Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#801 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto dalje implicira da ga je policajac trebao poslati na vanredni tehnicki pregled
ili nisu maglenke nego je stavio neke dzidze diode daylight fazone tamo gdje stoje maglenke
ili nisu maglenke nego je stavio neke dzidze diode daylight fazone tamo gdje stoje maglenke
- kurty
#802 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
respo wrote:sto dalje implicira da ga je policajac trebao poslati na vanredni tehnicki pregled
ma cim sam poceo gledati video, skoro sam bio siguran da laze ovaj vozac... brate mili ako me sta nervira nerviraju me upaljene maglenke kad za njih nema nikakve potrebe (osim klinca i osim dodavanja novih 7,59 konjskih snaga
da se odmah ogradim, daleko od toga da opravdavam ovog policajca sto je uzeo mito, ali nek se zna da ovaj nije bezveze zaustavljen
-
zLatk0
#803 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To nije "maglenka" u pravom smislu, to je cornering light, pali se da osvijetli bolje stranu u koju se skrece. Mislim da sam cak vidio i na policijskim 6icama gdje je to oboje u 1 sijalici, dok npr na octaviji su 2 sijalice i fizicki skoro odvojene.
- Bakir1
#804 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nervira me haris dzinovic sto prestize na punoj i lijepi se u guzicu na mm u hjudiniju ix55 da stigne na janjetinu kod gojka a u trenutku kad su ga zaustavili milicajci su pali u trans tako da je isti nastavio odmah po istom.
Bravo mi
Bravo mi
- sorcerer
#805 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisam ometao nikoga ,jer nije radio nijedan semafor ,auta na glavnoj ulici se moglo nabrojat na prste ,litar benzina je bio 1 KM. prije toga sam 2 godine vozio auto.respo wrote:stvar je u ovome kad si polagaosorcerer wrote:jer ja kad sam polagao vozacki uvijek me je instruktor na glavnoj cesti vracao u desnu traku..
kad si polagao bio si ucenik i van desne trake si samo mogao ometati saobracaj kao i kamioni i busevi jasnije?
samo cu ti reci bio je rat kad sam vozio bez vozacke....da ne postavljas glupa pitanja i neke svoje teorije kao i obicno... jasnije?
-
goran16v
#806 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osim sto ja nisam od tih koji voze 40, ali imam dovoljno elementarne i saobracajne kulture da postujem one koji postuju saobr. propise zbog cega mi ne bi palo napamet da sviram, blicam i psujem iako me usporajavu, da znam da si ti iza mene svakako bih vozio 40 i tim svojim ponasanjem ne bi apsolutno nista postigao osim, sto bi, kao sto napisah, ispao papak i primitivac u koga bi svi gledali.dado_ wrote: Dobro mangupe, dok budes vozio 40 glavnom i usporavao promet u gradu, vjeruj mi da hocu... A o tome papcina i debil, to je tvoj kucni odgoj, tako se pise na forumu o ljudima koje ne poznajes? Jak si na rijecima, nema sta... Nastavi visit na forumu, tu si najkulturniji, najobrazovaniji, najpametniji, najjaci... Ma ne znam sto se raspravljam uopsteostani aktivan, izgleda ti je ovaj forum sve u zivotu...
Sto se tice mog kucnoj odgoja i ljudi koje ne poznajem, nema nikakve potrebe da te poznajem jer si sa "kad te sretnem i budes vozio 40 sviracu ti i blicat i spomenut blizu familiju" sam sebe na ovom forumu predstavio k'o papaka i primitivca iz udzbenika!
