jarancuga wrote:odakle onda onolike kontradikcije u Bibliji?
posto je Allah dz.s nepogresiv, ostaje samo mogucnost da je ljudksa ruka i ljudski um unio te kontradikcije u Bibliju...pa tako i pojam trojstva ...
pa shvati jedno,ako je bog nepogresiv kako sam kazes,dopustio je da se Biblija izmjeni,znaci morao je intervenirati i poslati kur'an,sto mu opet umanjuje nj bozanstvenost.Zar mu nije bilo dovoljno da posalje bibliju i da je cuva do kraja svijeta,da ne dozvoli izmjene koje su krscani napravili(mene zaboli jesu li ili ne)
KotromanichII wrote:1. Ko je to vama dao te informacije ??? da se naprimjer bog distancirao od nas, da nema cuda, da se covjek nemoze pribliziti Bogu
to su moja uvjerenja i ti nemas pravo govoriti da su zablude,jer je to moja privatna stvar,obozavat cu i djavola ako hocu,dok nepocnem raditi na stetu drustva ne smije mi niko prigovoriti.
KotromanichII wrote:kad citam kuran isto kao da je juce objavljen, njegovi znakovi se ponavljaju cijelo vrijeme, nema veze koje je stoljece i milenijum
Ja se isto tako osjecam kad citam,recimo,Platonovu Drzavu.Smatram je neprevazidjenim djelom i mojom najdrzaom knjigom,uopce.
KotromanichII wrote:A sto se tice arapski, pitaj kakvog arapa muslimana jeli zna citati kuran, dali ga razumio na kuransko arapskom jeziku, pa vidi sta ce ti reci, glupo mi je sa tobom pricati o arapskom jeziku a nevjerujes da je kuran od Boga.
ma daj molim te

Ja neulazim u to od koga je kur'an,ako je od boga,onda mora da je i biblija od boga,ako nije onda nije ni biblija,to je moj stav i toga se drzim.Kada mi uspije da se uvjerim empirijski ili da mi neko dokaze postojanje boga kroz nauku,takvog boga kakvim ga ti smatras onda cu povjerovati,do tad,nemas mi pravo spocitavat o mojim (ne)vjerskim ubjedjenjima,ni ja to tebi ne radim,vec samo iznesem tekst(ili o krscanstvu ili islamu ili dr konfesiji)koji pobija teze tih religija,pa ako vi ,teisti, konstruktivno odgovorite,nastojim razviti debatu.
Ja ti nisam rekao ne vjeruj u boga,sto ti,u principu,radis,vec nastojim iznijeti dokaze zasto ja ne vjerujem u te kitabe i ostale dogme ili pak neke druge stvari koe se ticu tih religija.