PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#801 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

moonca wrote:
Nisrin wrote:
moonca wrote:Dobar izbor....hljeb prva klasa...I kosta 1.80 km.....oh kod mene bi isti bil 4. 00$

Image

Hvala :-D

Probaj hljeb sa orasima i hljeb sa maslinama i hljeb sa makom...ne zna se koji je bolji :D Dobri su sendvici, kroasani pravi francuski jer koriste francuski maslac :D
Kroasani s bademima i cokoladom su 3.5KM ali u preukusni, neobicni...tart s jabukama isto preukusan..cijene jesu visoke...
Meni se svidjala focaccia sa maslinama, ali je sad debela pa nije vise to to...Bageti su im pravi i oni su OK sa cijenom...

je li ko bio u BOUNJOR pekari, na Marijin Dvoru, poslom cu ovih dana pa da vidim sta oni nude...jedino sto mi nedostaje u ovim artisan pekarama je hljeb bez aditiva, psenicnog brasna itd...bude u Maisonu 100% razevi, tvrd k'o kamen, ali ponekad ga nadjem, a nikako mi nisu usput da idem tek tako...
Hvala...vracam see Po kroasane.
.i tart.....I meni su dobro izgledali. :thumbup:

Uzmi skupi kroasan, a uzmi i pain au chocolate, to su oni "obicni", ali preukusni i oni su 1-80 mislim i dalje :D
moonca

#802 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

[quote="Nisrin]

