Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

motorola01

#801 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

LSD wrote:Buraz, to su žestoke floskule da je Koševo ukleto, da nam ne odgovara i slicno, to su price za malu djecu....a s druge strane da je B.Polje sretno itd (sjetimo se velesila poput Madjarske i Grcke u Zenici, pa prošle godine Portugala u baražu, da ne pricamo o Španiji koja nam je uvalila 5 komada sa drugim timom)....kad imaš dobru ekipu onda se ne vadiš na stadion i dimenzije ;-) ....B.Polje je katastrofalno, što se tice travnjaka vec duži niz godina (ove godine su nam iz UEFE progledali kroz prste na onu oranicu, ali pitanje hoce li ponovo)...ukratko, brukamo se sa onim travnjakom.
Ljudi iz Saveza (i svako ko imalo ima mozga i ko se bavi finansijama) su bacili na papir koliko gube a koliko dobivaju sa kartama...jedno je prodati 40 hiljada karata, a jedno max. 15...i normalno je da se želi gledati tekma na što vecem stadionu radi što vece zarade....nije posao Bakovića ni Saveza da sređuje stadion Želji ili Sarajevu (kao što ti misliš)...boli njih kita za te klubove i njihove stadione, kao što ih bolila sve ove poslijeratne godine kad se nisu ni pocešali da pomognu klubovima.
Ovo oni rade radi reprezentacije i bolje zarade....Koševo ima mnogo veci kapacitet i žele popraviti infrastrukturu, plus što ima bolju travu.
Izvini i nemoj se ljutiti,ali pretjerao si sa vecinom....
LSD wrote:Buraz, to su žestoke floskule da je Koševo ukleto, da nam ne odgovara i slicno, to su price za malu djecu....a s druge strane da je B.Polje sretno itd (sjetimo se velesila poput Madjarske i Grcke u Zenici, pa prošle godine Portugala u baražu, da ne pricamo o Španiji koja nam je uvalila 5 komada sa drugim timom)
Niko nije rekao da je jedan sretan,a drugi nesretan.Cinjenica je da imamo puno bolje rezultate na BP nego na Kosevu...Spanija tada nije uopste igrala sa drugim sastavom,tako da necemo bezveze srati..Idemo sa cinjenicama.

LSD wrote:B.Polje je katastrofalno, što se tice travnjaka vec duži niz godina (ove godine su nam iz UEFE progledali kroz prste na onu oranicu, ali pitanje hoce li ponovo)...ukratko, brukamo se sa onim travnjakom.
Travnjak jeste katastrofalan,ali je lakse uloziti samo u travnjak nego u mnogo mnogo toga u sta oni misle sve ulagati...Na KOsevu se treba ulagati i u travnjak.Tako je rekao Osim i prije tekme sa Portugalom u Zenici..
Znaci u Zenici treba samo travnjak,a u Sarajevu u travnjak,stolice,sanitarne cvorove,mjesta za komentatore(mnogo njih),povecati VIP lozu...Znaci sve ono sto se uradilo u zadnjih nekoliko godina u Zenici,sad to sve treba isto uraditi u Sarajevu.
A u pocetku je bila prica,eto nema se love nizasta,a sad odjednom ovoliki radovi.Samo me zanima odakle ce lova doci..
LSD wrote:Ljudi iz Saveza (i svako ko imalo ima mozga i ko se bavi finansijama) su bacili na papir koliko gube a koliko dobivaju sa kartama...jedno je prodati 40 hiljada karata, a jedno max. 15...i normalno je da se želi gledati tekma na što vecem stadionu radi što vece zarade.
Necemo se lagati.Prvo nije 40 000,nego je kapacitet 35 hiljada..Onda se od tih 35 000 odbije mislim 15-20 posto na sigurnost i onda ide prodaja karata,tako da cemo biti sretni kad bude 30 000 na stadionu...

