Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#801 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by veljaca »

elSaik wrote:
-LIBERO- wrote:Ponavljanje utakmice recimo.
Ukoliko je utamica prekinuta jer su igrači ganjali sudiju da bi ga malo prevaspitali, onda bi ponovno odigravanje meča bilo ludilo. Samo bi se povećao cirkus. Sudija se ne smije dirati, a ne napadati, gurati, šamrati i sl.
A da li sudija smije svirati onakav penal ? Da ima slobodno sudijsko uvjerenje ( ko mu plati vise - u prevodu ) ali onda i igraci imaju pravo na proteste i trazenje objasnjenja .....
Sudija je mogao pokazati jedan ili dva crvena kartona ( ili zuta ) - ako je bilo povoda za to, ali NIJE SMIO PREKINUTI UTAKMICU ....

A valjda je svima jasno ( ko to ne vidi - njegov problem ) zasto se ovo desilo u Tuzli i Banovicima - gdje je igrao Zrinjski , koji gle cuda - igra sljedecu utakmicu sa Borcem ( sudija u Banovicima je pogodite odakle ? - da iz Banja Luke - pogodili ste ) ... Sve je ovo perfidna igra Borca - koji se opametio i ne zeli nista prepustiti slucaju. Borac steli utakmice na kojima ne igra a sve da onda odigra onako kako zeli sa tim protivnicima .... Ovo je Balkan i ovdje je sve moguce ... Sve ima svoju cijenu ...
fukushima

#802 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by fukushima »

evo jos majoriziranih :lol:
Radmilo Šipovac: FK Borac je majoriziran od FS RS!
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=17868
elSaik

#803 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Što ne mogu ovakvih preseravanja nakon što se desi to što se desi. Dobro je poznato da su SVI klubovi iz RS pismima podržali planirano djelovanja delegata iz RS. Šta se sad ovi iz Borca javljaju svako malo sa nekakvim izjavam kako, tobože, ne mogu ovakve stvari da se dešavaju, i eto kao, oni su ugroženi.
elSaik

#804 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

veljaca wrote:
elSaik wrote:
-LIBERO- wrote:Ponavljanje utakmice recimo.
Ukoliko je utamica prekinuta jer su igrači ganjali sudiju da bi ga malo prevaspitali, onda bi ponovno odigravanje meča bilo ludilo. Samo bi se povećao cirkus. Sudija se ne smije dirati, a ne napadati, gurati, šamrati i sl.
A da li sudija smije svirati onakav penal ? Da ima slobodno sudijsko uvjerenje ( ko mu plati vise - u prevodu ) ali onda i igraci imaju pravo na proteste i trazenje objasnjenja .....
Sudija je mogao pokazati jedan ili dva crvena kartona ( ili zuta ) - ako je bilo povoda za to, ali NIJE SMIO PREKINUTI UTAKMICU ....

A valjda je svima jasno ( ko to ne vidi - njegov problem ) zasto se ovo desilo u Tuzli i Banovicima - gdje je igrao Zrinjski , koji gle cuda - igra sljedecu utakmicu sa Borcem ( sudija u Banovicima je pogodite odakle ? - da iz Banja Luke - pogodili ste ) ... Sve je ovo perfidna igra Borca - koji se opametio i ne zeli nista prepustiti slucaju. Borac steli utakmice na kojima ne igra a sve da onda odigra onako kako zeli sa tim protivnicima .... Ovo je Balkan i ovdje je sve moguce ... Sve ima svoju cijenu ...
Ti ako ubiješ ženu, na sudu se ne možeš pravdati kako se ona kurvala po mahali.

edit: Šta god sudija da uradi, ti ako ganjaš da ga prebiješ moraš računati na to da ćeš biti kažnjen. Takva se odluka jednostavno morala donijeti.
bosnovizija

#805 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bosnovizija »

Dammme wrote:Ovde je bilo sasvim jasno da će Zrinjski dobiti utakmicu za zelenim stolom. Mislim da je to bilo jasno i igračima Budućnosti u trenutku kada su napali sudiju.

Mene samo interesuje kako će reagovati disciplinska komisija, hoće li opaliti kazne igračima i treneru Budućnosti, a za "slučaj lištica" se opet napraviti ludi, tj. "bez izvještaja službenih lica". Jer ako su igrači i trener Budućnosti zaslužili kaznu (a jesu), onda su pojedini igrači lištice i sam klub, zaslužili barem duple kazne za onaj primitivizam koji se desio u utakmici kupa.

Naravno biće interesantno i kako će se sudijska komisija odrediti prema suđenju ovog sudije , s obzirom kako je sudio.
Komisija za sudije i suđenje N/FS BiH
Piše: Samir Sisic
14.04.2011 u 15:38 sati.

