Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nuovavita

#801 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

Čitam ovu temu izvjesno vrijeme...Razvela sam se nakon 10 godina braka samo zato jer više nisam bila sretna i zadovoljna u tom braku. Polako sam nestajala, tonula, prestala se smijati i pronalazila sam za sebe sitna zadovoljstva koja bi me na neki način bar malo držala pozitivnom. A onda sam obavila razgovor sama sa sobom i rekla STOP.
Nisam sebi željela takav život!
Ne znam da li sam ja imala ludu sreću da je sve prošlo prilično "bezbolno", ali prije mislim da je tome doprinijelo to što sam 100% bila sigurna u svoju odluku i u to šta želim za sebe. Niti jednog trenutka nisam pomislila kako je razvod nešto najtragičnije što se može dogoditi! Za mene je bio spas. Postala sam toliko sretna, ispunjena, pozitivna...Nisam nikada pomislila šta će reći okolina, porodica, prijatelji (oni pravi su uvijek tu), to je moj život i živim ga kako ja želim! Svakako je kratak da bih ga pustila da ide pored mene a da ja nisam prisutna, da ga ne živim punim plućima.
Uopšte se ne opterećujem time jesam li sama, hoću li ikada pronaći adekvatnog partnera (namjerno neću da kažem srodnu dušu), jednostavno volim sebe ( i drugi će me voljeti), otvorena sam prema novim ljudima, iskustvima, družim se i maksimalno uživam isključivo u onome što želim. E kada otvoriš vrata, bez predrasuda, bez očekivanja, sasvim opušteno, dese se divne stvari...
Budite najbitniji sebi, tek tada i drugima možete pružiti maksimum...ostalo će samo po sebi doći! ;)
Moon and I

#802 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Moon and I »

Jay Gatsby wrote:
Veliko Stopalo wrote:kazhu da razvedene uvijek znaju shta hoche, je li to istina?
Svi mi znamo šta hoćemo. Ali "htjeti" je samo jedan segment... :mrgreen:
sve sto sam zeljela, to sam i imala :D :D
treba jakoooooooooooo zeljeti :D
Veliko Stopalo

#803 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

Moon and I wrote:
Veliko Stopalo wrote:kazhu da razvedene uvijek znaju shta hoche, je li to istina?
nije istina, ne znamo uvijek sta hocemo, ali znamo sta necemo :D
zato i mi znamo gdje treba da mechemo. :D
spadalo

#804 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by spadalo »

da znaju ne bi bile na ovoj temi :D

Veća je dilema kod razvedenih jer je većina povrijeđenih u bivšem braku pa tako ni same nemogu da skontaju šta bi željele i šta bi dalje.
@Moon and I
Što se tiče 2 po 22 to su samo želje jer ćeš slabo naći muškarca da voli dijeliti a možda je to i razlog tvog razvoda želja za dopunom?!
Zato se ti uhvati za nekog od 35,po mogućnosti razvedenog/udovca, pa ćeš imati sve u jednom :lol:
nuovavita

#805 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

spadalo wrote:

Veća je dilema kod razvedenih jer je većina povrijeđenih u bivšem braku pa tako ni same nemogu da skontaju šta bi željele i šta bi dalje.
Uh kako griješite...tu smo da kažemo iskustvo, pa uzmite šta vam odgovara! A jaaaakooooo dobro znamo šta hoćemo, doduše većina razvedenih...ili što neko reče možda još bolje znamo šta ne želimo! :D
Veliko Stopalo

#806 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

nuovavita wrote:
spadalo wrote:

Uh kako griješite...tu smo da kažemo iskustvo, pa uzmite šta vam odgovara! A jaaaakooooo dobro znamo šta hoćemo, doduše većina razvedenih...ili što neko reče možda još bolje znamo šta ne želimo! :D
e to mi je jako glupo, kao vi ste razvedene i sad ste se opametile. kako da ne. :roll:
nuovavita

#807 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

Nisam rekla da smo se opametile....samo smo shvatile da određene stvari koje smo imale u braku koji je okončan više ne želimo u svom životu i to nam je smjernica za dalje. ;)
zambaklija

#808 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zambaklija »

