Wimbledon 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
lester burnham

#801 Re: Wimbledon 2011

Post by lester burnham »

... :mrgreen:

kad smo vec tu...

FK Crvena zvezda
zajedno sa svim svojim članovima, navijačima, rukovodstvom, igračima i stručnim štabom od srca čestita Novaku Đokoviću ulazak u finale Vimbldona, i samim tim prvu poziciju na ATP listi, koja je istorijski uspeh i Noleta i srpskog sporta.

Nole, ponosni smo na tebe, i nadamo se da ćeš uz puno zdravlja i malo sreće nastaviti da nam donosiš osmehe.

Fudbaleri Crvene zvezde koji se nalaze na pripremama u Austriji su u petak 1. jula sve do polaska na popodnevni trening putem interneta pratili polufinale Vimbldona. Lepa vest sačekala ih je u autobusu na putu ka stadionu i naravno propraćena je velikim aplauzom, za Noleta, za šampiona.
volimsarajvo

#802 Re: Wimbledon 2011

Post by volimsarajvo »

Sta ocekujete u nedelju na finalu Wimbledon izmedju Rafaela Nadala i Novaka Djokovica??
Moje misljenje je da Rafa ima malo vise sansi. Izgubio je posljednja 4 meca sa Novakom od kojih je posebno bolan bio onaj u Madridu ali poznato je da je Rafa pisholoski najjaci i da se vrati kad je najteze.
Tako da ja kao veliki fan Nadala prizeljkujem njegov trijumf na finalu Wimbledona u nedelju.
exSarajlija

#803 Re: Wimbledon 2011

Post by exSarajlija »

i tako nakon zenskih singlova monike, ane i jece i muskuh dublova bobe i zikija srbija ima i br1 u muskoj singl konkurenciji!

No1e!
abondanzieri

#804 Re: Wimbledon 2011

Post by abondanzieri »

pirmin wrote:
abondanzieri wrote:
Za sutra:

Šarapova - Kvitova 1-2

valjda Marija može uzeti barem jedan set 8-)
A sad bez zajebancije :D , ko bi mogao ovo dobiti?
Smrtno sam ozbiljan :D
Danas pare na Kvitovu. :dance: U duelu po kvalitetu dvije podjednake teniserke vjerujem da će pobijediti "glad"za osvajanjem Grand Slama fenomenalne Čehinje.Uz to ne vjerujem da će Petra igrati pod nekim pritiskom,njena opuštenost(i dominacija) u dosadašnjem dijelu Wimbledona za mene je bila fascinirajuća :dance:
bolton93

#805 Re: Wimbledon 2011

Post by bolton93 »

Dobro jutro Srbijo, Novak je prvi na svetu!

02. jul 2011. 09:41 > 09:44

Da je neko u Srbiji slučajno prespavao petak, 1. jul 2011. godine, ostao zaključan u podrumu ili na tavanu, upao u živo blato i izvukao se tek narednog dana, ne bi imao šanse da ne sazna vest dana.

Image

Pardon, nedelje, meseca...

Ne postoji dnevna novina u Srbiji, koja u subotu nije osvanula sa Novakom Đokovićem na naslovnoj strani!

SPORT - "Novak prvi reket sveta!", piše jedan od dva sportska lista, koji je Đokovićevom uspehu posvetio pet strana, računajući i naslovnu, na kojoj dominira broj "1" u vidu kolaža sa slikama našeg asa.

SPORTSKI ŽURNAL - "Kralj Nole!", piše na naslovnoj strani Žurnala, na kojoj dominira Đokovićeva slika na kolenima vimbldonske trave, a u vrhu strane je teniska loptica sa potpisom našeg tenisera i krunom na njoj. Koliko je za Žurnal Novakov uspeh vanserijski govori i to što je prvih sedam strana ovog lista posvećeno našem teniseru, a fudbal, Crvena zvezda i Partizan pomereni su sa prve, druge, treće i četvrte stranice, što je jako, jako redak slučaj u istoriji ovog lista.

POLITIKA - "Novi kralj tenisa", piše list o Novaku Đokoviću. Bivši šef UNMIK za sever Kosova Džerard Galuči u intervjuu za list kaže: "EU zna da ne može da koristi silu na severu Kosova".

VEČERNJE NOVOSTI - Pobedom nad Congom, Đoković preuzeo tron od Rafaela Nadala: "Novak 1". List piše da dug privredi iznosi 107 milijardi dinara pod naslovom "Država dužna do guše". Ministar obrazovanja Žarko Obradović kaže: "Nećemo vezane izbore".

