Ma ne zamaram se ja kilazom, nisam debela, nosim 36 velicinu, nekad i 34, ali se nekako ne osjecam lijepo u njemu, prekratko mi. More, ljeto, odmor to ok, ali ovako po gradu i na posao, nekako se ne osjecam lijepo, mozda je do godinaalica.k wrote:tako i ja nisam imala hrabrosti do prosle godine kad sam zamalo srcani dobila od vrucine u farmericama.inspire_me wrote:Meni se jako svidjaju sorcevi, posebno ove kombinacije koje pominje Nadinka, ali ja nesto nemam hrabrosti da to nosim. Oblacim ljeti cesto lanene bijele onako malo iznad koljena bermude vise, i zimi isto tako sa debljim grilonkama kao bermude deblje, a sorceve ne![]()
od tog dana nisam obukla nista duze citavo ljeto! i sad imam pravu malu kolekciju sorcica sto od jeansa sto od lana i pamuka.
znas sta, samo se zene zamaraju s tim da li je ok obuci kratki sorc jer uvijek tu ima i onaj neki faktor "da li sam dovoljno mrsava za to?" i tak. znam da npr moja kolegica s faksa ne bi ni u ludilu sorc obukla jer misli da ima predebele noge za sorc
proslo ljeto sam bila najdeblja sto sam ikad bilai obukla sam sorc. nakon nekog vremena zaboravis na te stvari.
What to wear???
Moderator: anex
-
inspire_me
#801 Re: What to wear???
-
zamzija
#802 Re: What to wear???
Ja ipak mislim da treba imati određene godine, za obući šorc, ne mogu baš žene od 35 godina da nosaju šorceve po ulici itd. U redu je ljeti na moru, na plaži ali baš po gradu ili na posao...ipak mislim da je to previše.alica.k wrote: znas sta, samo se zene zamaraju s tim da li je ok obuci kratki sorc jer uvijek tu ima i onaj neki faktor "da li sam dovoljno mrsava za to?" i tak. znam da npr moja kolegica s faksa ne bi ni u ludilu sorc obukla jer misli da ima predebele noge za sorc
proslo ljeto sam bila najdeblja sto sam ikad bilai obukla sam sorc. nakon nekog vremena zaboravis na te stvari.
Ne robujem nekim pravilima oblačenja, ali ipak mi je isto pomalo bezveze vidjeti baš predebelu djevojku kako se utegla u šorc
- alica.k
#803 Re: What to wear???
pa dobro (malo sam sad ljubomorna, da mi je stat u 36 - glupi siroki kukovi i jake noge).
al evo vidi, partizanka spominje celulit.
celulit ne valja samo kad je nezdrav (ovo) al to je skroz normalno, pogotovo s danasnjom prehranom i tako. cak i zene koje ubjedjuju sve da nemaju celulit imaju ga
pa makar kad stisnu rukama. partizanko, obuci sorc!!!
a zamzija, zene od 35 godina ja jos smatram djevojkama. tu bi granicu povukla na nekih 40 godina.
i nije lijepo vidjeti predebelu djevojku kako se utegla u sorc. al ako obuce svoj broj onda se nece utegnuti
celulit ne valja samo kad je nezdrav (ovo) al to je skroz normalno, pogotovo s danasnjom prehranom i tako. cak i zene koje ubjedjuju sve da nemaju celulit imaju ga
a zamzija, zene od 35 godina ja jos smatram djevojkama. tu bi granicu povukla na nekih 40 godina.
i nije lijepo vidjeti predebelu djevojku kako se utegla u sorc. al ako obuce svoj broj onda se nece utegnuti
- Nadinka
#804 Re: What to wear???
ja imam 30 godina, a nosim sorc i kratke usknjice bas cesto, jednostavno ih volim. naravno ne nosim na posao, ali na kafice ili izlaske da. Mislim da ipak nikad ne izgledam u njima vulgarno, jer to ovisi od nacina na koji ga nosis, necu nikad obuci sorc i neku dekoltiranu majicu npr, ili ne znam sorc i platforme visoke sa stiklom preko dana.
