spanija-Irska 4-0
zadnje kolo: Spanija-Hrvatska 3-3, Italija-Irska 7-0...

Spanija (+4) 5
Hrvatska (+2) 5
Italija (+7) 5

Italija ide kuci? :roll:
nisam siguran, ne znam pravila koja ce koristiti ali moguce.
bilo bi:
Spanija 2 4-4
Hrvatska 2 4-4
Italija 2 2-2
Locked