Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosnovizija wrote:A ĐENERALA - izbacise kukavicu iz sudnice. Predlazem da entitet rs izdvoji pare za njegovu odbranu, i to na nacin da smanje penzije sa 147,00 KM na 100,00 KM mjesecno,a razlika da ide na odbranu mladica
podrzavam
mislim da to pravim patriotama neće biti problem, šta više, mislim da će im biti zadovoljstvo ako znaju da su njihove pare otišle u herojske ruke
simpozijum delirijum wrote:evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
nisu svi dijaspora , vec USA i Evropski gradjani
uzas !
od oko 120 komentara za sada preko bar 80% podrzava Mladica kao branioca Evrope ili USA od 'zlih Muslimana"!!!
pranje mozga jos od vremena napada na USA 9/11 je nazalost uspjesno
BiH gubi medijsku bitku
Ja vjerujem da su ti vecinom Srbi. Oni iz sve snage vode tu medijsku bitku, i mozete ih naci na ama na skoro svim svjetskim forumima. Niko i nama ne brani da se borimo za istinu i pravdu. Meni je vise dosta trazenja nekog svjetskog sazaljenja i suosjecanja sa istinskim zrtvama. Mi trebamo mjenjati nas odnos prema nama samima. Evo ovaj danasnji miting npr. Danas su svjetske medije izvjestavale o Mladicevom izjasnjenju o krivici pred haskim sudom, i to je bio dobra prilika da mi pokazemo svijetu sta zapravo hocemo, ali tada nas je trebalo biti vise desetina hiljada na mitingu,pa bi tada svjetske medije to objavile, a pogledajte danas kako malo naroda i to sve mahom stariji ljudi. Pa te starije generacije koda su ugradile nekakav cip zaborava mladima koje nista zivo ne interesuje, osim izgleda da ih se skupi u velikom broju kada npr dodje neki trenutno popularni pjevac iz Srbije. Postaje me stid kakvi smo postali. Dalje nekim nazovi nasim medijima je bilo vaznije objaviti pobjedu Dzokovica , koji se nekim slucajem nasao u istom kontekstu kao miting i Mladicevo sudjenje. Sada je itekako jasno da i mediji ucestvuju u ispiranju mozga istinskim zrtvama, tako sto obavjestavaju o nekim stvarima na tako banalan nacin, da se zrtve gotovo vise pocinju i stidjeti sto su zrtve, umjesto da se zlocinci stide. Zlocinci se uopste ne stide jer im stizu priznanja za ono sto su uradili i poruke da se zlocin isplatio sa svih strana, a ne zaboravite da je jednu takvu poruku uputio i "nas clan predsjednistva" Bakir Izetbegovic, kao sto je i uradio stotinu gestova kojima nema nista protiv tzv rs.
Mediji su doprinjeli tome. Citav npr na nekoj "nasoj" web stranici naslov teme pocinje sa "Skup u Potocarima 11 Jula....", koda se radi o nekakvom skupu neznam ni ja cega, a ne o obiljezavanju genocida i masovnoj dzenazi oko 500-tinjak zrtava genocida.
Imao bih jos toliko toga napisati ali u sustini mi je jadno i bjedno i nemoralno traziti nekakvo sazaljenje na nase zrtve, ne samo od "svijeta" nego i od ex agresora, a ne traziti pravdu tamo gdje je treba traziti. Jeli iko pomenuo na danasnjem mitingu da je jedina pravda ukidanje rezultata zlocina? Zar nije apsurd osuditi zlocinca i to nekoliko pojedinaca, a zlocinacka tvorevina nam uopste ne smeta? Nece se stanje ljudi kojima je BiH jedina domovina nikada promjeniti dok mi ne pocnemo sami mjenjati stvari.
simpozijum delirijum wrote:evi i Yahoo objavio vijest o izbacivanju Mladica iz sudnice , obratite paznju na komentare
uzas !
od oko 120 komentara za sada preko bar 80% podrzava Mladica kao branioca Evrope ili USA od 'zlih Muslimana"!!!
