Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
and

#801 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

palermo wrote:
Not My Idea wrote:Ipak ima Dodik muda sto se uopste i upustio u ovu debatu.
Šta je mogao izgubiti ? Rekao bih čak, unaprijed dobivena bitka.

Da si za Čedu to rekla, i nekako
dodik je ispao smiješan,a tezu koju je čedo iznio i ostao pri toj tvrdnji ,ničim nije pobio.zato što je to istina.
to se vidi i po dodikovoj pripremi i niskim udarcima vezanim za porodicu i broj zastupničkih mjesta i opet je dočekan na volej.a na kosovo će doda kad mu taći odobri :dance:
smijesni_ste

#802 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by smijesni_ste »

Kako oprečni utisci i komentari...tačno se vidi ko koga podržava :D....i ovdje i na b92...i smiješno i žalosno istovremeno... :sad: :o
palermo

#803 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by palermo »

Not My Idea wrote:
choban treba stisnut pa sjest da razgovara s intelektualcem. i to pred milionima ljudi.
Choban ima vlast i moć a kad to imaš vrlo lako zaboraviš da si choban. A i ti milioni ljud koje spominješ su u neku ruku njegovo vlasništvo

Ništa on ne treba stisnuti.

Edit: Mi trebamo stisnuti
Last edited by palermo on 01/02/2012 15:59, edited 1 time in total.
madner

#804 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Chmoljo wrote:
madner wrote:
Oni koji trebaju da citaju itekako citaju. Pa kada i pobjede dobro pogledaju sta su fulili.

Nazalost zato sto na forumu moje misljenje ima jednaku tezinu kao i neko ko nije nista procitao niti ista zna. :D
čuj, ja i ti smo na istom fonu. stvar je u tome što ne vidim ni tu snagu za neke od tih postupaka, niti vidim dobre okolnosti za njih.

biti odlučan prema fašistima, biti kooperativan sa EU, sarađivati sa Lajčakom, a prcat Milorada... i sve to (opet namjerno njih navodim, ali najviše kao sliku društvene svjesti) dok narod svoje četiri godine borbe cijeni na 150 KM mjesečno.
Malo se varas. Narod ima simptom nemoj od mene care ali glasanje se ne dobija i gubi na tim stavovima. Vise je Komsic svojim istupima na toj liniji napravio za SDP od 5 politika i crvene knjige.

Jasno je da situacija nije najblistavija, preko nasih ledja se prebija Kosovo, ali puk bi to itekako cijenio.
VerticalHairFactor

#805 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by VerticalHairFactor »

Dado dijasporitus wrote:Jedan sam od onih koji abstinira od konstantnog vracanja u proslost i ponavljanja historije i to ne zato, kao sto neki ovdje tvrde da zaboravljam sto se desilo, vec zato sto su analogno i Bosnjaci i Srbi i Hrvati u BiH vezani za svoja tri stuba kao kerovi. Dovoljno su blizu da misle da mogu hraknuti jedan drugog ali dovoljno daleko da ni najveca hrakaca nemoze doci ni do jednog. Mozete pljuvati po citav dan ali to nece promjeniti cinjenicu da smo i dalje svi vezani za svoje stubove. Dok se ne skinemo sa stubova bespotrebno je pljuvati na bilo koga.
Još jedna floskula kojom se umanjuje i relativizira genocid. Kad se oni koji su počinili genocid suoče sa njim, onda će se situacija generalno relaksirati, dotada, izjednačavati senzibilitet i frustraciju zbog strave koja se desila Bošnjacima, sa mukom srpskog borca na haubici iznad Sarajeva, može raditi samo iznimno maliciozna i bezosjećajna osoba.
Neko koga se genocid ne dotiče i ko nema pijeteta prema žrtvama masovnih ubijanja trebao bi se suzdržati od bilo kakvih komentara, jer takvoj osobi je nepojmljivo šta proživljava cijeli jedan kolektitv pokošen masovnim ubijanjima, koji je još uvijek u opasnosti da nestane zbog kontinuiteta genocidne politike.
Last edited by VerticalHairFactor on 01/02/2012 15:58, edited 1 time in total.
palermo

#806 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by palermo »

and wrote: dodik je ispao smiješan,a tezu koju je čedo iznio i ostao pri toj tvrdnji ,ničim nije pobio.zato što je to istina.
to se vidi i po dodikovoj pripremi i niskim udarcima vezanim za porodicu i broj zastupničkih mjesta i opet je dočekan na volej.a na kosovo će doda kad mu taći odobri :dance:
Bolan, šta vam je, meni i tebi ispao smiješan?. Pa on kada izađe na tv ja vićem vid glave u chobana, muke mu kod mene ispasti smiješan. Kao da je on meni i pričao
Not My Idea

