Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
East_side

#801 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

BHF_Manijak wrote:Druze, nikad nismo bili u isto vrijeme u grupi sa Litvanijom i Danskom, to sto spominjes da bi nam bilo dovoljno 1:1 za baraz, to je utakmica sa Srbijom u Beogradu! :mrgreen:

A ponovit cu post od prije neki dan, u ovoj grupi ako stvari budu isle normalnim tokom, predvidjam nam da cemo grupu zavrsit bez poraza, ili eventualno sa jednom izgubljenom tekmom i to onom u Grckoj, zivi bili pa vidjeli! :wink:
Jbg... ako ništa, vazda pišem iz glave bez prethodnog guglanja. :D

Sjećam se samo da smo kiksali s njima, samo sam pomiješao cikluse :-) davno bilo pishaj ga...

Helem, od ovoga boldiranog sve zavisi a to je direktno vezano za onaj završni dio mog prethodnog posta :roll:
BHF_Manijak

#802 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Ne googlam ni ja zivotami nego fakat pamtim nase cikluse, a nije vala ni tesko, uvijek je haman zagarantovano da cemo biti u grupi sa Belgijom ili Spanijom, Turskom, Litvanijom, Danskom, Norveskom...U pet deka nam je uvijek grupa, ova sad za SP 2014 je pravo sovjezenje, mada eto opet je tu stari poznanik Grcka... :mrgreen: Recimo nismo nikad bili u grupi sa Svabama, Italijanima, Englezima, Holandjanima, cak sa ove dvije zadnje nismo nikad ni tekme odigrali... :mrgreen:
cyprus

#803 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

CONCACAF - 6. kolo Drugog kruga kvalifikacija

U završnom kolu drugog kruga CONCACAF-ovih kvalifikacija nije bilo iznenađenja ni pretjeranih uzbuđenja, s obzirom da su se pobjednici grupa, tj. putnici u treći kruig već unaprijed znali. Od ukupno 6 pobjednika grupa, četiri su ostvarili ubljedljive pobjede i u ovom kolu. To su: El Salvador, Panama, Kanada i Gvatemala. Preostala dva, Gvajana i Antigva i Barbuda su ipak svojim favoriziranim konkurentima, Trinidadu i Tobagu te Haitiju, pružili utješnu nagradu u vidu pobjede u zadnjem kolu, ali naravno bez uticaja na vrh tabele u tim grupama. Na kraju da se osvrnem i na listu strijelaca. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija kao ubojit napadač se pokazao Belizov Deon McCaulay, koji je postigao sveukupno 11 golova u kvalifikacijama (2 u ovom kolu), ali je njegova reprezentacija okončala svoj kvalifikacioni put, pa će on ostati na ovoj brojci. Drugi na listi je Peter Byers sa Antigve, koji je postigao 8 golova, a on će imat priliku da i dalje trese mreže, s obzirom da je njegova reprezentacija i dalje u igri. Po 6 golova su postigli njegov reprezentativni kolega Tamarley Thomas, Panamac Blas Perez i Richmar Siberie sa Kurasaa.

Grupa A

Kajmanska Ostrva - Dominikanska Republika 1:1
M. Ebanks 73' / Garcia 41'

El Salvador - Surinam 4:0
Romero 32', Romero 62', Burgos 77', Burgos 83'

Grupa B

Barbados - Bermuda 1:2
Grosvenor 90+1' / Wells 46', Smith 72'

Trinidad i Tobago - Gvajana 2:0
Jones 59', Peltier 65'

Grupa C

Panama - Dominika 3:0
Blackburn 7', Buitrago 21', Perez 84'

Grupa D

Kanada - Sent Kits i Nevis 4:0
Occean 27', De Rosario 35', Simpson 45+3', Ricketts 88'

Portoriko - Sent Lucija 3:0
Ramos 13', Ramos 86', Marrero 88'

Grupa E

Sent Vinsent i Grenadini - Beliz 0:2
McCaulay 75', McCaulay 78'

Grenada - Gvatemala 1:4
Rennie 37' / Mark ag77', Thompson 78', Ramirez 85' Mark ag90+2'

Grupa F

Kurasao - Američka Djevičanska Ostrva 6:1
Carmelia 33', Siberie 39', Espacia 73', Carmelia 78', Siberie 85', Cijntje 89' /Cornelius 50'

Haiti - Antigva i Barbuda 2:1
Aveska 60', Belfort 65' / T. Thomas 9'

