Ma jebi ti to buraz ali ove varijante nisu nimalo lose, posebno druga!!! Kad moze Lahm ko desnjak igrati lijevog beka u repki i Bayernu sto ne bi Lula mogo!horion_bosona wrote: ------------Begovic------------
Jahic - Rahimic - Spahic - Salihovic
------Zahirovic - Medunjanin-----
-----Pjanic - Misimovic - Lulic----
-------------Dzeko------------
------------Begovic------------
--Lulic - Jahic - Spahic - Salihovic--
--------Zahirovic - Rahimic-------
--Pjanic - Misimovic - Medunjanin--
Baraz
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#801 Re: Baraz
-
nekoeko
#802 Re: Baraz
A mogao bi se i Haso vratiti na svoju desnu stranu... 
-
klixober
#803 Re: Baraz
This!nekoeko wrote:A mogao bi se i Haso vratiti na svoju desnu stranu...
- horion_bosona
#804 Re: Baraz
pa Petkovic (tadasnji trener Y.Boysa) je rekao da je Lulic desnjak, on ga je prebacio lijevo, tako da...BHF_Manijak wrote:Ma jebi ti to buraz ali ove varijante nisu nimalo lose, posebno druga!!! Kad moze Lahm ko desnjak igrati lijevog beka u repki i Bayernu sto ne bi Lula mogo!horion_bosona wrote: ------------Begovic------------
Jahic - Rahimic - Spahic - Salihovic
------Zahirovic - Medunjanin-----
-----Pjanic - Misimovic - Lulic----
------------Begovic------------
--Lulic - Jahic - Spahic - Salihovic--
--------Zahirovic - Rahimic-------
--Pjanic - Misimovic - Medunjanin--
-------------Dzeko------------Ionako to u danasnjem fudbalu malo znaci jel ljevak igra lijevo ili desnjak i obrnuto, primjera bruku!
e da neki prizivaju Hasana, kamo srece bio bi to povratak sa stilom, ali on nazalost nema vise nase drzavljanstvo
-
Richard Peti
#805 Re: Baraz
kad smo kod Lule, ne znam jel neko ovo spomenuoBHF_Manijak wrote: Ma jebi ti to buraz ali ove varijante nisu nimalo lose, posebno druga!!! Kad moze Lahm ko desnjak igrati lijevog beka u repki i Bayernu sto ne bi Lula mogo!Ionako to u danasnjem fudbalu malo znaci jel ljevak igra lijevo ili desnjak i obrnuto, primjera bruku!
Team of the Euro 2012 Qualifiers
Bosnia & Herzegovina may have to settle for a play-off spot, but Senad Lulic was a model of consistency for them, mostly featuring at left-back, but his versatility also proved key as he moved to right-back and midfield.
http://www.goal.com/en/news/2898/euro-2 ... a-head-the
- BHF_Manijak
#806 Re: Baraz
Lulic vec odavno ne igra na desnoj strani tako da skoro pa nikako ne igra aktivno desnom nogom, znaci centarsutevi, sutevi, sve mu je lijeva noga...Pa juer je imao jednu extremno dobru sansu pred golom u prvom poluvremenu ali je DESNOM opalio i to nije ni na sta licilo sem da je prilika otisla u nepovrat, a i kad centrira to cini lijeevom nogom, dosad vo sto sam vidio u reprezentaciji, a to je Bogami dosta tekmi, Lulic i desna noga dva razlicita pojma realno! 
- Romanista 101%
#807 Re: Baraz
Koga god izvucemo u prvoj tekmi na B.Polju od prve minute udariti atomsku ofanzivu i pokusati steci prednost vec u prvoj utakmici. Kad smo mogli u Parisu mozemo i u Zenici bilo ko nam dodje za protivnika. Samo ofanzivno!!
- shalla
#808 Re: Baraz
Nije svima, meni na Telemachu nije bilo zatamnjeno-LIBERO- wrote:Naravno nama u Sarajevu je HRT zatamnjen i kada su u pitanju sportske studijske emisije...![]()
Nidje veze
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#809 Re: Baraz
ni meni to nije ok. jbg, svi su se isto borili, svi su na kraju bili drugi, svi su ravnopravni. tako da bi trebali biti ravnopravni u u baražu. ako se već pravi taj sistem nosioca, onda neka nosioc bude onaj koji je najviše bodova kao drugi osvojio, a ako imaju isto bodova, onda gol razlika.BHF_Manijak wrote:Ja sranja...Kako ofirno stele nosiocima jebli ih nosioci! Pa zar im nije jednostavnije reci "moraju sve bolje rangirane ekipe se naci na EURU" i to je to, da sirotinja bezze ne masta! I onda lafo Platini pomaze manjim zemljama i ekipma, ma pomaze qrac! Samo jos sto nije izmislio "nenosioci startaju sa -2 gola, ko vas jebe sto niste prvi u grupi"!
p.s. ljudi moji, može li mi neko reći šta znači pojam Ofirno?
