Pripremi se za napad jer tvoje auto ne moze da trosi ispod 72l.febo_acm wrote:Po najvećim gužvama od Dobrinje preko Stupa do Vogošće i nazad do Stupa
Potrosnja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirzet87sa
#801 Re: Potrosnja
- klaki
#802 Re: Potrosnja

Inace gradska 5-5.5
Slaba gradska 4.5-5
Ono kad nema auta u gradu 4l
Otvorena 3-4 varira
Jedino kad su bile epske guzve na stupu radi petlje mi je potrosnja skocila na 6-6.5 inace nikad 5.5 nije preslo
SDI
Odma bi dao ovu potrosnju za sta jace, ebo te SDI
-
mirzet87sa
#803 Re: Potrosnja
Pa dobro momci, molim vas prestanite lagati. Ne moze vam auto trositi 4-5-6l. Jednostavno to nije moguce. Ako madner i ekipa vide ovo najebali ste, tesko vam se! 
- madner
#804 Re: Potrosnja
Sto se izvlacis na ljude, to sto si nam htio otvorenu voznju podvaliti kao gradsku je samo tvoj zajeb. 
-
mirzet87sa
#805 Re: Potrosnja
U redu je, cosakmadner wrote:Sto se izvlacis na ljude, to sto si nam htio otvorenu voznju podvaliti kao gradsku je samo tvoj zajeb.
- madner
#806 Re: Potrosnja
Ostani tu dok ne naucis sta je prosjek i zasto je tesko biti ispod norme proizvodjaca. 
-
mirzet87sa
#807 Re: Potrosnja
Da si ti meni ziv i zdrav, ja da dostignem prosjecnu potrosnju grada na boardu treba mi jos 1 god kvalitetne gradske voznje. Ovo auto je vozeno citav vijek po autoputu, kada sam ga uzeo prosjecna brzina mu je bila 130km/h. Za godinu dana sam ga spustio na 65km/h i 5.8l Prije toga je bilo 130km/h 5.2lmadner wrote:Ostani tu dok ne naucis sta je prosjek i zasto je tesko biti ispod norme proizvodjaca.
Ponistiti prosjecnu potrosnju/km/h ne mogu sam ga restartuje nakon odredjenog intervala.
- madner
#808 Re: Potrosnja
Ne govorim o tome, rekoh da imas super rutu i vrijeme za posao i da mi je drago sto neko moze bez kreni stani doci do posla.
Govorim o tome kako proizvodjac dodje do vrijednosti za potrosnju i da samo izabrani mogu biti ispod.
Govorim o tome kako proizvodjac dodje do vrijednosti za potrosnju i da samo izabrani mogu biti ispod.
-
mirzet87sa
#809 Re: Potrosnja
Blagodarimmadner wrote:Ne govorim o tome, rekoh da imas super rutu i vrijeme za posao i da mi je drago sto neko moze bez kreni stani doci do posla.
- mayab
#810 Re: Potrosnja
Da nadodam, sluzbena Oktavia tour 1.9 tdi 90 ks, pri "turnejama" po Hercegovini, dakle Sa-Mo-Široki-Ljubuški-Čapljina-Sa, pri tome uopće bez neke ziheraške voznje, redovno ispod 5l , 4,7- 4,8l.
Po gradu, po guzvi, i kratkim relacijama, na kraju dana cesto pokaze 8-9 l
Po gradu, po guzvi, i kratkim relacijama, na kraju dana cesto pokaze 8-9 l
-
emko1234
#811 Re: Potrosnja
dakle mirzete druze, da stavimo tacku na i. to sto ti imas to auto, sto si presao xx kilometara s njim i sto ga znas u bobu ipak nije dovoljno da bi se tvoj odgovor i objasnjenje uzeli kao nesto relevantno u ovoj raspravi.
shvati, znaci raja s foruma sigurno zna bolje. iako pola njih nikad nije sjelo u tog mercedesa a kamoli ga provozalo.