Naredni krug kvalifikacija počinje tek u junu.
cyprus

#804 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Grupa A
Image

El Salvador - kao apsolutni favoriti su se prošetali kroz grupu, međutim pravi ispit za Salvadorce će biti tek sljedeći krug
Dominikanska Republika - reprezentacija čiji navijači mogu biti relativno zadovoljni, posebno činjenicom da su uspjeli namučiti Salvador, kao i odnijeti gostujućuju pobjedu iz Surinama
Surinam - blago ispodprosječan nastup zemlje koja tradicionalno ima talentovane fudbalere, samo što oni obično završe igrajući za Holandiju
Kajmanska Ostrva - osvojeni jedan bod je ipak realnost ove male selekcije

Grupa B
Image

Gvajana - njen prolaz dalje pored favoriziranog Trinidada se može okarakterisati kao iznenađenje, s tim da Gvajana ima solidnu selekciju za srednjoameričke prilike, ali u narednoj fazi su joj male šanse
Trinidad i Tobago - možda i najveće razočarenje, s obzirom da su prije 5 godina učestvovali na SP, ali to više nije ta ekipa. Skupo ih je koštao poraz na Bermudi
Bermuda - vrlo prijatno iznenadila, neizgubivši niti jednu utakmicu kod kuće
Barbados - vrlo negativno iznenadio, jer je ovih 0 bodova ipak sramota za selekciju koja je slovila za jednu od solidnijih u Karibima

Grupa C
Image

Panama - vrlo ubjedljivo otresla svoje protivnike, ali kao i El Salvadoru, pravi ispit joj tek predstoji
Nikaragva - selekcija koja ipak ne može biti ozbiljan konkurent svojim susjedima sa srednjoameričke prevlake, odigrala tačno prema očekivanjima
Dominika - nakon što su Bahami odustali od takmičenja, bilo je jasno da će ova reprezentacija teško doći i do jednog boda, a ispostavilo se da nisu mogli ni do jednog gola

Grupa D
Image

Kanada - u nekim utakmicama djelovala moćno, u drugim relativno blijedo, na kraju očekivano prva, ali da li će joj se sistem toplo-hladno osvetiti vidjećemo u nastavku kvalifikacija
Portoriko - mogu biti zadovoljni ostvarenim, s obzirom na samo jedan poraz, u principu, rezultat u granicama očekivanog
Sent Kits i Nevis - s obzirom na svoju geografsku veličinu, mogu biti vrlo zadovoljni igrama koje pruža njihova reprezentacija, i njihov samo jedan poraz (grupa sa dosta remija)
Sent Lucija - jedan osvojeni bod je u granicama realno očekivanog

Grupa E
Image

Gvatemala - maksimalno iskoristila povoljan žrijeb (nije bila nosioc) i dosta impersivno se prošetala kroz grupu u kojoj objektivno nije bilo dostojnih konkurenata
Beliz - nošeni na krilima napadača McCaulaya ostvarili su relativno solidan rezultat, ali za nešto više potrebna je mnogo veća širina u kvaliteti
Sent Vinsent i Grenadini - totalno prosječno
Grenada - s obzirom da su bili nosioci, posljednje mjesto u grupi jeste razočaravajuće, moglo je mnogo bolje

Grupa F
Image

Antigva i Barbuda - najveće iznenađenje ovog kruga takmičenja i najefikasnija ekipa, reprezentacija kojoj je ovo najveći uspjeh u historiji, vidjećemo šta može u narednom krugu, šanse joj nisu velike
Haiti - još jedno razočarenje, koštao ih je domaći remi sa Kurasaom, a mislim i da sam ih ja ranije precjenio u prognozama
Kurasao - iako je ovo reprezentacija koja je službeno tek nastala, od nje se mogu očekivati i bolji rezultati od ostvarenih u ovoj grupi
Američka Djevičanska Ostrva - gol razlika 2:40, šta reći, koju posluku porati...
cyprus

#805 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ja pogodio 4 od 6 pobjednika... ali sam i momački profulio sa Barbadosom :oops:
cyprus wrote:CONCACAF

Trebalo bi nešto reći i o zoni Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. Njihove kvalifikacije su najduže, a ovaj drugi krug im počinje već početkom septembra ove godine. U ovom krugu ne učestvuju najbolje rangirane reprezentacije u ovoj zoni (SAD, Meksiko, Honduras, Kostarika, Jamajka i Kuba), one se uključuju u trećem krugu. Njima će se priključiti pobjednici 6 grupa iz ovog kruga kvalifikacija.

Grupa A
El Salvador
Surinam
Kajmanska Ostrva
Dominikanska Republika

U ovoj grupi bi bilo veliko izenanađenje kada El Salvador ne bi prošao dalje. Ostale tri reprezentacije će se boriti za prestiž i koji bod više na FIFA-inoj rang listi.