Mislim da tu imam osjecaj i sto je najvaznije osjecam se ugodno u tome, to ej najvaznije. U principu dvije razlicite djevojke,r zalicitog stila, mogu nositi isti komad odjece a da na jednoj izgleda super uksuno a na drugij krajnje vulgarno
Mislim da tu imam osjecaj i sto je najvaznije osjecam se ugodno u tome, to ej najvaznije. U principu dvije razlicite djevojke,r zalicitog stila, mogu nositi isti komad odjece a da na jednoj izgleda super uksuno a na drugij krajnje vulgarno
-
inspire_me
#805 Re: What to wear???
Uhh, dobro je, tek mi je 30!alica.k wrote:pa dobro (malo sam sad ljubomorna, da mi je stat u 36 - glupi siroki kukovi i jake noge).
celulit ne valja samo kad je nezdrav (ovo) al to je skroz normalno, pogotovo s danasnjom prehranom i tako. cak i zene koje ubjedjuju sve da nemaju celulit imaju gapa makar kad stisnu rukama. partizanko, obuci sorc!!!
Celulita imam, al' nije bas prestrasno. Imam inace bijelu put, mozda je i do toga, pa ne volim nista kratko nositi dok ne pocrnim, a dok ja pocrnim, kraj ljeta
Bermude, onako srednje duzine, negdje do sredine butine su mi krajnja granica, i to je ono u cemu se lijepo osjecam. A inace ne volim nositi nista u cemu se ne osjecam lijepo, nekakav me srklet uhvati, propadne mi izlazak.
-
zamzija
#806 Re: What to wear???
Pa da, ustvari ti si rekla ono što sam ja htjela da kažem, lijepo si se izrazilaalica.k wrote:
Treba imati mjeru u svemu i nositi svoje brojeve ( ma koliko to nekom teško palo ), i nositi sa stilom, i kratki šorcevi su lijepi ako se lijepo ukomponuju sa ostalim.
A alica, ja se družim sa ženama ( pardon djevojkama ) tih godina, i ni jedna ne nosa šorceve
- Nadinka
#807 Re: What to wear???
ovo mi je prastari set s polija, ali ovo je moja jedna od drazih kombinacija u stvarnosti, navece ravnu obucu zamijenim visokim otvorenim cipelama boje konjaka:

-
zamzija
#808 Re: What to wear???
Više se nema šta reći, potpisujemNadinka wrote:ja imam 30 godina, a nosim sorc i kratke usknjice bas cesto, jednostavno ih volim. naravno ne nosim na posao, ali na kafice ili izlaske da. Mislim da ipak nikad ne izgledam u njima vulgarno, jer to ovisi od nacina na koji ga nosis, necu nikad obuci sorc i neku dekoltiranu majicu npr, ili ne znam sorc i platforme visoke sa stiklom preko dana.
- Nadinka
#809 Re: What to wear???
:*, eto npr onajs et sto sam tebi pravila za plavi sako, sad kad imas i prugastu majicu, dodas bijeli sorc, dole starke i eto gazamzija wrote:Više se nema šta reći, potpisujemNadinka wrote:ja imam 30 godina, a nosim sorc i kratke usknjice bas cesto, jednostavno ih volim. naravno ne nosim na posao, ali na kafice ili izlaske da. Mislim da ipak nikad ne izgledam u njima vulgarno, jer to ovisi od nacina na koji ga nosis, necu nikad obuci sorc i neku dekoltiranu majicu npr, ili ne znam sorc i platforme visoke sa stiklom preko dana.
