Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bilic

#801 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

GarfieldLover wrote:Ima li iko kakve 'unutrašnje' informacije - da li će Ans Drive praviti zgradu na Dolac Malti (treću 'kiflu') i ako da - kada bi se to moglo desiti? Nezvanično sam čula da se spore sa stanarima kifle2 koji se žale na zaklanjanje pogleda i oduzimanje parkinga... Na web stranici im uredno stoji najava, ali već odavno ništa ne dodaju.
Danas prolazim pored Velepekare. KAD BAGERI POCELI RAVNAT PARKING.... :-) :-) :-)
Logovan

#802 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

respo wrote:ajd upoznaj komsiluk ako mozes :)
Samo komšinice... :D Milion komšinica za pozvati na kafu. :D
holowey

#803 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

_terminaš_ wrote:
respo wrote:ajd upoznaj komsiluk ako mozes :)
Samo komšinice... :D Milion komšinica za pozvati na kafu. :D
sumnjam, prije komsija nego komsinica :( http://www.prb.org/Articles/2012/china- ... males.aspx
Altsa

#804 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Altsa »

Better Man wrote:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
pa ne kaze se dabe sta je izgradeno do olimpijade i valja...poslije da te bog sacuva
Ce-de-vi-ta

#805 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ce-de-vi-ta »

Ko ono pita za Maltu i pocetak radova :) Evo poceli danas, parking oduzet uredno :D i krenuli su praviti. Kvadrat stana 2.300KM, garaza cca 20.000 KM. Eto ga, pa bujrum :D
iceman2010

#806 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

Ce-de-vi-ta wrote:Ko ono pita za Maltu i pocetak radova :) Evo poceli danas, parking oduzet uredno :D i krenuli su praviti. Kvadrat stana 2.300KM, garaza cca 20.000 KM. Eto ga, pa bujrum :D
Sica :-)

Slikao sam danas temelje za c3 na stupu. Gledacu da postavim slike veceras. Cini mi se da ce C3 biti nesto manja ili ja imam los osjecaj za prostor :-)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
maxell_sarajevo

#807 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Ce-de-vi-ta wrote:Ko ono pita za Maltu i pocetak radova :) Evo poceli danas, parking oduzet uredno :D i krenuli su praviti. Kvadrat stana 2.300KM, garaza cca 20.000 KM. Eto ga, pa bujrum :D
Gdje je to tacno na Malti?
johntra

#808 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Iza kifle broj 2, na raskrsnici prema Klasu, onaj veliki parking...i gdje će sada stanari parkirati iz te kifle?
sema911s

#809 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by sema911s »

johntra wrote:Iza kifle broj 2, na raskrsnici prema Klasu, onaj veliki parking...i gdje će sada stanari parkirati iz te kifle?
na ulicu gdje su i sada

nego sto se tice novih zgrada vlasnicima tih zgrada je vazno prodat samo prizemlj jer ono otplati citavu zgradu ostatak zgrade je slag na tortu,.,
johntra

#810 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Dobro, nisu sad baš svi na ulici....
Qler

#811 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Vala ono kod kifle bas nije trebalo. Nikako nije mjesto za zgrade. Ovdje je Koldzo izgubio dosta glasova. Bas sam pricao sa dosta raje i niko nije za tu gradnju...
drndalo

#812 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

*ebe ga se, naplatio se sada, a na izborima u buducnosti svakako ljudi zaboravljaju, osim ovih kojima je nabio gradiliste pred prozorima...
hoćeli_ko_rasol

#813 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

LUCK IS HERE wrote:NA FOTOGRAFIJAMA GORE ..... Kakva Tibra počeli radovi oko Stupske petlje .. :tooo: :tooo: :tooo:
naravno, radovi na petlji Stup, ali u pozadini je Tibra! :thumbup:
hoćeli_ko_rasol

#814 Re: Novogradnja u Sarajevu?

iceman2010 wrote:

Slikao sam danas temelje za c3 na stupu. Gledacu da postavim slike veceras. Cini mi se da ce C3 biti nesto manja ili ja imam los osjecaj za prostor :-)

Kada će te fotke' ? :bih:
neki

#815 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Qler wrote:Vala ono kod kifle bas nije trebalo. Nikako nije mjesto za zgrade. Ovdje je Koldzo izgubio dosta glasova. Bas sam pricao sa dosta raje i niko nije za tu gradnju...
Vjeruj mi to kod velepekare je mila majka sta se sve planira za gradnju uz bulevar i u novom sarajevu i u novom gradu. Prodaja je pala i sad se svi jagme za lokacije uz samu cestu tako da i ovo malo zelenih povrsina sto je ostalo alahimanet
StupskaBitanga

#816 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

ako je ko Tibra nek nam Bog pomogne
A realno od Otoke do RTV doma ima podosta mjesta uz glavnu cestu da se gradi
iceman2010

#817 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

hoćeli_ko_rasol wrote:
iceman2010 wrote:

Kada će te fotke' ? :bih:
Malo nisam stigao, malo zaboravio :-) Veceras kasno aBd kad ispunim ove vjerske obaveze :-)

drndalo

#818 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

StupskaBitanga wrote:ako je ko Tibra nek nam Bog pomogne
Ma jasta, samo uz glavnu cestu se treba naseljavati...
Hajvan

#819 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

Pa kad bi se imalo vizije pa da se naprvi jos jedan bulevar okomito na postojeci, od stupa premaa dobroševićima- sunćani proplanci i brda iznad osika/osjeka i tamo dalje prema gladnome polju bi bili idealnomjesto za mješovite stanovanje stambene i individualne gradnje.
Al nema se vizije. :(
Zato se konta furat vani- a ovo ce ostat mali grad (mentalno više)
murathans

#820 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by murathans »

Mislim da je ovo što se sada radi na Malti naprosto urbanistički zločin i totalna besmislica. Koji j mentol, retardus maloumnik dao da se gradi zgrada na parkingu, u gradu u kojem hronično nedostaje - upravo parkinga.

Image

Image

Ipak., činjenica je da je Malta možda bila i ostalo naujurbanije sarajevsko naselje, ne u smislu zgrada, nego u smislu naroda koji tamo živi, izlazi i kreće se naseljem.

To jedno od rijetkih naselja u kojem čini mi se još nije ovladao shanazima, shoshonizam i onaj naš divni krasni baliluk. Koldžini glasači ne žive na Malti, oni žive u favelama u Pofalićima, na Hrasnom Brdu, ispod Huma i Trebevića. Onima kojima Koldžo može pred svake izbore obećavati vodu, asfalt i minibus.

Poznajem naroda iz Kifle., znam da je to uglavnom ljubazan, gradski, kulturan svijet koji nije mogao pojmiti dokle može ići seljački bezobrazlook Koldžine administracije.
Last edited by murathans on 20/07/2013 00:25, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#821 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dječak sa šibicama »

Jel moze neko napisati, jer ne vidim na stranici Tibre trazim ali ne vidim, cijenu kvadrata stana na Stupu Tibra 2.

Mislim, cijene kvadrata stanova, pretpostavljam da nije ista cijena u stanovima razlicitih velicina, ili jeste?
StupskaBitanga

#822 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

drndalo wrote:
StupskaBitanga wrote:ako je ko Tibra nek nam Bog pomogne
Ma jasta, samo uz glavnu cestu se treba naseljavati...
to nije moja logika nego logika investitora pa vidi šta rade u mom komšiliku (Stup)
StupskaBitanga

#823 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

p-s ćudo da na Malti nigdje nisu džamiju napraviti to mi je totalno čudno :D
hoćeli_ko_rasol

#824 Re: Novogradnja u Sarajevu?

dječak sa šibicama wrote:Jel moze neko napisati, jer ne vidim na stranici Tibre trazim ali ne vidim, cijenu kvadrata stana na Stupu Tibra 2.

Mislim, cijene kvadrata stanova, pretpostavljam da nije ista cijena u stanovima razlicitih velicina, ili jeste?
Cijena nije fiksna kreće se oko 1650 KM/m2.

Evo šta konkretno gospoda iz Tibre kaže po tom pitanju:

"Početna cijena svih stanova iznosi 1650KM/m2,a u tu cijenu je uračunat PDV i uknjižen je, određeni popust se dogovara po pregledu stana. Predlažemo Vam da posjetite naše kancelarije koje se nalaze u stambeno poslovnom kompleksu Tibra 2 na stupu i da Vam na licu mjesta predstavimo našu ponudu za konkretan stan i uslove plaćanja. Možete nas posjetiti svakim danom od 8 do 17 sati osim nedjelje.
Konačna cijena se dogovara unutar naših kancelarija, tu cijenu određuje veličina stana, položaj stana, način plaćanja, tako da Vam ne možemo reči zbog toga što ne znamo neke od ovih segmenata dok predhodno ne obavimo razgovor sa kupcem. Iz tih razloga Vam je rečeno da se cijena dogovara u našim kancelarijama.
Ukoliko imate više pitanja nazovite nas na kontakt telefon."

VIŠE NA:

http://www.tibrapacific.pik.ba

http://www.tibra-pacific.com/

Poznajem lika' koji je isposlovao sa njima stan za 980 KM/m2. Ali je stan velike kvadrature, na višim spratovima, komšiji može preko prozora preći u stan, bez zrake sunca tokom cijelog dana itd... Sve ima svoju cijenu! Ali je jako bitno znati pregovarati sa njima, neki su npr. isti taj stan zbog nesposobnosti u pregovorima kupili po cijeni od cca. 1650 KM/m2 itd...

:thumbup: :run:
Last edited by hoćeli_ko_rasol on 20/07/2013 00:34, edited 1 time in total.
hoćeli_ko_rasol

#825 Re: Novogradnja u Sarajevu?

iceman2010 wrote:
Malo nisam stigao, malo zaboravio :-) Veceras kasno aBd kad ispunim ove vjerske obaveze :-)

:thumbup:
Post Reply