Grupa B
Trinidad i Tobago
Gvajana
Barbados
Bermuda

Iako su sve grupe otprilike kvalitetom izjednačene, ja ističem ovu kao za nijansu jaču od ostalih, prvenstveno što u njoj za razliku od ostalih možemo očekivati i kakvu takvu neizvjesnost. Trinidad je sada dosta slabija reprezentacija nego 2006. kada su igrali SP, ali je opet favorit u ovoj grupi. Ipak, Gvajana i Barbados imaju svoju šansu da pruže solidan otpor nosiocima i tako ovu grupu učine zanimljivom. Čak ni Bermuda nije bez ikakvih šansi. Ja prognoziram prolazak Barbadosa, iako bi to bilo blago iznenađenje.

Grupa C
Panama
Dominika
Nikaragva
Bahami

U ovoj grupi je očekivan prolaz Paname, i mislim da će to ova selekcija ostvariti bez mnogo muke. Jedini protivnik koji bi im mogao zadati probleme je Nikaragva, dok je od Dominike i totalnog autsajdera Bahama to teško očekivati.

Grupa D
Kanada
Sent Kits i Nevis
Portoriko
Sent Lucija

Kanađani su ovdje favoriti i ako im Portoriko ne pomrsi račune, mislim da bi trebali ići dalje. Sent Kits i Sent Lucija znaju biti nezgodni ako ih se potcjeni, ali teško da mogu biti ispred Kanade i Portorika.

Grupa E
Grenada
Gvatemala
Sent Vinsent i Grenadini
Beliz

I ovo bi mogla biti jedna od grupa sa većom dozom neizvjesnosti. Grenada je jedna dosta solidna karipska selekcija, ali mislim da nisu favoriti ispred Gvatemale. Beliz je najslabija kontinentalna reprezentacija iz CONCACAF zone, ali ako uspješno poslože svoje redove i oni mogu biti konkurentni za prvo mjesto u grupi. Za Sent Vinsent i Grenadine važi slično što i za Grenadu - jesu solidna reprezentacija, ali su obično inferiorni u duelima sa zemljama sa srednjoameričke prevlake. Ja tipujem na Gvatemalu kao osvajača grupe.

Grupa F
Haiti
Antigva i Barbuda
Kurasao
Američka Djevičanska Ostrva

Usuđujem se reći najslabija grupa u ovom krugu kvalifikacija. Haićani su favoriti i mislim da će odbraniti taj status, mada im Antigva i Kurasao (nasljednik Holandskih Antila) mogu pomrsiti račune. Djevičanska Ostrva su tu kanta za napucavanje.

Dakle, po mojoj prognozi, proć bi trebali: El Salvador, Barbados, Panama, Kanada, Gvatemala i Haiti.
El_comadante

#806 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

što se tiče nas bitno je ko če se oprostiti od reprezentaciej i ko če ih zamjeniti. a sad mi konačno možemo reći da trebamo napasti SP jer nismo autsajderi i imamo fine rezultate iza sabe za razliku od ranijih godina. imamo šanse pogotovo što sada nema izrazitog favorita protiv kojeg nemožemo igrati. ovo nam je najbolja šansa do sada.
Obuca9

#807 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:Ne googlam ni ja zivotami nego fakat pamtim nase cikluse, a nije vala ni tesko, uvijek je haman zagarantovano da cemo biti u grupi sa Belgijom ili Spanijom, Turskom, Litvanijom, Danskom, Norveskom...U pet deka nam je uvijek grupa, ova sad za SP 2014 je pravo sovjezenje, mada eto opet je tu stari poznanik Grcka... :mrgreen: Recimo nismo nikad bili u grupi sa Svabama, Italijanima, Englezima, Holandjanima, cak sa ove dvije zadnje nismo nikad ni tekme odigrali... :mrgreen:
Nisi jedini. Ima nas koji se i bez gugleta, sjećamo svih rezultata u ovih osam ciklusa, pa mi onda cudno bude da se neko ne sjeca ni s kim smo kad igrali :D
shalla

#808 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

hz__semir wrote:
BHF_Manijak wrote:Ne googlam ni ja zivotami nego fakat pamtim nase cikluse, a nije vala ni tesko, uvijek je haman zagarantovano da cemo biti u grupi sa Belgijom ili Spanijom, Turskom, Litvanijom, Danskom, Norveskom...U pet deka nam je uvijek grupa, ova sad za SP 2014 je pravo sovjezenje, mada eto opet je tu stari poznanik Grcka... :mrgreen: Recimo nismo nikad bili u grupi sa Svabama, Italijanima, Englezima, Holandjanima, cak sa ove dvije zadnje nismo nikad ni tekme odigrali... :mrgreen:
Nisi jedini. Ima nas koji se i bez gugleta, sjećamo svih rezultata u ovih osam ciklusa, pa mi onda cudno bude da se neko ne sjeca ni s kim smo kad igrali :D
+1

