SDA-All about
- jon_jovi
#801 Re: SDA-All about
Spala knjiga na dva slova. A šta se može.
- It_is_a_Leclerc
#802 Re: SDA-All about
Čisto da se zna ko sarađuje sa "neprijateljskim, anti-bosanskim snagama" i ko "prodaje državu za vlast.""SDA neće sama napustiti vlast, ona može biti izbačena u skladu sa zakonom i ustavom", kazao je danas u Mostaru predsjednik SDA Sulejman Tihić uoči sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, dodavši kako će poručiti Čoviću da ne vjeruje obećanjima oko federalne vlade, jer ona po njegovom mišljenju nemaju nikakva uporišta i neće biti izvodljiva.
"Na svojim sutrašnjim sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, HDZ BiH će odlučiti da li će ostati sa svojim tradicionalnim partnerom SDA ili novim partnerom SDP-om", kazao je Tihić u izjavi za novinare.
Čelnik HDZ-a BiH Čović nije se obraćao novinarima, a kako su saopćili iz HDZ-a BiH, o službenim rezultatima današnjeg razgovora javnost će biti upoznata putem saopćenja.
Inače, Predsjedništvo HDZ-a BiH i Nacionalno vijeće te stranke održat će 6. juna sjednice u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, kada će u 13.45 sati biti upriličena i konferencija za novinare predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.
- fidoremilienko
#803 Re: SDA-All about
A jesu se uprpili SDA-ovci
Zao im fotelja

