Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KPNCTNJAH

#801 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Poslije ove tekme meni nekako sve svejedno postalo (sto se tice reprezentacije) ... prvi put da se nisam nesto pretjerano nervirao, a kao najvaznija utakmica ikada... dajemo drugi gol i svi skacu, meni kroz glavu prolazi kako je sigurno ofsajd i cekam da to sudija svira, onda vidim ponovljeni snimak i opet ne kontam sta se dogadja... gledao sam ogroman broj tekmi, ali ovo je jedna od najcudnijih koje sam pratio... losije sudjenje tesko da se moze vidjeti i u ovoj nasoj ligi... prije bih halalio igracima da su prodali ovu tekmu, pa uzeli neki kes i onako slabo igrali, nego da onako bez ikakvog razloga odigraju kao da ih zaboli k*** kakav ce rezultat biti... pa poslije 2:0 za njih na stadionu se cuje samo pjesma nasih navijaca... ja da sam na terenu i da to cujem pogin'o bi ako treba... nek' izgubimo, ali trcao bih, trudio se dok me ne iznesu s terena, samo pokazi da ti je stalo... sto ce ti veca motivacija od toga... al' jok, neki igraci odigraju jednu od najlosijih tekmi za reprezentaciju...

kraj tekme i svi oko mene shebani ukljucujuci i mene i gledamo izjavu Spahica, miran covjek prica kao da je revijalna utakmica, malo se smjeska, navik'o covjek i na poraze... i onda gledam opet reakciju ljudi oko sebe (svi nikakvi uglavnom) i kontam koji bi se k*** i ja onda nervirao... neka vaznija tekma bude i 'obicni' ljudi sanjaju pogotke svojih ljubimaca, kroz glavu im danima pred tekmu prolaze taktike, sta bi, kako bi, a dodju nase zvijezde i pred tekmu neki od njih hladno odu cugati do jutarnjih sati... mislim hajd' normala nisu roboti, al' opet... mislim da je ogroman broj tih malih obicnih ljudi koji su puno teze podnijeli ovaj poraz nego nasi igraci koji su direktno odlucivali o tome kakvo ce raspolozenje na kraju tekme biti svima nama... Portugal je klasa za nas, to je svako realan vidio i prije tekme, ali bio bih ponosan na svakog naseg igraca da su izgubili 6:2, ali da im poslije te tekme nije ni do cega, da budu toliko umorni, da nemaju uopste volje za davanje nekih izjava i smjeskanje pred kamerama...

oni su vec sad zaboravili na tu tekmu, lagano se vratili tamo gdje zive u luksuzu i do sljedece tekme za reprezentaciju nemaju potrebe razmisljati o ljudima iz BiH, ali mi trebamo opet pratiti jel' neko dodao loptu Dzeki, zasto ga neki igrac ne gotivi, ko je njemu haver i mi treba da ga gotivimo itd... a on vrti milione i uziva...

ovo je samo moje misljenje i ovo pisem najvise zbog sebe da nadjem ovaj post kasnije kad dodje na red opet neki poraz, da ubijedim sam sebe da nema potrebe da se nerviram zbog toga, to je samo zabava...

odsad se nerviram samo zbog bordo kluba, jer znam neke od tih igraca, znam za kakvu sicu igraju i sta sve dozivljavaju igrajuci za klub koji volim/o...

btw razumijem i one koji se ne slazu s ovim sto sam napisao, do jucer bi i ja napadao ovakve, ali sad (a vidjecemo do kada) jednostavno nije to kao sto je prije bilo...
Goblin

#802 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Goblin »

