Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- Reglan
#801 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Dobar ovaj domaci hljeb.Samo da ne nestane germe. 
- lijek-za-sve
#802 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Pipi prijatelju ja sam jos jutros na prozor stavio nesto starog hljeba pa se zaledio(valjda bilo rano okoo 8 )PipiDugaDevetka wrote:Nahranite ptice sjenice, vrapčiće,...Snijeg pokrio mrve i kontejnere,...q q le le.
pa sam kasnije nekoliko puta grijao vodu i zalijevao ga ali oni su uspjeli samo polovinu toga pojesti
- slobodni armirach
#803 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zovi familiju i jarane da ociste auto poslije ciscejna kod konobarcica na kafuAgnese wrote:Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu autaI sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu
Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto
-
Agnese
#804 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Nasa posla. Procitaj moj prethodni post- zatrpali su mi dio ociscenog auta, a nije bilo nuzno, jer su imali gdje da bacaju snijegdječak sa šibicama wrote:Mi pokusali jucer, nema sanse, nas prezident kucnog savjeta dobio ponudu koju ne moze odbiti, reklo mu "ako nam ogrebes auto dok cistis, tuzit cemo te, nemoj da ti padne na pamet ni da bacas snijeg pred garaze"Agnese wrote:A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
Tako da nista od organizacije, snijeg je nemoguce ukloniti jer je ulica puna automobila, koja se ne smiju zatrpavati jer gazde prijete tuzbama, a i potukli bi se oni, nebi uzeli lopatu u ruke ali bi se tukli ako bi snijeg sa ceste neko nabacio na automobile.. a zaista nemas gdje drugo nego ili na parkirane automobile ili pred garaze, jer cesta je sva okovana parkiranim automobilima.
Cuo sam i da grtalica ne smije cistiti snijeg, samo utabati, jer se bune stanari ako im natrpa snijeg na automobile.
-
Agnese
#805 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ma necu nikoga zvati- sta bude, budeslobodni armirach wrote:Zovi familiju i jarane da ociste auto poslije ciscejna kod konobarcica na kafuAgnese wrote:Probam malo ocistiti samo krov auta da ne propadne, koji je parkiran na parking mjestu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta. Mucim se skoro sat vremena sa odlaganjem snijega , jer necu da bacam snijeg ni na ulicu, a ni na trotoar. Napokon uspijem ocistiti krov i dio prednje i zadnje sofersajbne. Konobar iz objekta me vidi, jer je i on izasao da malo samo ocisti oko ulaza, zbog snijega koji je u medjuvremenu. Nakon pola sata gledam kroz prozor kad on dodatno cisti prolaz do objekta, i hop snijeg baca na prednju stranu autaI sta sada da uradim? Da mu kazem kako to nije fer, kulturno, ljudski, ili da sutim, jer bih mogla dobiti po nosu
Odlucila sam se za drugu varijantu, ne samo zbog nosa, vec i zbog toga, sto znam da ga zaboli neka stvar. Kasnije cu opet izaci i probati jos malo ocistiti snijeg koji je konobar nabacao na auto
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#806 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Je li u KS prekinuta nastava?Sutra oblačno i hladno vrijeme sa snijegom koji će se s ponedjeljka na utorak pojačati
- valterbranisarajevo
#807 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Neki taksisti love u mutnom i ne uključuju taksimetre. Ako budete prisiljeni da se vozite obratite pažnju da vam vožnja ne prisjedne....
