Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almaalmicaa

#801 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

eluna wrote:
almaalmicaa wrote:
eluna wrote:@almaalmica

to je je od onih koji imaju pristup internertu ...... a koliko ljudi to ne može :|

treba pratiti stanje dokle god ima naših dole, jer koliko vidim, ostalo je nekih 800 duša

a u svakom slučaju, dok se libyano ne javi da je nazad, ne treba dozvoliti da ova tema zamre ..... tom čovjeku dugujemo i više od toga :thumbup:

Upravu si, ne idemo odvade dok svi ne dodju kuci :D

Libiyano je kralj, medalju mu treba uruciti :bih:
posao čovjeku treba dati - šta mislite zašto je tamo i otišao :shock: .... da naši ljudi imaju posao ovdje, ne bi išli trbuhom za kruhom, a čovjek koji se tako pokazao u ovoj situaciji tamo treba nama i ovdje
:thumbup: :bih: :bih:
bihac78

#802 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac78 »

djidjibufon wrote:Imali novih saznanja je li pocelo ukrcavanje na taj brod ovih u Bengaziju? :(
Kolega od burazera se javio da su ukrcani na brod (to mora da je onaj sa 1100 mjesta sto dosta nasih treba da pokupi), i cekaju na isplovljavanje, jer je bura. Posudili telefon od nekog Rumuna. Dobar neki covijek... Sve OK. Mislim da im je lakse nego ovim u Tripoliju. Imaju sve sto im treba, hrana pice, kolaca! U tripoliju je prava tegoba, previse ljudi.
Da li iko zna da li je grupa iz Jalu-a krenula ka Benghaziju? Trebali su jutros oko 5 da krenu? Ako neko zna nesto o njima, nek' javi.
Svima su im kartice blokirane, a nemaju BH broj kod sebe. S njega se tu i tamo moze poslati sms...
eluna

#803 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

bihac78 wrote:
djidjibufon wrote:Imali novih saznanja je li pocelo ukrcavanje na taj brod ovih u Bengaziju? :(
Kolega od burazera se javio da su ukrcani na brod (to mora da je onaj sa 1100 mjesta sto dosta nasih treba da pokupi), i cekaju na isplovljavanje, jer je bura. Posudili telefon od nekog Rumuna. Dobar neki covijek... Sve OK. Mislim da im je lakse nego ovim u Tripoliju. Imaju sve sto im treba, hrana pice, kolaca! U tripoliju je prava tegoba, previse ljudi.
Da li iko zna da li je grupa iz Jalu-a krenula ka Benghaziju? Trebali su jutros oko 5 da krenu? Ako neko zna nesto o njima, nek' javi.
Svima su im kartice blokirane, a nemaju BH broj kod sebe. S njega se tu i tamo moze poslati sms...

truck ...... evo friško iz bengazija ....... ima li išta od tebe??? i znamo li koliko ljudi je na brodu??
almaalmicaa

#804 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

bihac78 wrote:
:bih: :bih: :bih:
Tuzla_

#805 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

moze li iko 100 % sigurno potvrdit da su nasi ljudi usli na taj turski brod ??

citam na netu http://www.turkishnavy.net/ da brodovi ne mogu krenut zbog loseg vremena al nigdje ne pise jesul se ljud ukrcali i imal drzavalja BiH tu :(
actros_truck

#806 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

eluna wrote:
bihac78 wrote:

truck ...... evo friško iz bengazija ....... ima li išta od tebe??? i znamo li koliko ljudi je na brodu??

izgleda da su im blokirali libijske brojeve...ali ima u mene brat bht telekom karticu...s njome smo bili u kontaktu dok je bio u Derni prije par dana,eh on ce sigurno meni pokusavat poslat poruku da javi situaciju,sad sam mu ja poslo poruku na taj broj,stigo mi je izvjestaj da je neuspjesno slanje,pa sacekacemo jos.....uglavnom trudim se saznati informacije,cim dobijem sta javicu ovdje... :thumbup:
rednna

#807 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

joj ljudi kako mi je drago kada sam gledala slike sa sa-x od sinoc...pa nemogu vam opisati kako mi je drago zbog tih ljudi.....mene i dalje drzi agonija... ne znam sta bih da nema sa-x i vas.....
djix

#808 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

To za ukidanje brojeva ne znam, ali znam da su ovi koji su sinoć stigli pričali da su signal za te mreže jednostavno ugasili, ali da je problem i što su naši ili u gužvi zaboravljali punjače ili nisu imali gdje da napune telefone. Tako da su im se jednostavno telefoni ugasili.