Dusan Bajevic da dodze za 5 milja eura :? :D :D :D :D
Ciro je vjerovatno po rezultatima najjaci BiH trener ,Pape je na samom dnu te inace veoma skromne liste BiH trenera :D :D
Mada sam za to da Pape ostane,jer realno,nemas koga drugoga a covjek se trudi,ozbiljan je i radin a i inace lista BiH trenere je kako rekoh skromna,nekoliko osrednjih i nekoliko ispodprosjecnih,to je nas BiH doprinos svjetskom fudbalu :D :D .
Kvalifikacije za SP ako dodzemo do baraza,ima da pravimo slavlje u Titovoj :D
Pojesce nas Grci,kao i uvijek dosad :D :D Moja zadnja uzivo reprezentativna tekma je inace i bila kada Zagorakis na Kosevu drzi malu skolu fudbala :D :D Ako u dvije tekme protiv Grka osvojimo 1 bod,to mozemo proglasiti drzvanim praznikom. Drzave cijele :D :D
Zasto cemo izgubiti od Grka,zasto se necemo plasirati na SP :? Iz istoga razloga sto smo izgubili od Portugala. A to je da imamo manje nego prosjecnu ekipu,7-8 igraca lige petice i to nisu svi standardni,ostalo je talasika,nemamo klupe nikako. Sa takvom ekipom nemamo sta traziti -ni prije,ni sada ( potvrdzeno i verifikovano postignutim rezultatima ) kao ni u buducnosti :D :D
No,sta ima veze. Treba se okrenuti najjacem BiH sportu a to je bocanje :D :D
hljebarnik

#803 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

Da znam Papeta licno, savjetovao bih mu da bjezi iz ove vukojebine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#804 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

hljebarnik wrote:Da znam Papeta licno, savjetovao bih mu da bjezi iz ove vukojebine.
To bi mu bilo najpametnije. Koji ce se k. truditi da nesto napravi sa reprezentacijom kad su mnogi vec napisali scenario raspada reprezentacije. Postaviti kakvog trenera od premijerligaskih klubova da vodi reprezentaciju, vratiti nas na 80. i kusur mjesto, pa da budemo konkurencija Latviji, Litvaniji, Luksemburgu, Azerbejdzanu i sl. Proklete li zemlje....
ultima_palabra

#805 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Očito neki ne poznaju Bajevića i njegov karakter... kakav je to ters, pa mi bismo imali "Kodro situation" do kvalifikacija bar dva puta :-)

Papetov najveći plus je što uči u hodu, puno je bolji trener nego prije dvije godine. Izblijedi to nakon šestice, ali ja mislim da je utakmicu u Zenici maestralno vodio... ona transformacija u 4-4-2 kad smo ih napali, ali bez puno opasnosti po naš gol. I na poluvremenu u Lisabonu je pokušao zanimljivu varijantu koja nije imala vremena da proradi zbog isključenja Lulića.

Da li je mogao bolje u Lisabonu, vjerovatno jeste... ne znam zašto nije igrao Pandža... na desnom beku je trebao biti neko ko će ići naprijed i davati neku širinu koju Pjanić ne daje na desnom krilu. Ovako su oba beka čekala njih na 25 metara od gola. Možda je Zahirović mogao biti u vezi umjesto Misketa ili Pjanića, pa da uspostavimo neku ravnotežu na sredini... lako je biti general poslije bitke.

Svi smo vjerovatno vidjeli u našoj utakmici u Parizu neki sveti gral što se tiče igre... ko biva kad imamo na raspolaganju tih 11, daj nam i Španiju da se igramo :-D Zaboravili smo da se mali prilagođavaju velikima i koriste njihove slabosti ako hoće pobjedu.

Sreća u nesreći je što imamo jednog Švabu na kormilu saveza... on će osigurati da ne pravimo ishitrene poteze poslije ovog poraza.
veljaca

#806 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Reprezentacija BiH nije uspjela u četvrtom pokušaju. Drugi put zaredom je bio koban Portugal što samo po sebi ne bi trebalo predstavljati tragediju, ali je činjenica da se neke stvari ponavljaju.

To nije samo slučaj sa fudbalskom reprezentacijom BiH, već i kod ostalih naših selekcija, bilo da pričamo o košarkašima ili rukometašima. Kada pucamo u odlučujućim utakmicama, pucamo po šavovima nezaustavljivo i to je ono najgore. Mi smo uz sve probleme, bez ikakve igre do 72.minute imali aktivan rezultat. Nije važno kako smo i na koji način do tih golova došli, mi smo bili tu iako sa čovjekom manje, ali kao da očito nismo planirali da se možemo naći u toj situaciji, ili da možemo gubiti 2:1 na poluvremenu, ili da Ronaldo može zabiti gol...

'' Kad smo dali drugi gol, kad je bilo 3:2, da je još sedam - osam minuta ostao isti rezultat poslao bih Ibiševića u igru'' rekao je selektor Sušić nakon utakmice.