BLIC - List prenosi izjavu tenisera Novaka Đokovića povodom njegovog osvajanja mesta prvog igrača sveta "Vladaću dugo!". O ubistvu reprezentativca Crne Gore Ljubomira Jovanovića na Cetinju "Košarkaš slučajno ubijen".

DANAS - Srpski teniser biće od ponedeljka prvi na ATP listi, pošto se plasirao u finale Vimbldona: "Đoković najbolji na svetu". Zapadni Balkan i u 2012. može da računa na znatno manju pomoć SAD: "Najviše dolara za Kosovo i BiH".

PRESS - "Srbin br. 1", naslov je o najnovijoj promeni na ATP listi, a tome je dodat i podnaslov "Novak: Za ovo sam radio ceo život".

ALO - "Srbin prvak sveta!", naslov je teksta o teniseru Novaku Đokoviću i njegovom plasmanu na prvo mesto ATP liste, dok na poslednjoj strani dominira naslov "U inat svima".

KURIR - List naslovnu stranu posvećuje Novaku Đokoviću, a fotografiji najboljeg tenisera na svetu iz 1991. godine dodat je naslov "Biću prvak sveta".

PRAVDA - Na naslovnoj strani dominira naslov intervjua s ratnim gradonačelnikom Trebinja Božidarem Vučurevićem koji kaže "Sahranite me uz 'Marš na Drinu'". Tekst uspehu Novaka Đokovića najavljen je kratkim naslovom "Najbolji".

(Beta/MONDO, foto: MONDO)
bolton93

#806 Re: Wimbledon 2011

Post by bolton93 »

Novak nominovan za ESPY nagradu

Od ponedeljka prvi reket sveta Novak Đoković nominovan je za osvajanje ESPY nagrade u kategoriji za najboljeg tenisera godine.

Image

Prestižne ESPY nagrade dodeljuju se za izvanredna ostvarenja u sportu u kalendarskoj godini, a pobednika odlučuje glasanje za zvaničnom sajtu.

U proteklih šest meseci, Novak je ostvario 47 pobeda, uz samo jedan poraz, i osvojio sedam titula, uključujući i Australijan Open i četiri Mastersa, u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Rimu.

U petak je zahvaljujući plasmanu u finale Vimbldona obezbedio mesto prvog tenisera sveta od ponedeljka i tako ostvario svoj san. Za titulu na najprestižnijem teniskom turniru Đoković će se boriti sa prethodnikom na mestu broj jedan Špancem Rafaelom Nadalom, koji je uz njega i Rodžera Federera nominovan za ESPY nagradu.

Glasanje traje do 9. jula, a pobednik će biti proglašen četiri dana kasnije na ceremoniji u Los Anđelesu.

glasajte, glasajte... :D
pirmin

#807 Re: Wimbledon 2011

Post by pirmin »

Lucas Leiva

#808 Re: Wimbledon 2011

Post by Lucas Leiva »

Po meni je Novak favorit u finalu jer ima igru za Nadala, bez obzira na podlogu. Agresivniji je igrac, ali nikada ne pretjeruje kao Tsonga juce, vec je umjereno agresivan sa izuzetno snaznim i preciznim forhendima i bekendima. Agresivnost je kljuc da bi se izbjegao ulazak u Rafine poene, kada on preuzima inicijativu i mic po mic ulazi u teren izvalceci se na forhend. Od 100 takvih poena Rafa izgubi otprilike samo jedan. Nole je znao do sada to da sprijeci, ne vidim razlog zasto nebi i sutra. Drug stvar, transformacija iz odbrane u napad, doveo je do savrsenstva... iako je i Nadal tu jak.. Odlucice nijanse, obojica su rastereceni, bice strasan mec u to sam siguran!
just principe

#809 Re: Wimbledon 2011

Post by just principe »

slike dana

Image

Image
radostan dan

#810 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

Još je rano za prognoze, predveče ćemo...još malo da se naslađujemo pa ćemo onda... :mrgreen:
romanovero

#811 Re: Wimbledon 2011

Post by romanovero »

radostan dan wrote:Još je rano za prognoze, predveče ćemo...još malo da se naslađujemo pa ćemo onda... :mrgreen:
cemu prognoze,jasno je ko dan
radostan dan

