McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#801 Re: McDonalds

Post by KatarinaKosaca »

libertyBiH wrote:Cjene ce ga zatvorit jer nema standarda....
Gledajući ovaj cjenik neće. Jer kod Mrkve naruči pljeskavicu i ponfrit, isto ćeš proći. A nije zatvorio. Toliko standarda ima.
kockica_kockica

#802 Re: McDonalds

Post by kockica_kockica »

Koji cirkus... majko moja....

Pa ljudi moji ako volite idite jesti u McD...
Ako ne volite nemojte ni jesti...
KO voli nek izvoli ko ne voli ima bureka, cevapa, hamburgera, salata na raznim mjestima...

Bas su neki ljudi cirkus... uvjeravati kako McD ne valja ili valja.... stvar ukusa ... 100 ljudi 100 cudi.. 100 zena... 200 hmmm....

:oops:
Baudelaire

#803 Re: McDonalds

Post by Baudelaire »

Neću ni u kakvu raspravu ulaziti, samo znam da se Mc neće zatvoriti. Nisu glupi i nisu naši zaostali seljaci da ne znaju uraditi studiju tržišta i skontati šta i kako.
Stojadin

#804 Re: McDonalds

Post by Stojadin »

le piaf wrote:http://www.mcdonalds-bh.ba/

Stranica je online!
sto nije samo mcdonalds.ba :?
just principe wrote:

Stranica je online!

Sočan veliki sendvič s 2 goveđa odreska od 100% goveđeg mesa u finom pecivu posutom sezamom, s izvrsnim topljenim sirom, kiselim krastavcima, sitno sjeckanim lukom i jedinstvenim Big Mac TM umakom.

:lol: :lol:
Meni je smijesnije ovo "100% govedje meso"
detroit-mercy

#805 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

McD je jos jedan primjer koji pokazuje kolika smo mi provincijetina. Pocev od dolaska clana "drzavnog" presjednistva na otvaranje McD pa sve do ovih komentara na forumu. Pa hebote kod nas je odlazak u McD stvar koja se analizira uzduzno i poprijeko, od toga kako se oblace oni koji idu u McD do koji profil glave imaju, do onih koji se setaju sa McD casom da se vidi da su bili u McD ili su mozda stvarno nesto kupili. Urbana raja se dijeli na urbanu koja ide i urbanu koja ne ide, preporucuju se dress codovi :mrgreen: , od odlaska u McD stvara se praznicna atmosfera do drugog kontrasta koji tvrdi da je to pomodarstvo. Jedni kazu samo ce guzonjini jesti tamo, drugi samo lopovi i snobovi i da ne nabrajam sta jos ne covjek moze procitati ovdje :mrgreen: .
Mislim da nigdje u svijetu dolazak McDa nije izazvao ovako oprecne komentare, gdje veliki broj ljudi nikako da skonta da je McD samo jedno vise mjesto gdje mozes salabrcnuti na brzinu i izgubiti se. Ni bolji ni gori od velike vecine takvih mjesta.
Posebno su mi dragi ovi koji analiziraju profil ljudi koji ide u McD, ti isti da su mrdnuli malo iz svoje vukojebine bi skontali da je McD nista drugo do pristupacno mjesto za nesto pojesti na brzinu.
Medjutim u gradu koji pretenduje da bude velegrad a nikada nije izasao iz mentaliteta mahale se evo vec mjesecima razvlaci koji to profil stanvnistva ide ili ce ici u McD, pri tome se cak analizira i ko sta jede :mrgreen: .
U normalnim zemljama ces u istom McD vidjeti lokalnog junkija koji je skupio dolar za dollar menu i u istom redu business ljude u Hugo Boss odijelima koji su tu da na brzinu pokupe nesto za jelo i da idu. Isto tako u kasnim satima mozes vidjeti lokalnu kuravu koja je na pauzi izmedju dva blow job-a dosla da nesto pregrize ili ljude koji se vracaju sa koncerta sinfonijskog orkestra i stali su da na brzinu pokupe nesto za jesti :mrgreen: .
Samo kod nas je dolazak u McD predmet vise rasprave i poligon gdje se dokazuje ko je raja a ko papak, ko je urban a ko je ruralan :mrgreen: .
Ohanite malo :mrgreen: McD je samo jos jedan vise restoran u gradu, mislim da nije vrijedan ovolike rasprave :skoljka: .
Not My Idea

