Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#801 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Clio 4 ima karticu.
milojicabrzi

#802 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

lijepi moj Megan Generation, sa paljenjem na kljuc...

Novotarije i konfor, koliko god mogu biti korisni, tako isto znaju biti problem i smetati...
infoinfo

#803 Re: Renault Megane all about

Post by infoinfo »

Renault megano 1.5 dci 190000 km originalnih na satu. Vec 3 godine od kad ga posjedujem u hladnim zimskim danima kad ga upalim kad su niske temperature prvih par minuta voznje cuje se fijukanje turbine malo pojacano, cim se auto malo ugrije to fijukanje prestaje i motor i turbina imaju odlican zvuk. u ljetnom periodu se to nikad ne desava. Drugih problema nema, ne trosi ulje. Jel to normanla pojava sa takvim simptomima sam presao oko 40000 km. Ima li jos neko iskustva sa tim?
shlauf

#804 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Image

Image

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
radostan dan

#805 Re: Renault Megane all about

Post by radostan dan »

ti se baš zaljubio u tu marku?
shlauf

#806 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Jah

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
chelo

#807 Re: Renault Megane all about

Post by chelo »

Jutros kazaljka od goriva pocela da pokazuje manje jedno 7-8 l :-) Pun do vrha, a ispod crte opet.
Ranije sam citao da je rezervoar 60l, ja dodjem do rezerve i naspem 43 (?)
shlauf

#808 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

chelo wrote:Jutros kazaljka od goriva pocela da pokazuje manje jedno 7-8 l :-) Pun do vrha, a ispod crte opet.
Zajebancija sa plovkom. Mehanizam koji je u vidu špule ima prekid pa tu zašteka i ostane u tom položaju.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
chelo

#809 Re: Renault Megane all about

Post by chelo »

shlauf wrote:
chelo wrote:Jutros kazaljka od goriva pocela da pokazuje manje jedno 7-8 l :-) Pun do vrha, a ispod crte opet.
Zajebancija sa plovkom. Mehanizam koji je u vidu špule ima prekid pa tu zašteka i ostane u tom položaju.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Pretpostavio sam.
Nekad ranije je mijenjan rezervoar, to sam u listi servisa vidio, skupa sa CR jer je vjerovatno bilo onih problema sa opiljcima. Da li su tada stavili od 50 l - pojma nemam. Ali i prije ovog s kazaljkom, kad je pokazivala puni raspon, bilo je da kad dodjem do rezerve naspem maksimalno 43-46l, sto ukazuje da je tank od 50-ak litara, a prospekti navode da je 60l u svim modelima.
Uglavnom, kad se ovo desilo, e reko mozda sad pokazuje pravo stanje :-) relanih 8-9 litara manje od fabricki planiranih.
Ko zna, mozda lupam, jer ljudi generalno imaju ovih problema i u drugim modelima.
gidra

#810 Re: Renault Megane all about

Post by gidra »

posto nema teme o Renault-u da priupitam ovdje da li neko zna gdje mogu dobiti radio code za orginalni cd player za Twingo, 2003 g., osim Bunje???
direstraits0078

#811 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Izvadi CD player i uslikaj naljepnicu, dobijes kod dok si reko keks, besplatno. a trebalo bi i na osnovu broja sasije da ti daju kod Bunje.
shlauf

#812 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

gidra wrote:posto nema teme o Renault-u da priupitam ovdje da li neko zna gdje mogu dobiti radio code za orginalni cd player za Twingo, 2003 g., osim Bunje???
Neuron kod Heco pijace
i
Halilović u Barama

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
DonVito

#813 Re: Renault Megane all about

Post by DonVito »

shlauf wrote:Image

Image

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
8-) :mrgreen:
acrobatba

#814 Re: Renault Megane all about

Post by acrobatba »

Vec drugi put mi kradu retrovizor sa Megane 2002. Zna li neko moze li se postaviti retrovizor sa nekog drugog auta? Ne daje mi se opet 100KM kada ce ga opet skinuti.
shlauf

#815 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

acrobatba wrote:Vec drugi put mi kradu retrovizor sa Megane 2002. Zna li neko moze li se postaviti retrovizor sa nekog drugog auta? Ne daje mi se opet 100KM kada ce ga opet skinuti.
Ako ti kradu samo ogledalo onda ga imaš kupiti u Reno Shopu na grbavici. Cijena oko 20,oo KM

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
acrobatba

#816 Re: Renault Megane all about

Post by acrobatba »