Twitter Facebook

Komisija za sudije i suđenje Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zasjedala je danas u Sarajevu i kaznila je sudije i kontrolora koji su načinili grube greške u prethodna dva kola Premijer lige BiH.
Kao što je SCsport.ba juče i najavio «stradale» se službene osobe prekinute utakmice Budućnost – Zrinjski, koja je za zelenim stolom riješena u korist Mostaraca. Ognjen Valjić, glavni sudija iz Banjaluke, Toni Bandić, drugi asistent i Vjekoslav Šimunović, kontrolor suđenja suspendovani su na po tri utakmice.
«Valjić, Bandić i Šimunović neće biti delegirani jedan ciklus, odnosno tri utakmice. Bandić je kažnjen zbog toga što nije signalizirao ofsajd poziciju igrača Zrinjskog prije nego što je Valjić dosudio jedanaestarac za Mostarce. Šimunović je sankcionisan zato što im je dao prolaznu ocjenu. Inače, Valjićeva ocjena je preinačena na 7,9», rekao je za SCsport.ba predsjednik ove komisije Dragan Banjac.
Ipak, gore od pomenutog trojca prošao je Oliver Kožul, sudija utakmice Sloboda – Zrinjski. Kožul je u 90. minuti dosudio jedanaesterac za Zrinjski, a kako nam je rekao Banjac njemu je ocjena preinačena na 6,9 i za njega je ova sezona završena!
Eto vam odluka Disciplinske komisije!
fukushima

#806 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by fukushima »

doživotna suspenzija za ono govno sto je sudilo u banovicima :x
Dammme

#807 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Dammme »

bosnovizija wrote:
Dammme wrote:Ovde je bilo sasvim jasno da će Zrinjski dobiti utakmicu za zelenim stolom. Mislim da je to bilo jasno i igračima Budućnosti u trenutku kada su napali sudiju.

Mene samo interesuje kako će reagovati disciplinska komisija, hoće li opaliti kazne igračima i treneru Budućnosti, a za "slučaj lištica" se opet napraviti ludi, tj. "bez izvještaja službenih lica". Jer ako su igrači i trener Budućnosti zaslužili kaznu (a jesu), onda su pojedini igrači lištice i sam klub, zaslužili barem duple kazne za onaj primitivizam koji se desio u utakmici kupa.

Naravno biće interesantno i kako će se sudijska komisija odrediti prema suđenju ovog sudije , s obzirom kako je sudio.
Komisija za sudije i suđenje N/FS BiH
Piše: Samir Sisic
14.04.2011 u 15:38 sati.

Twitter Facebook

Komisija za sudije i suđenje Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zasjedala je danas u Sarajevu i kaznila je sudije i kontrolora koji su načinili grube greške u prethodna dva kola Premijer lige BiH.
Kao što je SCsport.ba juče i najavio «stradale» se službene osobe prekinute utakmice Budućnost – Zrinjski, koja je za zelenim stolom riješena u korist Mostaraca. Ognjen Valjić, glavni sudija iz Banjaluke, Toni Bandić, drugi asistent i Vjekoslav Šimunović, kontrolor suđenja suspendovani su na po tri utakmice.
«Valjić, Bandić i Šimunović neće biti delegirani jedan ciklus, odnosno tri utakmice. Bandić je kažnjen zbog toga što nije signalizirao ofsajd poziciju igrača Zrinjskog prije nego što je Valjić dosudio jedanaestarac za Mostarce. Šimunović je sankcionisan zato što im je dao prolaznu ocjenu. Inače, Valjićeva ocjena je preinačena na 7,9», rekao je za SCsport.ba predsjednik ove komisije Dragan Banjac.
Ipak, gore od pomenutog trojca prošao je Oliver Kožul, sudija utakmice Sloboda – Zrinjski. Kožul je u 90. minuti dosudio jedanaesterac za Zrinjski, a kako nam je rekao Banjac njemu je ocjena preinačena na 6,9 i za njega je ova sezona završena!
Eto vam odluka Disciplinske komisije!
Ovo je odluka sudijske komisije (Komisija za sudije i suđenje), a ovi iz Disciplinske su se ušutili.
Generalno ova odluka mi se čini OK, mada bih ja i ovome Valjiću dao suspenziju do kraja sezone.
van Basten

#808 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by van Basten »

eh eto... znači i zvanična potvrda lakrdije u Tuzli i Banovićima (interesantno, oba puta u korist istog kluba). Musa je rekao napustiti bh fudbal ako se dokaže da penal u Banovićima nije postojao. Znači, ako je čovjek od riječi, još večeras se može očekivati njegova neopoziva ostavka
Buducnost_Banovici

#809 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Buducnost_Banovici »

van Basten wrote:eh eto... znači i zvanična potvrda lakrdije u Tuzli i Banovićima (interesantno, oba puta u korist istog kluba). Musa je rekao napustiti bh fudbal ako se dokaže da penal u Banovićima nije postojao. Znači, ako je čovjek od riječi, još večeras se može očekivati njegova neopoziva ostavka
Posto nije covjek od rijeci...
Obuca9

#810 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Al' su ih kaznili u p.m... :roll:

Čuj 3 utakmice, nisu ih kaznili tri, nego JEDNU utakmicu, već od 25. kola će moći opet biti delegirani :x
veljaca

#811 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by veljaca »

elSaik wrote:
veljaca wrote:
elSaik wrote:

Ti ako ubiješ ženu, na sudu se ne možeš pravdati kako se ona kurvala po mahali.