- alica.k
#810 Re: What to wear???
inspire me, ja imam isti problem sa crnjenjem...ja ako izadjem na sunce gorim, a ako se mazem nekim spf i pokusavam suncat onda mi treba sto godina da neku ujednacenu boju dobijem.
tak da sam ja skontala da je najpametnije ne peglat se s tim. vise se ne suncam, uvijek nosim spf 50 na citavom tijelu (avene ftw
ne osipam se od njihovog), i ako nista, bar sam ujednaceno bijela.
celulita fala bogu imam, nisam fenomen, al sad me gyn skinula sa kontracepcije da mi se malo smire hormoni, mozda bude imalo efekta.
osim sto imam kompleks na muffin top, inace se ne zamaram s ovakvim stvarima. a evo i to sam dovela u red, smrsala sam nekih 7kg
i na srecu haman sve oko struka mi se istopilo.
ne svidja mi se to kad neko forsira da je moda diskriminatorna - da debeli ljudi nesto ne mogu nositi. sve je do stava.
tak da sam ja skontala da je najpametnije ne peglat se s tim. vise se ne suncam, uvijek nosim spf 50 na citavom tijelu (avene ftw
celulita fala bogu imam, nisam fenomen, al sad me gyn skinula sa kontracepcije da mi se malo smire hormoni, mozda bude imalo efekta.
osim sto imam kompleks na muffin top, inace se ne zamaram s ovakvim stvarima. a evo i to sam dovela u red, smrsala sam nekih 7kg
ne svidja mi se to kad neko forsira da je moda diskriminatorna - da debeli ljudi nesto ne mogu nositi. sve je do stava.
- Partizzanka
#811 Re: What to wear???
muffin top?
uputite ovako na neke izraze???
ja prije kontracepcije nisam ni znala sta je celulit cak sta vise sve sam sjedila pred ogledalo i stiskala noge da vidim imam li ja to - jer pobogu sve zene imaju samo ja nemam - zasto vazda moram biti izuzetak!
a onda su dosle pilule i BRRRRRRRRDO celulita - sad stojim pred ogledalom i vidim celulit BEZ stiskanja nogu i govorim - prokleto zensko!

ja prije kontracepcije nisam ni znala sta je celulit cak sta vise sve sam sjedila pred ogledalo i stiskala noge da vidim imam li ja to - jer pobogu sve zene imaju samo ja nemam - zasto vazda moram biti izuzetak!
a onda su dosle pilule i BRRRRRRRRDO celulita - sad stojim pred ogledalom i vidim celulit BEZ stiskanja nogu i govorim - prokleto zensko!
-
zamzija
#812 Re: What to wear???
Hvala ti Nadinka na podsticaju, ali ja to ne bih mogla obući, propala bih u zemlju, ne bih se ugodno osjećala, jednostavno nisam taj tip. Ja sam više onaj romantični tip za lepršave stvari ili dugačke pantalone.Nadinka wrote: :*, eto npr onajs et sto sam tebi pravila za plavi sako, sad kad imas i prugastu majicu, dodas bijeli sorc, dole starke i eto ga
Tako da ću sad uz plavi sako, i novu prugastu majicu nositi farmerke, pantalone i suknju do koljena
- Partizzanka
#813 Re: What to wear???
a zamzija ... mozes uloziti i u jedne fine bijele lanene hlace ... one bi ti isto dobro dosle a za ljeto ... idu uz sve
ja ih imam 3
ja ih imam 3
- alica.k
#814 Re: What to wear???
tako sam i ja prije kontracepcije, al ne mogu rec da nisam uopste imala, kad stisnes tu je on...takav je jednostavno zenski organizam.Partizzanka wrote:muffin top?
a muffin top. menni najodvratnija stvar pored tangi koje vire iz pantola.
nazalost imam to, ne na stomaku al ovo na kukovima da. pokusavam to rijesiti
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#815 Re: What to wear???
Trcanje, hulahop, regulisati ishranu i nestat ce ga. 
- Cholina_Lokica
#816 Re: What to wear???
Nadinka wrote:ja imam 30 godina, a nosim sorc i kratke usknjice bas cesto, jednostavno ih volim. naravno ne nosim na posao, ali na kafice ili izlaske da. Mislim da ipak nikad ne izgledam u njima vulgarno, jer to ovisi od nacina na koji ga nosis, necu nikad obuci sorc i neku dekoltiranu majicu npr, ili ne znam sorc i platforme visoke sa stiklom preko dana.