Ukradu komplet, sve sa plastikama. Ostanu samo zice.
Brus Lee

#817 Re: Renault Megane all about

Post by Brus Lee »

acrobatba wrote:Ukradu komplet, sve sa plastikama. Ostanu samo zice.
Mozda, da ga zanitujes sa nekim j'ebackim nitnama? :-D
acrobatba

#818 Re: Renault Megane all about

Post by acrobatba »

Onda bi ga vjerovatno odvalio zajedno sa vratima. Dodje mi da kupim od yuge i zaljepim ga trakom.
zateznistub

#819 Re: Renault Megane all about

Post by zateznistub »

Postoji nada da kupim scenika '99-'02 godiste. Poznavaocima pitanje na sta treba obratiti paznju i koliku cijenu ocekivati
milojicabrzi

#820 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

...iako vozim Renaulta, moj ti je savjet, nemoj kupovati ova auta starija od 10 god.
To su udobna i lijepa auta, ali vrlo specificni i slozeni sklopovi vozila, specificni za odrzavanje.

Moja prijateljica je prije manje od mjesec dana uzela Scenika, cini mi se 2003. godiste. Za kratko vrijeme uvalila se preko 3000 KM na to auto, jos je plus ostala na cesti, pa ga je slepom vozila u servis.

Ovo auto uzmi, samo ako je iz kruga porodice i prijatelja, da mu dobro znas istoriju, kako je vozen i odrzavan.

Opet, nemoj da te ja odgovaram, ovo je samo moje razmisljanje.
zateznistub

#821 Re: Renault Megane all about

Post by zateznistub »

milojicabrzi wrote:...iako vozim Renaulta, moj ti je savjet, nemoj kupovati ova auta starija od 10 god.
To su udobna i lijepa auta, ali vrlo specificni i slozeni sklopovi vozila, specificni za odrzavanje.

Moja prijateljica je prije manje od mjesec dana uzela Scenika, cini mi se 2003. godiste. Za kratko vrijeme uvalila se preko 3000 KM na to auto, jos je plus ostala na cesti, pa ga je slepom vozila u servis.

Ovo auto uzmi, samo ako je iz kruga porodice i prijatelja, da mu dobro znas istoriju, kako je vozen i odrzavan.

Veliko hvala na savjetima.
Ne razumijme se puno,zato pitam. U obzir bi mogao doci i Citroen xsara pikaso ili nesto slicno. Pa eto ako neko ima neki savjet, naka ga plasira ovdje.
Svaki savjet je dobrodosao.
Warashii

#822 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

milojicabrzi wrote:...iako vozim Renaulta, moj ti je savjet, nemoj kupovati ova auta starija od 10 god.

Ne mora ovo biti slucaj samo kod Scenica, moze se strefiti sa bilo kojim drugim autom.
Mene je auto vrijednosti cca 3 000KM okupalo za nekih 1 000 KM servisa + registracija, a nije Renault.
Dakle kada se kupuje polovno auto generalno je situacija takva kakva je, macak u vreci.
milojicabrzi

#823 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

...za te novce i u toj kategoriji, probaj naci sto mladjeg Megana, ako ne mozes dobaciti, idi na Fabiu SDI, solidno auto za nase prostore...

Francuzi su udobna i lijepa auta, ali nisu za ekstremniju i dugogodisnju eksploataciju... U tom segmentu, mislim da je Fabia, u neku ruku, da me se pogresno ne shvati, na ovim nasim prostorima, nasljedenik Golfa 2, sto se tice izdrzljivosti, povoljnog odrzavanja itd.

Ako ti ne treba veliki auto, uzmi Seat Ibizu diesel, tu negdje oko 2002. godista,... Uglavnom, ne savjetujem francuski auto, stariji od 10 god.
citroen xm

#824 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Senik i Pikaso = čovjeku očigledno treba veliko, praktično porodično auto. Ne znam za Senika, ali Pikaso se ljudima dobro pokazao i zahvalan je za održavanje ako to igra ulogu. Kod svakog polovnog auta je ista priča: Budi strpljiv, traži dobro očuvan primjerak, ne trči za svakim primjerkom koji je povoljan za kupovinu. Sa te tri stavke ćeš riješiti 2/3 budućih problema.
Warashii

#825 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

milojicabrzi wrote: Uglavnom, ne savjetujem francuski auto, stariji od 10 god.
Ama dje su bili ti savjeti kad sam ja kupov`o auto? :D
Salim se.
Ja i supruga kupili "svabu" a ja sta mi je to zivaca pokidalo ( to je ono auto od 3000 sa troskovima od 1000 ) .
Sad je eto taj francuz pa vid cemo, ne smijem nista reci da ne ukletem :D .
Post Reply