edit: Šta god sudija da uradi, ti ako ganjaš da ga prebiješ moraš računati na to da ćeš biti kažnjen. Takva se odluka jednostavno morala donijeti.
Mescini da si ti neki pravnik - ili studiras za to zvanje ( koliko me sjecanje sluzi iz drugih duskusija ). Ovo sto si napisao nema veze sa vezom: "ti ako ganjaš da ga prebiješ moraš računati na to da ćeš biti kažnjen". Ovdje je bitno da li sam ga stigao i prebio ili sam ga samo ganjao - pa nisam stigao. Niko me u ovom drugom slucaju nebi mogao kazniti ( uz dobrog advokata ) jer ja nisam ucinio djelo - a koja je namjera moga tjeranja bila - ko zna - mozda sam htio da mu otjeram muhu iz uha :D ....
Igraci nisu prebili sudiju ( bar ja to nisam vidio ) i mogao ja nastaviti utakmicu. Cak je u svlacionici rekao da ce nastaviti utakmicu - da bi onda nakon necije intervencije - odlucio da ne nastavi ...
Odluka koja je donesena nije donesena u interesu fudbala - nego u interesu Zrinjskog - bar ti je to nadam se jasno ...

:sax:
LSD

#812 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Sudija nije udaran u Banovićima i utakmica se mogla nastaviti da se htjelo, baš kao što se nastavila i ona iz prošle godine u Mostaru kad su se navijaci Zrinjskog malo zezali (dosadno ljudima bilo) kamenujuci igrace i sudije nekih 45 minuta (utakmice protiv Želje) ali ocito je da postoje dvostruki aršini za neke klubove.
Ovako se jedva docekalo da se nasrne na sudiju i eto lagana 3 boda za Zrinjski sa zelenog stola.
kone

#813 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by kone »

Nije mi jasno kako su mogli suspendovati sudiju na utakmici u Banovicima i u Tuzli(za sviranje nepostojeceg penala iza 90.minute),a onda donijeti odluku da Zrinjski dobije tri boda u Banovicima?????????????
Valjda treba ponoviti utakmicu ili sta vec,jer ne mozes reci sudija je kriv i njega kaznjavamo,a onda dati tri boda jednom od klubova :shock:
Lakat Jebić

#814 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Lakat Jebić »

veljaca wrote:[

Mescini da si ti neki pravnik - ili studiras za to zvanje ( koliko me sjecanje sluzi iz drugih duskusija ). Ovo sto si napisao nema veze sa vezom: "ti ako ganjaš da ga prebiješ moraš računati na to da ćeš biti kažnjen". Ovdje je bitno da li sam ga stigao i prebio ili sam ga samo ganjao - pa nisam stigao. Niko me u ovom drugom slucaju nebi mogao kazniti ( uz dobrog advokata ) jer ja nisam ucinio djelo - a koja je namjera moga tjeranja bila - ko zna - mozda sam htio da mu otjeram muhu iz uha :D ....
Igraci nisu prebili sudiju ( bar ja to nisam vidio ) i mogao ja nastaviti utakmicu. Cak je u svlacionici rekao da ce nastaviti utakmicu - da bi onda nakon necije intervencije - odlucio da ne nastavi ...
Odluka koja je donesena nije donesena u interesu fudbala - nego u interesu Zrinjskog - bar ti je to nadam se jasno ...

:sax:
ima nesto sto se zove pokusaj krivicnog djela :D

a ostalo se slazem
fukushima

#815 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by fukushima »

Prema posljednjim informacijama, kladionice su blokirale klađenje na utakmicu između Sarajeva i Rudara iz Prijedora koja za nekih pet minuta počinje na Koševu
Koshpa

#816 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Koshpa »

fukushima wrote:
Prema posljednjim informacijama, kladionice su blokirale klađenje na utakmicu između Sarajeva i Rudara iz Prijedora koja za nekih pet minuta počinje na Koševu

da da

3-0 :dance: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chsk

#817 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by chsk »

Al' niko ne vjeruje ba š'o je najgore.
samo_ovaj_put

#818 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by samo_ovaj_put »

fukushima wrote:
poklon kvota 1,35
Obuca9

#819 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

fukushima wrote:
:lol: :lol:
north

#820 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by north »

fukushima wrote:
Mudra odluka.....
fukushima

#821 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by fukushima »

cim su culi da je raskol u rudaru odmah blokiraj
Obuca9

#822 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Vadi se sad, vadi se :D
fukushima

#823 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by fukushima »

nemam se sta vaditi, sam sam stavio ovaj info jer mi se ucinio zanimljiv. sta se drugo moglo i ocekivati nego pobjeda
tazmaniaBAN4

#824 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by tazmaniaBAN4 »

kakav je ovo raspored u subotu:
19:30 Željezničar - Velež
20:00 Olimpic - Sarajevo
ovo je prvi put da se u isti dan igraju dvije utakmice u Sarajevu :shock:

Haj, bar cemo vidjeti cijih ce navijaca biti vise :mrgreen:
jareb

#825 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by jareb »

Travnik 2:1 Čelik žao mi je komšija iz Zenice ali mi pobjediti moramo.
Locked