Postavlja se pitanje zašto čekati da protivnik napravi potez, u ovom slučaju da zabije četvrti gol. Zašto ? Selektor je od početka priprema pričao o tome koliko je Portugal jak, realno bojao se katastrofe koja se na kraju dogodila. Da li bi katastrofa bila veća da smo više riskirali. Sumnjamo, jer bez obzira koliko zvijezda, majistora imate u selekciji, kada vas neko napadne, ekipa se povlači, brani, dijelovi drugog poluvremena iz Zenice su to potvrdili.

Još jedna stvar upada u oči. Selektor je kako kaže tražio od igrača da izbjegnu prekršaje na 15-20 metara od našeg gola. Već u sedmoj minuti napravljen je prekršaj na trideset metara od gola. Da stvar bude gora u trenutku prekršaja, Ronaldo nije niti ''gledao'' prema golu Begovića, oko njega su bila tri, odnosno četiri igrača naše reprezentacije.

Kod drugog gola Nanija, najbliži naš igrač bio je nekoliko metara od strijelca gola, bloka ni blizu. Crveni kartoni su posebna priča. Još u prošlom baražu se znalo da Roberto Rosetti ne toleriše prigovore, pa je Salihović zbog prigovora dobio crveni, Sušić nije mogao na ovog igrača računati četiri utakmice.

Ovaj put je Lulić ušao u raspravu sa sudijom pa je pocrvenio, ko zna da li će i on zaraditi kaznu kao Salihović. Nije isključeno. Sve su ovo stvari na koje se moralo biti spremno i za slobodnjake i za Ronalda i za pritisak i za eventualne greške sudija koje po tradiciji idu na našu stranu, a nismo.

Nažalost, nakon utakmice u silnim komentarima nije krenuo sa detaljnijom analizom golova, grešaka, već se počelo pričati o tome ko će igrati dalje, je li pojedinačno kriv onaj ili ovaj, hoće li Sušić biti selektor, šta je radio sudija.

A na greškama se najbolje uči i ona reprezentacija koja je prava upravo nakon ovakvih utakmica može izaći kao jača bez obzira ko bude igrao prvu narednu utakmicu ili ko bude selektor. Mi do sada nismo puno toga naučili, a mogli smo i nakon poraza od Francuske, Rumunije, remija u Tirani. Nismo naučili niti nakon Danske na Koševu, ni Srbije u Beogradu, pa ni Portugala prije dvije godine. To je puno važnije od stvaranja euforije nakon pobjeda nad Rumunijom, Albanijom i Bjelorusijom. Te pobjede ne mogu biti garant plasmana na veliko takmičenje, za ulazak u društvo najboljih morate uzeti jedan ''pravi skalp'' a mi već dugo vremena nismo.

------------------------

Treba izvuci odredjene pouke, za DOBROBIT Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine ..... Nije ovaj poraz smak svijeta .....
Gandalf

#807 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

Ovu utakmicu stručni štab treba detaljno analizirati i izvući pouke iz teškog poraza - a mi navijači se trebamo prestati opterećivati sa tim "šta bi bilo da je bilo" - utakmica je završena, bilo pa prošlo - ne snosi Pape svu krivicu poraza - Del Bosque je veliki trener pa je sa onako jakom Španijom izgubio 4 : 0 od Portugala - Ferguson, pa to je Ferguson jebote, ima li jačeg trenera od njega, pa lik doživi katastrofalnu 6-icu na domaćem terenu, a i sam vodi vrhunsku ekipu.

Treba ostaviti Papeta kao selektora, njegovom promjenom ne bismo ništa dobili, popraviti fizičku spremu makar za nijansu i naučiti ekipu da igra kao ekipa, npr. kako igra naš novi kvalifikacioni protivnik Grčka, čije se sve linije u timu, usklađeno pomjeraju po terenu, u skladu sa rezultatskom potrebom. Nemaju Grci Ronalda na krilu, Mesija u napadu, Pepea u odbrani, ali imaju igrače koji čine svi kompaktnu cjelinu - Grci nisu veliki trkači, ali će zato pametnim pokrivanjem prostora onemogući protivnika da trči i dribla po želji - to je recept koji mi moramo, jednostavno moramo naučiti, ako želimo bilo gdje.