BiH gubi medijsku bitku
Ja vjerujem da su ti vecinom Srbi. Oni iz sve snage vode tu medijsku bitku, i mozete ih naci na ama na skoro svim svjetskim forumima. Niko i nama ne brani da se borimo za istinu i pravdu. Meni je vise dosta trazenja nekog svjetskog sazaljenja i suosjecanja sa istinskim zrtvama. Mi trebamo mjenjati nas odnos prema nama samima. Evo ovaj danasnji miting npr. Danas su svjetske medije izvjestavale o Mladicevom izjasnjenju o krivici pred haskim sudom, i to je bio dobra prilika da mi pokazemo svijetu sta zapravo hocemo, ali tada nas je trebalo biti vise desetina hiljada na mitingu,pa bi tada svjetske medije to objavile, a pogledajte danas kako malo naroda i to sve mahom stariji ljudi. Pa te starije generacije koda su ugradile nekakav cip zaborava mladima koje nista zivo ne interesuje, osim izgleda da ih se skupi u velikom broju kada npr dodje neki trenutno popularni pjevac iz Srbije. Postaje me stid kakvi smo postali. Dalje nekim nazovi nasim medijima je bilo vaznije objaviti pobjedu Dzokovica , koji se nekim slucajem nasao u istom kontekstu kao miting i Mladicevo sudjenje. Sada je itekako jasno da i mediji ucestvuju u ispiranju mozga istinskim zrtvama, tako sto obavjestavaju o nekim stvarima na tako banalan nacin, da se zrtve gotovo vise pocinju i stidjeti sto su zrtve, umjesto da se zlocinci stide. Zlocinci se uopste ne stide jer im stizu priznanja za ono sto su uradili i poruke da se zlocin isplatio sa svih strana, a ne zaboravite da je jednu takvu poruku uputio i "nas clan predsjednistva" Bakir Izetbegovic, kao sto je i uradio stotinu gestova kojima nema nista protiv tzv rs.
quote]
Da,to je nasa tragedija,vec sam par puta u mojim postovima zagovarao ovu tezu.Danas je zrtvi teze dokazati istinu nego zlocincu suprotno.
...i ako se nastavi sa ovim trendom,rodice se Bosanski Simon Vizental,prije ili kasnije.Ta poruka je trebala biti danas odaslata... ali ne iz usta par stotina ljudi,nego iz usta 500 000 ljudi.
Ako ne mozemo stici do pravde, moramo stici do monstruma,a Bosna tako smrdi od koljaca.
Održan miting "Jer, svi smo mi svjedoci": Vječna opomena za nedavno zlo na ovim prostorima
Autor E. Ha.- S. Ša. 2011-07-04 11:23:00 Skrenuti pažnju sa zločinca na žrtve
Pod parolom "Jer, svi smo mi svjedoci" okupljeni građani su odali počast žrtvama genocida
U organizaciji Saveza logoraša BiH danas je ispred BBI-a centra u Sarajevu održan miting povodom izjašnjenja o krivnji zločinca Ratka Mladića u Hagu. Okupljeni građani Sarajeva, Kozarca, Prijedora, Foče i drugih mjesta, uglavnom logoraši i porodice ubijenih, prisjetili su se golgote i zločina u režijimonstruma Mladića.
Svoje poruke, fotografije ubijenih srodnika, zatočenih logoraša i poginule djece zalijepili su na "Zid istine", koji će biti poklonjen Istorijskom muzeju u Sarajevu kao vječna opomena za nedavno zlo na ovim prostorima.
Iako je organizator očekivao dolazak do 20.000 ljudi, skupu je prisustvovalo tek nekoliko stotina građana. Međutim, to nije omelo Savez logoraša BiH i ostala udruženja da iz glavnog grada BiH pošalju poruku da se zločini ne smiju zaboraviti te da se pažnja umjesto na zločince treba preusmjeriti na njihove žrtve.
Mladićevo pojavljivanje u haškoj sudnici pratilo se preko LED ekrana. Njegovo bezobrazno, a u isto vrijeme i nervozno ponašanje u sudnici, u Sarajevu je propraćeno komentarima: "Tako ti treba, kasapine", "Ubico naše djece"; "Izbacite ga iz sudnice". Aplauzom je dočekana odluka presjedavajućeg sudskog vijeća da Mladića udalji iz sudnice.