- slobodni armirach
#808 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa dobro, ako budes zatekla kamen u sajbi il kakvo ostecenje na autu onda znas odakle je stiglo.Agnese wrote: Ma necu nikoga zvati- sta bude, bude
i jos jedna stvar, cuvajte svoja auto od ledenica, pogotovo ako se vozila nalaze ispod ulicne rasvjete, za krovove to vec znate
snijeg najavljen sutra u srijedu maximala
-
Agnese
#809 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Do narednog petka je sve obustavljeno i nastava i predavanja na fakultetimaplain vanilla wrote:Je li u KS prekinuta nastava?Sutra oblačno i hladno vrijeme sa snijegom koji će se s ponedjeljka na utorak pojačati
- mrtva kokoš
#810 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

300 metara za 2 sata, pa ti vidi rodjo
-
Agnese
#811 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
slobodni armirach
Naravno, a ako do toga dodje imacu i materijalne dokaze, na svu srecu pa auto nije pod ulicnom rasvjetom
sime svaka vam cast
Naravno, a ako do toga dodje imacu i materijalne dokaze, na svu srecu pa auto nije pod ulicnom rasvjetom
sime svaka vam cast
- Nisrin
#812 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zasto se ne smije snijeg ubacivati u sahtove?? Vidim, masovno po Starom gradu tako bacaju snijeg jer nemaju gdje drugo...ionako su ulice preuske...ovako na najlon ili u civare i pod "zemlju" 
- valterbranisarajevo
#813 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Bolesne građane iz padinskih dijelova koji su nepokretni i moraju u bolnicu evakuiše Gorska služba spašavanja.
Građani se posebno žale na čišćenje ulica koje su neke opštine dodijelile raznim privatnim firmama. Oni ni ne pokušavaju....
Građani se posebno žale na čišćenje ulica koje su neke opštine dodijelile raznim privatnim firmama. Oni ni ne pokušavaju....
- rimac
#814 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Komšije lijevo očistili ispred garaža prema glavnom putu jedno 100 m. Može se izaći. I ja bio s njima jedno dva sata. A oni desno ništa.
Za tramvaj mi je najviše krivo. Iako mi osobno ne treba, stvarno je bruka da cijelu noć nisu mogli čistiti i ne dopustiti da se zaustavi promet.
Za tramvaj mi je najviše krivo. Iako mi osobno ne treba, stvarno je bruka da cijelu noć nisu mogli čistiti i ne dopustiti da se zaustavi promet.
- mrtva kokoš
#815 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
samo da kazem da mi je kasarna u blizini. toliko vojske koja nista ne radi, vozikaju se kombijima i smjeskaju...
nedo Bog da se zarati, kako bi nas samo "branili". sad tek mislim da vojsku treba ukinuti, ono je samo bacanje para koje se mogu na stosta prece utrositi...
nedo Bog da se zarati, kako bi nas samo "branili". sad tek mislim da vojsku treba ukinuti, ono je samo bacanje para koje se mogu na stosta prece utrositi...
- HAVANA
#816 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja ga jebem ko je vise od mene danas ocistio....
Kukala mi majka sutra...
Kukala mi majka sutra...
-
AS_sa
#817 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa vjerovatno sto se od nakupljenog snijega mogu zacepiti pa jos veci belaj ...Nisrin wrote:Zasto se ne smije snijeg ubacivati u sahtove?? Vidim, masovno po Starom gradu tako bacaju snijeg jer nemaju gdje drugo...ionako su ulice preuske...ovako na najlon ili u civare i pod "zemlju"
-
zaritisinebrute
#818 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja juce udruzenim snagama sa komsijama rascistio snijeg oko zgrade ... napravili put ... sinoc grtalica dosla i usrala da prostite sve ... odsjekla pola ulice snjeznim zidom jer nije mogla taj snijeg negdje da baci ... 
- muha_sa
#819 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
tako ti svom ahbabuHAVANA wrote:Ja ga jebem ko je vise od mene danas ocistio....![]()
![]()
Kukala mi majka sutra...
evo me od ovog rapidografa sve živo boli
- HAVANA
- Filter
#821 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
HAVANA wrote:Ja ga jebem ko je vise od mene danas ocistio....![]()
![]()
Kukala mi majka sutra...
sutra ponovi
i bices vaki
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#822 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ala ste ga opravili, svaka vam častšime.sparina wrote:
300 metara za 2 sata, pa ti vidi rodjo
- Reglan
#823 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Puce mi lopata.
.Ko proizvodi ovo sranje.

-
djetelina_
#824 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
svaka castKatarinaKosaca wrote:Ala ste ga opravili, svaka vam častšime.sparina wrote: 300 metara za 2 sata, pa ti vidi rodjo
- dječak sa šibicama
#825 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja ne znam sta ovaj na tvsa govori da je situacija u gradu normalizovana, pa covjece boziji, opcina Centar, K. Brdo, ne moze se uci u ulicu u kojoj zivi bar milju ljudi, gdje su vam ti bageri?