SaIstoka wrote:Naslov teme kaže sve. Odgajaju nas na bajkama gdje princeza živi lošim životom dok ne sretne princa. Onda se uda i "sretno žive do kraja života", tj. postaje biti kompletna osoba udajom. I mi onda čekamo taj dan kada ćemo u bijelom zaploviti valovima sreće. To postaje način razmišljanja, cilj...
I onda se desi razvod. Odjednom sve izgubi smisao, više nema nade da će doći dan i to "nešto" nakon koje će biti "sreća do kraja života". E šta nakon toga? Kako promijeniti način razmišljanja? Kako ne gledati muža kao luku sreće?
Moja priča: udaja... brak... dvoje djece... razvod. I sada, sa dvoje djece i relativno mlada (32 godine), negdje sam na početku. U pjesmi kažu "Rano je za tugu, za sreću kasno je...."! Ja se nekako tako osjećam!
Tražim iskustva, pozitivna :)! Nemojte mi samo savjetovati izlaske, provod (razočarana sam ponašanjem nekih razvedenih žena koje kao "puštene s lanca" nemaju granice ni u oblačenju, ponašanju...).
Možda ova tema nije trebala biti ovdje pod "ljubav", ali ne znam gdje bih je drugo :-).
Unaprijed hvala :roll: !!!
ako si dobra,sve će se samo rješiti :D
Moon and I

#809 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Moon and I »

nuovavita wrote:Čitam ovu temu izvjesno vrijeme...Razvela sam se nakon 10 godina braka samo zato jer više nisam bila sretna i zadovoljna u tom braku. Polako sam nestajala, tonula, prestala se smijati i pronalazila sam za sebe sitna zadovoljstva koja bi me na neki način bar malo držala pozitivnom. A onda sam obavila razgovor sama sa sobom i rekla STOP.
Nisam sebi željela takav život!
Ne znam da li sam ja imala ludu sreću da je sve prošlo prilično "bezbolno", ali prije mislim da je tome doprinijelo to što sam 100% bila sigurna u svoju odluku i u to šta želim za sebe. Niti jednog trenutka nisam pomislila kako je razvod nešto najtragičnije što se može dogoditi! Za mene je bio spas. Postala sam toliko sretna, ispunjena, pozitivna...Nisam nikada pomislila šta će reći okolina, porodica, prijatelji (oni pravi su uvijek tu), to je moj život i živim ga kako ja želim! Svakako je kratak da bih ga pustila da ide pored mene a da ja nisam prisutna, da ga ne živim punim plućima.
Uopšte se ne opterećujem time jesam li sama, hoću li ikada pronaći adekvatnog partnera (namjerno neću da kažem srodnu dušu), jednostavno volim sebe ( i drugi će me voljeti), otvorena sam prema novim ljudima, iskustvima, družim se i maksimalno uživam isključivo u onome što želim. E kada otvoriš vrata, bez predrasuda, bez očekivanja, sasvim opušteno, dese se divne stvari...
Budite najbitniji sebi, tek tada i drugima možete pružiti maksimum...ostalo će samo po sebi doći! ;)
Ja volim sebeeeeeee :) istina ziva, ja dugo nisam bila bolja ! razvod je bio dobra, a ne losa stvar u mom zivotu ! i nije mi zao sto sam bila u braku, voljeli smo se nekad puno i dobili prekrasnu curicu....ebi ga, nije nam islo...ni mom bivsem muzu nije zao, prijatelji smo ostali i zajedno se brinemo o nasoj zvjezdici :)
spadalo

#810 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by spadalo »

nuovavita wrote:
spadalo wrote:

znate šta ne želite ali ne znate šta hoćete,možda želite previše ali same sebi stvarate dilemu
dugo vas proučavam jer nisam ni ja ''neotpakovan'' pa je red da ne tražim ''neotpakovane'' :D
Moon and I

#811 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Moon and I »

Veliko Stopalo wrote:
Moon and I wrote:
nije istina, ne znamo uvijek sta hocemo, ali znamo sta necemo :D
zato i mi znamo gdje treba da mechemo. :D
sve je dobro dok znas gdje treba da meces, pazi doooooobro da se ne izradis slucajno :D
Veliko Stopalo