sjecam se kad sam bio na promociji nove bmw trice f30 prije godinu-dvije. auto sa 2.0 dizel motorom, cijeli dan na testnim voznjama po gradu, ja sjednem, derem ga. pogledam prosjecnu i pise 7.7 litara. auto preslo 3000km, fakticki novo sa 184 ks.
al jbg, kad to kazes i izneses na forumu, dodje neko i kaze ma nidje veze. to je nemoguce.
jbg, ja ga nisam sipao al sam ga vozio i vidio sta pise. isto je ovdje. nije bitno sta ti znas, bitno je sta raja s foruma zna. kad sam svojvremeno imao audija a4 s 2.0tdi motorom koji je imao cip, i kad sam rekao da mi auto u nocnom vozanju po gradu bez problema pokaze potrosnju od 5.2 litra, ljudi su se ponasali ko da sam im spominjao najmilije. a stvarno auto toliko trosilo u toj voznji. 60-70, zeleni val. 12 navecer, bez guzve, bez klime i 4-5 brzina. a dzaba, kako ce audi sa 180 konja trosit 5.2 po gradu. pa to nidje nema.
shvati, znaci raja s foruma sigurno zna bolje. iako pola njih nikad nije sjelo u tog mercedesa a kamoli ga provozalo.
sjecam se kad sam bio na promociji nove bmw trice f30 prije godinu-dvije. auto sa 2.0 dizel motorom, cijeli dan na testnim voznjama po gradu, ja sjednem, derem ga. pogledam prosjecnu i pise 7.7 litara. auto preslo 3000km, fakticki novo sa 184 ks.
al jbg, kad to kazes i izneses na forumu, dodje neko i kaze ma nidje veze. to je nemoguce.
jbg, ja ga nisam sipao al sam ga vozio i vidio sta pise. isto je ovdje. nije bitno sta ti znas, bitno je sta raja s foruma zna. kad sam svojvremeno imao audija a4 s 2.0tdi motorom koji je imao cip, i kad sam rekao da mi auto u nocnom vozanju po gradu bez problema pokaze potrosnju od 5.2 litra, ljudi su se ponasali ko da sam im spominjao najmilije. a stvarno auto toliko trosilo u toj voznji. 60-70, zeleni val. 12 navecer, bez guzve, bez klime i 4-5 brzina. a dzaba, kako ce audi sa 180 konja trosit 5.2 po gradu. pa to nidje nema.
-
mirzet87sa
#812 Re: Potrosnja
ma jarane, ne vrijedi.. ubijedise me da mi auto trosi gradske voznje 9l i da nema sile spustit ga ispod.. sta cu, pomirio sam se s tim da trosi 9l ali cu ga i dalje sipati po staroj potrosnjiemko1234 wrote:dakle mirzete druze, da stavimo tacku na i. to sto ti imas to auto, sto si presao xx kilometara s njim i sto ga znas u bobu ipak nije dovoljno da bi se tvoj odgovor i objasnjenje uzeli kao nesto relevantno u ovoj raspravi.
a4 2.0 po tom rezimu voznje koji si ti napisao komotno uzima 5l.. nista cudno, bilo bi zabrinjavajuce da uzima vise..

Ned'o Bog da znaju da je ovo 5.4 motor sa 270kw i 11l otvorene voznje, u grob bi me strpali. Pa njihova alfa trosi otvorene 10l
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#813 Re: Potrosnja
Taj BMW F30 sa 184 ks i 8 brzinskim automatikom po prospektima BMW trosi 5.4 gradske 
Ta voznja Audijem kroz zelene valove nije realna gradska voznja. To nije referentan uzorak.
Samo na forumu ovdje ces vidjeti da ljudi pokusavaju pobiti rijec proizvodjaca,inzinjera i ostalih koji su napravili pojedini auto,sta oni znaju,ja znam bolje. Bitno je da mirzet i emko znaju vise od dr nauka koji rade u Mercedesu i Audiju.
