Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#801 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

uh ja kako kad, kad me uhvati luda onda svakki 2 ili ako nisam luda onda treci/cetvrti
a ako mi se zalomi vikend pustim je da se odmori pa onda je mozda i 5
iako znam da ne bih trebala prati cesto jer se onda vis ei masti
bez_ideje

#802 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

3-4 dana....Prva dva je dobra....treci ide u rep ili pundju ,i onda se zaljepim uljima,i ostavim da prenoci.....tako da je perem 4-ti dan :)
alica.k

#803 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:uh ja kako kad, kad me uhvati luda onda svakki 2 ili ako nisam luda onda treci/cetvrti
ja u to ne vjerujem uopste.
jer sam pokusavala sve moguce kombinacije da je ne perem, jednom sam mjesec dana po 6 dana hodala okolo masna ko cips, i 7. dan je prala. nikakve razlike.
Ma.Le.Na

#804 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:
Partizzanka wrote:uh ja kako kad, kad me uhvati luda onda svakki 2 ili ako nisam luda onda treci/cetvrti
jer sam pokusavala sve moguce kombinacije da je ne perem, jednom sam mjesec dana po 6 dana hodala okolo masna ko cips, i 7. dan je prala. nikakve razlike.
ni meni...a i ja sam pokusavala da ne perem ..
to je tako..kao i lice...ako je masno - masno je..
inspire_me

#805 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Ja imam problem sto su mi vrhovi uzasno suhi, a tjeme masno :cry: Kad se tek ofarbam, kosa mi bude super nekih 15-20 dana, nekako mi dlaka bude punije i onda to sve skupa dobije na volumenu, manje mi se i masti, tako da je u tom periodu perem svako 3-4 dana. Nakon tih 15-20 dana, narednih 15-20 dana perem je svaki drugi dan. U tom vakat za farbanje i jovo-na novo.
saga

#806 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Ma.Le.Na wrote:
alica.k wrote:
i ja sam tak'a... bas sam je zadnjih mjesec ipo pustala tako po 4-5 dana i fakat nikakve razlike (ako mi se nije i brze mastila nakon pranja). Tako da odustadoh od tog mucenja, i ne dam vise nikome da me ubjedjuje da je ne perem.
Mariella

#807 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Pa dobro, mozda vama koje inace imate masnu kosu to i ne vrijedi ali neko ko ima normalnu kosu i onda je pere svaki dan bez razloga, mislim da se bi pocela vise mastiti. Ja sad perem 3 ili 4 dan, dok sam prije znala jednom sedmicno :sad:

Sad vec isprobavam onu tehniku koristenja samo silikone i sulfate free regeneratora, i nista vise :lol: Vidjet cemo dokad cu izdrzati :mrgreen:
zamzija

#808 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ma.Le.Na wrote:
alica.k wrote:
Kao i ja. Ja je perem svakih 4 -5 dana. Prva dva dana je puštena, a treći dan nešto polu zavezano ili raif, a četvrti punđa ili rep...Obično mi četvrti dan bude masna ... Pokušavala sam da je ne perem jedan period, prala sam je svakih 7 dana, dva tri puta izdržala sam i do deset ( ali to baš zimi kad sjedim kod kuće stalno, kad su velike hladnoće ), i uopšte mi se nije promijenio ritam mašćenja kose, čak sam mijenjala jastučnice češće nego inače ali isto... Masno tjeme, suhi vrhovi :)
dobro kažeš malena - ako je masno , masno je ...
Lounge Act

#809 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

ja ovih dana namjeravam da se malo sisnem pa sam odabrala ovu frizuru koju sam imala prije nesto vise od 10 god ;)
Image
Luce

#810 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Luce »

Ja se sisam svakih mjesec, mjesec i po, vrhove. I onda kosa nikako da mi poraste, uvijek ta neka ista duzina, srednja duzina je u pitanju. Voljela bih da mi malo duza naraste, ali cim mi ispucaju vrhovi, ja to ne mogu gledati, odmah moram sisati. Onda mi se kosa nekako i zapetlja i izgleda neuredno, ako je ne osisam. Ima li neka tajna za rast kose bez pucanja? :-D
Koristila sam nekad peglu, tako je bila ispucala, da sam rekla nikad vise. Iako je to neka extra kvalitetna pegla, ja nikom ne bih preporucila. Sad mi se oporavila skroz, pa mi je zao i kad je susim fenom (zbog tog nekadasnjeg maltretiranja).
alica.k

#811 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nisam mogla izdrzati, kupila sam odma i ovaj klorane za cesto pranje kose. uzela ovaj put ovaj citron, sljedeci put cu onaj sa ekstraktom zobi.
bez_ideje

#812 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Samo da prijavim da ljepljenje orahovog ulja na opranu mokru kosu nije dobra ideja ...Jest da pise da se moze nanijet..al kosa kad se osusi izgleda k'o mokra ......mozda sam ja previse stavila,jos sam tusem malo isprala....al opet :-?
Ostajem pri tretmanu prije pranja
Zna li ko neko drugo ulje,sto nece dati taj mokri uljavi izgled,a moze se stalno nosati ?
yellow cat

#813 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

enisa wrote:ja ovih dana namjeravam da se malo sisnem pa sam odabrala ovu frizuru koju sam imala prije nesto vise od 10 god ;)
Image
i maca se sutra šiša ovako. Zapravo ja se uvijek ovako šišam. Naprijed stepenasto, iza ravno.
zamzija