#806 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

@ detroit-mercy

ma svaka ti dala! osim ove sto je na pauzi u McD :D
le piaf

#807 Re: McDonalds

Post by le piaf »

Stojadin wrote:

Stranica je online!
sto nije samo mcdonalds.ba :?
zato sto je neki lola vec registrovao tu domenu, kontajuci da ce zaraditi lovu kad McD ude na trziste :-) :D
Last edited by le piaf on 25/07/2011 19:14, edited 1 time in total.
irvinx1

#808 Re: McDonalds

Post by irvinx1 »

detroit-mercy wrote:McD je jos jedan primjer koji pokazuje kolika smo mi provincijetina. Pocev od dolaska clana "drzavnog" presjednistva na otvaranje McD pa sve do ovih komentara na forumu. Pa hebote kod nas je odlazak u McD stvar koja se analizira uzduzno i poprijeko, od toga kako se oblace oni koji idu u McD do koji profil glave imaju, do onih koji se setaju sa McD casom da se vidi da su bili u McD ili su mozda stvarno nesto kupili. Urbana raja se dijeli na urbanu koja ide i urbanu koja ne ide, preporucuju se dress codovi :mrgreen: , od odlaska u McD stvara se praznicna atmosfera do drugog kontrasta koji tvrdi da je to pomodarstvo. Jedni kazu samo ce guzonjini jesti tamo, drugi samo lopovi i snobovi i da ne nabrajam sta jos ne covjek moze procitati ovdje :mrgreen: .
Mislim da nigdje u svijetu dolazak McDa nije izazvao ovako oprecne komentare, gdje veliki broj ljudi nikako da skonta da je McD samo jedno vise mjesto gdje mozes salabrcnuti na brzinu i izgubiti se. Ni bolji ni gori od velike vecine takvih mjesta.
Posebno su mi dragi ovi koji analiziraju profil ljudi koji ide u McD, ti isti da su mrdnuli malo iz svoje vukojebine bi skontali da je McD nista drugo do pristupacno mjesto za nesto pojesti na brzinu.
Medjutim u gradu koji pretenduje da bude velegrad a nikada nije izasao iz mentaliteta mahale se evo vec mjesecima razvlaci koji to profil stanvnistva ide ili ce ici u McD, pri tome se cak analizira i ko sta jede :mrgreen: .
U normalnim zemljama ces u istom McD vidjeti lokalnog junkija koji je skupio dolar za dollar menu i u istom redu business ljude u Hugo Boss odijelima koji su tu da na brzinu pokupe nesto za jelo i da idu. Isto tako u kasnim satima mozes vidjeti lokalnu kuravu koja je na pauzi izmedju dva blow job-a dosla da nesto pregrize ili ljude koji se vracaju sa koncerta sinfonijskog orkestra i stali su da na brzinu pokupe nesto za jesti :mrgreen: .
Samo kod nas je dolazak u McD predmet vise rasprave i poligon gdje se dokazuje ko je raja a ko papak, ko je urban a ko je ruralan :mrgreen: .
Ohanite malo :mrgreen: McD je samo jos jedan vise restoran u gradu, mislim da nije vrijedan ovolike rasprave :skoljka: .
:lol: :lol: :thumbup:

Treba da vidis slikice raje na fejsbuku iz McD :D
le piaf

#809 Re: McDonalds

Post by le piaf »

detroit-mercy wrote:Pa hebote kod nas je odlazak u McD stvar koja se analizira uzduzno i poprijeko, od toga kako se oblace oni koji idu u McD do koji profil glave imaju, do onih koji se setaju sa McD casom da se vidi da su bili u McD ili su mozda stvarno nesto kupili.
jesam to ja papak ako setam ulicom i jedem McFlurry? E jesmo kompleksaski narod, sve nesto ofirno, papanski, pa cak i najobicnije stvari kao sto je jedenje hamburgera, sladoleda ili pijenje soka.
zonbirile

#810 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

gdje sada čika Mišo,nisu ga valjda sklonili ispred izloga.
HomeSweetHome

#811 Re: McDonalds

Post by HomeSweetHome »

Prosle sedmice je uredno sjedio na svom mjestu, nadam se da ga nisu pomjerali...
Urban B.