Znaci sve to rade radi zarade,a ne radi klubova,jer klubovi bi igrali na "sakatom" stadionu evropske tekme.Ali kako god,ako je zbog zarade da nam se to ne obije o glavu i ne odemo na SP...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#802 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

motorola01 wrote: Necemo se lagati.Prvo nije 40 000,nego je kapacitet 35 hiljada..Onda se od tih 35 000 odbije mislim 15-20 posto na sigurnost i onda ide prodaja karata,tako da cemo biti sretni kad bude 30 000 na stadionu...
Kosevo-37.500

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_%2 ... 87_Hase%22

Bilino Polje- 15.200

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_Bilino_polje
simonese

#803 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

moze Kosevo ali hocu krov da mi ne kisne glava :D
motorola01

#804 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

-LIBERO- wrote:
motorola01 wrote: Necemo se lagati.Prvo nije 40 000,nego je kapacitet 35 hiljada..Onda se od tih 35 000 odbije mislim 15-20 posto na sigurnost i onda ide prodaja karata,tako da cemo biti sretni kad bude 30 000 na stadionu...
Kosevo-37.500

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_%2 ... 87_Hase%22

Bilino Polje- 15.200

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_Bilino_polje
Mislim da ne moze tacnije :D

''Općina Centar je izdvojila dodatnih 100.000 KM za nova sjedišta na tribinama, za što slijedi raspisivanje javnog poziva za odabir firme koja će postaviti 18.000 novih stolica s naslonima na zapadu i zamijeniti oko 5.000 oštećenih stolica na sjeveru i istoku. Time ćemo ispuniti uvjet za 36.000 sjedećih mjesta na stadionu koji je postavila UEFA'', dodala je Polić.
dinobjelave

#805 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinobjelave »

Motorola kralju ohladi malo,Stadion kosevo se renovira za reprezentaciju iz vise razloga kao Prvo kapacitet(veca zarada),najmanje dupla zarada,pod dva zbog sigurnosnog aspekta lakse je obezbjedzivati utakmicu i razdvajati navijace,pod tri glavni grad drzave zracna luka pitanje je vremena kad Ce i to biti jedan od uslova UEFA ,a onda i hoteli kojih u sarajevu ima koliko ti bog hocesto se mene tice dabogda ga nikad ne renovirali jer ce tako uprava mog kluba brze krenuti u rekonstrukciju .
motorola01

#806 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

dinobjelave wrote:Motorola kralju ohladi malo,Stadion kosevo se renovira za reprezentaciju iz vise razloga kao Prvo kapacitet(veca zarada),najmanje dupla zarada,pod dva zbog sigurnosnog aspekta lakse je obezbjedzivati utakmicu i razdvajati navijace,pod tri glavni grad drzave zracna luka pitanje je vremena kad Ce i to biti jedan od uslova UEFA ,a onda i hoteli kojih u sarajevu ima koliko ti bog hocesto se mene tice dabogda ga nikad ne renovirali jer ce tako uprava mog kluba brze krenuti u rekonstrukciju .
Neka ga renoviraju,jer ga uprava tvog kluba nece nikad renovirati.I ne samo tvog kluba,nego svih klubova u BIH-a.Da hoce krov napraviti,to bi bio veliki iskorak.Ali o tome mozemo da sanjamo,jer je to ipak preveliki zalogaj.KO zna koliko miliona treba za to...
Korisničkoime

#807 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Ma @motorola ima pravo milion KM na objektu veličine Koševa je kap vode na vrućem plehu. Ništa se time neće postići osim da se obezbijede uvjeti UEFA-e za kupove kako Željo i Sarajevo ne bi morali ići u Zenicu i ama baš ništa više. Za građevinu veličine Koševa ako se zaista hoće unaprijediti 10 miliona KM bi bila neka realna cifra i to bez krova. Druga stvar ako ikada dođe do ugrađivanja grijanja treba se postaviti pitanje ukopavanja terena i spuštanja tribina tj. uklanjanja atletske staze i pravljenja čistog fudbalskog stadiona jer će to biti zadnja prilika da se tako nešto uradi, poslije grijanja to se može zaboraviti što odmah znači 20-25 miliona KM i to na knap. Za milion imati ćemo reprizu farbanja gelednera, zamjene stolica i malo šminkanja mokrih čvorova. Teren, travu, krov, grijanje, VIP lože to sve možemo zaboraviti i za godinu imat ćemo potpuno istu situaciju jer će opet sve traljavo uraditi. Od ovog repka ni kratkotrajno i dugotrajno nema ništa a klubovi samo kratkotrajno tako da je to opet spiskanih milion KM.
Uostalom zna se veoma dobro razlog ne igranja na Koševu osim Grčke i Slovačke Koševo neće biti puno garant. Pogotovo ako rezultati budu loši doće ovdje spomenutih 5.000 šabana i malo stvarnih navijača. To je u biti ono što ja zamjeram najviše Sarajevu, naš glavni grad može napuniti Koševo bez ikakvih problema samo, ne treba niko da dođe sa strane. Međutim šta će se dogodi kad dođe neko slab ili kad rezultati ne budu povoljni ono će biti poluprazno, doće otprilike opet ovi koji su i u Zenici tzv.šabani a "pravi" navijači griju guzice uz TV i mezu. Tada će Savez sa prodajom biti zapravo u minusu a ne u plusu.
Baudelaire