Ne budemo li prvi, u baražu ćemo vjerovatno, poznajući našu kuratu sreću, izvući reprezentaciju svijeta - zato reprezentacija mora početi igrati maximalno odgovorno i sa mnogo većim zalaganjem veznog reda, čije propuste u baražu, ne bi ispravila ni mnogo bolja odbrana od naše.
sumirprimus

#808 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

BiH repka,treba prestat igrat na cuvanje rezultata,ne znamo to i nikad necemo ni znat...
Isto ko sto nam je mentalitet kad pocnemo gubit,raspad sistema,tako i ovo...
Znaci igrat hrabro,sa dva spica,rasteretit dzeku,ganjat mladje, i ajmo igrat,onda nije greohta ni kad se izugbi...
I pokusat se drzat kontinuiteta,(trenera igraca,ne isprobavat sad 50 novih ljudi,i to je konfuzno).kako god francuzi nas pustii,namjerno nenamjerno,ono prvo poluvrijeme da je reper kako trebamo igrat i zalagat se na terenu.. i nema tu puno price i demagogije.
zecko_kupuz

#809 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zecko_kupuz »

Fuj, od toliko wannabe stručnih novinarskih komentara mi se smučilo. Konstantno nekakve hipoteze, hebale vas drugovi novinari hipoteze. Svako malo se spominje Albanija, a nikome ne pada na pamet da je ovaj tim tada još uvijek bio u procesu izgradnje ili najblaže rečeno "podmazivanja".
Značaj ovog meča i (iskreno govoreći) teške provokacije pred prvi meč učinili su da Portugalci u revanš uđu motivisani kao nikad. Pravo pitanje je imamo li kompleks odlučujućih mečeva? Ja bih rekao da još uvijek imamo, jer nam jednostavno fali iskustva igranja ratničkih utakmica s najjačim svjetskim reprezentacijama. Da, imali smo dosta susreta s velikim ekipama, ali ne toliko slučajeva u kojima se zapravo s njima borimo za veliki rezultat. Da pojednostavim, fale nam velika takmičenja u kojima je svaka utakmica od presudnog značaja.
Zato treba ciljati na dobre rezultate u grupnoj fazi kvalifikacija. Preko malih se istovremeno i najteže i najlakše može plasirati direktno. Sad imamo uigranost i šansu za takvo nešto.

Ja ne vidim sramotu u ovom porazu, kolika god razlika bila. Z.Bajramović je najbolje objasnio, nevažno je da li smo izgubili dva ili više razlike, izgubili smo. Gotova priča, idemo dalje. Igrali smo protiv ubjedljivo najrespektabilnije selekcije u baražu, selekcije koja svim svojim predispozicijama ne smije razmišljati o drugom mjestu u kv.grupi, ali eto, tako im se desilo, a onda su se oni desili nama, drugi put.

Ne znam za vas, ali ja već vidim potencijal u narednim kvalifikacijama, mlada reprezentacija igra solidno i već je "izrodila" par sjajnih mladića (Višća, Stevanović...) koji bi nam dobro došli već u roku od pola godine-godinu. Pape će sigurno uvesti neka nova imena, neminovan je odlazak Rahimića. Preveliki je luksuz oslanjati se isključivo na jednog veterana. Biće promjena sigurno, na bolje nadam se, a time i stvaranje većih šansi za plasman na veliko takmičenje.

p.s. Ne obazirite se toliko na ogroman rezultatski deficit u Lisabonu, jedna je Holandija zijanila od Njemačke 3-0, glat, a spadaju među najveće favorite za osvajanje EP-a. Ne vjerujem da će ih takva gol-razlika previše pogoditi. Znači, žalite za propuštenom šansom za Evropsko, ali ne i za ubjedljivim porazom.
ganjeta

#810 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

IVICA OSIM: Porazili su nas borbenošću, trkom i željom. Lulić i Džeko se trebaju zamisliti

Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH, u svom životu doživio je toliko toga da ga malo šta više može iznenaditi i pogoditi, ali debakl reprezentacije BiH u Lisabonu i još jedan pad na posljednjoj prepreci za neko veliko takmičenje, iskusnog i mudrog Švabu morali su nasekirati

Švabo je u avionu sjedio, a s lica mu se mogalo čitati razočarenje. No, i u teškim trenucima, prvi čovjek bh. fudbala držao se dostojanstveno i pristao na razgovor .

Kako ste Vi doživjeli utakmicu u Lisabonu?

- Tužno. Nije bilo lijepo gledati sve ono.

Nismo sazreli

Šta nam se desilo?