Da, nipošto ne treba misliti da je sad sve ok kad se izvukao dio ljudi. Treba dobro voditi računa da svima koji žele da odu to i bude omogućeno, a mi da pomognemo koliko možemo.
actros_truck

#809 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

djix wrote:To za ukidanje brojeva ne znam, ali znam da su ovi koji su sinoć stigli pričali da su signal za te mreže jednostavno ugasili, ali da je problem i što su naši ili u gužvi zaboravljali punjače ili nisu imali gdje da napune telefone. Tako da su im se jednostavno telefoni ugasili.

Da, nipošto ne treba misliti da je sad sve ok kad se izvukao dio ljudi. Treba dobro voditi računa da svima koji žele da odu to i bude omogućeno, a mi da pomognemo koliko možemo.
Upravu si,ne treba stati i odustati,dok svi ne napuste Libijsku teritoriju :bih: :bih: :bih:
djidjibufon

#810 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

actros_truck wrote:
djix wrote:To za ukidanje brojeva ne znam, ali znam da su ovi koji su sinoć stigli pričali da su signal za te mreže jednostavno ugasili, ali da je problem i što su naši ili u gužvi zaboravljali punjače ili nisu imali gdje da napune telefone. Tako da su im se jednostavno telefoni ugasili.

Upravu si,ne treba stati i odustati,dok svi ne napuste Libijsku teritoriju :bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih:
inspektorica javert

#811 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by inspektorica javert »

Šta je sa radnicima u Misurati? Izgubili smo svaki kontakt s njima, ne znamo ni jesu li krenuli prema Tripoliju :|
djix

#812 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Koja je to firma? Širbegović i dio Hidrogradnje su se povukli prije nekoliko dana.
inspektorica javert

#813 Re: Nasi ljudi u Libiji

Hidrogradnja. Prekjučer smo se čuli, još su čekali i rečeno im da će možda danas krenuti za Tripoli autobusima,pa da se ukrcaju na neki od letova,ali ne uspijevamo više ni poruku poslati niti dobiti vezu :cry:
rednna

#814 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

inspektorica javert wrote:Hidrogradnja. Prekjučer smo se čuli, još su čekali i rečeno im da će možda danas krenuti za Tripoli autobusima,pa da se ukrcaju na neki od letova,ali ne uspijevamo više ni poruku poslati niti dobiti vezu :cry:
samo treba biti uporan ja sam juce nakon 38 puta uspjela dobiti tatu....ali inace kada nazovem samo tisina a impulsi idu.... da hoce doci i ovome vise kraj....
Sany6

#815 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Sany6 »

Pozdrav! Ja sam iz Hrvatske, moj tata se ukrcao jučer popodne na jedan od kineskih/talijanskih brodova! Tek su pred sat vremena isplovili iz Bengazija radi nevremena! Eto nije neka informacija ali čim su se oni makli znači da ostali brodovi mogu u luku pokupiti vaše ljude! Sretno
inspektorica javert

#816 Re: Nasi ljudi u Libiji

rednna wrote:
inspektorica javert wrote:Hidrogradnja. Prekjučer smo se čuli, još su čekali i rečeno im da će možda danas krenuti za Tripoli autobusima,pa da se ukrcaju na neki od letova,ali ne uspijevamo više ni poruku poslati niti dobiti vezu :cry:
samo treba biti uporan ja sam juce nakon 38 puta uspjela dobiti tatu....ali inace kada nazovem samo tisina a impulsi idu.... da hoce doci i ovome vise kraj....
tako smo ih i mi uspjeli dobiti prekjučer,nakon 30 pokušaja i desetine KM kredita, ali zadnja dva dana nikako :cry: biće valjda sve ok... :|
bihac78

#817 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac78 »

Sany6 wrote:Pozdrav! Ja sam iz Hrvatske, moj tata se ukrcao jučer popodne na jedan od kineskih/talijanskih brodova! Tek su pred sat vremena isplovili iz Bengazija radi nevremena! Eto nije neka informacija ali čim su se oni makli znači da ostali brodovi mogu u luku pokupiti vaše ljude! Sretno
Hvala drug :thumbup:
rednna