#807 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Not My Idea »

palermo wrote: Choban ima vlast i moć a kad to imaš vrlo lako zaboraviš da si choban. A i ti milioni ljud koje spominješ su u neku ruku njegovo vlasništvo

Ništa on ne treba stisnuti.
Pa moze on zaboravljat koliko hoce ali cim zine, jasno je kao dan ko je on i koliko je pismen.
Ja ipak mislim da njemu nije bilo svejedno upustit se u ovo. Koliko god on glumio budalu i pravio se da ga rijeci ne dodiruju, vidi mu se u ocima kad se pogubi i uslijed nedostatka sta pametnog za reci-pocne vrijedjat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#808 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

madner wrote: Malo se varas. Narod ima simptom nemoj od mene care ali glasanje se ne dobija i gubi na tim stavovima. Vise je Komsic svojim istupima na toj liniji napravio za SDP od 5 politika i crvene knjige.

Jasno je da situacija nije najblistavija, preko nasih ledja se prebija Kosovo, ali puk bi to itekako cijenio.
bez konkretne akcije, u konačnici bude više štete nego koristi.
Sezam

#809 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Sezam »

VerticalHairFactor wrote:
Pa ljudi nas sažaljevaju, k'o vele nemoj da budu kao Palestinci... Mi nemamo gdje dalje u zemlju, i pored toga šuti, šuti, ne pričaj, čak ni to, umri tiho, kako su Bošnjaci oduvijek umirali, nemoj ni da vrištiš da ne uznemiriš ubicu i koljača. Ko preživi neka se potrudi da eksces tu i tamo izjednači sa genocidom i planiranim zločinom, čisto da se dželati ne sikiraju nakon tolikih zločina.
Pa odakle ovoliko defetizma kod ovog naroda, ovako mnogo mazohizma, meni to nije jasno.
E buraz, to se stalno pitam...ali kad vidim koliko ih ovdje na forumu 'navija' za Srbiju i srpske sportiste na takmicenjima shvatim da smo mi narod bez ponosa. :( jos malo pa ce nas i "dobronamjerni" gledati kao neku rijetku zivotinjsku vrstu koju treba spasiti od istrebljenja...

A kazes li nesto protiv srpskoga fasizma u kojem grca (minimalno) vise od polovine Srba, odmah ce se naci neki Smucar ili tako neki da ti prilijepi etiketu soviniste\nacionaliste.
and

#810 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

palermo wrote:
and wrote: dodik je ispao smiješan,a tezu koju je čedo iznio i ostao pri toj tvrdnji ,ničim nije pobio.zato što je to istina.
Bolan, šta vam je, meni i tebi ispao smiješan?. Pa on kada izađe na tv ja vićem vid glave u chobana, muke mu kod mene ispasti smiješan. Kao da je on meni i pričao
pa tezu da je rs nastala na genocidu ničim nije pobio.
blue_sky

#811 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by blue_sky »

shou za sire narodne mase. Jovanovic samo brine za svoj narod i drzavu... a mi umisljamo da nas brani od preCjednika :-)
ja b' da i mi imamo jednog jovanovica.
palermo

#812 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by palermo »

and wrote: pa tezu da je rs nastala na genocidu ničim nije pobio.
Kome ?
Meni i tebi ?
Pa zar je mogao.
Onima tamo? Pa zar su oni ikad i povjerovali u tu tezu.
madner

#813 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Chmoljo wrote:
madner wrote: Malo se varas. Narod ima simptom nemoj od mene care ali glasanje se ne dobija i gubi na tim stavovima. Vise je Komsic svojim istupima na toj liniji napravio za SDP od 5 politika i crvene knjige.

bez konkretne akcije, u konačnici bude više štete nego koristi.
To nije argument nego tvoje misljenje. Nisu se mogle ocekivati konkretne akcije dok su bili opozicija. Ali sada su na vlasti i neka pokazu sta znaju i umiju. Dakle ko je govorio da ne treba imati konkretne akcije?
Prpa.ba

#814 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Prpa.ba »

palermo wrote:Moram reći da sam se u jednom trenutku osjećao malo i posramljen čak i ponižen dok je Čedo govorio o toma kako ćemo mi postati palestinci, i kako nam se treba pomoći i prućiti ruka. Kao da ne psotojimo, i kao da nas nitko ništa ne pita. Ovim ne odričem ništa Čedi, da je bogdo više takvih, samo konstatujem činjenicu kako nas gledaju čak i oni koji su nam prijatelji.
Ovo sto rece, apropos srama i ponizenja... licno mi je najtuzniji trenutak forumanja bio onomad kad je Hadzifejzovic "ugostio" Dodika u "drzavnickom intervjuu", i kad su forumasi masovno poceli hvaliti Dodikovo "vizionarstvo", "ekonomske teme", "otvorenost"... Koliko malo prosjecnom Bosnjaku treba da bude zadovoljan.. samo ga tretiraj kao zivo bice na sat vremena i zaboraviti ce na sve zlocine, zlo i mrznju.. smatraju nas objektima @palermo, zato sto sami od sebe pravimo objekte. Objekte koji navijaju za tudje likove dok se, kao, zalazu za "nasu stvar". "Nek' mu je rek'o!". Dugo ce nama jos trebati da postanemo subjekti, kada smo svu svoju odgovornost delegirali na druge.
zemo_online

