GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zli_hordas

#801 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zli_hordas »

Sve ovo otjerat iz grasa od cistacice do direktora.
dzeno123

#802 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

Od Latinske cuprije do Stupa i nazad sat i po vremena, saobracajni kolaps. :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#803 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

šta je ovo slabo pišete protiv grasa
bijes splasnuo? :D
necu

#804 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by necu »

Kao što je neko već napisao,najviše MI gubimo,ako se ova agonija nastavi i sutra,da smo pametni i mi bi izašli i sjetili im se najmilijih,pusti ti ovo što palamudimo na forumu.
Truba

#805 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jasno vam je da neće niko izaći
mrtva kokoš

#806 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

nema ko da povede :lol: :lol:
Reglan

#807 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Sad slusam ovaj glas naroda na kalmanu i nije mi jasno kakvih nas sve ima.Javlja se jedna kaze muz joj dodje mokar do vesa jer vozi autobus kojem ne rade kocnice.Ono notarna laz.Jesu neispravni al' nije sad da ne rade kocnice.

Druga se javlja kaze podrzava da taksiste blokiraju raskrsnice a lahko je njima,sve domacica do domacice i naprdjuju.Upale TV sa serije na seriju ne rade nista korisno.
sarajevo63

#808 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

šime.sparina wrote:nema ko da povede :lol: :lol:
Hajd ti povedi
arshavin wrote:Sad slusam ovaj glas naroda na kalmanu i nije mi jasno kakvih nas sve ima.Javlja se jedna kaze muz joj dodje mokar do vesa jer vozi autobus kojem ne rade kocnice.Ono notarna laz.Jesu neispravni al' nije sad da ne rade kocnice.

Druga se javlja kaze podrzava da taksiste blokiraju raskrsnice a lahko je njima,sve domacica do domacice i naprdjuju.Upale TV sa serije na seriju ne rade nista korisno.
Kakav radio takva i zika :)
Last edited by sarajevo63 on 28/09/2011 11:01, edited 1 time in total.
amrica

#809 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amrica »

havaz

"Nema štrajka taksista, Centrotrans i dalje prevozi Sarajlije
Autor Fena 2011-09-28 10:44:00
Verzija za štampu Samo tekst
Decrease font Enlarge font
Foto: Ilustracija

Kao razlog za današnju blokadu, članovi Udruženja "Sarajevotaxi" naveli su izlazak nelegalnih taksista na ulice

Taksisti Udruženja "Sarajevotaxi" danas neće blokirati sve važnije raskrsnice u gradu kako je to ranije najavljeno, jer je postignut dogovor s MUP-om Kantona Sarajevo da se maksimalno angažira na uklanjanju tzv. "divljih" taksista, saznaje Fena u Udruženju "Sarajevotaxi".

Kao razlog za današnju blokadu, članovi Udruženja "Sarajevotaxi" bili su naveli jučerašnji izlazak nelegalnih taksista na ulice Sarajeva koji su štrajk KJKP "Grasa" iskoristili za nelegalni prijevoz putnika.

Iz Udruženja "Sarajevotaxi", također, ističu da je štrajk koji je bio najavljen danas uredno prijavljen MUP-u 13. septembra.

Na zahtjev velikog broja građana i korisnika usluga iz Kantona Sarajevo, kompanija Centrotrans Eurolines i danas nastavlja sa prijevozom na gradskim linijama, saopćeno je jutros iz ove kompanije.

U cilju pružanja minimalnih uslova prijevoza građana polaske obavljaju na relacijama:

Hrasnica - Ilidža - Vijećnica, prvi polazak u 05,30 sati; Dobrinja - Vijećnica, prvi polazak u 05,30; Hadžići - Ilidža, prvi polazak u 06,00; Raštelica - AS Sarajevo, prvi polazak u 05,45; Stup - Rajlovac, prvi polazak u 05,30; Baščaršija - Vratnik, prvi polazak u 05,30; Baščaršija - Sedrenik, prvi polazak u 05,30 sati.