- Desilo se da su nas porazili na elementarnim i najjednostavnijim stvarima - borbenošću, trkom, željom... Jednostavno se činilo da nismo još sazreli.

Imamo igrače, imamo ekipu i imamo Vas. Šta se još treba desiti da bismo konačno sazreli?

- Previše smo se bili digli. Mislili smo da možemo sve, da ih možemo pobijediti, ali smo se grdno prevarili. Dobro su nas bacili na zemlju.

Svi smo očekivali nešto više, a desila nam se katastrofa. Zašto?

- Ne znam. To morate pitati Safeta Sušića, ali i sebe. Zapitajte se sami zbog čega smo tako poraženi.

Mislite na novinare? Ne mislite, valjda, da smo mi krivi?

- Ma, ne kažem da ste krivi, ali zapitajte se kako ste svi pisali i govorili prije utakmice. Malo ste pretjerali u procjenama i komplimentima na račun nekih igrača, a oni to, očito, nisu mogli podnijeti. Ipak, mi nemamo toliko svjetskih fudbalera da bismo ih toliko hvalili. Trebate ih sve lijepo izanalizirati pa ćete i sami vidjeti što nismo mogli pobijediti Portugal. Treba znati koliko oni zaista mogu.

Viša letvica

Kako ćemo dalje? Možemo li se oporaviti od ovog šoka i ponovo sve početi graditi ispočetka kada u ovim trenucima malo ko može biti optimista?

- Mi ovih 6:2 moramo iskoristiti na pozitivan način. Ovo je još jedna opomena, bolna, ali poučna. Slijede nove kvalifikacije u kojima svi očekuju da budemo prvi i da Lihtenštajnu zabijemo deset golova, ali vidjet ćete da toga neće biti. Trebamo sve ekipe shvatiti podjednako ozbiljno. Da smo to uradili u Albaniji, možda bismo ih dobili i ko zna šta bi bilo.

Možda bismo bili prvi...

- A možda nam je to i trebao biti cilj, da letvicu postavimo malo više nego što mislimo da treba.

Safet Sušić izjavio je da će razmisliti o svojoj budućnosti. Šta Vi kažete? Ima li Pape Vašu podršku da ostane?

- Ma, ja sam prvi i počeo pričati o tome. Mislim da ne bi bilo dobro ponovo nešto mijenjati. Ne valja to prečesto raditi.

Znači, možemo očekivati da Sušiću bude ponuđen novi ugovor?

- Bit će... Neka i igrači i on znaju da im opet valja raditi zajedno i neka se pripremaju za to.

Neka se Džeko i Lulić zamisle

Kako ste Vi vidjeli onu situaciju sa Senadom Lulićem i reakciju Edina Džeke?

- Ružno. Ovo je reprezentacija i takve se stvari ne smiju dešavati naočigled cijelog svijeta. Trebaju se obojica zamisliti.

Ronaldo ima najviše, a pokazao se kao sportista

- Kod nas se sve nekako svodi na to koliko igrači vrijede, koliko je neko dao para za njih, koliko žena imaju, kakve automobile voze... A vidite Ronalda. Čovjek ima para kao cijela naša reprezentacija zajedno, a preksinoć je pokazao kako se igra. Ne samo igrački nego i kao sportista, jer nije uradio ništa van granica sportskog.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka mu je zlatna. :thumbup:
sumirprimus

#811 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

sta veli svabo..borbenoscu,trkom i zeljom...

"boga se bojim malo ,sultana nimalo a vezira ko dorata svoga"...
ovo je reko orginal Zmaj od Bosne,a nasi su Zmajevi jelte...

to je to,nikog se ne bojat i igrat svoju igru...nasi jel jaca repka u pitanju,isto ko da umru od prpe,ukoce se :(
palermo

#812 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

hajde, vidim malo se i emocije smiruju, bogami nam je bilo i potrebno, ako ništa radi našeg zdravlja. Ono što je pozitivno je da je ipak atmosfera nakon ovog poraza drugačija nego nakon prošlog baraža,pozitivnija, valjda smo i mi nešto pametniji, a bogami je dobro što je i Osim sa nama.