- respo
#807 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
intelektualac nije bit godine kad si polozio nego kad si polagaosorcerer wrote:nisam ometao nikoga ,jer nije radio nijedan semafor ,auta na glavnoj ulici se moglo nabrojat na prste ,litar benzina je bio 1 KM. prije toga sam 2 godine vozio auto.respo wrote:stvar je u ovome kad si polagaosorcerer wrote:jer ja kad sam polagao vozacki uvijek me je instruktor na glavnoj cesti vracao u desnu traku..
kad si polagao bio si ucenik i van desne trake si samo mogao ometati saobracaj kao i kamioni i busevi jasnije?
samo cu ti reci bio je rat kad sam vozio bez vozacke....da ne postavljas glupa pitanja i neke svoje teorije kao i obicno... jasnije?
znaci nevezano jesi li polagao kad je bio benzin marka ili danas jer autoskola vozi desnom uvijek da ne bi ometao
jasnije? i ukljuci mozak ubuduce
- sorcerer
#808 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja nisam intelektualac ,vec ti i savjete koje dijelis meni bolje primijeni na sebi ,probaj pronaci taj prekidac ,pa ukljuci sive celije.
-
mirzet87sa
#809 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tacno je da se vozila auto skole uvijek moraju kretat desnom stranom, sad dal isto vazi kad si bez kandidata ne znam
-
todd_smith
#810 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije ni cudo sto ima manijaka na cesti, kako su neki ovdje na forumu nervozni, mogu misliti kakvi ste iza volana

-
dede merdzane
#811 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam primjetio da ovo rade. Hajde sto policija ne kaznjava ove majmune sa caddy-jima po stanicama, ali sto GRAS-ovci ne iskoriste slobodni dio stanice nece mi biti jasno. Vecina njih su dobri vozaci, tako da izgovor da nemaju mjesta, da nece moci da izadju i sl. ne pije vode.zLatk0 wrote:Kako me danas grasov vozac trolejbusa u 500m "zadivio", to je za price... Prvo, skretanje pored II gimnazije, skrecemo sa glavne - ja u lijevoj on u desnoj, i haj prodjose pjesaci kad vozac po gasu i odmah iz desne se u lijevu prebaci, sreca pa sam stao inace bi me zakacio 100%, a vidio me jer smo kod pjesackog bili u ravni.. I haj ja za njim prema Ciglanama - stanica kod pijace, na stanici na vrhu Caddy, komotno da stane trola na stanicu, al' jok, stade nasred ulice i samo napravi guzvu od 5-6 auta..
-
goran16v
#812 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljenost i nas mentalitet, nista drugo!dede merdzane wrote:
I ja sam primjetio da ovo rade. Hajde sto policija ne kaznjava ove majmune sa caddy-jima po stanicama, ali sto GRAS-ovci ne iskoriste slobodni dio stanice nece mi biti jasno. Vecina njih su dobri vozaci, tako da izgovor da nemaju mjesta, da nece moci da izadju i sl. ne pije vode.
Kad smo kod mentaliteta, sinoc u kanjonu Nerevte izmedju Mostara i Jablanice, idiot u srebrenom ili svijetlo plavom metalik Ford Mondenu karavanu dipl. tablica talijanske ambasade nevidjeno divlja po cesti, pretice preko pune, presjeca kolone, uvaljuje se da mu nijedan nas cestovni drkadzija nije ravan. To se npr. njemcakom ili svedskom diplomati ne bi desilo ni pod tackom razno, nema to veze moze li mu se i hoce li platiti kaznu, to je do mentaliteta!
- johntra
#813 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to su takozvana dnevna svjetla, oko kojih se lome koplja već odavno, od kad je to postala serija na mnogim autima...doduše, sada taj dio posla preuzimaju LED dnevna svjetla, ali drotovi i dalje to ne priznaju...znam da je ASA povela inicijativu da se u ZOBS uvede taj dodatni član oko dnevnih svjetala, jer ljudi bezze plaćaju kazne, što zbog toga jer im nisu upaljena kratka svjetla, što zbog toga što je većina dnevnih svjetala na poziciju svjetala za maglu....zLatk0 wrote:To nije "maglenka" u pravom smislu, to je cornering light, pali se da osvijetli bolje stranu u koju se skrece. Mislim da sam cak vidio i na policijskim 6icama gdje je to oboje u 1 sijalici, dok npr na octaviji su 2 sijalice i fizicki skoro odvojene.