#818 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

juce kada sam se cula sa tatom je rekao da idu u Bengazi po ljude da ih izvuku u Tripoli..od tada nismo se culi vise...evo pokusavam od jutros da ga dobijem ali mi naravno neide od ruke....vise ne znam kako da se ponasam..u kuci mi je konstantna nervoza..ja i brat ko dvije muhe letamo i samo blejimo u mob i tv....da hoce samo doci kraj svemu ovome pa da odahnem napokon......svima vam zaista od srca hvala na informacijama namato mnogo znaci... :-)
djix

#819 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

inspektorica javert wrote:
rednna wrote:
tako smo ih i mi uspjeli dobiti prekjučer,nakon 30 pokušaja i desetine KM kredita, ali zadnja dva dana nikako :cry: biće valjda sve ok... :|
Pitao sam sad starog, on nažalost ne zna za tu grupu. Zovi Hidrogradnju ovdje. Vrši pritisak - kad je jedna firma mogla izvući sve svoje ljude, može i druga. Zovi Ministarstvo vanjskih i obavijesti ih za tu grupu. I pokušaj dobiti našu ambasadu tamo (ili čekaj da se Lybiano javi). Na kraju, zovi medije - ftv, tv1... Obavijesti ih, pa neka i oni zovu i traže od firme i diplomatije informacije. Ne pričam ovo napamet, znam da može upaliti nešto od toga.
rednna

#820 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

djix wrote: Pitao sam sad starog, on nažalost ne zna za tu grupu. Zovi Hidrogradnju ovdje. Vrši pritisak - kad je jedna firma mogla izvući sve svoje ljude, može i druga. Zovi Ministarstvo vanjskih i obavijesti ih za tu grupu. I pokušaj dobiti našu ambasadu tamo (ili čekaj da se Lybiano javi). Na kraju, zovi medije - ftv, tv1... Obavijesti ih, pa neka i oni zovu i traže od firme i diplomatije informacije. Ne pričam ovo napamet, znam da može upaliti nešto od toga.
a koja je firma tvoj otac? moj je iz energoinvesta mozda ga i zna??
djix

#821 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Širbegović, oni su svi stigli sinoć. Jesu stigli i svi iz Energoinvesta? Meni je sinoć baš tužno bilo u jednom momentu, došlo je na aerodrom nekoliko ljudi, ali uzalud, njihovi se nisu pojavili... Ima li takvih slučajeva, da je neko trebao doći a nije? Jer, ovi u MVP-u kažu da su svi koji su željeli doći iz Tripolija avionima i stigli.
rednna

#822 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

moj tata je iz energoinvesta i kolikoja znam neki su dosli neki ne....nadali su se danas ili sutra a evo kazu neki da nema letova do sljedece sedmice pa mi je i muka vise ne znam n i sama...a nemogu da dobijem tatu nikako...dali je dosao iz Bengazija.....ma ....
inspektorica javert

#823 Re: Nasi ljudi u Libiji

Moj rođak je u Misurati, zadnje što smo saznali je da trebaju za Tripoli jer se tamo situacija pogoršala. Ne znaju kad će doći na red za let ali su im rekli da je pametnije i sigurnije da budu na aerodromu,pa čim mognu ukrcaće ih na neki od letova a u Misurati se počelo haman opasno zakuhavati pa ne smiju tamo više ostati. Zvali smo hidrogradnju, mvp, našu ambasadu..samo nam se u ambasadi javili i rekli da su u toku pripreme za njihovo prebacivanje u Tripoli a za dalje nam nisu mogli ništa reći..
actros_truck

#824 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Sany6 wrote:Pozdrav! Ja sam iz Hrvatske, moj tata se ukrcao jučer popodne na jedan od kineskih/talijanskih brodova! Tek su pred sat vremena isplovili iz Bengazija radi nevremena! Eto nije neka informacija ali čim su se oni makli znači da ostali brodovi mogu u luku pokupiti vaše ljude! Sretno
hvala care informaciji.... :thumbup:
djix

#825 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Vjerovatno Lybiano ima neke bolje informacije o tome.

Znam da sam dosadan, ali opet pišem, pokušajte se sa firmama čuti. Sinoć je na aerodromu rečeno da više nema niko ko treba biti evakuiran avionima, ali da ako bude ljudi - slat će se još jedan let. Što prije saznamo za takve slučajeve, prije će i ljudi moći doći kući. Osim toga, postoje i komercijalni letovi. Zovite firmu i neka im srede karte za neku od evropskih destinacija. Iz mog iskustva, samo kad imate sve informacije (koliko je ljudi ostalo, koliko je stiglo...) možete i poduzimati nešto.
Post Reply