Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
- South Blue Mama
#801 Re: Forumasi zaposljavaju
jel' pisemo poeziju ili trazimo posao 
-
mali_balon
#802 Re: Forumasi zaposljavaju
Ljudi nije jos ni konkurs raspisan, naravno ali to ne znaci da ne trebate traziti stelu
.
- honky tonk
#803 Re: Forumasi zaposljavaju
Ti ne znas s kim imas posla.South Blue Mama wrote:jel' pisemo poeziju ili trazimo posao
- South Blue Mama
#804 Re: Forumasi zaposljavaju
Ne ja Tita mi.
- vjesticanametli
- Muhamed Đakmić
#806 Re: Forumasi zaposljavaju
Ima li neko ko nešto konkretno zna o popisu? Je l' se meni čini ili se radi o nekoj mućki?
-
Ime postoji
#807 Re: Forumasi zaposljavaju
Danas sam ja svratio do opcine da pitam,kaze nista se ne zna jos uvijek.Sarajevo1946 wrote:Ima li neko ko nešto konkretno zna o popisu? Je l' se meni čini ili se radi o nekoj mućki?
- ranger
#808 Re: Forumasi zaposljavaju
ako kome treba radnik za honorarne poslove (nema bh drzavljanstvo), vrijedan, radan, trgovacku zavrsio i ima iskustva u tom poslu nekoliko godina, vozacka b kat. aktivan vozac.
radio bi i druge poslove tipa nosanja, vozanja i slicno...
radio bi i druge poslove tipa nosanja, vozanja i slicno...
-
Kljblj
#809 Re: Forumasi zaposljavaju
Završila sam Engleski jezik i književnost i Historiju umjetnosti, govorim tečno španski jezik, učim već duže vrijeme turski, imam iskustva s prevođenjem, lektorisanje i pisanje su mi jača strana, radila bih gdje god, u struci ili van nje. Imam vozačku dozvolu B kategorije.
- smeteni
#810 Re: Forumasi zaposljavaju
10. se tek konkurs otvara, bit će štela naravno, ovo je BosnaSarajevo1946 wrote:Ima li neko ko nešto konkretno zna o popisu? Je l' se meni čini ili se radi o nekoj mućki?
gledam potrebna dokumenta i kontam kako je ovaj - da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak najbolje odmah izvaditi jer se čeka najduže
pa eto, probajte, nemate šta izgubiti, nećete vidjeti ništa na šta niste navikli
-
SimbaLimba
#811 Re: Forumasi zaposljavaju
Moze li se prijaviti i za popisivace i za instruktore pa gdje prodje, prodje ? 
- smeteni
#812 Re: Forumasi zaposljavaju
sigurno može, samo što su ti instruktori vjerovatno već određeni, kao i pola popisivača ali eto, moramo se nadatiSimbaLimba wrote:Moze li se prijaviti i za popisivace i za instruktore pa gdje prodje, prodje ?
pitam ja danas čovjeka na portirnici u opštini hoće li izaći to desetog, kaže hoće, pitam treba li ove papire vaditi, kaže ma samo trebaš doći i onaj obrazac popuniti
nemaju ni oni pojma, ali za svaki slučaj nemojte vaditi ovo o nevođenju krivičnog postupka (15KM) nego čekajte 10. i otiđite pitajte u svoju opštinu treba li
kaže mi drug da će možda za to samo trebati izjavu potpisati i ovjeriti pa ako treba da oni provjeravaju
-
lolol
#813 Re: Forumasi zaposljavaju
moze li link za tu listu dokumenata koji su potrebni i da li znate mora li se prijaviti u svojoj opštini?
-
tetaissa
#814 Re: Forumasi zaposljavaju
Da li je nekom potrebno lektorisanje ili instrukcije iz maternjeg jezika?
-
Ime postoji
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#816 Re: Forumasi zaposljavaju
Popisivači će garant ići po stranačkim linijama, ne brinite. 
-
Summer flow
#817 Re: Forumasi zaposljavaju
Pozdrav,
evo da i ja ostavim svoju biografiju,ako je nekom potrebna vrijedna radnica sljedećih kvalifikacija (za stalni radni odnos, honorarni, volonterski,i sl):
- studentica druge godine Pravnog fakulteta u Zenici
- poznavanje rada na računaru (OS Windows)
- poznavanje engleskog jezika
- više od pet godina sportskog iskustva u radu sa omladinom
evo da i ja ostavim svoju biografiju,ako je nekom potrebna vrijedna radnica sljedećih kvalifikacija (za stalni radni odnos, honorarni, volonterski,i sl):
- studentica druge godine Pravnog fakulteta u Zenici
- poznavanje rada na računaru (OS Windows)
- poznavanje engleskog jezika
- više od pet godina sportskog iskustva u radu sa omladinom
- honky tonk
#818 Re: Forumasi zaposljavaju
pola drzave. al probaj sa ovim parlamentarcima prvo, sigurno imaju cime platiti.tetaissa wrote:Da li je nekom potrebno lektorisanje ili instrukcije iz maternjeg jezika?