#812 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

nuovavita wrote:Nisam rekla da smo se opametile....samo smo shvatile da određene stvari koje smo imale u braku koji je okončan više ne želimo u svom životu i to nam je smjernica za dalje. ;)
ili imate iskrivljenu prizmu vidjenja stvari pa na osnovu nje tjerate od sebe svakog ko vas iole podsjeti na bivsheg muzha. :D
nuovavita

#813 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

Moon and I wrote: Ja volim sebeeeeeee :) istina ziva, ja dugo nisam bila bolja ! razvod je bio dobra, a ne losa stvar u mom zivotu ! i nije mi zao sto sam bila u braku, voljeli smo se nekad puno i dobili prekrasnu curicu....ebi ga, nije nam islo...ni mom bivsem muzu nije zao, prijatelji smo ostali i zajedno se brinemo o nasoj zvjezdici :)
:thumbup: Nikada i ne treba da ti bude žao, nije ni meni...nema kajanja, to je dio mog života, ja izabrala, isto kao što sam izabrala i taj razvod. Uzmi najbolje od svega i idemo dalje! Posvetiš se sebi, svom zadovoljstvu i svi oko tebe će biti puno sretniji i zadovoljniji, pa i ta mala princeza!
Veliko Stopalo

#814 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

Moon and I wrote:
sve je dobro dok znas gdje treba da meces, pazi doooooobro da se ne izradis slucajno :D
nechu se izradit jer je sad vrijeme da se meche i u devedesettreche. 8-)
nuovavita

#815 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

Veliko Stopalo wrote:
nuovavita wrote:Nisam rekla da smo se opametile....samo smo shvatile da određene stvari koje smo imale u braku koji je okončan više ne želimo u svom životu i to nam je smjernica za dalje. ;)
ili imate iskrivljenu prizmu vidjenja stvari pa na osnovu nje tjerate od sebe svakog ko vas iole podsjeti na bivsheg muzha. :D
Nije tačno opet...;) doduše ne može se generalizovati, mogu reći u svoje ime....Bez predrasuda sam potpuno, nema unaprijed stvorenih slika o ljudima, muškarcima ako ti je draže i konkretnije! Nikada neću reći svi ste isti, jer niste, kao što ni mi nismo sve iste. Pa čak i ako se prepozna koja osobina bivšeg ne mora značiti da neću biti zadovoljna novim "paketom". Vrijeme, otvorenost, iskrenost i komunikacija između dvoje ljudi pokaže sve..:)
Veliko Stopalo

#816 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

m@m@ wrote:nismo se mi opametile (mis smo rodjene takve) :lol: nego sad imamo radar bip bipbip biiiip koji nas upozorava "pazi taj ti je isti kao i onaj tvoj bivsi" ili uu taj je jos gori al tad pisti bip bip a kad naleti onaj vrijedan paznje, radar se samounisti :lol:
ove razvedene shto znam i nemaju radar. :D
Moon and I

#817 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Moon and I »

Veliko Stopalo wrote:
Moon and I wrote:
nechu se izradit jer je sad vrijeme da se meche i u devedesettreche. 8-)

hahhaaaa....cula sam ja da je takav vakat :) sa srecom :) imam ja burazera koji voli to oko devedeset i nekog :)
Veliko Stopalo

#818 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

m@m@ wrote:
Veliko Stopalo wrote:
salu na stranu :lol:
ako smo se razvele nemora znaciti da su nam muzevi bili azdahe s 4 glave i sl. ...jednostavno nije islo i vozdra, zasto bi bilo koga poredili s nekim...
pa to i ja mislim, ali vechina vas pravi tu greshku poredjenja.
spadalo