#808 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

A zašto drugi Savezi uglavnom utakmice organizuju na najvećim stadionima? Normalno bi bilo da Savez gleda da maksimizira profit.

Što se Koševa tiče, uvijek najjače protivnike dovedemo na Koševo i poslije kukamo. Što nismo protiv Albanije na Koševu igrali i protiv Rumunije?
solo2

#809 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by solo2 »

Baudelaire wrote:A zašto drugi Savezi uglavnom utakmice organizuju na najvećim stadionima? Normalno bi bilo da Savez gleda da maksimizira profit.

Što se Koševa tiče, uvijek najjače protivnike dovedemo na Koševo i poslije kukamo. Što nismo protiv Albanije na Koševu igrali i protiv Rumunije?
Zato sto smo igrali upravo protiv Francuza i izgubili 0-2 pa je odmah bila kuknjava kao ne odgovara nam teren vako-nako, igraci hoce da igraju u Zenici hramu BH nogometa :shock:
FK Sarajevu, Zelji, Olimpiku valja (igraju domace i evrposke utakmice) a reprezentaciji je "kao" prevelik :shock: smeta atletska staza, nema atmosfere, skupa tramvajska igracima od ilidze - ma jedu govna bezveze.
Realno, jedino je AFH stadion - ostalo je .urac od ovce
Bosnolog

#810 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

solo2 wrote:
Baudelaire wrote:A zašto drugi Savezi uglavnom utakmice organizuju na najvećim stadionima? Normalno bi bilo da Savez gleda da maksimizira profit.

Zato sto smo igrali upravo protiv Francuza i izgubili 0-2 pa je odmah bila kuknjava kao ne odgovara nam teren vako-nako, igraci hoce da igraju u Zenici hramu BH nogometa :shock:
FK Sarajevu, Zelji, Olimpiku valja (igraju domace i evrposke utakmice) a reprezentaciji je "kao" prevelik :shock: smeta atletska staza, nema atmosfere, skupa tramvajska igracima od ilidze - ma jedu govna bezveze.
Realno, jedino je AFH stadion - ostalo je .urac od ovce
To se po narodski kaze,"slaboj cuni i dlake smetaju",..... :oops:

Kosevo treba biti prvo i prioritetno mjesto igranja naseg nacionalnog tima,....najogavnije mi je kada cujem kako nam Kosevo nije sretno i da igraci zele da igraju u onom kokosinjcu od stadiona u Zenici,koje ima trecinu kapaciteta Koseva da bi tapkarosi i krimosi mogli prodavati ulaznice po deseterostruko vecim cijenama zahvaljujuci onima koji takve donose.

Posljedica toga je da te karte ne mogu sebi priustiti oni koji navijaju srcem zbog plitkog novcanika vec guzonje i njhovi sinovi te manej novca u kasu NSBiH.

Nogometni savez treba insistirati na preuredenju Koseva ili gradnji novog sdadiona.Ostale stadione takode treba preuredivati ukljucujuci i Bilino Polje o cemu sam vec ranije pisao,.....
PasoDzigera007

#811 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by PasoDzigera007 »