Nego, nešto se mislim, ima li kakvih mogućnosti da onaj mali Bešić ode u neki klub na pozajmnicu, ili za stalno, nastavi li ovako, izgubit ćemo talentovanog igrača. Treća ili četvrta liga Njemačke je ipak amaterizam, i bojim se nastavi li igrati u njoj, mrka kapa od njega. Znam ja da je to do njegovog kluba, ali recimo sugerisati klubu, Bešiću, kurcu palcu, šta znam, ali nemamo mi baš toliko talentovanih igrača da bi ih puštali niz vodu.
JEDRILICA

#813 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

Od pocetka sam podrzavao Papeta iz razloga sto sam smatrao da mu se treba pruziti sansa. U pocetku je pravio neke kiksove koji su prouzrokovani situacijom u NFSBIH i njegovim neiskustvom sa nasim fudbalerima. Medjutim ucio je u hodu i to je donijelo rezultate. Poceo je da podmladjuje ekipu i dovodi nove igrace. Uveo je red, rad i disciplinu u nasu reprezentaciju. Ukratko receno profesionalizirao je rad. Zbog tog kapa do poda.
Igrao je napadacki i to pogotovo u zadnjih nekoliko utakmica. Vjerovatno je to htio sa Portugalom ali ruku na srce on je totalno promasio taktiku. Nakon sve moje podrske mislim da na kraju kvalifikacija imam pravo da kazem da je ova utakmica i ova blamaza zasluga Papetova.
Nije mi jasno da nije bilo agresivnosti na terenu, da niti jedan korner nismo izveli i da je Pape nije primjetio koliko je njihova odbrana slaba.
Mi smo doslovno 3 puta (slovima tri) presli polovinu i pogodili precku, dobili penal i dali go. Pa da je poceo sa Vedadom sto sam ocekivao sigurno bi dali jos koji, pa neka postane cirkus utakmica. Neka zavrsi 8:6 ali bi bio ponosan. Ovako smo dozivjeli blamazu.

Begovic kriv 100 % zbog postavljanja za dva gola. Kod prvog stoj covjek previse lijevo i prima ga. Kod drugog takodjer i jos ga uzmu kao levata. ON ocekiva da ce Ronaldo pucati a opuca drugi igrac a Begovic se i ne pomjeri. Izgleda da je to simptom odrastanja u Kanadi gdje izgleda ovakvog mangupluka nema.
Po meni Hasagic treba da bude prvi golman reprezentacije dok Begovic jos malo ne stasa i dok ne nauci da ne prima mangupske golove.

Zahirovic nista Ronaldu nije mogao i bolja mu je pozicija na zadnjem veznom

Spahic solidan i on je ulijevao jedini sigurnost.

Jahic po meni nije nivo za reprezentaciju ni nakon prve utakmice. Kada sam vido kako ga Ronaldo u Zenici trzne a on skoci i okrene glavu odmah sam ga prekrizio. Igrac sa svoji 30 godina da nasjeda na takve fore je za mene los igrac.

Papac je dobar igrac, imao je srece da nije dobio crveni za onu ruku. On po meni treba ostati na stoperu zajedno sa Spahicem a u buducnosti trebamo traziti pravog lijevog beka koji poput Mujdze treba da probija lijevu stranu.

Medunjanin taraba u obadvije utakmice. Nije ni cudo da igra u Makabiju. Imao je super pocetak. Holandska liga, spanska a zatim izraelska. Mozda su strucnjaci ipak upravu da mu je to limit. Ima fantasticnu tehniku ali na brzini treba da poradi. Treba ga drzati u reprezentaciju ukoliko predje u ligu petice.

Rahimic penzija

Lulic, los nista nije pokazao, izgleda da se sa njim treba na psiholoskom planu dobro poraditit.

Pjanic nikada ga losijeg nisam gledao, takodjer psiha.

Misimovic je spor i star i mislim da se treba oprostiti od reprezentacije.

Dzeko je za mene uvaljen bio. Nosio je po cetvoricu na ledjima. Igracina za ove sve ostale.

SUMA SUMARUM GUBIMO VAZDA IZ ISTOG RAZLOGA. PSIHA!!!!!!!!!!!
U nas vlada takav primitivizam u sportu da se stide ukljuciti PSIHOLOGA u sport. Svaki trener misli i da je psiholog i trener i sve ostalo. Ne mozes da pricas sa njima. Portugalci su odmah ukljucili psihologa koji ih je pripremio psihicki na ovu utakmicu. Nista ne ostavljaju slucaju. Koriste se sva sredstva.
DOBAR PSIHOLOG JE SPAS ZA NASU SELEKCIJU!