Centrotrans Eurolines je u službu građana stavio na raspolaganje sve svoje slobodne kapacitete kao i kapacitete koje organizacijskim promjenama izvlači iz svojih redovnih poslova, saopćeno je.
kikicca

#810 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kikicca »

Kao razlog za današnju blokadu, članovi Udruženja "Sarajevotaxi" bili su naveli jučerašnji izlazak nelegalnih taksista na ulice Sarajeva koji su štrajk KJKP "Grasa" iskoristili za nelegalni prijevoz putnika.

Iz Udruženja "Sarajevotaxi", također, ističu da je štrajk koji je bio najavljen danas uredno prijavljen MUP-u 13. septembra
.

A "gospoda" iz Sarajevo Taxi-ja je 13-og znala da ce juce biti nelegalnih taksista na ulici??????? Pa de, neka nam kazu i do kada ce ovaj strajk trajati - sta rade, grah bacaju? :? :? :? :? :?
mrtva kokoš

#811 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

sarajevo63 wrote:
Hajd ti povedi
daleko brate, mora mi neko obezbjediti prevoz do centra a i kasnije kuci :lol: :lol: :lol:
hadzinicasa

#812 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hadzinicasa »

meni se čini, manje gužve na stanicama danas.
može se i bez Grasa.
Nek' stave ključ u bravu i idu kući, ha ja. Ko je još vidio ić' na pos'o - niko ni hvala da kaže.
Stečaj i jovo nanovo :)

dole mrski okupator!
sarajevo63

#813 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

šime.sparina wrote:
sarajevo63 wrote:
Hajd ti povedi
daleko brate, mora mi neko obezbjediti prevoz do centra a i kasnije kuci :lol: :lol: :lol:
Idealan si za ovo, jer ti već znaš i gdje bi vodio :dance:
kikicca wrote:Kao razlog za današnju blokadu, članovi Udruženja "Sarajevotaxi" bili su naveli jučerašnji izlazak nelegalnih taksista na ulice Sarajeva koji su štrajk KJKP "Grasa" iskoristili za nelegalni prijevoz putnika.

Iz Udruženja "Sarajevotaxi", također, ističu da je štrajk koji je bio najavljen danas uredno prijavljen MUP-u 13. septembra
.

A "gospoda" iz Sarajevo Taxi-ja je 13-og znala da ce juce biti nelegalnih taksista na ulici??????? Pa de, neka nam kazu i do kada ce ovaj strajk trajati - sta rade, grah bacaju? :? :? :? :? :?
Kažu l i da je i odobreno im bilo da blokiraju raskršća? Il su bacali grah hoće l il neće izaći?
Last edited by sarajevo63 on 28/09/2011 11:15, edited 1 time in total.
Qler

#814 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Qler »

Ja sam na biciklu od kako je most na A.polju zakuhao. Skontao odokativno mi isto treba do posla kao i sa autom, a nema nerviranja, guzvi i problema sa parkingom.
mrtva kokoš

#815 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

hadzinicasa wrote:meni se čini, manje gužve na stanicama danas.
može se i bez Grasa.
Nek' stave ključ u bravu i idu kući, ha ja. Ko je još vidio ić' na pos'o - niko ni hvala da kaže.

dole mrski okupator!
tako je. :thumbup:

crveni su na potezu, jedino ih ovo moze izvuci iz govana u koja su do sada usli !!
cappy_tempo

#816 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

Dialer wrote:Gras dok bude imo tramvaje i trole a kanton se bude odnosio kako se odnosio do sad, uvjek ce zaustavit grad. Nista ne moze zamjenit tramvaj! Podrska grasu!! Lulicu i Musicu i SDP odstupite!!!!!
tako je, SDA I SBIH vratite se i spasite nas od plana kako da se haman pola duga vrati koji su sosoni,sda i sbih napravila od rata pa na ovamo.

nije tebi kasno da posjetis psihijatra ili da se plaknes malo pa se mozda dohavizas. sosoni se osilili pravo jebote,cuj uvijek ce zaustaviti grad. eh ovo smo mi krivi sto sutimo,a da smo pametni fino bi se poslje posla skupili kad smo bas dobro srkleti :D i ubiti boga u njima pa nek onda kukaju kako su majorizirani.

ps. moramo shvatiti frajera ipak nije malo 1200+KM gurati u ovakvom vaktu,a ako se sta promjeni opalit ce ih po usima pa belaj,sjebat ce nam sosone ba.
mrtva kokoš