- shalla
#810 Re: Baraz
To ti ima slično značenje ko "ašićare"anthraxQ wrote:ni meni to nije ok. jbg, svi su se isto borili, svi su na kraju bili drugi, svi su ravnopravni. tako da bi trebali biti ravnopravni u u baražu. ako se već pravi taj sistem nosioca, onda neka nosioc bude onaj koji je najviše bodova kao drugi osvojio, a ako imaju isto bodova, onda gol razlika.BHF_Manijak wrote:Ja sranja...Kako ofirno stele nosiocima jebli ih nosioci! Pa zar im nije jednostavnije reci "moraju sve bolje rangirane ekipe se naci na EURU" i to je to, da sirotinja bezze ne masta! I onda lafo Platini pomaze manjim zemljama i ekipma, ma pomaze qrac! Samo jos sto nije izmislio "nenosioci startaju sa -2 gola, ko vas jebe sto niste prvi u grupi"!
-
nekoeko
#811 Re: Baraz
Haso nije mjenjao sportsko drzavljanstvo, a i da jeste on samo moze nastupiti za BiH, tako da formalno nebi trebalo da bude problema.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#812 Re: Baraz
shalla wrote:To ti ima slično značenje ko "ašićare"anthraxQ wrote:ni meni to nije ok. jbg, svi su se isto borili, svi su na kraju bili drugi, svi su ravnopravni. tako da bi trebali biti ravnopravni u u baražu. ako se već pravi taj sistem nosioca, onda neka nosioc bude onaj koji je najviše bodova kao drugi osvojio, a ako imaju isto bodova, onda gol razlika.BHF_Manijak wrote:Ja sranja...Kako ofirno stele nosiocima jebli ih nosioci! Pa zar im nije jednostavnije reci "moraju sve bolje rangirane ekipe se naci na EURU" i to je to, da sirotinja bezze ne masta! I onda lafo Platini pomaze manjim zemljama i ekipma, ma pomaze qrac! Samo jos sto nije izmislio "nenosioci startaju sa -2 gola, ko vas jebe sto niste prvi u grupi"!
p.s. ljudi moji, može li mi neko reći šta znači pojam Ofirno?![]()
ozbiljno pitam. stipu me tamo nekih arhaizama...
-
klixober
#813 Re: Baraz
Preočigledno, sramotno...anthraxQ wrote:
- darius_maximus
#814 Re: Baraz
Nije nikakav laznjak, jer u vijesti sa zvanicne stranice Eura 2012 pise: "The draw ceremony will be conducted by UEFA General Secretary Gianni Infantino andquasar wrote:nije, to je laznjak bio. Ostaje revans kod nosioca.BHF_Manijak wrote:Naravno alternativa je Besic koji ne igra ni za rezerve Hamburga, to je za doktorske disertacije jel de...Haje ne kaki ziv bio ako vec nemas sta konstruktivno doprinjeti diskusiji!Balkanski_sindrom wrote:hahaah Cocalic je pravo rijesenje za baraza....hahaha oj majko mila, gluposti nigdje kraja..![]()
I jos nesto, pa jucer neko rece kao da je ponisteno pravilo da nosioci igraju druge tekme kuci te ce se i to izvlaciti odnosno ici ce sistemom koja reprezentacija je prva izvucena bice domacin prvu tekmu kako je i izvuceno, bas je neko postavio sliku tog pravila sinoc!!!
former Poland forward Zbigniew Boniek, one of the final tournament ambassadors. It will
define the four pairings as well as the order of the home and away ties. The draw will be
transmitted live on UEFA.com and Eurosport."
Dakle, odredit ce se cetiri para i raspored domacih/gostujucih utakmica. Da je vec odredjeno da nosioci drugu igraju kuci, ne bi se valjda imalo sta odredjivati, zar ne...?
- shalla
#815 Re: Baraz
Znaš onaj vic kad lik dolazi da kupi karte za film i kaže onoj ženskoj što prodaje "daj mi dvije karte za logu". Kaže ona, "ne kaže se loga već loža" a on će "aha, joj ofirage" 
- shalla
#816 Re: Baraz
Kako me je dodatno sjebala ova informacija za Mujdžu (btw onaj idiot nije dobio ni žuti), pa jbt nama će faliti tri od četiri igrača koja su sinoć činila odbranu. Crnjaka jbt...
- horion_bosona
#817 Re: Baraz
On nije mjenjao "sportsko" drzavljanstvo jer za to nije ni bilo mogucnosti po propisima FIFA-e, a ni potrebe. Medjutim zbog nepostojanja sporazuma o dvojnom drzavljanstvu izmedju BiH i Njemacke, on se odrekao bh drzavljanstva zbog kvote o igracima van EU dok je bio u Juventusu. Isti je slucaj sad bio i sa Barbarezom...nekoeko wrote:Haso nije mjenjao sportsko drzavljanstvo, a i da jeste on samo moze nastupiti za BiH, tako da formalno nebi trebalo da bude problema.