Buduca reprezentacija treba da se kutarise nekih fudbalera i da dovede nove nade.

--------------------------------------Hasagic-------------------------------------------------

Mujdza---------------------------Spahic--------------------------Papac-----------------------(prodoran bek poput Mujdze ???)

-----------------------------------Zahirovic--------------------Salihovic-----------------------------

(Prodorno krilo poput Lulica?)----------------Pjanic-------------------------------------------Lulic

-------------------------------------------------Dzeko---------------------------------------------------

Druga jos ofanzivnija varijanta

---------------------------------------Hasagic--------------------------------------------

Mujdza------------------Spahic------------------------Papac--------------------------?

---------------------------Zahirovic--------------------Salihovic------------------------

-----------------Pjanic----------------------(neko ko je agresivan,brz, malo kreativan i ko za pjanica moze trcati)

----------------Ibisevic----------------------------------Dzeko-------------------------

U svakom slucaju u reprezentaciji trebaju da jos ostanu:
Begovic
Sehic
Pandza
Besic
Muslimovic (ukoliko nadje klub u ligi petice i dodje u formu)
Ibricic koji je po meni zadnju utakmicu trebao da udje umjesto Misimovica. Ako nista jak je i stamen i zadrzao bi loptu.
Stilic ukoliko predje u ligu petice
Ostatak treba nadopuniti. Mozda bi rjesenje za desno krilo bili Visca i Mahmutovic?
Za beka bi mozda rijesenje bio Subasic. a za stopera Ljevakovic.
Mozda i o mali Bicakcic ako se nametne u Stutgartu treba da dobije mjesto u reprezentaciji kao i Sudic iz Svedske.

Eto nek Pape odluci nadam se da je vise naucio zanat i da vise izadjemo iz ove skole. Svake godine kao imali smo dobru skolu, SAMO OVA SKOLA NESTO DUGO TRAJE!
ganjeta

#814 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Otjerati Misketa a ostaviti Ibričića :lol: .

Vrh :thumbup: .
JEDRILICA

#815 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

ganjeta wrote:Otjerati Misketa a ostaviti Ibričića :lol: .

Vrh :thumbup: .

Naravno. Ibricic nikada nije dobijao sansu da igra na poziciji na kojoj igra a to je vezni napadac. Uvijek su ga gurali po bekovima i ti si na osnovu toga zakljucio da je on los igrac.

Zao mi je Misimovic je genijalac ali kada ima jos tri igraca koja ce trcati za njega. NIKADA NIKADA nije odigrao dobru utakmicu protiv velikih reprezentacija (osim u Francuskoj kada su svi dobri bili). Dobije flastera i on se ne vidi jer je spor.
Ibricic ima dozu mangupluka i muda. U stanju je da uradi ulicarske stvari i sigurno kada bi dobio priliku da igra u sredini da bi je iskoristio.
ganjeta

#816 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

A Mikado ko biva trkač?! On se zna nositi sa pritiskom i presingom? Ima dozu mangupluka i muda a Miske nema? Koje je u stanju uličarske stvari uraditi?

Jedini uličarsku stvar koju može uraditi je ta koja glasi : Jebem i tebe i navijače http://www.youtube.com/watch?v=TsDB1Y5Hr78 na 1.10 pogledaj dobro si rekao Uličarski!
ultima_palabra

#817 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:A Mikado ko biva trkač?! On se zna nositi sa pritiskom i presingom? Ima dozu mangupluka i muda a Miske nema? Koje je u stanju uličarske stvari uraditi?

Jedini uličarsku stvar koju može uraditi je ta koja glasi : Jebem i tebe i navijače http://www.youtube.com/watch?v=TsDB1Y5Hr78 na 1.10 pogledaj dobro si rekao Uličarski!
+1
Kloc :)
LSD

#818 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Safet Sušić izjavio je da će razmisliti o svojoj budućnosti. Šta Vi kažete? Ima li Pape Vašu podršku da ostane?

- Ma, ja sam prvi i počeo pričati o tome. Mislim da ne bi bilo dobro ponovo nešto mijenjati. Ne valja to prečesto raditi.

Znači, možemo očekivati da Sušiću bude ponuđen novi ugovor?