#815 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by zemo_online »

mene zanima dali mi ista mozemo napraviti da ova rahat patnja prodje u narednih 5 godina i ovde ima pametnih ljudi i to bi volio znati.
pozivati se na demografiju znaci u najboljem slucaju nekoliko decenija, ako ikad, jer smo i mi demografski znatno oslabili . uostalom kao i svi na balkanu, i albanci i turci.
-na kraju,smatram da je najgora opcija podjela na 2 (ne 3 dijela) dijela,u kojem bi slucaju federacija bila bosnjacka drzava.
smatram da MZ ne bi isla tako daleko da se napravi nova palestina na balkanu,u evropi tj. 3 etnicke drzavice od koje jedna ne bi mogla ekonomski i politicki da opstane.
dinobjelave

#816 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by dinobjelave »

Kao prvo bilo bi dobro da pogledate debatu Jos jednom,voditeljica cijelo. Vrijeme navlaci na dodika i daje mu podrsku.jedan prosjecan sumadinac(seljacina),je dobro razumio dodika i on izlazi apsolutno kao pobjednik iz svega ovoga,jer prica seljacku pricu koji seljak i razumije.bitna stvar Koja bi se mozda mogla i nauciti iz svega ovoga je njegova recenica da Che se Bosna raspasti ako ne sad onda sljedece generacije imaju tu zadacu.dakle nastavlja se plan velike srbije star stotine godina poceo je dolaskom austrougarske kad se prvi put pojavljuju srbi u bosni kao nacija,poluvrijeme je ovaj rat 92-95 gdje su uspijeli ocistiti ovo sto su poklopili,mozda im je dovoljno a mozda im se i povecaju apetiti u buducnosti.poucno i otvoreno kome do sad nije bilo jasno sad mu se sve samo kazalo.namjenjena nam je sudbina Palestine,medzunarodna zajednica mora pokazati reakciju ako ne ostaje na nama bosancima da se spremimo i u datom casu budemo spremni za akciju-reakciju,jer Che ona biti sigurno izazvana,nasi politicari trebaju postaviti pro bosansku politiku manuti se sjela,minder efendija i bosnjacke nacionalisticke politike jer to nece nikad zbog nase religije proci nego napraviti probosanski front i tako djelovati
VerticalHairFactor

#817 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by VerticalHairFactor »

Sezam wrote:
VerticalHairFactor wrote:
Pa ljudi nas sažaljevaju, k'o vele nemoj da budu kao Palestinci... Mi nemamo gdje dalje u zemlju, i pored toga šuti, šuti, ne pričaj, čak ni to, umri tiho, kako su Bošnjaci oduvijek umirali, nemoj ni da vrištiš da ne uznemiriš ubicu i koljača. Ko preživi neka se potrudi da eksces tu i tamo izjednači sa genocidom i planiranim zločinom, čisto da se dželati ne sikiraju nakon tolikih zločina.
Pa odakle ovoliko defetizma kod ovog naroda, ovako mnogo mazohizma, meni to nije jasno.
E buraz, to se stalno pitam...ali kad vidim koliko ih ovdje na forumu 'navija' za Srbiju i srpske sportiste na takmicenjima shvatim da smo mi narod bez ponosa. :( jos malo pa ce nas i "dobronamjerni" gledati kao neku rijetku zivotinjsku vrstu koju treba spasiti od istrebljenja...

A kazes li nesto protiv srpskoga fasizma u kojem grca (minimalno) vise od polovine Srba, odmah ce se naci neki Smucar ili tako neki da ti prilijepi etiketu soviniste\nacionaliste.
Dobar dio Izraelaca i dalje bojkotira njemačke filmove, recimo - i da ti kažem, razumijem ih i ne osuđujem ih. OK, Švabe su prošle katarzu, ali neka se .ebu, vjerujem da se potomcima ljudi nestalih u holokaustu više ne mili ništa njemačko.