- Hvala građanima Sarajeva koji su došli, a hvala i onima koji nisu došli. Očekivao sam daleko veći broj građana prije svega Sarajlija zato što je ovaj grad bio u okruženju više od 1.300 dana. Bojim se da su građani brzo to zaboravili. Ako ne učimo svoju istoriju i ne pamtimo ono što nam se dešavalo, to nam se može ponoviti - kazao nam je predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović.
On je istakao da je cilj mitinga da se žrtva stavi u prvi plan.
- Također, želimo uputiti poruku budućim generacijama da se izvršenje bilo kakvog zločina ne isplati, ali gledajući ovaj prijenos iz Haga, a i ostala suđenja, čini mi se da se previše prostora daje zločincima- rekao je Tahirović.
quote]
Da,to je nasa tragedija,vec sam par puta u mojim postovima zagovarao ovu tezu.Danas je zrtvi teze dokazati istinu nego zlocincu suprotno.
...i ako se nastavi sa ovim trendom,rodice se Bosanski Simon Vizental,prije ili kasnije.Ta poruka je trebala biti danas odaslata... ali ne iz usta par stotina ljudi,nego iz usta 500 000 ljudi.
Ako ne mozemo stici do pravde, moramo stici do monstruma,a Bosna tako smrdi od koljaca.
Simon Vizental je, čini mi se, radio samo u okviru zakonaa određenih država u kojima se desilo da pronađe zločinca.
Eh, ukoliko bi ta država tolerisala ostanak na slobodi zločinca, tu bi se umiješao MOSAD.
uzas !
BiH gubi medijsku bitku
treba him odma osvjezit pamcenje bitkom kod nikopolja
evo i dalje se vodi raspravu u komentarima na Yahoo vijest o Ratku smradicu , tacnije prenesena sa Reuters ( na dnu stranice su komentari i link; http://news.yahoo.com/mladic-appears-u- ... 47968.html )
trenutno preko 320 komentara
odnos malo bolji 60 % na prema 50 % ali jos uvijek u korist mrzitelja naspram razumnih , Balkanci ali i Amerikanci i Evropljani ostavljaju komentare
vidim danas hakurčina dobila svoj oblik u faci, isto ko kad je i ona nejgova sukerina jadovan stigo u Hag, ni 20 kila nije imo',
sad napali na zatvorsku hranu i dobili svoj poznati vampirski izgled.
I ja sam često na yahoo-u i znali su biti i gori komentari nažalost u vezi sa Bosnom ,i znao sam im i sam progovoriti koju , ali taj sajt je stvarno prepun rednecka, fanatika kakogod...isti ili slični komentari budu i na vijestima nevezanim za Bosnu... o crncima, Meksikancima itd ...kako ko naleti... ....tako da možda stvarno ne treba previše davati na značaju komentarima na tom sajtu....
Prvi put vidim snimke kako govno izbacuju iz sudnice.
Vjerujte mi da je krmku od Kalinovika ovo najgora kazna. Ono koje je naučilo da se izdire na druge, da naređuje i da ga se boje (sjetite se snimaka iz Srebrenice kako izdaje naloge jadnim predstavnicima Bošnjaka, "možete opstati ili nestati" i onom upišanom holandskom pukovniku, ili kada se izdire na nekog svog četničića "ko si ti vojniče da meni odgovaraš!") konačno je u poziciji da sluša i da mogu da mu zapuše usta kad počne da sere (tj.uvijek kad ih otvori).
Koliko će ga osuditi, sada je manje bitno. Bitno je da sud ne pusti da ih zajebava, a on to i ne može. Slobo je imao živce i tvrdo srce (dok nije popustilo), ova seljačina nema više ni go kurac.
Ko ne vjeruje neka posluša pažljivije kako se dere "Ne date mi da se braaaaanim! Ne date mi advokataAAAA!", samo što ne počne da pizdi. Muzika jutros za moje uši
Ima Boga, đenerale...i izgleda da u ovom mandatu, nažalost, više nije Srbin.
Ja bih najvise volio da mu je svaki dan u sudnici ovakav, da ga na prvostepenoj presudi opali mozdani da vise ni govno nemoze da pritegne a na drugostepenoj kad mu izreknu dozivotnu da ga strefi srcka i da ga pjenusavog oko usta odvuku do celije.