- avicena
#804 Re: SDA-All about
Može se i to riješiti pa da svi budu zadovoljni. Po najavljenom preustroju Federacije otvara se prostor za formiranje još bar 2-3 kantona pa ove što su ostali bez fotelja lijepo smjestiti tamo. Uz ministre idu i zamjenici pa pomoćnici i šoferi i portiri pa čistačice i eto čak i novih radnih mjesta.fidoremilienko wrote:A jesu se uprpili SDA-ovciZao im fotelja
![]()
![]()
- Doda37
#805 Re: SDA-All about
ovo mi je prejako, pitanje za SDA kako zaboravise tradicionalnog partnera HDZ , pa se opredjelise za novog partnera SDP, mislim ovo je cirkusIt_is_a_Leclerc wrote:Čisto da se zna ko sarađuje sa "neprijateljskim, anti-bosanskim snagama" i ko "prodaje državu za vlast.""SDA neće sama napustiti vlast, ona može biti izbačena u skladu sa zakonom i ustavom", kazao je danas u Mostaru predsjednik SDA Sulejman Tihić uoči sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, dodavši kako će poručiti Čoviću da ne vjeruje obećanjima oko federalne vlade, jer ona po njegovom mišljenju nemaju nikakva uporišta i neće biti izvodljiva.
"Na svojim sutrašnjim sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, HDZ BiH će odlučiti da li će ostati sa svojim tradicionalnim partnerom SDA ili novim partnerom SDP-om", kazao je Tihić u izjavi za novinare.
Čelnik HDZ-a BiH Čović nije se obraćao novinarima, a kako su saopćili iz HDZ-a BiH, o službenim rezultatima današnjeg razgovora javnost će biti upoznata putem saopćenja.
Inače, Predsjedništvo HDZ-a BiH i Nacionalno vijeće te stranke održat će 6. juna sjednice u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, kada će u 13.45 sati biti upriličena i konferencija za novinare predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.
- novi.dan.nova.nafaka
#806 Re: SDA-All about
Nadam se da razumiješ poentu mog pitanja - da trebaš dokazati svoj uopšteni stav o skupini ljudi, gdje o 75% ne znaš ništa. A još imaš hrabrosti da NIKO od njih nije podnošljiv. Eto ti forumskih kritičara i njihove informiranosti...Banksy wrote:Ahmetović, Zukić, šališ se? O Šepiću ne znam puno, ali ne kotira dobro kod šefa ... Uglavnom, vrlo nesimpatično društvo.novi.dan.nova.nafaka wrote:E hajde mi navedi 3 glave, osim prvog reda (jer su njih popljuvali i radi čega treba i ne treba), koje ne valjaju i razloge radi čega misliš tako.Banksy wrote:Isto sam pomislila.
Da je tu bar jedna simpatična, ili bar jedna podnošljiva glava ... niko.
Slaba je utjeha da ni druga, drugih stranaka, nisu bolja.
Edit: šta fali Zukiću.
Šta fali Senadu Šepiću, osim što "ne kotira" kod Tihića ? Možeš ti i bolje od toga...
- ultima_palabra
#807 Re: SDA-All about
Jel ijedan ikad išta konkretno radio u životu, osim sastančenja po skupštinama i stranačkim jazbinama? Koje su njihove sposobnosti vođenja bilo čega?
- Banksy
#808 Re: SDA-All about
Ja im ne bih dala da pričuvaju dvije ovce, kamoli državu ...novi.dan.nova.nafaka wrote:
Nadam se da razumiješ poentu mog pitanja - da trebaš dokazati svoj uopšteni stav o skupini ljudi, gdje o 75% ne znaš ništa. A još imaš hrabrosti da NIKO od njih nije podnošljiv. Eto ti forumskih kritičara i njihove informiranosti...
Šta fali Senadu Šepiću, osim što "ne kotira" kod Tihića ? Možeš ti i bolje od toga...
Neću dalje ...
- novi.dan.nova.nafaka
#809 Re: SDA-All about
Cijenim tvoje mišljenje, samo nažalost, ne pije vode. To što se tebi neko "na oko" (ne)sviđa nije nikakav argument...Banksy wrote:Ja im ne bih dala da pričuvaju dvije ovce, kamoli državu ...novi.dan.nova.nafaka wrote: Nadam se da razumiješ poentu mog pitanja - da trebaš dokazati svoj uopšteni stav o skupini ljudi, gdje o 75% ne znaš ništa. A još imaš hrabrosti da NIKO od njih nije podnošljiv. Eto ti forumskih kritičara i njihove informiranosti...
Neću dalje ...... skoro da mi ih je žao ...
...
Recimo, Šepić recimo govori dva strana jezika, nema još nikakvu političku mrlju, vodi Političku akademiju mladih, gdje dovodi eminentne predavače praktično iz čitavog svijeta. '77 je godište, šta njemu fali pa da prođe tvoj kriterij makar čuvanja ovaca ?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#810 Re: SDA-All about
I meni ih je pravo žao,nema muzike u kući i gledanja TV-a najmanje 7 dana.Žalost.Banksy wrote:Ja im ne bih dala da pričuvaju dvije ovce, kamoli državu ...novi.dan.nova.nafaka wrote:
Nadam se da razumiješ poentu mog pitanja - da trebaš dokazati svoj uopšteni stav o skupini ljudi, gdje o 75% ne znaš ništa. A još imaš hrabrosti da NIKO od njih nije podnošljiv. Eto ti forumskih kritičara i njihove informiranosti...
...
- Banksy
#811 Re: SDA-All about
prljavi Hare wrote:I meni ih je pravo žao,nema muzike u kući i gledanja TV-a najmanje 7 dana.Žalost.Banksy wrote:Ja im ne bih dala da pričuvaju dvije ovce, kamoli državu ...novi.dan.nova.nafaka wrote:
...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#812 Re: SDA-All about
De banovi.dan.nova.nafaka wrote:
Šta fali Senadu Šepiću...
Recimo, Šepić recimo govori dva strana jezika, nema još nikakvu političku mrlju, vodi Političku akademiju mladih, gdje dovodi eminentne predavače praktično iz čitavog svijeta. '77 je godište, šta njemu fali pa da prođe tvoj kriterij makar čuvanja ovaca ?
Zanimanje profesor historije
Stručna sprema VSS
Oblast društveni smjer
Srednja škola Medresa Džemaludin Čaušević od 1993. do 1997.
Fakultet
Filozofski fakultet, Sarajevo od 1997. do 2003.
Radno iskustvo Vijeće ministara BiH do 2010.
Parlament Federacije BiH do 2007.
Strani jezici engleski
Nema sta, bas kadar i kapacitet da izvuce ovu zemlju iz situacije u kojoj smo.
Klasicni stranacki kadar, sa ispodprosjecnim CV..al' je clan stranke tako da je i prvo zaposlenje upravo politicko.
A ja bih jos dodao, moja licna impresija, da je seljacina i to ona polu emancipovana, koja je po meni najgora sorta.
- v33
#813 Re: SDA-All about
ja ne kontam, kako to SDA nece sa vlasti
cuj, dadnu ti ostavku a ti kazes, necu da idem

