Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#801 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Ma nije tajna, "Moja banka", kod njih se zove frekventa stednja, i mozes dizati/uplacivati koliko hoces, fiksna kamata svo vrijeme, min. 50 KM mora ostati na racunu... Sve sto sam imao u RZB prije 5 godina, i malkice bolje... Za ono sta meni treba najbolja solucija.

Prije sam isao i do Sparkasse jer su imali slicnu reklamu, dizi/uplacuj koliko hoces... Medjutim, vratim se sa saltera jer kad sam upitao djevojce "gdje je pismena garancija fiksne kamate na 36 mjeseci?", kaze nema... A ja se vama pismeno obavezem da cu orociti pare na 36 mjeseci, a vi meni od pismenih garancija nista...? I tako se i s njom rastanem u suzama... :lol:
Saka

#802 Raiffeisen banka

Post by Saka »

E jeste nasli gdje cete stediti. Koliko je kamata u RBBH? 0,1%? :)
Jedine 2 banke gdje se moze nesto stediti je Moja banka i Nova banka, donekle Intesa. Ovo sve ostalo je za k... a rajfajzen najgori.
van helsing

#803 Re: Raiffeisen banka

Post by van helsing »

A cija je Moja banka ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alevn

#804 Re: Raiffeisen banka

Post by Alevn »

van helsing wrote:A cija je Moja banka ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ASA Auto
drndalo

#805 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

U stvari Prevent grupe... Postali su 52% vlasnici dokapitalizacijom dotadasnje VABA-e... Imaju osiguranje depozita.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#806 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

vjesticanametli wrote:i mene zivkaju ali se ne javljam vec ih ukinem.........vec sam vristala 1x i rekli im da me ne uznemiravaju
ti si ba neka živčana žena

i mene zovu vičem jes jes doći ću
i nikad ne dođem

i tako godinama :lol: :lol: :lol:

samo fino ali po svom
vjesticanametli

#807 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

nisam zivcana ali nemam vremena da slusam te gluposti i na kraju ako me zanima raspitacu se i doci cu sama...........naglasila im da ne zelim da me zovu ............ a ti ako imas vremena da se zezas tako samo izvoli ja nemam :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#808 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

de ba ne možeš nekog saslušati nekoliko minuta
ajd nek ti bude

ne zove te što voli tvoj glas nego im neki kurtončić il droljica na brifingu nametne da zovu ljude uokolo
pa moraju kvotu poziva ispucati

stavi "nemoj se javljati" ime u mobitel to ti je najbolje
Lounge Act

#809 Re: Raiffeisen banka

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:52, edited 1 time in total.
Pooll

#810 Re: Raiffeisen banka

Post by Pooll »

drndalo wrote: I tako se i s njom rastanem u suzama... :lol:
'oplakah' na ovo za rastanak :thumbup: :lol: :lol: :lol:
iceman ze

#811 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Pokusavam el.bankarstvom uplatiti s racuna u unicredit na racun u raiffeisenu, medjutim izbacuje mi poruku da je netacan bank.racun.

Na raiffeisenovoj Visa electron kartici ima samo 16-cifreni broj, drugog broja na kartici nema. Sta bi mogao biti problem?
IcedFlame

#812 Re: Raiffeisen banka

Post by IcedFlame »

Na visa debit od RF banke ne mozes na taj nacin uplatiti (preko broja kartice). Uplacujes ili na racun banke, a tu karticu navodis u svrhu uplate, ili trazis tacan broj racuna za tu karticu.
Tako nekako je bilo prije 3-4 godine kada sam zadnji put koristio njihove "usluge".

Sent from my W200 using Tapatalk 2
iceman ze

#813 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Pretpostavio sam da je tako, moracu do banke sutra. Hvala ti na pomoci!
Mehemed
Vozim: automobil

#814 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

iceman ze wrote:Pokusavam el.bankarstvom uplatiti s racuna u unicredit na racun u raiffeisenu, medjutim izbacuje mi poruku da je netacan bank.racun.

Na raiffeisenovoj Visa electron kartici ima samo 16-cifreni broj, drugog broja na kartici nema. Sta bi mogao biti problem?
Treba ti transakcijski broj racuna koji je povezan sa tom karticom i preko tog broja uplacujes novce na racun
Mehemed

#815 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Jesu li jos koga danas zvali za pogodnost (popust) za internet bankarstvo?
Meni kao popustaju sa 3.99 na 1.8x KM mjesecno... Napričala se ona ko' nikad...
iceman ze

#816 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Meni nisu dali nikakav popust za e-bankarstvo. Uzeo sam uslugu danas.
Mehemed