Ako ce se igrati na Kosevu,onda samo u jednom slucaju,a to je da se konacno MODERNIZUJE,a ne da se ulozi pisljivi 1 milion,pa ce opet za nekih 4-5 godina sve grohnuti i opet obnavljanje. Ili ga komplet modernizovati ili ne igrati nikako na njemu.Tolike su pare protracenje u bezvezne stvari,a u drzavi nemamo kvalitetnog stadiona. Sto se atmosfere tice,razlika izmedju Koseva i Bilinog Polja je velika,na Bilinom Polju je stadion uvijek pun i to mu daje prednost. Bolje Bilino Polje sa 16 000,nego Kosevo sa 16 000,upravo zbog atmosfere,jer sa nekih 15-16 hiljada Kosevo izgleda kao da nema nikog,vise nego poluprazan. Kosevo se napuni,samo kad dodju velike reprezentacije,cim dodje neko slabiji,stadion je prazan,a ujedno i atmosfera je odma slaba. Sad za svijetsko prvenstvo imamo u grupi Litvaniju,Latviju,Slovacku,Grcku,Lihtenstajn,pa prosudite sami ,koliko ce Kosevo biti popunjeno kod ovih protivnika.
slobodni armirach

#812 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by slobodni armirach »

E pa bosnoloze reci ti nama kakvo tvoje selo ima kokosinjac?

postavi ovdje slike pa da mozemo komentarisat ako ne na slican onda na isti nacin ma koji ti komentarises Bilino Polje.

nikom ovdje nije jasno, na osnovu cega gradis toliku mrznju prema Zenici, ocigledno nisi neki srednjoskolac, a i ne pokazujes neko zavidno fudbalsko znanje,..

niko nema nista protiv da se igra bilo gdje, tamo gdje postoje uslovi koje UEFA propisuje,
zasto nisu pravovremeno drugi gradovi obnavljali svoje stadione ?
Fudbalski savez nije ulagao u Bilino Polje, kao u ni jedan drugi stadion, niti je imao niti ima novaca za takve stvari,...samo su u pitanju opstinska sredstva

Kamo srece da svaki grad ima West Fallen Arenu, a forumaski pljuvati se izmedju Zenice i Sarajeva je najmanje inteligentno sto se trenutno moze naci na forumu.
BHF_Manijak

#813 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

motorola01 wrote: A ko hebe repku,ko hebe atmosferu,ko hebe zelje igraca...To je najmanje bitno ;-) ..
Nemoj molim te da opet pocinjemo o atmosferi!! :lol: :roll: Vidjeli smo tu atmosferu na zadnjim utakmicama, baraz nula, protiv Bjelorusa nula, prosli baraz nula, koja ba atmosfera?! :roll: Sto neko rece uvijek smo haman sa najjacim repkama igrali na Kosevu i onda kad dobijes po usima pocinje priac u ukletom stadionu! :oops: Sto ne dodje Albanija ili Bjelorusija na Kosevo?! Nego uvijek Turska, Francuska, Spanija, Njemacka, Danska...

PS Motorla, ako ti drugi sastav Spanije nisu Iraola, Riera, Negredo, Silva(koji tada jeste bio u drugom sastavu), onda ne znam... :roll:
cindrlimindrli

#814 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

Renoviranje dva odrona od stadiona, Koseva i Bilinog Polja, je bacanje para u rupu bez dna. Ne moze se
ono nasminkat` bez bagera i one velike kugle. Sve poravnati i napraviti pristojan stadion.
Ako bi se negdje i nasle pare da se pravi novi stadion za potrebe reprezentacije, ja bih ga napravio u Mostaru
na lijevoj obali Neretve. Dobra klima, Velezu treba stadion, raji dole poruka da nisu zaboravljeni...masa razloga.
mekaba

#815 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

cindrlimindrli wrote:Renoviranje dva odrona od stadiona, Koseva i Bilinog Polja, je bacanje para u rupu bez dna. Ne moze se
ono nasminkat` bez bagera i one velike kugle. Sve poravnati i napraviti pristojan stadion.
Ako bi se negdje i nasle pare da se pravi novi stadion za potrebe reprezentacije, ja bih ga napravio u Mostaru
na lijevoj obali Neretve. Dobra klima, Velezu treba stadion, raji dole poruka da nisu zaboravljeni...masa razloga.
Ako se ima para za novi stadion onda bi ja svakako izabrao Mostar bas zbog navedenih razloga.Kad smo vec kod Mostara da napomenem da je u toku akcija BH Radija iz Odense na prikupljanju sredstava za kupovinu stolica za novu tribinu na stadionu u Vrapcicima.Koliko god skupimo za uhar je ;-) a nadamo da cemo skupiti za min.200 stolica. Od jednog grada dosta kad se uzme u obzir da ima jako puno drugih humanitarnih akcija. Danas sam saznao da se u jednom gradu u USA takodje priprema akcija za Velez ali ne za stadion. Zajedno smo jaci :)