-
stidljiv
#819 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako neko zna raditi u Photoshopu ili slicno, neka se javi porukom...izrada logotipa, dizajna za sajtove i slicno...pozeljno sa referencama nekim... 
- vjesticanametli
#820 Re: Forumasi zaposljavaju
-
stidljiv
#821 Re: Forumasi zaposljavaju
Ih ko mi kaze...
Nego de da ono sredimo...nosim te na dusi
Nego de da ono sredimo...nosim te na dusi
- vjesticanametli
#822 Re: Forumasi zaposljavaju
-
walk_M-A-N
#823 Re: Forumasi zaposljavaju
Prvo bih zamolio suzdržavanje od "self-fulfilling prophecy" komentara tipa "instruktori vjerovatno već određeni, kao i pola popisivača" i "popisivači će garant ići po stranačkim linijama". Najlakše je tako, ali ako je neko zaintereovan da zaista radi onda neka čita dalje.Ime postoji wrote:http://posao.ba/articles.php?&act=compl ... 565&type=A
Vjerovanto nema potrebe da se ide prvi ili drugi dan jer je sigurno gužva a nema potrebe jer se može prijaviti 11.-31.07.
Prvo treba pročitati dokumente:
http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf
http://www.bhas.ba/census/Zakon%20o%20popisu-bh.pdf
http://www.bhas.ba/census/Izmjene_zakona_o_popisu.pdf
Datumi su očito pomaknuti ali tu imaju bodovi za izbor. Oni koji imaju fakultet i nezaposleni su, imaju više bodova, pa još samo treba ostaviti dojam, a to je najbolje tako što će se spremiti (a veza ako ima, tim bolje
Dakle: otići u prijavni centar (uglavnom u zgradi općine) .... i to mašući rukama jer ne treba ništa nositi osim LK (ili OI)... odlučiti se instruktor ILI popisivač ..... obrazac fino popuniti ... i ostaviti dobar dojam na članove komisije.
Na kraju će jedini trik biti da se nakon pravljenja prvobitne liste ogrnaičava broj određene nacionalnosti, bez obzira na bodove, kako bi se postigla nac. zastup. i napravio uži izbor, kada će kantidati biti pozvani da donesu dokumente - ali ne "da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak" jer to ide službeno.Uvjeti koje kandidat popisivača treba da ispunjava:
- da je državljanin BIH;
- da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);
- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak
- da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje;
- da je (po mogudnosti stanovnik naseljenog mjesta ili opdine u kojoj de obavljati poslove popisivača;
- da ima čitak rukopis
- da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao
- da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada
Tako se može tumačiti ovo "da je (po mogudnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine" jer ako ima dovoljno kandidata sa te općine, zašto uzimati druge, ali pošto je nac. opred. primarno, onda se može kalkulisati i prijaviti negdje drugo. Ali, niko ne brani da se čovjek prijavi u 2 općine (dobro, ne sad 22
Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 30. avgusta Popisnoj komisiji opdine/grada podnesu kopije slijededih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata):
Lične karte; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indexa (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.
-
korisnik101
#824 Re: Forumasi zaposljavaju
korisnik101 wrote:Trazim hitno PHP programera .
Posao je honorarni. Isplata po dogovoru.
Projekat bi se trebao zavrsiti u 7 do 10 dana.
Potrebno znanje i radno iskustvo sa velikom data bazom, algoritmima za rankiranje (recimo, optiziranje google cachinga , itd)
Javite mi na PP ako ste zainteresovani ili ako znate nekoga ?
Jos uvijek trazim programera. cijena po dogovoru. ja nudim veoma solidnu zaradu. vec sam radio sa par programera u BiH. uplata je garantovana. direktno preko banke ili keshom u ruke. kako vi zelite. projekat bi trebao trajati sedmicu, dvije.
-
joe_cole
#825 Re: Forumasi zaposljavaju
A kako mi koji smo sad upisali fakultet, ni indexa jos a bgmi ni diplome ?Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 30. avgusta Popisnoj komisiji opdine/grada podnesu kopije slijededih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata):
Lične karte; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indexa (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.