Bošnjaci su bolestan narod, bolestan od zaborava i defetizma; nemaju ni osnovne instikte za opstankom, čak se i ne deru kad ih ubijaš. Pričao sam sa jednim Srebreničanom koji mi je rekao da ih je bilo da se jave nakon strijeljanja, ako ostanu živi, i priđe četnik i upuca ga. Strava, majka ga ubila. Upoznao sam mnoge, koji su preživjeli; ono što sam čuo mi je dovoljno da 3 puta osijedim, i svu moju muku iz rata mačku o rep okačim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#818 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

madner wrote:
To nije argument nego tvoje misljenje. Nisu se mogle ocekivati konkretne akcije dok su bili opozicija. Ali sada su na vlasti i neka pokazu sta znaju i umiju. Dakle ko je govorio da ne treba imati konkretne akcije?
moje mišljenje zasnovano na iskustvu koje i nije maleno. :)
palermo

#819 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
palermo wrote:Moram reći da sam se u jednom trenutku osjećao malo i posramljen čak i ponižen dok je Čedo govorio o toma kako ćemo mi postati palestinci, i kako nam se treba pomoći i prućiti ruka. Kao da ne psotojimo, i kao da nas nitko ništa ne pita. Ovim ne odričem ništa Čedi, da je bogdo više takvih, samo konstatujem činjenicu kako nas gledaju čak i oni koji su nam prijatelji.
Ovo sto rece, apropos srama i ponizenja... licno mi je najtuzniji trenutak forumanja bio onomad kad je Hadzifejzovic "ugostio" Dodika u "drzavnickom intervjuu", i kad su forumasi masovno poceli hvaliti Dodikovo "vizionarstvo", "ekonomske teme", "otvorenost"... Koliko malo prosjecnom Bosnjaku treba da bude zadovoljan.. samo ga tretiraj kao zivo bice na sat vremena i zaboraviti ce na sve zlocine, zlo i mrznju.. smatraju nas objektima @palermo, zato sto sami od sebe pravimo objekte. Objekte koji navijaju za tudje likove dok se, kao, zalazu za "nasu stvar". "Nek' mu je rek'o!". Dugo ce nama jos trebati da postanemo subjekti, kada smo svu svoju odgovornost delegirali na druge.
Naravno. Al kao što rekoh ranije, bitno je da smo krenuli. I nazad više nema
and

#820 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by and »

palermo wrote:
and wrote: pa tezu da je rs nastala na genocidu ničim nije pobio.
Kome ?
Meni i tebi ?
Pa zar je mogao.
Onima tamo? Pa zar su oni ikad i povjerovali u tu tezu.
pa iznio je političar iz srbije,a po reakcijama iz manjeg entiteta i potrebe preCjednika da kao nešto objašnjava vidimo koliko ih ta istina boli.
bilo bi zanimljivo da ovi iz rs-a što najavljuju tuže čedu.da vidimo šta sud kaže o činjenicama.
cyprus

#821 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by cyprus »

cyprus wrote:Sjooo, ocam' evo nas ko pred Portugal :mrgreen: Samo opet imam neki osjećaj da će bit razočarenje :oops: Ne baš ko 6:2, ali vjerujem da mnogi očekuju od baraža više nego što će dobit :|
Sudeći po komentarima mnogih forumaša, izgleda da bijah upravu u vezi ovoga gore... :oops:

A čini mi se i po tvrdnjama samog Čede sa kraja emisije, bijah upravu i u vezi ovoga:
cyprus wrote:Naravno, o genocidu u Srebrenici se mora počet pričat u RS-u i Srbiji... Krajnje je vrijeme... Samo kvalifikacija o RS kao genocidnoj tvorevini mislim da je previše žestoka, a ja ponavljam da nisam siguran da je Čedo htio baš to reći... Ali sve je moguće...

U svakom slučaju čovjeku svaka čast za muda, ali i više od toga razum... Jedan veliki :thumbup: za sve i jedan stav koji je iznio u emisiji :) Balkanu treba mnogo više ljudi kao što je on.
Last edited by cyprus on 01/02/2012 16:23, edited 2 times in total.
kokakolas

#822 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by kokakolas »

Čitajuči komentare na B92 prosto ne mogu da vjerujem koliko su ti bijednici izmanipulisani... Jad i čemer :-)
Suicidal Siberian

#823 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Suicidal Siberian »

Ovo je bila klasicna zloupotreba Srebrenice sa strane Č.Jovanovića u svrhu predizbornog spina, bukvalno povecanja publiciteta. Jos interesantniji su komentari ljudi; kod nas kazu da je Jovanović razvalio Dodika, dok na b92, blic, novosti vecina posjetilaca kaze da je obrnuto. Interesantno...ali nikako iznenadjujuce.
madner

#824 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Cek ti hoces da kazes da RS nije genocidna tvorevina i da je to previse zestoka konstatacija?
madner

#825 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Chmoljo wrote:
madner wrote:
moje mišljenje zasnovano na iskustvu koje i nije maleno. :)
Ne kazem da nije tako, ali onda bi bilo fer da podjelis par tih iskustava kako bi pokazao sta mislis.
Locked