Boze koji kreteni na ovom Yahoo sajtu... Jos malo (ustvari vec tvrde) da smo se sami spaljivali. Ja imam tu nesrecu da je troje mojih ukucana zivo spaljeno u kuci, ali ponekad imama sazaljenja i za zrtve s druge strane, ali ovako nesto tvrditi... Sokiran sam... Ni Gebels ovako sto iuzmisliti ne moze... Uvjek je zrtva krivac... Uvijek...
Milos 18 hours ago
Muslim side killed muslim children and adults in Markale in Bosnia, so that they can impose sanctions on Yugoslavia and bomb Republic of Srpska with NATO, which is its first violation of its own charter, even though there was evidence from the UN troops there that the muslims did it, to stop them from destroying terrorists from Al Qaeda which lead the muslims in Bosnia. Familiar. Bombing the non Al Qaeda non terrorists who try to defend themselves.
Održan miting "Jer, svi smo mi svjedoci": Vječna opomena za nedavno zlo na ovim prostorima
Autor E. Ha.- S. Ša. 2011-07-04 11:23:00
Skrenuti pažnju sa zločinca na žrtve
...
Iako je organizator očekivao dolazak do 20.000 ljudi, skupu je prisustvovalo tek nekoliko stotina građana.
- Hvala građanima Sarajeva koji su došli, a hvala i onima koji nisu došli. Očekivao sam daleko veći broj građana prije svega Sarajlija zato što je ovaj grad bio u okruženju više od 1.300 dana. Bojim se da su građani brzo to zaboravili. Ako ne učimo svoju istoriju i ne pamtimo ono što nam se dešavalo, to nam se može ponoviti - kazao nam je predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović.
Da je obratna situacija , da je Banja Luka bila 4 god. tiranisana od strane ABIH , sasvim sam siguran da bi juce kompletna RS bila na ovakvom skupu .
" Uzgred " - sarajevske kafane su , kao i uvijek - bile pune
Žrtve Mladićevih zločina: Sud u Hagu ne može biti pozornica gdje će se zločinci rugati pravdi Autor Slobodna Evropa 2011-07-05 10:59:00
Ratni zločinac Mladić odgovarat će za nedjela
Srbija i Republika Srpska trebaju se ograditi od zločina koje je počinio zločinac Ratko Mladić
Jučerašnje Pojavljivanje Ratka Mladića, optuženog za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, u centru Sarajeva pratili su članovi udruženja koja okupljaju žrtve rata u Bosni i Hercegovini. Negodovali su na njegovo ponašanje u sudnici, a neki predstavnici nevladinog sektora poručuju da će Haški sud morati da promijeni neke odredbe kako ne bi dozvolio da se Mladićevo ponašanje ponovi.
Istovremeno, neki od njih navode da se Srbija i Republika Srpska trebaju ograditi od zločina koje je počinio zločinac Ratko Mladić.
Žrtve zločina
Posebna reakcija izazvana je nakon što je bivši komandant Vojske Republike Srpske, optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, udaljen iz sudnice.
Njegovo izjašnjavanje o krivici pratila je i Zejneba Čengić, koja je izgubila sina, a posmrtne ostatke muža će ukopati 11. jula u Potočarima.
„Doći će on ondje gdje treba i koliko je zaslužio. On ne može slagati ili pobjeći od samog sebe“, kazala je Čengić.
Džemili Hrnjić u Prijedoru je ubijen brat. Ona, ali i porodice preživjelih iz tog grada, traže da se uhapse i ostali koji su krivi za ubistva i silovanja u prijedorskim logorima Trnopolje, Omarska i Keraterm: „U Prijedoru se još šetaju ratni zločinci.“
Televizijski snimci stranih medija koji su 1992. prikazali zatvorenike u logoru Keraterm kod Prijedora zaprepastili su tadašnju svjetsku javnost. Na snimku, na kojem su iza bodljikave žice prikazani ljudi koji su više ličili na kosture, bio je i Fikret Alić.