#812 Re: McDonalds

Post by Urban B. »

HomeSweetHome wrote:Prosle sedmice je uredno sjedio na svom mjestu, nadam se da ga nisu pomjerali...

jok ba,ubacili ga unutra i placaju mu sada da za njih cisti!
Stojadin

#813 Re: McDonalds

Post by Stojadin »

astrid

#814 Re: McDonalds

Post by astrid »

Ovoliko ispisanih stranica o McD-u :shock:
detroit-mercy

#815 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

le piaf wrote:
detroit-mercy wrote:Pa hebote kod nas je odlazak u McD stvar koja se analizira uzduzno i poprijeko, od toga kako se oblace oni koji idu u McD do koji profil glave imaju, do onih koji se setaju sa McD casom da se vidi da su bili u McD ili su mozda stvarno nesto kupili.
jesam to ja papak ako setam ulicom i jedem McFlurry? E jesmo kompleksaski narod, sve nesto ofirno, papanski, pa cak i najobicnije stvari kao sto je jedenje hamburgera, sladoleda ili pijenje soka.
Pa jesi li citao sa sam napisao ili da ti na tenane razabirem :skoljka: .
Medjutim, interesuje me jedna stvar u stvari dvije: Prvo, je li ovaj lik sto je otvorio McD Sarajevo otvara McD i u drugim mjestima u BiH (Mostar, Banja Luka, Tuzla) i druga stvar prica se o investiciji McDa.
Koliko ja znam, McD ne investira svoju lovu, onaj koji hoce otvoriti McD ustvari kupuje franchise i kao takav snosi sve troskove gradnje/preuredjenja objekta, nabavke opreme i td. McD tu ulijece sa svojom expertizom, globalnim imenom, razvijenim marketinogom. Fakticki iza tebe stoji jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu, tako da ti je uspijeh manje vise zagrantovan. Nisam siguran, ali troskovi treninga snosi korporacija (sada ne znam da li za sve radnike ili samo za management) isto tako vlasnik koristi McD distributivni kanal i sve njegove prednosti. Pored franchise fee vlasnik isto tako placa odredjeni procenta od svakog prodanog artikla korporaciji (nisam siguran koji procenat). Sada da li stvari ferceraju ovako i kod nas ili je kod nas drugi model poslovanja?
MAN-lion's coach

#816 Re: McDonalds

Post by MAN-lion's coach »

just principe wrote:

Stranica je online!

Sočan veliki sendvič s 2 goveđa odreska od 100% goveđeg mesa u finom pecivu posutom sezamom, s izvrsnim topljenim sirom, kiselim krastavcima, sitno sjeckanim lukom i jedinstvenim Big Mac TM umakom.

Ma ništa samo preveli stranicu na naški.hehe
Zna li se porijeklo mesa?
KatarinaKosaca

#817 Re: McDonalds

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote:Koliko ja znam, McD ne investira svoju lovu, onaj koji hoce otvoriti McD ustvari kupuje franchise i kao takav snosi sve troskove gradnje/preuredjenja objekta, nabavke opreme i td. McD tu ulijece sa svojom expertizom, globalnim imenom, razvijenim marketinogom. Fakticki iza tebe stoji jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu, tako da ti je uspijeh manje vise zagrantovan. Nisam siguran, ali troskovi treninga snosi korporacija (sada ne znam da li za sve radnike ili samo za management) isto tako vlasnik koristi McD distributivni kanal i sve njegove prednosti. Pored franchise fee vlasnik isto tako placa odredjeni procenta od svakog prodanog artikla korporaciji (nisam siguran koji procenat). Sada da li stvari ferceraju ovako i kod nas ili je kod nas drugi model poslovanja?
Obučavaju i menadžment i uposlene, određuju kvalitet, i daju uvjete uređenja objekta. Procenat zavisi od fračize do frančize.
detroit-mercy