- Bit će... Neka i igrači i on znaju da im opet valja raditi zajedno i neka se pripremaju za to. "

Dakle, Švabo je riješio sve dileme oko selektora i idemo dalje u naredne kvalifikacije, bez puno pametovanja.
JEDRILICA

#819 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

ultima_palabra wrote:
ganjeta wrote:A Mikado ko biva trkač?! On se zna nositi sa pritiskom i presingom? Ima dozu mangupluka i muda a Miske nema? Koje je u stanju uličarske stvari uraditi?

+1

Pazi to sto je uradio, ako je uradi jer ja ovdje ne vidim njega da on to govori je uzas i treba ga kazniti. Medjutim on se zna nositi sa presingom i sigurno ce fizicki lakse izdrazti nego Misimovic.
Pazi sto se tice mangupluka pored onih firauna smo izgledali poput finih djecaka. Oni na svaku nasu rekaciju se bune prave bunt, izludjuju sudiju na nacin da ih ne kazni. Nasi levatski zapjene pa dobiju crveni. Treba to nauciti i uvijdeti. Ako to ne vidis ne mogu ti ja to objasnjavati.
north

#820 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by north »

Ne da Švabo Papetu da ode, "ne mere"....

Šta kaže "...neka znaju da im valja raditi zajedno..",.... tako, tako....samo u kost!!!

Za naredne kvalifikacije igrači i selektor moraju biti spremniji i motiviraniji više nego ikada, jer se ovaj put MORA napasti prvo mjesto, iako će biti teško, ali nimalo nemoguće....
ganjeta

#821 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

A to ko mi ne vidimo? Ti nas prosvijetlio?! Dodirni me sveti čovječe :lol: .

U 'ajduku se naučio nositi sa pritiskom i presingom samo tako, davno je nek'o rek'o da mu uz 'ajdučko srce najbolje stoji Bosanska karina.

Ako hoćemo da gradimo jednu novu repku sa igračima koji su brzi, okretni i da se znaju nositi sa presingom, i pritiskom Mikado neće biti ni medju 18. u toj ekipi.
LSD

#822 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

JEDRILICA wrote:
ultima_palabra wrote:

+1

Pazi to sto je uradio, ako je uradi jer ja ovdje ne vidim njega da on to govori je uzas i treba ga kazniti. Medjutim on se zna nositi sa presingom i sigurno ce fizicki lakse izdrazti nego Misimovic.
Pazi sto se tice mangupluka pored onih firauna smo izgledali poput finih djecaka. Oni na svaku nasu rekaciju se bune prave bunt, izludjuju sudiju na nacin da ih ne kazni. Nasi levatski zapjene pa dobiju crveni. Treba to nauciti i uvijdeti. Ako to ne vidis ne mogu ti ja to objasnjavati.
Realno, Miske je još uvijek doktor fudbala za Ibričića....njegova najveca greška jeste što je napustio Njemacku i ta avantura u Galati ga je skupo koštala...Miske kad je spreman opet je najbolji naš veznjak bez obzira na ostale igrace....samo treba poceti polako tražiti i njemu zamjenu u buducnosti, to svakako.
JEDRILICA

#823 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

ganjeta wrote:A to ko mi ne vidimo? Ti nas prosvijetlio?! Dodirni me sveti čovječe :lol: .

U 'ajduku se naučio nositi sa pritiskom i presingom samo tako, davno je nek'o rek'o da mu uz 'ajdučko srce najbolje stoji Bosanska karina.

Ako hoćemo da gradimo jednu novu repku sa igračima koji su brzi, okretni i da se znaju nositi sa presingom, i pritiskom Mikado neće biti ni medju 18. u toj ekipi.
Ma sa slijepcima ne gledam utakmice! :D
ganjeta

#824 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

JEDRILICA wrote:
ganjeta wrote:A to ko mi ne vidimo? Ti nas prosvijetlio?! Dodirni me sveti čovječe :lol: .

http://www.youtube.com/watch?v=5OaWd-Dd0tg :mrgreen:
palermo

#825 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

JEDRILICA wrote:

Ma ja ti nisam antifan Ibričića, ali njegov najveći problem je neambicioznost, Ibro je danas isti kao što je bio prije tri godine. I uvijek će biti takav. Nije ni čudo što mu se nije išlo iz Hajduka, malo sunca, malo mora, proda koju fintu, i bog te veselio.
Post Reply