- respo
#814 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mogu se kladiti da to auto vozi neki nas lola a posto su diplomatske onda moze i ono sto ne moze sa privatnimgoran16v wrote:Ljenost i nas mentalitet, nista drugo!dede merdzane wrote:
I ja sam primjetio da ovo rade. Hajde sto policija ne kaznjava ove majmune sa caddy-jima po stanicama, ali sto GRAS-ovci ne iskoriste slobodni dio stanice nece mi biti jasno. Vecina njih su dobri vozaci, tako da izgovor da nemaju mjesta, da nece moci da izadju i sl. ne pije vode.
Kad smo kod mentaliteta, sinoc u kanjonu Nerevte izmedju Mostara i Jablanice, idiot u srebrenom ili svijetlo plavom metalik Ford Mondenu karavanu dipl. tablica talijanske ambasade nevidjeno divlja po cesti, pretice preko pune, presjeca kolone, uvaljuje se da mu nijedan nas cestovni drkadzija nije ravan. To se npr. njemcakom ili svedskom diplomati ne bi desilo ni pod tackom razno, nema to veze moze li mu se i hoce li platiti kaznu, to je do mentaliteta!
- Azamo
#815 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam jel' ko spominjo' ako jest pridružujem se:) . Mene najviše nerviraju likovi koji kupuju jeftina xenon svjetla bez onih kako se zovu ne znam regulatori ili tako nekako,nit moreš vozit ispred njih a nit se mimoilazit jer ništa ne vidiš svjetli i sebi i svima oko sebe.
- WildRedRose
#816 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Daj ba prestanite se prepirati na jednom od normalnih tema ... Ako ovaj Goran smara, ignorisite ga...
Samo da spomenem familiju vozacu pasata, mesnici teget , na brzoj cesti sinoc.. papak, imas retrovizor da provjeris ima li neko pored tebe kada zelis da se prestrojis, pogotovo kada si na brzoj cesti !!!
Samo da spomenem familiju vozacu pasata, mesnici teget , na brzoj cesti sinoc.. papak, imas retrovizor da provjeris ima li neko pored tebe kada zelis da se prestrojis, pogotovo kada si na brzoj cesti !!!
-
goran16v
#817 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U nedjelju navecer cisto sumnajm da je mogao biti lokalac, puno su vece sanse da je to diplomata koji se poslije vikenda na moru vracao u Sa.respo wrote: mogu se kladiti da to auto vozi neki nas lola a posto su diplomatske onda moze i ono sto ne moze sa privatnim
-
dado_
#818 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Postuju saobracajne propise, voze 40 u LIJEVOJ traci gdje je ogranicenje 60? To ti postivanje saobracajnih propisa? Nemam komentara na tvoju saobracajnu kulturu, to je mozda u tvom selu normalno, da se nabaci dobro auto, cvike nabiju, ruka kroz prozor, sinan do daske, lijeva traka i 40 laganica? Ako je to postivanje saobracajnih propisa onda sam ja papak i ti si 100% upravu... Dosta stvarno, uzivajgoran16v wrote:Osim sto ja nisam od tih koji voze 40, ali imam dovoljno elementarne i saobracajne kulture da postujem one koji postuju saobr. propise zbog cega mi ne bi palo napamet da sviram, blicam i psujem iako me usporajavu, da znam da si ti iza mene svakako bih vozio 40 i tim svojim ponasanjem ne bi apsolutno nista postigao osim, sto bi, kao sto napisah, ispao papak i primitivac u koga bi svi gledali.dado_ wrote: Dobro mangupe, dok budes vozio 40 glavnom i usporavao promet u gradu, vjeruj mi da hocu... A o tome papcina i debil, to je tvoj kucni odgoj, tako se pise na forumu o ljudima koje ne poznajes? Jak si na rijecima, nema sta... Nastavi visit na forumu, tu si najkulturniji, najobrazovaniji, najpametniji, najjaci... Ma ne znam sto se raspravljam uopsteostani aktivan, izgleda ti je ovaj forum sve u zivotu...
Sto se tice mog kucnoj odgoja i ljudi koje ne poznajem, nema nikakve potrebe da te poznajem jer si sa "kad te sretnem i budes vozio 40 sviracu ti i blicat i spomenut blizu familiju" sam sebe na ovom forumu predstavio k'o papaka i primitivca iz udzbenika!