Ja sam u sorcu kako izadje prvo sunce, pa do jeseni
-
zamzija
#817 Re: What to wear???
Ja sam u haljinicamaCholina_Lokica wrote:
![]()
Ja sam u sorcu kako izadje prvo sunce, pa do jeseniNe podnosim bilo sta dugo na meni ljeti, pogotovo farmerke.
Hahaha joj šta ste napravile, sad ću na ljeto samo gledati djevojke u šorcevima, i u njihove noge i pitati se koja je forumašica a koja nije
E ova je lokica, eh ova je Nadinka, a ova s fotoaparatom što slika šetače u šorcu je garant alica k
- bez_ideje
#818 Re: What to wear???
I ja nekako sorceve ne praktikujem za grada....bermude nosam povazdan.....a sorceve vise u oko zgrade varijanti
Ako obucem neki sorcic sto nije kratak i uzak ,noge mi krivo izgledaju....a u haljinici iste duzine ne izgledaju
A vala u hot pantsima,ne paradirala ferhadijom
Ako obucem neki sorcic sto nije kratak i uzak ,noge mi krivo izgledaju....a u haljinici iste duzine ne izgledaju
- Nadinka
#819 Re: What to wear???
hahaha, pa ne nosim brate hot pantsbez_ideje wrote:I ja nekako sorceve ne praktikujem za grada....bermude nosam povazdan.....a sorceve vise u oko zgrade varijanti![]()
![]()
Ako obucem neki sorcic sto nije kratak i uzak ,noge mi krivo izgledaju....a u haljinici iste duzine ne izgledaju![]()
![]()
-
zamzija
#820 Re: What to wear???
Hahahahaha što sam se nasmijalaNadinka wrote: hahaha, pa ne nosim brate hot pants
Hajde Nadinka, jednu kombinaciju sa polija za raju, sa hot pantsima
- bez_ideje
#821 Re: What to wear???
Ma govorim za sebe.....Jedino mi u hot pantsima noge dobro izgledajuNadinka wrote:hahaha, pa ne nosim brate hot pantsbez_ideje wrote:I ja nekako sorceve ne praktikujem za grada....bermude nosam povazdan.....a sorceve vise u oko zgrade varijanti![]()
![]()
Ako obucem neki sorcic sto nije kratak i uzak ,noge mi krivo izgledaju....a u haljinici iste duzine ne izgledaju![]()
![]()
- alica.k
#822 Re: What to wear???
jesam sve to sem hulahopa jer me strah da cu slomit sta u kuci.ladyblue18 wrote:Trcanje, hulahop, regulisati ishranu i nestat ce ga.
i trcanje i tae bo i konopac.
i ishranu skroz promjenila. prepolovilo se.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#823 Re: What to wear???
Eh probaj hulahop.alica.k wrote:jesam sve to sem hulahopa jer me strah da cu slomit sta u kuci.ladyblue18 wrote:Trcanje, hulahop, regulisati ishranu i nestat ce ga.
i trcanje i tae bo i konopac.
i ishranu skroz promjenila. prepolovilo se.
Vani, ako imas bastu, sad ce sunce i mozes bar po sata dnevno, ali da ne idemo vise off mozemo na tome na onoj temi o zumbi i sl.
- alica.k
#824 Re: What to wear???
ja se duboko IZVINJAJEM
- Litotes
#825 Re: What to wear???
I ja imam ovu haljinu i to u 2 boje cakNadinka wrote:Partizanka, ja imam haljinu nestokao ovu na slici, i nju nosim zimi i na jesen ovajko s nekim dzemperom koji imam na vezanje, ono malo duzi (mislim d aj ekraci od haljine,ali nebitno) i uz to meni super skroz lezerno i slatko ide ravna obuca i neka ovako ceker torba