#817 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Mene je sluzbenica zvala, i rekla da ta akcija traje do 31.12. i kada odem da prijavim da samo kazem da su me zvali i dobiti cu popust... hah, ma jos cu razmisliti sto se tice toga :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#818 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Mehemed wrote:Mene je sluzbenica zvala, i rekla da ta akcija traje do 31.12. i kada odem da prijavim da samo kazem da su me zvali i dobiti cu popust... hah, ma jos cu razmisliti sto se tice toga :D
Jel koristis ovaj preko SMS tokena ?
Samo znam da je usluga sranje. Neki dan napravih nalog oko 15h, kaze samo se procesiraju nalozi do 14h :shock: Dalje, nemas real time izvoda, tj uvida u transakcije, nekada treba i do 2 dana da se prikazu, posebno vikendom. Ne mozes vidjeti detalje te transakcije, ko je uplatio, isplatio, opis transakcije, vec samo pise "Uplata XX KM"
Dady

#819 Re: Odg: Raiffeisen banka

Post by Dady »

un1ted wrote:
Mehemed wrote:Mene je sluzbenica zvala, i rekla da ta akcija traje do 31.12. i kada odem da prijavim da samo kazem da su me zvali i dobiti cu popust... hah, ma jos cu razmisliti sto se tice toga :D
Samo znam da je usluga sranje. Neki dan napravih nalog oko 15h, kaze samo se procesiraju nalozi do 14h :shock: Dalje, nemas real time izvoda, tj uvida u transakcije, nekada treba i do 2 dana da se prikazu, posebno vikendom. Ne mozes vidjeti detalje te transakcije, ko je uplatio, isplatio, opis transakcije, vec samo pise "Uplata XX KM"
Pozitivno sam iznenađen njihovim mobilnim bankarstvom.
Izgleda da je uvezano sa core systemom real time.
Nalozi se odmah procesiraju. Stanje i transakcije se odmah update-uju.
Veliki minus je da predložak za plaćanje koji si kreirao na Internet bankarstvu nije na raspolaganju i u mobilnom.
Dalje, ne postoji mogućnost printanja ili slanja u pdf realiziranih naloga.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Mehemed

#820 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

un1ted wrote:
Ona je meni nudila internet bankarstvo, preko računara, vjerovatno ima u uvid sve kada sam ja dizao izvod u banci, a to je poprilično često, 2-5 puta sedmično :D
I jos kaže da su uplate na druge račune jeftinije, umjesto 1,50KM nekoliko, ne znam tačno, ispod 1KM je sigurno rekla, ne znam tačno koliko, već sam zaboravio...
A ne koristim nikakve dodatne usluge koje se plaćaju, samo račun, debitna kartica i e-izvod
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#821 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Ma na to i mislim, preko racunara ide, ali se token generise preko SMS-a. Kako god, nista neces postici znatno osim ako neces da cekas u redovima prilikom uplate. Nije ti rekla da je prenos na racune u istoj banci, tj njihooj 0.50kf :)
holowey

#822 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

un1ted wrote:Ma na to i mislim, preko racunara ide, ali se token generise preko SMS-a. Kako god, nista neces postici znatno osim ako neces da cekas u redovima prilikom uplate. Nije ti rekla da je prenos na racune u istoj banci, tj njihooj 0.50kf :)
zar nije 0.30 za prenose na racune u rfz a 0.60 za prenose na racune u drugim bankama?

fakat, jedina prednost je sto ne moras stajati u redu u banci i sto mozes platiti i nakon radnog vremena... mana je sto cesto pikaju datum knjizenja a ne datum uplate pa naplate naknadu za kasnjenje (recimo, platis u petak navece 13., a oni proknjize tek u ponedjeljak 16. i naplate naknadu za kasnjenje)... doduse, nakon sto se zalis vrate pare ali da bi se zalio moras otici na salter tako da internet bankarstvo gubi svoj smisao
Dady

#823 Re: Odg: Raiffeisen banka

Post by Dady »

holowey wrote:
un1ted wrote:Ma na to i mislim, preko racunara ide, ali se token generise preko SMS-a. Kako god, nista neces postici znatno osim ako neces da cekas u redovima prilikom uplate. Nije ti rekla da je prenos na racune u istoj banci, tj njihooj 0.50kf :)
zar nije 0.30 za prenose na racune u rfz a 0.60 za prenose na racune u drugim bankama?
Tako je. A prenosi na vlastite račune u rfz se ne naplaćuju.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Mehemed

#824 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Ma ja, samo bezveze dodatni mjesečni trošak...
iceman ze

#825 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Evo polomih se sa e-ba., da sa RFB prebacim odredjeni iznos u Unicredit. Izbacuje netacan broj racuna. Moram ih opet zvati u 3 ujutro..... :evil:
Post Reply