Btw, nervira me što nam je pred svake kvalifikacije skoro uvijek isti plan:

1 tekma - najslabija u gostima (luksemburg, sad ćemo ganjati lihtenštajn);
2. tekma najbolja ekipa kući (francuska, sad ganjamo grčku) - to je kao plan da ih "uhvatimo" odmah nakon prvenstva, nikad nije upalilo;
zadnja tekma - najbolja ekipa u gostima, također nikad nije upalilo...

Sranje kroz gusto granje...
bahonnen

#809 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

perfect_guy wrote:
JohnnyS. wrote:interesuje me kada pocinju kvalifikacije ili ce se i to odrediti kad i raspored utakmica?
da li pocinju prije ili poslije eura u P i U?
odavno poznato da kreću u seprembru
Ako se ne varam sad u petak je u Bratislavi pokušaj dogovora termina za našu grupu. A ako se ne dogovore FIFA će donijeti odluku.

Edidt: Naš savez predstavljaju: sekretar, selektor i još neko (nebitno)...
Jeff Bingham

#810 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

ima ih 4-5 sto ce nas predstavljat, nabrojase ih sinoc na tvsa cini mi se
sumirprimus

#811 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

bahonnen wrote:
perfect_guy wrote:
JohnnyS. wrote:interesuje me kada pocinju kvalifikacije ili ce se i to odrediti kad i raspored utakmica?
da li pocinju prije ili poslije eura u P i U?
odavno poznato da kreću u seprembru
Ako se ne varam sad u petak je u Bratislavi pokušaj dogovora termina za našu grupu. A ako se ne dogovore FIFA će donijeti odluku.

Edidt: Naš savez predstavljaju: sekretar, selektor i još neko (nebitno)...

eto odma grke,poslje ep-a,njima il je umor,il je remont il su prazni,elem kako god,bolje prije nego kasnije...
and

#812 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by and »

prenose li se žuti kartoni?
bahonnen

#813 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

Nebitno... Uglavnom neko ide i među njima je selektor...

Ja znam da ne bih htio Grke na zadnjoj tekmi. Ako bude stani-pani da se ne desi isto kao s Hrvatskom. A sličnog smo mentalnog sklopa.
A kad malo bolje razmislim ne bih ih volio ni u nekom dvomeču u sredini. Znači nekako da ima utakmicva i prije i poslije.
Po meni najbolje 3. i 3. otpozadi utakmica.
sumirprimus

#814 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

bahonnen wrote:Nebitno... Uglavnom neko ide i među njima je selektor...

Ja znam da ne bih htio Grke na zadnjoj tekmi. Ako bude stani-pani da se ne desi isto kao s Hrvatskom. A sličnog smo mentalnog sklopa.
A kad malo bolje razmislim ne bih ih volio ni u nekom dvomeču u sredini. Znači nekako da ima utakmicva i prije i poslije.
pa o tom ja i govorim,ja ne znam sta nasi dogovaraju,al svaki hebeni put,nama zadnja utakmica u kvalifikacijama bude najteza....daj je negdje u sredinu,il trazi odma u startu,samo to na kraju vise kako da izbjegnemo...cccc...
palermo

#815 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

bahonnen wrote:Nebitno... Uglavnom neko ide i među njima je selektor...

Pa Grci bi stvarno bili najbolji na početku. Ako trosnu na Euro, a hoće, šta bi drugo mogli biti, ide ono opraštanje od reprezentacije, dok se oni avizaju mi bi ih trebali mlatnuti. Mada će Lulić sigurno dobiti neku utakmicu neigranja, pa i na to treba računati.
A sa Slovacima dvomeč, vidite da nas dvomeči idu :)
perfect_guy

#816 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

and wrote:prenose li se žuti kartoni?
suspenzije da, a kartoni ne
bahonnen

#817 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

@palermo
Ma jok... to je upravo ovo što govorimo... Šta ako bude vadiona na kraju s Grcima? A isto ne valja ni sa Slovacima.
I njih nekako ugurati da ima utakmica i prije i poslije i između.
Ne treba nam ni jedna više "historijska" utakmica, nego "historijske kvalifikacije".
Cilj prvo mjesto. Hrabro od prve minute.
Ako već bude falio koji bod neka to bude protiv što slabijih.
Last edited by bahonnen on 17/11/2011 12:09, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#818 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JohnnyS. »