Uzmi skupi kroasan, a uzmi i pain au chocolate, to su oni "obicni", ali preukusni i oni su 1-80 mislim i dalje :D[/quote]

~~~~~~~~~~~~~````~~~~~~~~`````~~~
Cek...I'ma skupi I obicni? Dobro, uzet cu sa cokoladom...I ostalo sta skontam...mada, nema puno uzbora....ne mogu gresku napraviti. :-D

Hvala :thumbup:
Ramzess Veliki

#803 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:Dobar izbor....hljeb prva klasa...I kosta 1.80 km.....oh kod mene bi isti bil 4. 00$

Image

Je li ovo svajcarski hljeb???
Vidim rupa na izvoz ...
Ramzess Veliki

#804 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ramzess Veliki »

Ko da ga na kompresoru napusu ... moj nema nikad ove rupe, kako na ovo ista namazati??? :sad:
Nisrin

#805 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

moonca wrote:[quote="Nisrin]

Uzmi skupi kroasan, a uzmi i pain au chocolate, to su oni "obicni", ali preukusni i oni su 1-80 mislim i dalje :D

Cek...I'ma skupi I obicni? Dobro, uzet cu sa cokoladom...I ostalo sta skontam...mada, nema puno uzbora....ne mogu gresku napraviti. :-D

Hvala :thumbup:[/quote][/quote]

pain au chocolate je klasicni francuski kroasan, piunjen cokoladom, ono bread with chocolate...imas na googleu slika koliko hoces..
a ovaj kroasan sa bademima i cokoladom je preradjeni obicni kroasan, koji je stajao 2-3 dana pa mu je dopdana cokolada, secer, bademi u listicima itd :D i duplo je skuplji!
moonca

#806 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:

Image

Je li ovo svajcarski hljeb???
Vidim rupa na izvoz ...
Francuski....I trebaju biti rupe. Kada pravis....dozvoli da see duze dize. :lol: :-)
moonca

#807 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

Nisrin wrote:
pain au chocolate je klasicni francuski kroasan, piunjen cokoladom, ono bread with chocolate...imas na googleu slika koliko hoces..
a ovaj kroasan sa bademima i cokoladom je preradjeni obicni kroasan, koji je stajao 2-3 dana pa mu je dopdana cokolada, secer, bademi u listicima itd :D i duplo je skuplji!
..da....dobro....probat sve...imat cu vremena.....hvala ti :-D

Kod sebe Sam jela ,do sada naj....smrznut dodje u knizaru I ugriju u rernici .
..nevjerovatan ukus....no ..mislim da je said malo permezan sirom. :zoka:
moonca

#808 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:Ko da ga na kompresoru napusu ... moj nema nikad ove rupe, kako na ovo ista namazati??? :sad:
Ovo su za one Koji su na dijeti.... :lol:
Ramzess Veliki

#809 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
Ramzess Veliki wrote:Je li ovo svajcarski hljeb???
Vidim rupa na izvoz ...
Francuski....I trebaju biti rupe. Kada pravis....dozvoli da see duze dize. :lol: :-)
Zato su oni onako zgoljavi, najedu se tih rupa. :hmpf:
todd_smith

#810 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by todd_smith »

Ramzess Veliki wrote:Ko da ga na kompresoru napusu ... moj nema nikad ove rupe, kako na ovo ista namazati??? :sad:
umocis, ne mazes :mrgreen:
sedma_7

#812 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sedma_7 »

todd_smith wrote:
sedma_7 wrote:Izgleda da mu je savjest proradila pa je obrisao sliku Karadzica i komentar iznad nje "jedan jedini".
ali zato redovno lajka komentare koji ismijavaju bosanski narod i sam se smije bilo kakvom bojkotu

cak i prijeti "ako se ludilo ne zaustavi, steta moze biti ogromna" njegove rijeci
ma ne treba dizat tenzije, mirni bojkot i zdravo.

ja kako sam shvatila tip je malo ekscentričan i na svoju ruku.
basicm

#813 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by basicm »

A u cemu je problem ako se dizu tenzije? Ako nesto nije prihvaceno u sredini i ljudi negoduju, ne vidim problem. Kupi prnje i razguli.
smijesni_ste

#814 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by smijesni_ste »

smijesni_ste wrote:
duga puska wrote:
smijesni_ste wrote:Ima li neko ko živi blizu ovih pekara ili prolazi često pored njih? Kakva je situacija? Da li se primijeti 'bojkot'? :D
Ova na CVili 1 manje posjetilaca ima, kad god prodjem ovo par dana nema skoro niko, a prije je obatno bilo,gotovo uvijek je bilo par misterija. Imam info da u Penny marketima ovo par dana gotovo niko ne uzima torte i kolače Krajina Klasa
Hvala. Meni su relativno blizu obje pekare na Čvili, ali nisam nikad ušao.

Samo Ravenna, mada i oni imaju drugih boljki :o
Puško, kakva je danas situacija? :D

Mislim da su radni dani ipak mjerodavniji za neku ocjenu :o
insomnia78

#815 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Nisrin wrote:
moonca wrote:[quote="Nisrin]

Hvala :thumbup:
[/quote]

a ovaj kroasan sa bademima i cokoladom je preradjeni obicni kroasan, koji je stajao 2-3 dana pa mu je dopdana cokolada, secer, bademi u listicima itd :D i duplo je skuplji![/quote][/quote][/quote]
Chocolat.
A Croissants aux amandes ilitiga s bademima je i u Fr poprilicno skuplji od obicnog
insomnia78

#816 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Dobra furka je i Pains aux raisins. Sa grozdjicama
Image
Mi na poslu imamo obicaj, posto petkom radimo do podne, da svaki petak neko donese obrok za ekipuovdje u vecini pekara imas akciju kupis tri cetvrti dzaba il tako nesto
moonca

#817 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

insomnia78 wrote: Chocolat.
A Croissants aux amandes ilitiga s bademima je i u Fr poprilicno skuplji od obicnog
E, upravo Sam Taj kupila I Kosta 3 km
To mi je vecera sa cajem
:lol:
Image
zrakomlat

#818 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Dobra furka je i Pains aux raisins. Sa grozdjicama
Image
Mi na poslu imamo obicaj, posto petkom radimo do podne, da svaki petak neko donese obrok za ekipuovdje u vecini pekara imas akciju kupis tri cetvrti dzaba il tako nesto
Burek s grožđicama jbt :D
duga puska

#819 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

duga puska wrote:
smijesni_ste wrote:Ima li neko ko živi blizu ovih pekara ili prolazi često pored njih? Kakva je situacija? Da li se primijeti 'bojkot'? :D
Ova na CVili 1 manje posjetilaca ima, kad god prodjem ovo par dana nema skoro niko, a prije je obatno bilo,gotovo uvijek je bilo par misterija. Imam info da u Penny marketima ovo par dana gotovo niko ne uzima torte i kolače Krajina Klasa
Hvala. Meni su relativno blizu obje pekare na Čvili, ali nisam nikad ušao.

Samo Ravenna, mada i oni imaju drugih boljki :o[/quote]

Puško, kakva je danas situacija? :D

Mislim da su radni dani ipak mjerodavniji za neku ocjenu :o[/quote]

Cesto se bas vrtim tim potezom i vjerovali ili ne,nikad nikog nisam vidio unutra u trenutku prolaska, a eto obratim pažnju. Ali mi rece jedan drugi,njihov bas bliski komsija iz zgrade, da je primjetio pravoslavne komse da sa pojacanim kesama izlaze kad dodju u nabavku. :D
Glooho bilo nisam nacijonalista, tako mi prenijelo :lol:
todd_smith

#820 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by todd_smith »

sedma_7 wrote:
todd_smith wrote:
sedma_7 wrote:Izgleda da mu je savjest proradila pa je obrisao sliku Karadzica i komentar iznad nje "jedan jedini".
ali zato redovno lajka komentare koji ismijavaju bosanski narod i sam se smije bilo kakvom bojkotu

cak i prijeti "ako se ludilo ne zaustavi, steta moze biti ogromna" njegove rijeci

To su i za karadzica govorili
strong69

#821 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by strong69 »

sedma_7 wrote:
todd_smith wrote:

Tip je debilcina, realno. Treba ga bojkotovati i svima treba pokazati njegove tvitove "Jedan i jedini" i "sarajevska Srebrenica".
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#822 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by konektovan »

Hah, cuj malo ekscentrican.. :lol:
Nisrin

#823 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

moonca wrote:
insomnia78 wrote: Chocolat.
E, upravo Sam Taj kupila I Kosta 3 km
To mi je vecera sa cajem
:lol:
Image

To je taj, 3.50KM, neki dan smo kupili u Senoinoj, mada ne jedem slatko trenutno :run:
Nije ni cudo sto je skup kroasan, kad su kod nas bademi 6KM u kesici 100g, a u Kauflanu u Dojclandu sam placala 70centi istu tu kesicu

cesto odem u Brojler kod Manje, primijetim da je pekara sablasno prazna uvijek...steta onih jaffica, cookiesa, pannacotte u casi, kroasana :(
Thorgerson

#824 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

Manji je posao ovih dana drasticno opao. Znam jer svaki dan prodjem i znam kolika je bila guzva prije ovog i vidim sad, nije to to. Uostalom i sam vise ne ulazim unutra.

Eh sad samo je pitanje koliko ce ovo trajati.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#825 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

todd_smith wrote:
sedma_7 wrote:
todd_smith wrote: ali zato redovno lajka komentare koji ismijavaju bosanski narod i sam se smije bilo kakvom bojkotu

To su i za karadzica govorili
Istina, samo ne znam bi li se smijao ili plakao
Post Reply