#818 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote:Koliko ja znam, McD ne investira svoju lovu, onaj koji hoce otvoriti McD ustvari kupuje franchise i kao takav snosi sve troskove gradnje/preuredjenja objekta, nabavke opreme i td. McD tu ulijece sa svojom expertizom, globalnim imenom, razvijenim marketinogom. Fakticki iza tebe stoji jedan od najprepoznatljivijih brandova u svijetu, tako da ti je uspijeh manje vise zagrantovan. Nisam siguran, ali troskovi treninga snosi korporacija (sada ne znam da li za sve radnike ili samo za management) isto tako vlasnik koristi McD distributivni kanal i sve njegove prednosti. Pored franchise fee vlasnik isto tako placa odredjeni procenta od svakog prodanog artikla korporaciji (nisam siguran koji procenat). Sada da li stvari ferceraju ovako i kod nas ili je kod nas drugi model poslovanja?
Obučavaju i menadžment i uposlene, određuju kvalitet, i daju uvjete uređenja objekta. Procenat zavisi od fračize do frančize.
To znam, ne mozes ti otvoriti McD da izgleda po tvom cejfu nego postoje neki njihovi standardi i ako se ne pridrzavas standarda imaju pravo da ti uzmu licencu.
Nego glede ulaganja, koliko znam vlasnik snosi sve troskove izgradnje/uredjenja, je li tako i kod nas :mrgreen: .
3metra kabla

#819 Re: McDonalds

Post by 3metra kabla »

McD je za ostale fast foodove sto se tice higijene i ljubaznosti Burj al Arab :D
KatarinaKosaca

#820 Re: McDonalds

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote: To znam, ne mozes ti otvoriti McD da izgleda po tvom cejfu nego postoje neki njihovi standardi i ako se ne pridrzavas standarda imaju pravo da ti uzmu licencu.
Nego glede ulaganja, koliko znam vlasnik snosi sve troskove izgradnje/uredjenja, je li tako i kod nas :mrgreen: .
Sumnjam da je radi jednog lokala u Sarajevu McD mijenjao poslovnu politiku
plucna mahramica

#821 Re: McDonalds

Post by plucna mahramica »

Ima li kakva preporuke, sta valja tamo? Inace ne jedem junk food, ali se ponekada 'pocastim' pa ako odlucim da odem, sta da odaberem?
GAU8

#822 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

3metra kabla wrote:McD je za ostale fast foodove sto se tice higijene i ljubaznosti Burj al Arab :D
Da je cisto, jeste. Da postoji (pisani) standard, postoji.
Ali nemojte se previse zavaravati sto se tice higijene. Gdje rade ljudi, uvijek ce postojati tzv. "ljudski faktor".

Statisticki gledano, jako je mala vjerovatnoca da cete zaraditi trovanje u McD, jer je priprema, cuvanje itd. rigorozno propisana i izvedena je tako, da je takoreci "idiot proof".
Ja prvenstveno mislim na ostale "sastojke" koji mogu da se nadju na repertoaru, u zavisnosti koliko je doticni radnik taj dan sadisticki raspolozen :D :D
karanana

#823 Re: McDonalds

Post by karanana »

Not My Idea wrote:@karanana postao si mi drag na ovog temi :D

jadna mi majka da sam ja moderator i da mi dodje ova tema pod ruke :oops:
a prije nisam bio?
Op3r4t0r

#824 Re: McDonalds

Post by Op3r4t0r »

plucna mahramica wrote:Ima li kakva preporuke, sta valja tamo? Inace ne jedem junk food, ali se ponekada 'pocastim' pa ako odlucim da odem, sta da odaberem?
E to ti je nekako stvar ukusa, koliko sam skontao u sarajevskom mcdonaldsu imaju samo osnovni jelovnik, od tih osnovnih meni licno je najdrazi Big Mac, dok npr moja zena najvise voli McChicken.

Ako nejedes puno moci ce ti biti jedan meni, medjutim ako hoces da se najedes a normalne si hrane ili volis pojesti onda ce ti McMeni samo odgoditi gladovanje :)

Ja sam npr bas danas bio u mekiju, nisam bio nesto gladan, ali krenuo ranije na posao a meki odmah pored i svratim, uzeo specijalni Grand Royal meni, e tu ti dodje hamburger troduplo veci od obicnog, evo sad provjerih na stranici, obicni je tezak 106 grama a grand royal 324 grama, curly fries i velika cola i nisam ostao gladan jer gladan nisam ni bio ali se nisam nesto ni prejeo, u meni je 76 kila tako da i nisam od onih koji mogu bas previse jesti.

Uglavnom, s vremena na vrijeme nije los, onako promjene radi, a i ukusno je ko voli hamburgere i te stvari, ali ne ocekuj nista posebno, fast food ko i vecina drugih.
vedomedo

#825 Re: McDonalds

Post by vedomedo »

svakom se navike u mekiju nakon nekog vremena ustale. kod mene je uglavnom jednom mjesecno: big mac meni sa
cola light + hamburger royal ts + 1 do 2 schoko donut.
Locked