Baudelaire wrote:Pa eto, ovdje 95% ljudi koji diskutuju znaju takve informacije, a ta informacija je itekako bitna. A ti bi uveo Ibiševića, a ne Bešića jel? I nemam namjeru dalje raspravljati, očigledno pratiš reprezentaciju samo kad dođu završne utakmice. Zdravo, i iduće kvalifikacije prati od samog početka moj Johnny, pa možda nešto i naučiš o našoj reprezentaciji.
moj budaloire nadobudan si. a vidim ni ti nisi neki strucnjak (uostalom kao ni pape) da objasnis misteriozni fenomen ulaska besica. prica se (ko zna je li to istina) da mu ni kuci nisu znali da je mladjahni decko u reprezentaciji. to ce ostati vjecita enigma nama kojima pratimo svaku utakmicu. nemam dalje potrebe raspravljati.
pozdrav.
denimb

#819 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Poceti sa Litvanijom, Latvijom onda Grcima na noge ici, pa Slovake kod kuce docekati.

Izbjeci samo da posljednju utakmicu igramo u Grckoj jer to nikome ne pase, i po mogucnosti maniti se ovih dvomeceva, od same rijeci mi se dize kosa na glavi vise. Tesko se je psihicki pripremiti za igranje protiv iste ekipe dvaputa zaredom.
sumirprimus

#820 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

bahonnen wrote:@palermo
Ma jok... to je upravo ovo što govorimo... Šta ako bude vadiona na kraju s Grcima? A isto ne valja ni sa Slovacima.
Ne treba nam ni jedna više "historijska" utakmica, nego "historijske kvalifikacije".
jest da tako ne misle i grci i slovaci :wink:
al et,ako ikako moze samo ne zadnju u grckoj!!!
bahonnen

#821 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

Ne znam je li to neko pravilo ali obično ide sve u rikverc kod uzvratnih susreta. Po tome se igra s istim protivnikom 5. i 6. utakmica, kao i prva i zadnja.
Zato je jako bitno fino odabrati ta 2 protivnika.
bahonnen

#822 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

sumirprimus wrote:
bahonnen wrote:@palermo
jest da tako ne misle i grci i slovaci :wink:
al et,ako ikako moze samo ne zadnju u grckoj!!!
Ma mislio sam ako bude trebalo ganjati koji bod da ih ganjamo protiv objektivno puno ošijih, tj. one zadnje utakmice.
perfect_guy

#823 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

bahonnen wrote:Ne znam je li to neko pravilo ali obično ide sve u rikverc kod uzvratnih susreta. Po tome se igra s istim protivnikom 5. i 6. utakmica, kao i prva i zadnja.
Zato je jako bitno fino odabrati ta 2 protivnika.
ako ništa, u septembru si mogao zaključiti da to pravilo ne postoji, jer ne bi igrali sa bjelorusima dvaput zaredom, kao ni francuzi s njima obje utakmice negdje u početnoj fazi, te francuzi s albancima u završnoj
palermo

#824 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

bahonnen wrote:[
Ma mislio sam ako bude trebalo ganjati koji bod da ih ganjamo protiv objektivno puno ošijih, tj. one zadnje utakmice.
ma ja opet mislim da je najvažnije u kvalifikacije ući dobro, napraviti neki niz od dvije tri pobjede, ako je moguće, jačaš samopuzdanje, a u krajnjoj liniji i ostavljaš prostor za kiks. U suprotnom, ja se bojim da može doći i do trubulencija u ekipi, sa selektorom, javnošću. Mislim da kolikko god mi znali da ovaj baraž je teško bilo proći, on ipak ostavlja trag na svima nama, loš početak bi potencirao na kub sve strahove i frustracije kako igrača tako i javnosti.

Naravno, slažem se , ne bi valjalo igrati odlučujuću u Grčkoj, mada kako god okreneš, ako budemo se borili za prvo mjesto, ne možeš izbjeći susret u Atini :D
bahonnen

#825 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

Naravno... Realno treba da je cilj protiv Grka minimum 3 ili 2 boda - minimum podjela (4 ko kuća, a 6 :D).
Ali isto tako protiv Grka i Slovaka ukupno treba imati cilj bar 9. Jer moraš računati da i oni međusobno imaju 6 bodova za podijeliti.
Imamo takvu ekipu da je moguće da razvalimo kvalifikacije, ali isto tako da padnemo kao početnici.
Locked