Ta voznja Audijem kroz zelene valove nije realna gradska voznja. To nije referentan uzorak.
Samo na forumu ovdje ces vidjeti da ljudi pokusavaju pobiti rijec proizvodjaca,inzinjera i ostalih koji su napravili pojedini auto,sta oni znaju,ja znam bolje. Bitno je da mirzet i emko znaju vise od dr nauka koji rade u Mercedesu i Audiju.
-
emko1234
#814 Re: Potrosnja
boga mi 6 stepeni manuelni mjenjac je bio na bmwu.mali_milojica wrote:Taj BMW F30 sa 184 ks i 8 brzinskim automatikom po prospektima BMW trosi 5.4 gradske
al evo, sad da ja tebi kazem da mi 3.0tdi kroz grad, u toku dana ne uzime vise od 11 litara bez klime, ti ces reci da je nerealno. a realno je, tacnije 11,3 danas bas.
- golfiista
#815 Re: Potrosnja
2.0 i pet litara u istu recenicu? moze isto kao sto moze 3.0 i Emkovih 9 litara..mozda bez pdv.
Kako objasniti ovo nekome ko vozi masinu 3.0 i sipa redovno 13/14 litara na 100 km, ili nekome ko vozi masinu od 2.0 i sipa redovno 8 litara na 100 km?
Gazda Emko s obzirom da si ti gazda i da ti jedini mozes voziti takva auta, dok mi svi ostali to nismo ni vidjeli a ne sjeli u ista, kako ti to cesto kazes, mozda su to posebme masine pravljene za tebe kako bi ti mogao srati po forumu i kahvi kako iste trose, zapravo i ne trose..
Kako objasniti ovo nekome ko vozi masinu 3.0 i sipa redovno 13/14 litara na 100 km, ili nekome ko vozi masinu od 2.0 i sipa redovno 8 litara na 100 km?
Gazda Emko s obzirom da si ti gazda i da ti jedini mozes voziti takva auta, dok mi svi ostali to nismo ni vidjeli a ne sjeli u ista, kako ti to cesto kazes, mozda su to posebme masine pravljene za tebe kako bi ti mogao srati po forumu i kahvi kako iste trose, zapravo i ne trose..
-
mirzet87sa
#816 Re: Potrosnja
ja vozim 2.2, 3.0 i 5.4 jedan je od starog, 2 su moja. potvrdujem ovo sto je emko napisao za 5l gradske po ovom nacinu voznje i stojim iza toga. 3.0 trosi 10l grada, okruglo.
a ne zamjerimo drugu milojci sto je fulio, ni manje ni vise, 2 stepena brzina. google mu je ipak jedini izvor informacija..
a ne zamjerimo drugu milojci sto je fulio, ni manje ni vise, 2 stepena brzina. google mu je ipak jedini izvor informacija..
-
emko1234
#818 Re: Potrosnja
https://www.youtube.com/watch?v=AR6uKDmYlDMgolfiista wrote:2.0 i pet litara u istu recenicu? moze isto kao sto moze 3.0 i Emkovih 9 litara..mozda bez pdv.
haj ovo objasni. isti motor ko kod mene. evo covjek testirao. gradska 9.5 litara. sestak, 3.0tdi automatik 5 konja jaci od mog i 150 kila tezi ako ne vise.
al dobro si ti, jebo lika koji ovo vozi i snima. sigurno ti boljne znas, a jebo i mene koji imam to auto. opet ti bolje znas.