#817 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

sarajevo63 wrote: Idealan si za ovo, jer ti već znaš i gdje bi vodio :dance:
ako je ovo neki jeftin pokusaj zajebancije, mogu ti samo reci sagni se... :lol: :lol:
sarajevo63

#818 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

šime.sparina wrote:
hadzinicasa wrote:meni se čini, manje gužve na stanicama danas.
može se i bez Grasa.

dole mrski okupator!
tako je. :thumbup:

crveni su na potezu, jedino ih ovo moze izvuci iz govana u koja su do sada usli !!
Samo nek ne puca :) zaboraviće se opet GRAS.
Crveni, zeleni, žuti, bijeli.... svejedno je dok nema svijesti. Jer dok nema svijesti redaju se crveni, zeleni, žuti, bijeli... a na forumu se foruma.
Truba

#819 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ljudi su ba 1830 zbog manjih stvari dizali revolucije
Red 4 Life

#820 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Red 4 Life »

ma ko jebe gras svakako su karte preskupe mislim od ilidze do stupa platis skoro 2 marke... ma nidje veze jeftiniji taksi ba :) ne koristi GRAS ali mislim da ako nastave strajk samo vise i vise jacaju Centrotrans i povjerenje gradjana u njega... a ko kaze da centrotrans ne moze preuzeti i tramvajski saobracaj... vlada je vladar i mogu ih prodati ako im je klincu cejf .... dragi GRASovci ... ne brukajte se imate vise revizora nego vozaca i opet vam naplata mala... uvedite sistem kao centrotrans jedan vozac i jedan kondukter i tacka ... samo reglupi ste da to skontate nego ovako daj 300 vozaca i 500 revizora ia naravno sjecam se bila je i rasprava da doktor u KCUS 100 maraka ima vecu platu od vozaca komercijale... stvarno bruka !!!! USTANAK DIZITE pa ko su ti doktori da imaju vise plate od vas ... Bruka ste... fuj
hadzinicasa

#821 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hadzinicasa »

haj' to od Ilidže do Skenderije i nekako, ali od Marindvora do Skenderije i nazad platiš 3,6 (3,2) KM. Strašno!
maher

#822 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maher »

i ovaj slucaj pokazuje da ni vlada ni u ovom slucaju gras nisu u sluzbi gradjana....i ovo je rezultat te logike... napraviti ovako nesto i to u gradu koji je godinama bio blokiran je stvarno nesto neoprostivo...za gras nema nikakvog opravdanja za ovakav potez...hiljade ljudi su platile mjesecnu kartu unaprijed, a sada ne mogu da dodju do firmi, skola, bolnica,....neoprostivo...
s druge strane vlada umjesto sto ispunjava zelje treba da se pobrine da saobracaj profunkcionise....ako je prekrsen zakon o strajku, nema tu pregovora....ima tuzilastvo, ima policija, ima radna obaveza,...imaju prevoznici iz drugih kantona...grad ne smije biti blokiran...gras to moze pokusavati, ali vlada ne smije dozvoliti to....ima sve mehanizme da to ne dozvoli...sva imovina grasa je imovina gradjana, sve sto imaju je nabavljeno od novca poreskih obveznika i uposlenici grasa to moraju znati...
sarajevo63

#823 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

šime.sparina wrote:
sarajevo63 wrote: Idealan si za ovo, jer ti već znaš i gdje bi vodio :dance:
ako je ovo neki jeftin pokusaj zajebancije, mogu ti samo reci sagni se... :lol: :lol:
Na ovo bi odgovor mogao dati Moderator.
Ma.Le.Na

#824 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Ma.Le.Na »

centrotrans je uletio i vlada je koliko toliko "duzna" njima jer su donekle spasili situaciju pa i sa ovih par linija..
slijedece sto mislim da ce se desiti je davanje dozvole da i centrotrans saobraca i staje na stanicama grasa..
hadzinicasa

#825 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hadzinicasa »

treba sad svi koji imaju mjesečne i godišnje da tuže Gras da im nadoknadi uslugu koju su unaprijed platili a nisu je dobili ova dva dana - po tržišnoj cijeni. pa 10 KM x 50 000 + sudski troškovi, troškovi advokata jednog i drugog

kolektivna tužba, što da ne.
Post Reply