#814 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

bez_ideje wrote:Samo da prijavim da ljepljenje orahovog ulja na opranu mokru kosu nije dobra ideja ...Jest da pise da se moze nanijet..al kosa kad se osusi izgleda k'o mokra ......mozda sam ja previse stavila,jos sam tusem malo isprala....al opet :-?
Zna li ko neko drugo ulje,sto nece dati taj mokri uljavi izgled,a moze se stalno nosati ?
Moja je frizerka rekla da se ulje / serum, najbolje stavlja na polu-suhu kosu, jer vlasi još nisu zatvorene sušenjem, a ne valja na mokru, pa tako i ja stavljam :-D
Najbolje ti je koristiti silikon za kosu umjesto ulja, i najbolji su - po mom nekom skromnom mišljenju -
Image
I imaš u novom avonovom katalogu - Advance Tehniques Dry Ends Serum za sve tipove kose, zeleno duguljasto pakovanje ( oko 8 KM )
yellow cat

#815 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

ja imam oba ova silikona (mislim za kosu :D ) stavljam ih na vrhove i super su. :thumbup:
zamzija

#816 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Dosad sam koristila Klasov ali sam od prijateljice dobila ovaj AVON-ov prije nekoliko mjeseci i prezadovoljna sam :)
yellow cat

#817 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

zamzija wrote:Dosad sam koristila Klasov ali sam od prijateljice dobila ovaj AVON-ov prije nekoliko mjeseci i prezadovoljna sam :)
avonov ima ljepši miris, a Klasov je gušći.
bez_ideje

#818 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Alica,kakva je hemija u ovom silikonu ? :mrgreen:
alica.k

#819 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

e ako neko prepise sastav mozda i budem mogla reci, ovako nista.

koristila sam ja ta oba dok nisam skontala da na moju kosu nis to ne ide...samo se brze umasti.
ladyada

#820 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

bez_ideje wrote:Samo da prijavim da ljepljenje orahovog ulja na opranu mokru kosu nije dobra ideja ...Jest da pise da se moze nanijet..al kosa kad se osusi izgleda k'o mokra ......mozda sam ja previse stavila,jos sam tusem malo isprala....al opet :-?
cickovo ulje ali samo par kapi na opranu kosu utrljat dadne sjaj , previse desi se ko kod tebe.........
bez_ideje

#821 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ma cicak /orah......isti efekat imaju,samo je ko cicak za svjetliju,orah za tamniju kosu.....Probat cu jos jednom-manje :mrgreen: :mrgreen:

a sastav......sad cu ja probat iskopat
Ingredients: cyclotetrasyloxane, cyclopentasyloxane, dimethiconol, dimethicone, tocopheryl acetate, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, citronellol, coumarin, geraniol.
evo ga
ladyada

#822 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

ja sam plavusa pa sam cickovo koristila .........iskreno da ti kazem da mi je to previse komplikovano bilo ..... tako da sam prestala jer nekog efekta nisam vidjela ...........meni su rekli da ce se svrab na glavi smiriti ........
alica.k

#823 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ma joj hemija ko hemija.
ko nije osetljiv na te stvari go ahead.

moje licno misljenje je da su ovi silikoni cista podvala zato sto taj silikon se zalijepi za dlaku svaki put kad ga stavis (da bi dao sjaj) i onda na kraju moras dubinsko pranje il kak se to zove praviti zato da bi sprao tu hemiju sa kose. dimethicon je polimer silice, iliti ga silikon koji daje lazni sjaj kosi i to je to, ispocetka je cini naizgled zdravom, kasnije ne. mada meni to izgleda masnjikavo a ne sjajno.
isto se nalazi i u farbama za kosu, al s toga ne mogu da se skinem nikako :(.

vitamin E iz sastava ne moze sam prodrijeti u dlaku, to je cinjenica. u dlaku slabo sta moze prodrijeti osim kokosova ulja. a kokosovo ulje ima vitamin E (izmedju ostalog) kojim onda obogacuje kosu.

sa uljima bez_ideje nikad ne treba pretjerivati. 2-3 kapi razmazi medju dlanovima i stavi na mokru kosu. neces sad litar ulja lijepit po kosi :S logicno da ce bit masna poslije. mozda ce ti i ove 3 kapi biti previse. kad nanosis na kosu pazi da krenes od vrhova, njima treba najvise, prema tjemenu. do tjemena kad dodjes trebale bi ti ruke biti skoro pa nenauljene vise, ako znas sta mislim. jer skalp je takav da on sam proizvodi sebum i generalno korijenu kose ne treba toliko masnoce jer je vec ima. kao maska kokosovo ulje se koristi za perut, efektno je, to sam probala.
i da, treba bit djevicansko kokosovo ulje, po mogucnosti organsko (good luck with that kod nas :))

valjda ima smisla ovo sto sam pisala, proguglajte malkice, ovo ti pisem po sjecanju jer ZNAM da sam u nekoj knjizi citala o kokosovom ulju i kosi i sve ovo, al ne mogu da se sjetim bas svih detalja.
VenomousV

#824 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

inace sta je dobro za suhe vrhove?
kosa mi naginje ka masnoj, mada nije, ono standardno, 3. dan pocinje da ne izgleda cisto ali nije stvarno puno a vrhovi suuuuuuuuuuuhi... silikon samo na vrhove stavljam ne bi li popravilo situaciju sto vrlo cesto i cini
alica.k

#825 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

za ispucale vrhove jedini lijek je sisanje :) vrhovi ce uvjek ispucati, tako je to :). mozes napraviti da malo kasnije ispucaju pravilnom njegom sto je prakticno nemoguce kod nas u cjelosti.

edit: jao :S ja sam procitala ispucali :) moram lec spavat rano sam ustala jutros :) sori.

edit: i zaboravila napisati. mislim da ricinusovo ulje potice regeneraciju suhih vrhova, pa probaj :S
Post Reply