- al_akhisari
#814 Re: SDA-All about
...kad je sda u pitanju, nekoliko je nepobitnih činjenica:
- kad je bošnjačko biračko tijelo u pitanju, postoje samo dvije ozbiljne političke grupacije, sdp i sda;
- ima svoju konstantu po pitanju biračke baze; može ići malo gore, malo dolje, ali nikada nije i neće biti minoran politički faktor;
- već 15-tak godina partcipiraju u vlasti ( na različitim nivoima ) i ukupno gledano, nisu opravdali povjerenje;
- u iole normalnom društvu, davno bi bili stanovnici smetljišta historije;
...ipak, mi živimo u zemlji i društvu fenomena, misterija,...
- kad je bošnjačko biračko tijelo u pitanju, postoje samo dvije ozbiljne političke grupacije, sdp i sda;
- ima svoju konstantu po pitanju biračke baze; može ići malo gore, malo dolje, ali nikada nije i neće biti minoran politički faktor;
- već 15-tak godina partcipiraju u vlasti ( na različitim nivoima ) i ukupno gledano, nisu opravdali povjerenje;
- u iole normalnom društvu, davno bi bili stanovnici smetljišta historije;
...ipak, mi živimo u zemlji i društvu fenomena, misterija,...
- Banksy
#815 Re: SDA-All about
Ne mogu ti ''dadnuti'' ostavku. Ostavku TI podnosiš ili daješ, a ONi te mogu smijeniti i zamijeniti.v33 wrote:ja ne kontam, kako to SDA nece sa vlasticuj, dadnu ti ostavku a ti kazes, necu da idem
![]()
- v33
#816 Re: SDA-All about
ma dobro to je ok, ali ako te oni smijene ili kako izgleda zamijene, pa nema druge nego da kupis prnje.Banksy wrote:Ne mogu ti ''dadnuti'' ostavku. Ostavku TI podnosiš ili daješ, a ONi te mogu smijeniti i zamijeniti.v33 wrote:ja ne kontam, kako to SDA nece sa vlasticuj, dadnu ti ostavku a ti kazes, necu da idem
![]()
- Banksy
#817 Re: SDA-All about
Sasvim je logično da se demokratskim sredstvima, poštujući zakon i procedure bore za svoj status. Koliko je to pametno, drugo je pitanje.v33 wrote:ma dobro to je ok, ali ako te oni smijene ili kako izgleda zamijene, pa nema druge nego da kupis prnje.Banksy wrote:Ne mogu ti ''dadnuti'' ostavku. Ostavku TI podnosiš ili daješ, a ONi te mogu smijeniti i zamijeniti.v33 wrote:ja ne kontam, kako to SDA nece sa vlasticuj, dadnu ti ostavku a ti kazes, necu da idem
![]()
Mislim da to njihovo odugovlačenje i bremzanje najviše odgovara upravo SDP-u i SBB. Sve dok se SDA koprca i koči, oni imaju izgovor za nerad i hod u mjestu.
A koji si sad ti, koji je stari nick u pitanju?
- v33
#818 Re: SDA-All about
ma i ja to kazem.Banksy wrote:Sasvim je logično da se demokratskim sredstvima, poštujući zakon i procedure bore za svoj status. Koliko je to pametno, drugo je pitanje.v33 wrote:ma dobro to je ok, ali ako te oni smijene ili kako izgleda zamijene, pa nema druge nego da kupis prnje.Banksy wrote:
Ne mogu ti ''dadnuti'' ostavku. Ostavku TI podnosiš ili daješ, a ONi te mogu smijeniti i zamijeniti.
Mislim da to njihovo odugovlačenje i bremzanje najviše odgovara upravo SDP-u i SBB. Sve dok se SDA koprca i koči, oni imaju izgovor za nerad i hod u mjestu.
A koji si sad ti, koji je stari nick u pitanju?
bit ce sve ok, ovo nama samo moze pomoci iako izgleda potpuno konfuzno.
ja nisam stari ali rastem
- prljavi Hare
#819 Re: SDA-All about
Sada je jedina prilika da se i SDA-ovci uhvate pušaka,braneći svoje fotelje i kancelarije.

- jon_jovi
#820 Re: SDA-All about
Nešto sam zbrajao. Izgleda imaju podjednake šanse za federalnu Vladu kao i SDP
-
cindrlimindrli
#821 Re: SDA-All about
Samo da se zna...prljavi Hare wrote:Sada je jedina prilika da se i SDA-ovci uhvate pušaka,braneći svoje fotelje i kancelarije.![]()
![]()

..akademci su spremni!!!
- avicena
#822 Re: SDA-All about
Bit će vrlo gusto....cindrlimindrli wrote:Samo da se zna...prljavi Hare wrote:Sada je jedina prilika da se i SDA-ovci uhvate pušaka,braneći svoje fotelje i kancelarije.![]()
![]()
..akademci su spremni!!!

-
cindrlimindrli
#823 Re: SDA-All about
Ako dodje do toga, Sulejman ima tajno oruzije.avicena wrote:Bit će vrlo gusto....

-
Innovation
#824 Re: SDA-All about
Na celu im samo fali "slucajni putnik", ali pardon on sa bine izdaje naredbe.avicena wrote:slika
- prljavi Hare
#825 Re: SDA-All about
Nije "slučajni putnik",nego "slučajni prolaznik".Innovation wrote:Na celu im samo fali "slucajni putnik", ali pardon on sa bine izdaje naredbe.avicena wrote:slika
razbojničkoj bandi,potegli bi vi i "osmog putnika" kao nekakav argument samo da opravdate Ali Babu i hajduke.