PS. Zna li neko koliko tacno koliko se u BiH placa jedna stolica sa naslonom. Ja sam na netu trazio i cijene su od 8 km pa do 25 ovisno od kvaliteta,proizvodjaca i broja narucenih stolica. Zanima me na primjer koliko u BiH placaju po stolici?
motorola01

#816 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

BHF_Manijak wrote:
motorola01 wrote: A ko hebe repku,ko hebe atmosferu,ko hebe zelje igraca...To je najmanje bitno ;-) ..
Nemoj molim te da opet pocinjemo o atmosferi!! :lol: :roll: Vidjeli smo tu atmosferu na zadnjim utakmicama, baraz nula, protiv Bjelorusa nula, prosli baraz nula, koja ba atmosfera?! :roll: Sto neko rece uvijek smo haman sa najjacim repkama igrali na Kosevu i onda kad dobijes po usima pocinje priac u ukletom stadionu! :oops: Sto ne dodje Albanija ili Bjelorusija na Kosevo?! Nego uvijek Turska, Francuska, Spanija, Njemacka, Danska...

PS Motorla, ako ti drugi sastav Spanije nisu Iraola, Riera, Negredo, Silva(koji tada jeste bio u drugom sastavu), onda ne znam... :roll:
Dva puta baraz,znas kako su se prodavale karte i zato don`t shit :dance: ..Kriva mozda Zenica :dance: Lose navijanje protiv Bjelorusije?Nemoj suplje...
Naravno da te repke igraju na KOsevu,pa nece Zenici dati neku jaku repku?!Valja istim ovim sto dobiju karte kad se barazi igraju(ne prava raja) i sto dodju da gledaju Ronalda i Nanija,valja njima obezbijediti da to pogledaju,a nije bitan rezultat.

A kad dodju te divlje ekipe,onda je stadion prazan,jer koga ce gospoda da gleda.Nemaju Nanija Ronalda i ostale i tako ce biti opet,jer se to iz godine u godinu i iz ciklusa u ciklus ponavlja.Ponovni povratak u glavni grad,da se repci zagorca zivot i u novim kvalifikacijama,pa cemo je opet poslati u Zenicu kad ne bude zanimljivo da s epokusamo izvaditi.I tako vec ko zna koliko puta.Nismo mi(bosanci) slucajno sinonim za glupost...Ali neka brate,zato ja ne bih dao da se ista radi na BP-u jer Celiku svakako ne treba stadion za Evrope,a i grad kao grad ima precih stvari od ulaganju u stadion...

U Zenici se nije moglo koordinirati navijanje,a zna se vrlo dobro kako je na KOsevu.Ako jednom uspiju sastaviti Bosna Bosna to ce biti uspjeh...
Last edited by motorola01 on 08/12/2011 22:48, edited 2 times in total.
motorola01

#817 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

mekaba wrote:
cindrlimindrli wrote:Renoviranje dva odrona od stadiona, Koseva i Bilinog Polja, je bacanje para u rupu bez dna. Ne moze se
Ako se ima para za novi stadion onda bi ja svakako izabrao Mostar bas zbog navedenih razloga.Kad smo vec kod Mostara da napomenem da je u toku akcija BH Radija iz Odense na prikupljanju sredstava za kupovinu stolica za novu tribinu na stadionu u Vrapcicima.Koliko god skupimo za uhar je ;-) a nadamo da cemo skupiti za min.200 stolica. Od jednog grada dosta kad se uzme u obzir da ima jako puno drugih humanitarnih akcija. Danas sam saznao da se u jednom gradu u USA takodje priprema akcija za Velez ali ne za stadion. Zajedno smo jaci :)

PS. Zna li neko koliko tacno koliko se u BiH placa jedna stolica sa naslonom. Ja sam na netu trazio i cijene su od 8 km pa do 25 ovisno od kvaliteta,proizvodjaca i broja narucenih stolica. Zanima me na primjer koliko u BiH placaju po stolici?
I to sto rade nije bas po PS-u..Prvo sto ne kupuju iste stolice.To treba klub da odredi kakve stolice hoce,pa kad narod skupi pare da se kupi onoliko stolica koliko s emoze,a ne da svako kupuju stolicu kakvu hoce.
Druga stvar je da je svaka kupljena stolica,pomaganje razdvajanju grada na istok i zapad...Umjesto da se posegne za tim da se sve snage usmjere na povratak kluba na svoj,gradski stadion,pravi se novi stadion i pomaze se razdvajanje grada...
mekaba