-
RLewis
#819 Re: Odg: Potrosnja
Vidio si moju potrosnju bas u toj 159 ne ide kod mene ispod 8,5 u prosjeku s tim da mi puz ne blica da me prodje. A renaul megane 1.6 benzin po nalogu zadnjih 40.000 je na 7.5 konbinovanemali_milojica wrote:Vjerujem ti,ali vjeruj i ti meni. Ja 1.9 JTD sa 115 KS nisam nikada spustio ispod 5 otvorene i 8 gradske. Znam jos par ljudi koji su vozili i novije JTD motore,razlika je minorna. Npr jedan 2.4 MJet u 156,a o 159 da ne govorim,nece ispod 10 lit u Sarajevu,ali valjda je to ta Njemacka tehnologijamirzet87sa wrote:Prosjecna brzina je bila 50km/h s tim da sam stajao na par lokacija a auto se nije gasilo pa s toga i spada prosjecna brzina board comp-a. I kad se skrene prema ilijasu, da se ne lazemo, vozio sam ko po jajima jer je bio dignut put, asvalta ni na vidiku.mali_milojica wrote: Ja ti vjerujem za ove tri navedene potrosnje. Sta je tu problem. Pa cak i za C220 cdi. Samo se ja popisam na tu voznju s kojom si postigao da trosi 4.7 lit
A na ovu od 4 lit se poserem. Pazi da vas puz ne prestigne do Zenice.
Sve u svemu c220 gradske ne prelazi 8l, c320 gradske ne prelazi 10l, c55 gradske ne prelazi 20l. Svi modeli su redizajn modeli + automatik, da ne dodje do zabune sa starijim modelima.
-
mirzet87sa
#820 Re: Potrosnja
Laze kamera, brat je jebo! Prije ces osvojiti na lutriji nego im dokazati svoju stvarnu potrosnju.. 
-
Kiberluskoni
#821 Re: Potrosnja
Ovo o čemu pričate zadnjih par strana nema veze sa autima. Emko je prije par stranica pošteno objasnio da se sve svede na to ko ima većegmirzet87sa wrote:ma jarane, ne vrijedi.. ubijedise me da mi auto trosi gradske voznje 9l i da nema sile spustit ga ispod.. sta cu, pomirio sam se s tim da trosi 9l ali cu ga i dalje sipati po staroj potrosnjiemko1234 wrote:dakle mirzete druze, da stavimo tacku na i. to sto ti imas to auto, sto si presao xx kilometara s njim i sto ga znas u bobu ipak nije dovoljno da bi se tvoj odgovor i objasnjenje uzeli kao nesto relevantno u ovoj raspravi.
jbg, ja ga nisam sipao al sam ga vozio i vidio sta pise. isto je ovdje. nije bitno sta ti znas, bitno je sta raja s foruma zna. kad sam svojvremeno imao audija a4 s 2.0tdi motorom koji je imao cip, i kad sam rekao da mi auto u nocnom vozanju po gradu bez problema pokaze potrosnju od 5.2 litra, ljudi su se ponasali ko da sam im spominjao najmilije. a stvarno auto toliko trosilo u toj voznji. 60-70, zeleni val. 12 navecer, bez guzve, bez klime i 4-5 brzina. a dzaba, kako ce audi sa 180 konja trosit 5.2 po gradu. pa to nidje nema.![]()
a4 2.0 po tom rezimu voznje koji si ti napisao komotno uzima 5l.. nista cudno, bilo bi zabrinjavajuce da uzima vise..
Ned'o Bog da znaju da je ovo 5.4 motor sa 270kw i 11l otvorene voznje, u grob bi me strpali. Pa njihova alfa trosi otvorene 10lMada mi je ovo hobi-projekt auto i stvarno me ne zanima potrosnja ali eto.. reko da vidim kolika je razlika izmedju njega i 220ke
A sad nazad na temu
Ja ne kontam u čemu je problem sa činjenicom da BC na autu i realna potrošnja nemaju veze. Mirzete, pratim tvoje postove na drugim temama, djeluješ kao razuman čovjek i meščini da si od neke tehničke struke.