- respo
#819 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nas covjek se vracao s mora da bi ujutro mogao diplomatu na posao odvucigoran16v wrote:U nedjelju navecer cisto sumnajm da je mogao biti lokalac, puno su vece sanse da je to diplomata koji se poslije vikenda na moru vracao u Sa.respo wrote: mogu se kladiti da to auto vozi neki nas lola a posto su diplomatske onda moze i ono sto ne moze sa privatnim
ili ga je diplomata zvao pa ovaj divlja
ne vjerujem da diplomata tako ide na more al nikad ne reci samo kazem da mi vise lici na naseg nekog koji radi u ambasadi
- respo
#820 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako je ogranicenje 60 ne znaci da moras i ici tih 60
kolika je donja granica cini mi se 35-40 tako da taj sto 40 vozi lijevom trakom u potpunosti postuje zakon
kolika je donja granica cini mi se 35-40 tako da taj sto 40 vozi lijevom trakom u potpunosti postuje zakon
-
goran16v
#821 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iako su sanse da je lokalac uopste bude u prilici da sl. autom ambasade ide na more jednake 0, sve i da je tako nema ni razloga ni koristi da divlja. 15-20 min koje bi ustedio apsolutno niste ne znace.respo wrote: nas covjek se vracao s mora da bi ujutro mogao diplomatu na posao odvuci
ili ga je diplomata zvao pa ovaj divlja
ne vjerujem da diplomata tako ide na more al nikad ne reci samo kazem da mi vise lici na naseg nekog koji radi u ambasadi
Osim sto diplomate is Sa itekako uatima idu na more i sto su sanse da u autu strane ambasade na putu s mora u nedjelju navecer bude nas covjek generalno zanemarljive, u autu su bili muskarac i zena.
-
dado_
#822 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne smeta meni nek on postuje sta hoce, al ako vec kuliras vozikas se ili sta vec skloni se brate u desnu traku, valjda je to neka opca kultura..respo wrote:ako je ogranicenje 60 ne znaci da moras i ici tih 60
- respo
#823 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
shvati da nisi na autoputu i da ne postoji brza spora traka u gradu
u gradu desnom moraju ici samo teretna vozila busevi i auto skole niko vise ne mora ici lijevom ma koliko vozio sve dok postuje zakon a tih 40 je postivanje zakona
u gradu desnom moraju ici samo teretna vozila busevi i auto skole niko vise ne mora ici lijevom ma koliko vozio sve dok postuje zakon a tih 40 je postivanje zakona
-
goran16v
#824 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iako nije uvijek fer i korektna, voznja 40 lijevom trakom mom selu (ne znam iz kog si ti sela i je li tamo isti zakon) NIJE krsenje propisa, odnosno JESTE postvanje propisa.dado_ wrote: Postuju saobracajne propise, voze 40 u LIJEVOJ traci gdje je ogranicenje 60? To ti postivanje saobracajnih propisa? Nemam komentara na tvoju saobracajnu kulturu, to je mozda u tvom selu normalno, da se nabaci dobro auto, cvike nabiju, ruka kroz prozor, sinan do daske, lijeva traka i 40 laganica? Ako je to postivanje saobracajnih propisa onda sam ja papak i ti si 100% upravu... Dosta stvarno, uzivaj
Zaljucak izvuci sam.
- respo
#825 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto su sanse 0goran16v wrote:
Iako su sanse da je lokalac uopste bude u prilici da sl. autom ambasade ide na more jednake 0, sve i da je tako nema ni razloga ni koristi da divlja. 15-20 min koje bi ustedio apsolutno niste ne znace.
Osim sto diplomate is Sa itekako uatima idu na more i sto su sanse da u autu strane ambasade na putu s mora u nedjelju navecer bude nas covjek generalno zanemarljive, u autu su bili muskarac i zena.
sluzbeno auto posudio lokalac i otisao sa djevojkom/zenom da se malo plakne zovno ga luigi a on brze bolje nazad