#812 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

just principe wrote:slike dana

Image
Uuuu :shock: ovo će biti u top 5 sportskih fotografija godine sigurno, kako ga je čovjek uhvatio plus sjenka dole...
just principe

#813 Re: Wimbledon 2011

Post by just principe »

evo veca slika

http://lh4.ggpht.com/aMYefjm4CT7ckRRLLl ... MKfpofr7uU

to su fotografije jucerasnjeg dana po SI-u
ultima_palabra

#814 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

Zanimljivo da Nadal ima 500 bodova iz Barcelone koji se iz nekog razloga dodaju tek na početku augusta, tako da ako on uzme finale, vraća se na poziciju broj 1 nakon mjesec dana bez igranja :)
radostan dan

#815 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

E Ultima druže, kako si danas, jeL bolje, jeL ti laknulo malo? :wink:
radostan dan

#816 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

just principe wrote:evo veca slika

http://lh4.ggpht.com/aMYefjm4CT7ckRRLLl ... MKfpofr7uU

to su fotografije jucerasnjeg dana po SI-u
U pm, koja slika. Ja sam inače veliki ljubitelj fotografije, posebno dokumentarne crno bijele i sportske. Vrh. :thumbup:
ultima_palabra

#817 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:E Ultima druže, kako si danas, jeL bolje, jeL ti laknulo malo? :wink:
A šta mi ima laknuti :? Moj favorit je u finalu, igra dobro i izvukao se iz teške situacije. Jel to ne vjeruješ u malopređašnju konstataciju?
radostan dan

#818 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:E Ultima druže, kako si danas, jeL bolje, jeL ti laknulo malo? :wink:
A šta mi ima laknuti :? Moj favorit je u finalu, igra dobro i izvukao se iz teške situacije. Jel to ne vjeruješ u malopređašnju konstataciju?
Me ne, nego sam ti rekao na drugoj temi - vidimo se na tenisu, donji si :mrgreen: -, eto, pogodim i ja koji put.
Arma-Sarma

#819 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

ultima_palabra wrote:Zanimljivo da Nadal ima 500 bodova iz Barcelone koji se iz nekog razloga dodaju tek na početku augusta, tako da ako on uzme finale, vraća se na poziciju broj 1 nakon mjesec dana bez igranja :)
Čuj ne znaš zašto se dodaju bodovi :-) Mislim da bi ti to morao znati.
ultima_palabra

#820 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:
Me ne, nego sam ti rekao na drugoj temi - vidimo se na tenisu, donji si :mrgreen: -, eto, pogodim i ja koji put.
Ja bih ipak sačekao do sutra ;-)
ultima_palabra

#821 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

Arma-Sarma wrote:
ultima_palabra wrote:Zanimljivo da Nadal ima 500 bodova iz Barcelone koji se iz nekog razloga dodaju tek na početku augusta, tako da ako on uzme finale, vraća se na poziciju broj 1 nakon mjesec dana bez igranja :)
Čuj ne znaš zašto se dodaju bodovi :-) Mislim da bi ti to morao znati.
Ma znam, nego neću da opterećujem forumsko pučanstvo :D Obavezan si da igraš 4 turnira iz serije 500 svake godine, Rafa to nije uradio prošle godine i onda su mu pisali nulu poslije Washingtona koja znači da mu ne vrijede poeni iz serije 500 u trajanju od godinu dana.
radostan dan

#822 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:
Nemoj se izvlačiti, moj sporedni cilj je ostvaren - numero uno, glavni je - zlato 2012. I drugo, moj zadatak je teži, ja imam samo Novaka, a ti Rodžera i Nadala.
ultima_palabra

#823 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:
Nemoj se izvlačiti, moj sporedni cilj je ostvaren - numero uno, glavni je - zlato 2012. I drugo, moj zadatak je teži, ja imam samo Novaka, a ti Rodžera i Nadala.
Ne kontam što Rogera :shock: Jel ti fakat misliš da ja pratim tenis da bi navijao protiv Novaka? :-) Nađi temu AO 2011, vidjećeš da sam navijao za Novaka protiv Rogera, naravno na RG je bilo obrnuto :D Između njih dvojice navijam protiv onoga koji je u tom trenutku bliži i opasniji Nadalu.
radostan dan

#824 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

Ok, ok, zbog toga sam pogriješio misleći da oboje forsiraš, nisam skontao da ti je N numero uno.
smoki_choko

#825 Re: Wimbledon 2011

Post by smoki_choko »

mali djokica :D

Locked