Ne kontam kako ti nije jasno da ako na BC piše da ti je prosječna brzina 65kmh, da nikako ne može biti u pitanju gradska vožnja.
Upravo si sam objasnio o čemu se radi: BC ti i dalje kalkuliše prosjeke iz prijašnjeg perioda i popravlja prosjek potrošnje. Čista matematika, tj statistika. Kada ti prosjek brzine padne na oko 30 kmh ili ispod, onda pričamo o gradskoj vožnji. Oko 20 je već prava gradska.
Ja kada na autu resetujem parametre, do mora i nazad, imam prosjek malo preko toga što ti spominješ, dakle 50-70kmh. Ovo je sa preticanjem gomile auta, prženjem uz Ivan i Bradinu i slično. Prosjek brzine uključuje i kretanje, parkiranje, usporavanje i ubrzavanje, stajanje na semaforu...
Imaš slike sa mojom potrošnjom po BC na nekoj od prethodnih stranica. Kada bih htio da manipulišem i zbunjujem stavljao bih ih kao dokaz. Da 3.0 dizel sa 220 konja troši 3.5 litra po gradu je budalaština, iako to upravo piše. Ja znam koliko trenutno sipam i prosjek je nekih 10 gradske, sa prosjekom brzine 32kmh. Možda kada isćeifim auto, pa ga budem rutinski vozao, krenem gasiti klimu, uspijem smanjiti za max litar, ali to je to. Da pričam da može 6-7 gradske nema smisla.
U karijeri sam imao bezbroj ovakvih primjera i sad mi je krivo što nisam slikao: Golf 5 tdi od Pazarića do Sarajeva prosjek 2.9l ili Yaris noćne gradske 2.3l... Podaci samo za zajebanciju, jer u stvarnosti to izgleda ipak malo drugačije
-
romeomoraprezivjeti
#822 Re: Potrosnja
Koliko vam odstupa board??? Po mojim mjerenjim kad se vozi otvorena,gotovo da i nema odstupanja. U gradu mi pokazuje od 0.5 - 0.8 l manje od stvarnog.
-
Kiberluskoni
#823 Re: Potrosnja
E ovo je već realnije. Upali klimu, malo ga razigraj i upadni u gužvu, dodaj da BC malo laže i eto ti realne potrošnje.emko1234 wrote: sad da ja tebi kazem da mi 3.0tdi kroz grad, u toku dana ne uzime vise od 11 litara bez klime, ti ces reci da je nerealno. a realno je, tacnije 11,3 danas bas.
-
Kiberluskoni
#824 Re: Potrosnja
Kako koji. Toyota laže na svoju štetu nekih 5-8%, VW obrnuto, BMW 10% manje pokazuje.romeomoraprezivjeti wrote:Koliko vam odstupa board??? Po mojim mjerenjim kad se vozi otvorena,gotovo da i nema odstupanja. U gradu mi pokazuje od 0.5 - 0.8 l manje od stvarnog.
Edit, sreća, Jeep nema BC pa me ne sikira
-
emko1234
#825 Re: Potrosnja
ma ovaj golfista je najjaci. covjeku a6 na autputu na 160 trosi 6.9 a njemu njegova oktavija 1.9tdi na 70% otvorene ceste u prosjeku toliko trosila. kontam mozda je koristio samo prve tri brzine pa je u trecoj fikne u blokadu i drzi je tako 15-20 minuta pa je pusti na 80 pa opet, al i tad ne bi tako trosila.mirzet87sa wrote:Laze kamera, brat je jebo! Prije ces osvojiti na lutriji nego im dokazati svoju stvarnu potrosnju..
@kiberluskoni, to je bilo danas u 2 na relaciji kampus-europa garaza. sa stajanjem na svakom semaforu. inace u gradu mi ni zimi ne prelazi 12 litara kad je hladan, i kad ga upalim, i nalozim grijanje dok cistim auto.
mislim da mi bord ne laze nimalo