Mene je vise strah domacih "Turaka"-LIBERO- wrote:Moguce da nam Istanbul u finalu bude problematican
Teska ce im biti odluka
Mene je vise strah domacih "Turaka"-LIBERO- wrote:Moguce da nam Istanbul u finalu bude problematican
Nizak udarac, nizaaaakkkpotres_mozga wrote:Mene je vise strah domacih "Turaka"-LIBERO- wrote:Moguce da nam Istanbul u finalu bude problematican
Teska ce im biti odluka
glasanje za final four haman i zavrseno.Mikado wrote:Kad na počinje final four ?![]()
Nepismeni Francuzi. Valjda je to stalagmit, jer ide odozdo naviše!CVIKERASH wrote:Mama i sincic Francuzi stoje ispred spomenika ubijenoj djeci i vidi se da im nije jasno sta je .
(pardon na mom losem francuskom)
Pita sin mamu
-Qu'est-ce que?
-C'est un stalaqtite
nellington wrote:Nepismeni Francuzi. Valjda je to stalagmit, jer ide odozdo naviše!CVIKERASH wrote:Mama i sincic Francuzi stoje ispred spomenika ubijenoj djeci i vidi se da im nije jasno sta je .
Pita sin mamu
-Qu'est-ce que?
-C'est un stalaqtite
Slabo ima i onih parkinga sa klupama i fiksiranim durbinom što ih ja zovem ''Belvi''. Da ne pričam o hastalima i kamenim roštiljima. Moglo bi se na Trebeviću dobro iskoristiti i ono podzemlje što je još A-U gradila, a JNA vjerovatno još izburgijala u utrobu Trebevića.kojeime wrote:Meni je jedna stvar nezamisliva. Ono sto bi mogla biti (ma ne mogla biti vec jeste) najveca atrakcija Sarajevskog turizma su planine. A planine oko Sarajeva su najvecim dijelom godine nedustupne. Pokusali ste otici na Igman, Bjelasnicu, Jahorinu, Treskavicu... ljeti a da nemate automobil? Moze, taksi 100KM ili za istu cijenu rent-a-car.alica.k wrote:Ma najlakse je pricati ovako i biti pametan. Meni je ok ako neko i na jedan dan dodje i ostavi svoje funteeurefrankedolare u nasem sarajevu.
Mozda nismo dubrovnik, bec, pariz, al da sarajevo nije zanimljivo turistima jednostavno nije istina.
Sarajevo se obidje za 1 dan. Bascarsija, tunel, cevapi za rucak i sta dalje? Planine. Da, ali kako doci do njih?
Ono sto nam je najzanimljivije ne nudimo.
Ne bih bas uzimao ove mikro drzave za neki pokazatelj jer cesto daju pogresnu sliku o stvarima. Drzava velicine jedne opstine po teritoriji i stanovnistvu plus tax havenkukuruz_kokicar wrote:Kolikogod nekome bilo smiješno, Sarajevo je brend - baš kao što je to i Pariz, London, Beč. To su gradovi u kojima je stvarana istorija današnjeg svijeta. Prirodne ljepote BiH su još šlag na tortu.
Bili bi budale ako ne bi iskoristili to.
Evo šta radi malešna Andorra - ugniježđena u planinama između Francuske i Španije, turističkim velesilama. Inače Andora je i svjetski poznata po tome - da nije poznata ni po čemu:
Andorra is a prosperous country mainly because of its tourism industry, which services an estimated 10.2 million visitors annually,[11] and also because of its status as a tax haven. It is not a member of the European Union, but the euro is the de facto currency. The people of Andorra have the 4th highest human life expectancy in the world — 82 years at birth.
Andorra has one of the world's lowest unemployment rates, with the statistics on June 2009 showing almost 0% unemployment within the country
Nekako ipak mislim da ćemo na kraju ispasti budale.
Jojce se ubilo za nekog elitnog kazinaPipiDugaDevetka wrote:Slabo ima i onih parkinga sa klupama i fiksiranim durbinom što ih ja zovem ''Belvi''. Da ne pričam o hastalima i kamenim roštiljima. Moglo bi se na Trebeviću dobro iskoristiti i ono podzemlje što je još A-U gradila, a JNA vjerovatno još izburgijala u utrobu Trebevića.kojeime wrote:Meni je jedna stvar nezamisliva. Ono sto bi mogla biti (ma ne mogla biti vec jeste) najveca atrakcija Sarajevskog turizma su planine. A planine oko Sarajeva su najvecim dijelom godine nedustupne. Pokusali ste otici na Igman, Bjelasnicu, Jahorinu, Treskavicu... ljeti a da nemate automobil? Moze, taksi 100KM ili za istu cijenu rent-a-car.alica.k wrote:Ma najlakse je pricati ovako i biti pametan. Meni je ok ako neko i na jedan dan dodje i ostavi svoje funteeurefrankedolare u nasem sarajevu.