#819 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by spadalo »

m@m@ wrote:
spadalo wrote:znate šta ne želite ali ne znate šta hoćete,možda želite previše ali same sebi stvarate dilemu
dugo vas proučavam jer nisam ni ja ''neotpakovan'' pa je red da ne tražim ''neotpakovane'' :D
slabo ti ide proucavanje :zoka:

ne upoznah niti jednu razvedenu a da nema dilemu da li će nastaviti sa moralnim ili amoralnim životom (vjerovatno povrijeđene amoralnim ponašanjem muža pa bi da se osveti na isti ili sličan način)
ne upoznah niti jednu razvedenu a da sama prizna da je pogriješila pa je došlo do razvoda (za razvod je kriv muž )
ne upoznah niti jednu razvedenu koja radi onako kako govori drugima da radi (lafo se opametila i ne razmišlja o ulasku u novu vezu/brak) a kad priča sa potencijalnim muškarcem s kojim bi bio moguć početak nečega novog onda je usamljena,slomljena i uvijek napaćena i spremna na vezu/brak....ovo iskusih više puta pa iz iskustva pišem ;)

kao i uvijek,po običaju,sad će salva vrućeg kamenja zbog ovog posta :D ali navikne se i to
samo nek' se kotrlja....spreman sam za posljedice :P
spadalo

#820 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by spadalo »

m@m@ wrote::skoljka: cuj....
trebamo se upoznati :lol:
spreman :D
nuovavita

#821 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

spadalo wrote:
m@m@ wrote:
spadalo wrote:znate šta ne želite ali ne znate šta hoćete,možda želite previše ali same sebi stvarate dilemu
slabo ti ide proucavanje :zoka:

ne upoznah niti jednu razvedenu a da nema dilemu da li će nastaviti sa moralnim ili amoralnim životom (vjerovatno povrijeđene amoralnim ponašanjem muža pa bi da se osveti na isti ili sličan način)
ne upoznah niti jednu razvedenu a da sama prizna da je pogriješila pa je došlo do razvoda (za razvod je kriv muž )
ne upoznah niti jednu razvedenu koja radi onako kako govori drugima da radi (lafo se opametila i ne razmišlja o ulasku u novu vezu/brak) a kad priča sa potencijalnim muškarcem s kojim bi bio moguć početak nečega novog onda je usamljena,slomljena i uvijek napaćena i spremna na vezu/brak....ovo iskusih više puta pa iz iskustva pišem ;)

kao i uvijek,po običaju,sad će salva vrućeg kamenja zbog ovog posta :D ali navikne se i to
samo nek' se kotrlja....spreman sam za posljedice :P
Gdje li si samo upoznao te nesigurne razvedene žene?! Ja savršeno znam šta hoću, samo još treba da se poklope određene stvari i onda nema mjesta dilemama. Iako ta moja odlučnost često stvara probleme...
A znate li vi šta želite i težite li to ostvariti? ;)
Moon and I

#822 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Moon and I »

spadalo wrote:

@Moon and I
Što se tiče 2 po 22 to su samo želje jer ćeš slabo naći muškarca da voli dijeliti a možda je to i razlog tvog razvoda želja za dopunom?!
Zato se ti uhvati za nekog od 35,po mogućnosti razvedenog/udovca, pa ćeš imati sve u jednom :lol:
meni trebala dopuna ljubavi, a nema je na trafici, ebe mu misa...a i ja mislim da bi jedan takav najvise kontao, a i ja njega...ali polako...nece mene sreca zaobici, ja to znam...
a, nisam mislila zeniti ove od 22, samo da vidim kako je bolje, pa da znam gdje da upravim :):)
spadalo

#823 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by spadalo »

nuovavita wrote:
Gdje li si samo upoznao te nesigurne razvedene žene?! Ja savršeno znam šta hoću, samo još treba da se poklope određene stvari i onda nema mjesta dilemama. Iako ta moja odlučnost često stvara probleme...

Govorim u lično ime,znam šta hoću i šta želim ali nesigurne žene me sprečavaju u namjerama
nuovavita

#824 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nuovavita »

spadalo wrote:
nuovavita wrote:

Govorim u lično ime,znam šta hoću i šta želim ali nesigurne žene me sprečavaju u namjerama

E to ti vjerujem! Onda nastavi da tražiš one potpuno odlučne...ima ih, kao i vas, ali vjerovatno rijetki primjerci ;)
Veliko Stopalo

#825 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Veliko Stopalo »

Moon and I wrote:

hahhaaaa....cula sam ja da je takav vakat :) sa srecom :) imam ja burazera koji voli to oko devedeset i nekog :)
ko ne voli. 8-) :D ima ona izreka ali je mlogo brezobrazna da bih je citirao na ovom mjestu. :D
Post Reply