Njegovo tijelo, na kojem su se mogle prebrojati kosti, šokiralo je svijet. Uprkos strahotama koje je preživio, vratio se u Kozarac. Na pitanje šta očekuje od haških suđenja, kaže:
„Ne znam šta da očekujem od te istine. Hoćemo se zajedno pomiriti – svi ljudi koji smo normalni, koji smo proživjeli ovo sve, Srbi, Muslimani, Hrvati – ako se mi nećemo ujediniti, onda nemamo šta očekivati u novoj budućnosti historije.“
A da pomirenje naroda u Bosni i Hercegovini zavisi od njih samih, a ne od onih kojima se sudi, pokazuje i ponašanje Ratka Mladića u sudnici. Čovjek koji je bio strah i trepet tokom rata, pokušao je na isti način, bez osjećaja krivice za žrtve, da demonstrira to i danas.
Predsjednica Društva za ugrožene narode BiH Fadila Memišević navodi da njegovo ponašanje ne iznenađuje, jer pokazuje pravo lice Mladića, onakvog kakvog pamte i porodice čiji su najmiliji bili njegove žrtve. Ipak, napominje Memišević, Haški sud će takvo ponašanje morati da prekine.
„Inače će sam Tribunal izgubiti kredibilitet i vjerodostojnost, a on je osnovan u biti da se pravda zadovolji, osnovan je upravo da se pokaže žrtvama da se njihov glas čuo i da će zbilja u konačnici pravda biti zadovoljena. Ako to ne bude, onda zbilja smatram da je to jedan fijasko za sam Savjet bezbjednosti koji je etablirao ovaj Sud“, kazala je Memišević.
„Svakom onom ko je pratio dosadašnja događanja pred Sudom je sasvim jasno da će i on, kao i Milošević, i Šešelj posebno, činiti sve da opstruiraju rad Suda i da će će eskivirati visoku mjeru nepoštovanja Suda. Prema tome, sada je na Sudu da on reaguje u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju. Nama ostaje da vjerujemo da će to biti vrlo efikasno i da mu se neće dopustiti tako veliki manevarski prostor - jer imaju iskustvo iz prethodnih slučajeva“, rekao je Mirsad Tokača, direktor Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva.
Povodom izjašnjavanja o krivici, u centru Sarajeva je postavljen „Zid istine“, na kojem svi građani mogu postavljati fotografije, imena i druge uspomene na svoje najbliže koji su život izgubili tokom posljednjeg rata u BiH. Trovanje lažima
Za Satka Mujagića, bivšeg logoraša, to je i zid srama, dok god se, kako kaže, Srbija i Republika Srpska ne ograde od zločina koje je počinio Ratko Mladić. Zbog toga, Mujagić poručuje:
„Jasno i glasno: neka prestanu trovati vlastiti narod lažima, nebulozama. Mislim da je došlo vrijeme da se jednostavno kaže šta se desilo. Mladić je optužen za genocid u devet opština u Bosni i Hercegovini. Vjerujem i da će biti i osuđen za to. Tim se ne smije niko ponositi jer to je sramota. Ja se ne ponosim nijednim zlodjelom u ime Bosne i Hercegovine. Ako neko već želi da bude patriota, neka slavi Novaka Đokovića koji danas slijeće u Beograd, učinio je veliku stvar i za sebe i za svoj narod. A ovog – ne znam kako da ga nazovem tog čovjeka – treba jednostavno zaboraviti, a ono što je uradio treba pamtiti.“
Bosanac21 wrote:Boze koji kreteni na ovom Yahoo sajtu... Jos malo (ustvari vec tvrde) da smo se sami spaljivali. Ja imam tu nesrecu da je troje mojih ukucana zivo spaljeno u kuci, ali ponekad imama sazaljenja i za zrtve s druge strane, ali ovako nesto tvrditi... Sokiran sam... Ni Gebels ovako sto iuzmisliti ne moze... Uvjek je zrtva krivac... Uvijek...
Milos 18 hours ago
Muslim side killed muslim children and adults in Markale in Bosnia, so that they can impose sanctions on Yugoslavia and bomb Republic of Srpska with NATO, which is its first violation of its own charter, even though there was evidence from the UN troops there that the muslims did it, to stop them from destroying terrorists from Al Qaeda which lead the muslims in Bosnia. Familiar. Bombing the non Al Qaeda non terrorists who try to defend themselves.
Ima tu iz obavještajnih službi, jer je internet postao sredstvo plasiranja propagande.
Ductus Holedocus wrote:Intervijuisu juce nekog covjeka u vezi zlocina koje je pocinio GENERAL..,
i kaze " sto se meni desilo ne bi pozelio ni CRNOM CIGANU da se desi.."