Mozda nismo dubrovnik, bec, pariz, al da sarajevo nije zanimljivo turistima jednostavno nije istina.
Sarajevo se obidje za 1 dan. Bascarsija, tunel, cevapi za rucak i sta dalje? Planine. Da, ali kako doci do njih?
Eto uskoro će na tender Jajce kasarna i Stojčevac, pa ćemo vidjeti ko će hairovati sa tim objektima.
1.Sve dok budu pravili po 4 kilmetra godišnje mi autoputa vidjeti nećemo. Neće ga vidjeti ni naša djeca a kamoli mi.kukuruz_kokicar wrote:1. Napraviti autoputeve prema sjeveru i jugu - što prije
2. Sistemski i po svaku cijenu zaštiti do sada sačuvana prirodna bogatstva kako se ne bi uništila ili rasprodala.
3. Gradski saobraćaj srediti - tako da ljudi opet počnu ići tramvajem na posao i tako rasteretiti saobraćajnice. Ako treba ostaviti one starinske češke i bečke tramvaje, ali ih picnuti tako da mirišu i sijaju. Na kraju - zašto i nemati jedan pravi starinski turistički tramvaj koji će npr. vikendom krenuti iz Remize tačno u 12:00 i završiti vožnju u 13:00.
4. Malo još poraditi na gostoljubivosti ... za ovo nam ne treba puno![]()
5. Ušminkati Centar i Stari Grad, ne mislim da treba graditi arhitektonska čuda, radije malo uljepšati izgled strogog centra, kako bi imao šmek onog grada kakav je bio sa početka 19 vijeka i kraja 20 vijeka. Papagajku srušiti![]()
i na kraju
7. Zatvoriti strogi centar za saobraćaj - saobraćaj preusmjeriti na lijevu obalu Miljacke. Srušiti Papagajku.![]()
6. Ubijediti naše ljude da su ovo podrži ovakve ideje tj. da prihvate ovakve ili slične prioritete - kako bi i sami pomogli da ovaj grad i država dobili perspektivu.
Ko može iznijeti ovakav projekat ... nemam pojma. Vlasti neće sami dići ruku kada je posao u pitanju. Ne umiju jadni i čemerni kaldrmu postaviti, a kamoli izgurati projekat koji bi trajao 15 godina.
Olimpijada je bila projekat sličnih gabarita - i uspjeli smo ga iznijeti. Izazov je bio da se dokažemo i drugim republikama i cijelom svijetu. I ... uspjeli smo. Možda samo treba malo pročačkati inat u našim ljudima
hahaha oplakah na ovo.kukuruz_kokicar wrote:1. Papagajku srušiti![]()
i na kraju
Srušiti Papagajku.![]()
nellington wrote:Nepismeni Francuzi. Valjda je to stalagmit, jer ide odozdo naviše!CVIKERASH wrote:Mama i sincic Francuzi stoje ispred spomenika ubijenoj djeci i vidi se da im nije jasno sta je .
Pita sin mamu
-Qu'est-ce que?
-C'est un stalaqtite
Jedni od rijetkih koji to rade... I to jako uspjesno vec dugi niz godina!kojeime wrote:Meni je jedna stvar nezamisliva. Ono sto bi mogla biti (ma ne mogla biti vec jeste) najveca atrakcija Sarajevskog turizma su planine. A planine oko Sarajeva su najvecim dijelom godine nedustupne. Pokusali ste otici na Igman, Bjelasnicu, Jahorinu, Treskavicu... ljeti a da nemate automobil? Moze, taksi 100KM ili za istu cijenu rent-a-car.alica.k wrote:Ma najlakse je pricati ovako i biti pametan. Meni je ok ako neko i na jedan dan dodje i ostavi svoje funteeurefrankedolare u nasem sarajevu.
internet ratnici su dosli na svoje, napaddddddddddddddMikado wrote:Guimaraes preostala konkurencija.
Vrijeme je za revanš portugalcima.![]()
Mr.Penguin wrote:Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - 75.12% (4,755 votes)