Ako se sjetis recimo kad je Mujdza trebao da zaigra za nas morao je da sredi pasos pa tek onda da FIFA (UEFA) odobri promjenu sportskog drzavljanstva, s obzirom da je igrao za U21 Hrvatske...
Nazalost to je nasa realnost, a Hasan bi mogao itekako pomoci...
- anthraxQ
#818 Re: Baraz
dobro ljudi, ali isto kako ćemo mi biti oslabljeni tako i protivnik neće biti jak kao Francuska. bar se nadam, zbog Portugala samo, a tu nam je samo 25% šansi da ćemo ih dobiti.
a na kraju krajeva, igraju se 2 utakmice. nećemo valjda u obje biti desetkovani.
a na kraju krajeva, igraju se 2 utakmice. nećemo valjda u obje biti desetkovani.
- skenderija04
#819 Re: Baraz
Stvarno je sugava ova igranka oko nosioca u barazu. Realno , bolje rangiranim ekipama se daje prednost vec u samom izvlacenju kvalifikacionih grupa. Nakon toga, u barazu su opet povlasteni. I na kraju jedna reprezentacija (nije slucaj ove godine) moze biti cak i nosilac grupe na zavrsnom turniru!!!!! Pa stvarno je previse.
- horion_bosona
#820 Re: Baraz
cekam pola dana izjavu Svabe
, on je mjera stvari kad je fudbalska filozofija u pitanju, ovako trebamo svi razmisljati a pogotovo igraci i selektor
Cijeli svijet je jučer vidio šta naša reprezentacija zna i umije i sada niko ne želi da nas ima za protivnika u baražu. Mi smo pokazali na kojem smo nivou i nek sada drugi razmišljaju o nama. Dobro bi bilo da nas sutra posluži i sreća pa dobijemo za protivnika nekog od objektivno lakših protivnika, ali bilo kako bilo, baraž valja igrati, a fudbal je takav da nikad ne smiješ ni da se predaš, ali ni da unaprijed upišeš pobjedu. Šteta bi bilo da nakon dobrih kvalifikacija na kraju ne ostvarimo cilj i plasiramo se. - objašnjava Ivica Osim.
- anthraxQ
#821 Re: Baraz
moram priznati da nam je Papac veliko pojačanje. pogledajte kako igramo otkako je on u odbrani. nisam očekivao, ali eto pokazalo se kao veoma pozitivno.
i da, nastojati sačuvati našu sredinu i napad. mislim da je ono u Parizu idealna postava u napadu. 3 ofanzivna vezna uz jednog centra-razbijača....
Rahimić je po meni stub ove reprezentacije. bez njega teško...
i da, nastojati sačuvati našu sredinu i napad. mislim da je ono u Parizu idealna postava u napadu. 3 ofanzivna vezna uz jednog centra-razbijača....
Rahimić je po meni stub ove reprezentacije. bez njega teško...
- Dupli_skalp
#822 Re: Baraz
kako vrijeme sve više prolazi, sve se više pribojavam baraža i njegovog ishoda.
tome sve pridonose izjave igrača od sinoć i danas. totalno svi (osim kretena hasagića) izgledaju sjebano, psihički totalno pali (što bi rekao sabe). nisam dosad čuo niti jedne optimistične najave za baraž.
tome sve pridonose izjave igrača od sinoć i danas. totalno svi (osim kretena hasagića) izgledaju sjebano, psihički totalno pali (što bi rekao sabe). nisam dosad čuo niti jedne optimistične najave za baraž.
- moa
#823 Re: Baraz
Ma popravit ce njih pape na neki njemu poznati nacin.. Bice dobro momci, ima mjesec dana do utakmiceeyesburn wrote:kako vrijeme sve više prolazi, sve se više pribojavam baraža i njegovog ishoda.
tako da ce biti to sve ok.
- denimb
#824 Re: Baraz
eyesburn wrote:kako vrijeme sve više prolazi, sve se više pribojavam baraža i njegovog ishoda.
Fali ti ono jeb. cemo i majku, ha?
Ma ne trebaju oni uopce da razmisljaju o barazu dok ne dođu na okupljanje, ovo je prvi put da su dosli i obavili pripreme za utakmice u nekoj normalnoj atmosferi i to se odmah pokazalo i na terenu.
Jebes euforiju i izajve, poderat cemo razvalit cemo...sad se treba psihicki odmoriti.
- Brat
#825 Re: Baraz
Ma sve dolazi u obzir samo ne Portugalci, brate Ronaldo mora igrati na Euru i tu je kraj priče. Uostalom, imali bi pritisak kad bi ih opet dobili, jer ne bi bili samouvjereni, ne što su oni velesila već što su nas već jednom izbacili na guzove. Tako da, svako na teren prsa u prsa, ali Portugal ako ikako može nek nas zaobiđe.