'???
Da nije tužno, bilo bi smiješno. Jezik nam je prepun šovinističkih uzrečica, a ne treudimo se da ih izbacujemo.
POGLED IZ DRUGOG ENTITETA-„Ne date mi da diiiišeeeemmm“[quote][/quote]
Moj heroj je na optuženičkoj klupi i sudi mu se za najteže zločine što su se mogli krutim pravničkim jezikom ukajtiti u međunarodno pravo. Moj heroj je lik koji sa optuženičke klupe tako ponosno i slavodobitno gestikulira prema ženama žrtvama rata, iako mu jedna strana tela ne funkcioniše.
Mom heroju, bez šapke, hladno je po glavi. Boli ga telo i mozak, a podsećanjem na njegova dela nemilosrdni Haški suci ne daju mu ni da diše. Pričali su mi da se moj heroj ponekad upiški u gaće, a zlonamerni tvrde da ponekad učini i nešto smrdljivije od toga, mada ja mislim da to ipak nije tačno i da na taj način pokušavaju okaljati njegov generalski ugled i čast.
Sećam se, kao jučer, kako je moj general, hrabro marširao u pozadini i zadnji ulazio u pokorena mesta. Koliko mi je samo srce bilo kada je, onako generalski, izdavao naredbu: „Tuci Velušiće, tamo nema srpskog življa mnogo“. Za njega sam bio spreman i zadnju granatu ispaliti na žene, decu i starce, na bolnicu, školu, tržnicu, na sve mrske neprijatelje koji su stajali u redu za hleb ili vodu. Njegova vojnička disciplina i mudrost vodila nas je kroz našu vekovnu borbu u kojoj nikada nismo posustajali, povlačeći se tamo gde je gusto i hrabro se suprotstavljajući dalekometnom artiljerijom. Isto onako hrabro kao što danas sa optuženičke klupe u Hagu slabašnim glasom granatira sudije: „Ja šam generl Mladitšć i ceo sfet zna ko sam ja“, granatirao je sa distance i opkoljene gradove. Oprezno, lukavo, pešadijom je napadao samo manja mesta i ona gde je omer snaga na terenu bio srazmeran njegovoj veličini i hrabrosti.
Tako smo Goražde, na primer, u kojem je tokom rata bilo oko 8000 ljutih bojovnika, najstrašnijih mudža'edina od kojih ni pola nije imalo puške, morali opsedati sa pet korpusa. Zbog naglog ubrzanja rada probavnog takta kod pripadnika naših jedinica zaustavljani smo uvek u jeku kovanja planova naše inženjerije koja je muku mučila gde smestiti tolike masovne grobnice. Pre toga hrabro smo slali naše žene da svojim telima sprečavaju ulazak konvoja humanitarne pomoći u opkoljeni grad, vodu i struju smo im presekli na vreme, a bolnicu časno pretvorili u ruševine. Ipak, tu su nas naprašili, pa nekako sa ove distance smem reći da je Goražde jedan od retkih generalovih poraza. Ne računajući Sarajevo. I Bihać. I dobojsko ratište. Pa dobro, bre, u Mostaru nismo ni imali šanse. U Brčkom su podlo i kukavički uništavali naše tenkove. Oko Prijedora i Banja Luke su nas zajmili nešto kasnije, pa to ne računam. Ali general ima mnogo više dobijenih bitaka. Koliko je samo odvažnosti i spremnosti trebalo da se spale Foča, Višegrad, Zvornik, Žepa, Srebrenica, Bratunac ... koliko je neravnopravna bila borba naših jedinica u Bijeljini gde smo do zuba naoružani (pa još uz pomoć braće Arkanovih Tigrova iz Srbije) po ulicama lovili nenaoružane muslimane i 'rvate. Mislite da nije trebalo vojničkog znanja, viteštva i patriotizma da otvorimo Omarsku, Keraterm, Trnopolje, KPD Foča, Partizan, Karamanovu kuću, Kulu, Vilinu vlas i stotine drugih obekata ...