#818 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

motorola01 wrote:
mekaba wrote:

I to sto rade nije bas po PS-u..Prvo sto ne kupuju iste stolice.To treba klub da odredi kakve stolice hoce,pa kad narod skupi pare da se kupi onoliko stolica koliko s emoze,a ne da svako kupuju stolicu kakvu hoce.
Druga stvar je da je svaka kupljena stolica,pomaganje razdvajanju grada na istok i zapad...Umjesto da se posegne za tim da se sve snage usmjere na povratak kluba na svoj,gradski stadion,pravi se novi stadion i pomaze se razdvajanje grada...
Niko nece kupovati stolice i to uopste nije receno :lol: Nismo hajvani zaboga :lol: Prikupljeni novac ce biti urucen Velezu pa nek izabiraju sta im pashe. Kojem povratku i o cemu pricas nakon 15 godina.Velez kao simbol Mostara propada iz godine u godinu a ti bi vodio pravnu borbu sa fasistima. Treba Velezu napraviti uslove za normalan rad a za povratak nikad nije kasno.Borbu nastaviti a dok traje graditi Vrapcice. :)
Ko bi forumashima nagodio :lol:
motorola01

#819 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

mekaba wrote:
motorola01 wrote:
mekaba wrote:Ako se ima para za novi stadion onda bi ja svakako izabrao Mostar bas zbog navedenih razloga.Kad smo vec kod Mostara da napomenem da je u toku akcija BH Radija iz Odense na prikupljanju sredstava za kupovinu stolica za novu tribinu na stadionu u Vrapcicima.Koliko god skupimo za uhar je ;-) a nadamo da cemo skupiti za min.200 stolica. Od jednog grada dosta kad se uzme u obzir da ima jako puno drugih humanitarnih akcija. Danas sam saznao da se u jednom gradu u USA takodje priprema akcija za Velez ali ne za stadion. Zajedno smo jaci :)

Niko nece kupovati stolice i to uopste nije receno :lol: Nismo hajvani zaboga :lol: Prikupljeni novac ce biti urucen Velezu pa nek izabiraju sta im pashe. Kojem povratku i o cemu pricas nakon 15 godina.Velez kao simbol Mostara propada iz godine u godinu a ti bi vodio pravnu borbu sa fasistima. Treba Velezu napraviti uslove za normalan rad a za povratak nikad nije kasno.Borbu nastaviti a dok traje graditi Vrapcice. :)
Ko bi forumashima nagodio :lol:
Na osnovu ovog boldiranog sma zakljucio da cete i kupiti stolice :D ...Velez vec ima solidan stadion,a borbu sa fasistima treba nastaviti,jer vratice oni Veleza na gradski stadion kad tad...I nece uviejk fasisiti biti na vlasti...Zasto se ne ide do Strazbura sa tuzbom,jer kod nas sud to ence nikad rijestiti...
dinobjelave

#820 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinobjelave »

Motorola jarane mislio sam na grbavicu,zeljo je moj tim.kosevo ce uvijek imati atketsku stazu jer je to olimpijski stadion i gradski tako da nema sanse da bude bez atletske staze.bayern nije pristao na rekonstrukciju olimpiskog stadiona bas iz tog razloga iako bi jeftinije prosli vec su kupili zemlju i napravili arenu.masa klubova HSV Bremen itd su renovirali stadione i sklonili staze,jedini stadion koji je obnovljen je onaj u berlinu i bas iz razloga sto je olimpiski ostala je staza.e sad kad bi se postavio krov bilo bi sasvim dovoljno(akustika),mada ja mislim da od toga nema nista jos 84 je trebao biti pokriven pa nije a kamo li sada kad se nema repa.u sve pa i u ovu rekonstrukciju se ulazi divlje i bez plana baca se novac.stolice se polome i hajmo ponovo.raja nelomi namjerno mada ima i toga Ali se to moze trajno rijesiti kao i u svabiji postavis stolice s preklopom poput onih u kinu Raja ako hoce da stoji preklopi stolicu i vozdra.stolice su na sipkama pricvrscene sarafima kad se igra nasa liga jug i sjever razmontiras i kraj price kad igras kvalifikacije ponovo namontiras i vozdra.to za mokre cvorove i wc je glupost evo u parisu jedna cenifa jedna solja jedan umivaonik na citav sektor a stadion razvaljuje tako da je to sve bezveze neznam jel se peru pare ili se steli nekom posao.i za kraj sto se mene tice ja bih licno volio da ga nikad ne renoviraju zbog zelje prije Ce ovi moji krenuti u renoviranje grbavice
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#821 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Garant supljak k'o i ona prica sa Grbavicom,al' eto hajd'.... :run:

Image

"Oslobodjenje"
quasar

#822 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Mozda je suplja, a mozda i nije. Medjutim sta mi u prici ne stima? Gdje tu Svabe sebe nalaze? Od rentanja stadiona nema povrata 70 milja u razumnom roku, cak mislim da ni plusa nema zbog odrzavanja. Trzni centar? Jbg. ima ih dosta u gradu, ali eto povoljno je sto u tom dijelu grada nema ni jedan, pa bi Ciglane, Breka, Kosevsko, Pionirska i ostala naselja koja gravitiraju, vjerovatno tu kupovali, osim ako ne zavrnu cijene. Mozda racunaju da ce biti najpovoljniji. malo me cudi u vremenu recesije da se neko usudjuje ulaziti u neki ovakav poduhvat koji ne garantuje bas brz povrat sredstava.
Inace, 70 milja bi trebalo biti dosta za ovo sto hoce.

BTW. 800k za remont hala?????
Ima li iko da provjerava te cifre za sta su otisle i po kojim cijenama?
sinuhe

#823 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Dobro na zapadu ima bogatih ljudi, ali da neka manja vjerovatno nepoznata firma ima spremnih 70 miliona eura -nema sanse.

Kako ovakve suplje price mogu doci do novina nije mi nikako jasno.
ReD aka Socijalista

#824 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Ko kaze da nema tribine na Tusnju? :D

F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#825 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by F&N »

quasar wrote:Mozda je suplja, a mozda i nije. Medjutim sta mi u prici ne stima? Gdje tu Svabe sebe nalaze? Od rentanja stadiona nema povrata 70 milja u razumnom roku, cak mislim da ni plusa nema zbog odrzavanja. Trzni centar? Jbg. ima ih dosta u gradu, ali eto povoljno je sto u tom dijelu grada nema ni jedan, pa bi Ciglane, Breka, Kosevsko, Pionirska i ostala naselja koja gravitiraju, vjerovatno tu kupovali, osim ako ne zavrnu cijene. Mozda racunaju da ce biti najpovoljniji. malo me cudi u vremenu recesije da se neko usudjuje ulaziti u neki ovakav poduhvat koji ne garantuje bas brz povrat sredstava.
Inace, 70 milja bi trebalo biti dosta za ovo sto hoce.

BTW. 800k za remont hala?????
Ima li iko da provjerava te cifre za sta su otisle i po kojim cijenama?
Ma ovo ti je prica "drzi vodu dok majstori odu"...

Kakvi crne svabe ba, i trzni centar, trenutno je jedan vec u izgradnji na M.Dvoru, Airport cengtar je takodjer u izgradnji, a na betaniji pocele pripreme za josh jedan trzni centar, ko da smo Istanbul kolko centara prave, i po vrh svega na Kosevu najveci centar u gradu, apsolutna besmislica.
Nego ova odvratna vlast nam zamazuje oci i nista drugo, umjesto da smanje sebi plate, vozne parkove, potrosnju goriva, reprezentacije i pocnu ulagati u infrastrukturu sporta i kulture, oni ovako bace kost samo da bi ispako ko eto oni to planiraju samo mi to ne znamo.

Jebo grad i drzavu koja nema stadion da ispunjava minimum uslova, eto kako je sve ovo jadno, naserem im se u usta politicarska svima.

P.S. Mozda pred izbore da nam promjene stolice tamo u septembru, i malo na grbavici i na otoci ofarbaju ograde ili tako neshto, raja je glupa popusice foru ha ja malo jeftinih poencica
Locked