General (Tadiću pizdo što si Ratka izd'o) i Predsednik (Ko izdao Radovana ne video Vidovdana) bili su naši svetionici, naše zvezde vodilje i tokom junačke okupacije Višegrada i herojskog klanja na ćupriji koju nikako ne volim da zovem, a ne znam kako drugačije, ćuprija Mehmedpaše Sokolovića. Baš kao i prilikom ulaska u onu malu, do zuba razoružanu, enklavu Srebrenicu, onaj grad što nam ga je, posle bune protiv dahija, poklonio naš general. Nikada neću zaboraviti prizor kada je, opet mudro i onako oficirski, potapšao dječaka po obrazu, dao mu bombonu, celom svetu pokazao kakva je srpska vojska i oni koji je vode, šaljući ga potom u jednu od brojnih masovnih grobnica u Dolini smrti.
I zato, danas, ne damo našeg generala, našeg heroja. Oštro protestvujemo zbog toga što mu ne daju kapu, zato što mu zebe glava, zato što mu je otkazala jedna strana tela, zato što se piški u gaće i zato što se ceo svet urotio protiv našeg heroja, protiv svih naših heroja, a posebno njega, nemoćnog, kojem ni bombon ne daju. Poručujemo da ćemo do zadnjeg braniti tekovinu koju nam je ostavio, Srebrenicu i sve druge gradove koje nam je poklonio posle bune protiv dahija, upakovane u entitet nastao na krvi, ognju i masovnim grobnicama. Moramo tako. Ako ijednog trenutka u toj borbi pokleknemo, ako ikada priznamo da je čovek kome nije hladno samo kada ima šlem na glavi, kome ne otkazuje telo samo kada ga prate njegovi korpusi smrti, monstrum i obična kalinovačka plačipi..a, izgubićemo i njega (ma on više, onako star i 'rđav, nije ni bitan), i entitet, a onda ćemo i mi, koji smo marširali u istom stroju, sa haške klupe govoriti: „Ne date mi da diiiišeeeeeem“.
Autor E. Ha.- S. Ša. 2011-07-04 11:23:00
Skrenuti pažnju sa zločinca na žrtve
...
Iako je organizator očekivao dolazak do 20.000 ljudi, skupu je prisustvovalo tek nekoliko stotina građana.
Da je obratna situacija , da je Banja Luka bila 4 god. tiranisana od strane ABIH , sasvim sam siguran da bi juce kompletna RS bila na ovakvom skupu .
" Uzgred " - sarajevske kafane su , kao i uvijek - bile pune
Koji je smisao ovakvih okupljanja - dokazivanje i podrška nečemu što već cijeli svijet zna Ne treba odmah šamarati građane zbog izostanka, treba napraviti stvarni razlog za masovni izlazak s punim smislom, s ciljem i očekivanim rezultatima. Niko od građana, ne samo Sarajeva, već cijele države, sigurno nije zaboravio ratna stradanja, logore, mučenja, silovanja i ubijanja, i malo je i drsko iskorištavati Mladićevo suđenje za promociju raznih udruženja, namicanje novca i simpatija, kreiranje i zagovaranje moći u okupljanju i kasnijoj manipulaciji masama.
Previše je politički obojeno spominjanje "Banja Luke", očito je da se i dalje stvaraju antagonizmi i diže tenzija, stvaraju tabori i neprijateljstva, opet samo zbog promocije vlastitih interesa
Mladić je sada u Haagu, u procesu koji je nezaustavljiv, i mi u BiH možemo jedino čekati njegov kraj i presudu. Veću štetu Mladiću možemo postići ako započnemo i uspijemo u zagovaranju da mu se ukinu silne beneficije i pogodnosti koje uživa u pritvoru, a istovremeno da unesemo sav napor da se što strožije kazni "Srbija" - pronađu i strogo kazne sve osobe i institucije koje su godinama sprovodile opstrukciju u potrazi za Mladićem.
Ja sam ubijeđen da Mladić nije oronulog zdravlja i pri kraju života, da ga "Srbija" još ne bi "pronašla" i izručila Haagu, što jasno dokazuje da je političko stajalište Srbije i dalje na strani agresorskog razmišljanja i da je duboko involvirana u unutrašnja BiH pitanja. E tu treba djelovati i zbog tih i sličnih razloga treba okupljati građane po ulicama i trgovima, trebamo svi na svaki način zaustaviti i dalje spriječiti Srbiju da se miješa u BiH politiku, treba "ubiti Trojanskog konja"