Ni blizu!kojeime wrote:Ne na istoj osnovi, ali konacan rezultat je isti, narod pati u obje zemlje. Doduse u Izraelu pati drugi narod, Palestinci, u Iranu pate Iranci, ali ljudi pate.cikafe wrote:Ako ti se ne svidja IZRAEL ne moze ti se svidjati ni IRAN! Jer na istoj osnovi opravdavaju svoju oligarhiju!
A koliko je Iran napredna zemlja sa slobodama vidjeli smo na proslim izborima tamo.
IRAN
- fedor
#801 Re: IRAN
-
GOLFER
#802 Re: IRAN
Ja zaista ne smatram da je iranski rezim to sto ti kazes... Ja vidim iran kao zemlju koja uprkos tome sto joj najvece sile danasnjice uskracuju svako pravo na razvoj i napredak, i dalje uspjeva da ide naprijed i da se razvija.cikafe wrote:Opet on... Samo reci:" Iranski rezim je diskriminatoran, nazadan, nepravedan! " Ja ne pokusavam da ga mijenjam, to je posao ljudi koji zamo zive, ja samo zelim da svako shvati da ONO STO RADI VLAST U IRANU NIJE U REDU, A TO SE NE MOZE OPRAVDATI ODBRANOM OD USA-e! Isto ko Slobo sto je radio u Srbiji, AMERIKA JE PROTIV NAS I ZATO CU JA UZ POMOC SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE SMANJITI MOC DEMOKRATSKOG DRUSTVA I MOC PARLAMENTA I SVU VLAST UZETI SEBI!GOLFER wrote:
U USA svakodnevno KRIMINALCI, NARKOMANI, DILERI,MAFIJASI, BANDE, PSIHICKI ISTROSENI LJUDI, ALKOHOL, DROGA itd.. osudjuju druge na SMRTNU KAZNU, i broj nevinih zrtava je OGROMAN. Ali o tome se suti, ali se zato na sav glas prica i po svijet razglasava kako Iranu oni imaju smrtn kaznu i sad mi svi trebamo da se na tome zgrozavamo i da BRANIMO nekakve kriminalce, narkomane, dilere (koji upropastavaju nevine zivote) koji su po Iranskim zakonima uradili stvari koje se kaznjavaju smrcu... Ovo je cisti primjer DVOLICNOSTI, a dvolicnosti svijeta prema Iranu ima mnogooo vise od ovoga!
Nije meni nista tesko preko sta prevaliti, ali ja nisam GLUP, USA/Izrael zele da uniste Iran, i to rade ovim konstantnim napadima, podvaljivanjima laznim medijskim prikazivanjima, vrlo strogim sankcijama itd... Zasto je tebi tesko prevaliti preko usta da je ZLOCIN ovo sto se radi Iranu od strane USA/Izraela?
Pa vrlo je jasno sta je cilj u ovome svemu, a da li je to jasno tebi? Nemoj mi samo reci kako je cilj osloboditi jadni i napaceni Iranski narod, nemoj molim te...
U USA (koja je ko fol simbol demokratije) ne vlada nikakav PREDSJEDNIK niti se narod nesto pita, vladaju oni koji plate kampanju, i oni sto stoje iza paravana, kojima trebaju politicke lutkice. I sada zelis reci da je taj sistem NAPREDAN I NEDISKRIMINATORSKI??? Ovo sto govoris za Iran, hajd molim te mi reci poredis ga u odnosu na STA??? jer vidi USA podrzava Izrael (dokazanog zlocinca) ali napadaju Iran, zar to nevrijedja tvoj intelekt? I kako mozes pricati protiv Iranske vlasti (koja realno neradi nikome nikakvo zlo) a pri tome ignorisati zla koja rade USA vlasti i Izrael i uz to biti svjestan da se predsjednik u USA pita onoliko KOLIKO istinskim mocnicima odgovara... I p
U Iranu narod pati radi politike koju USA/izrael vode protiv IRANA i iranskog naroda, dok u Izraelu pate palestinci opet radi politike koj USA/izrael vode protiv Palestine i palestinskog naroda. Dakle ne obrci teze, nepati iranski narod radi njihove vlade nego radi toga sto se USA/Izraelu ne svidja trenutno uredjenje Irana, naravno oni bi najvise volili da postave na celo Irana svoju marionetu, ali sada ne mogu i rade sve da to urade. Ali jel ti to ne kontas ili se pravis lud? to je pitanje?kojeime wrote: Ne na istoj osnovi, ali konacan rezultat je isti, narod pati u obje zemlje. Doduse u Izraelu pati drugi narod, Palestinci, u Iranu pate Iranci, ali ljudi pate.
A koliko je Iran napredna zemlja sa slobodama vidjeli smo na proslim izborima tamo.prica o Izrael i USA je jako bitna za ovu temu jer oni direktno napadaju Iran...
I upravo na proslim Izborima se vidjelo vrlo jasno da je iran napredna zemlja, veliki postotak glasaca izasao, izglasali svog predsjednika, ko fol''opozicija'' izasla na ulice, zalili se kukali, niko ih dirao nije. Na ulicama su bili i glasaci pobjednickog kandidata, i to u punoooo vecem broju ALI NJIH CNN snimao NIJE (sto li????
I na kraju porediti Izrael i Iran, na to nemam rijeci
-
cikafe
#803 Re: IRAN
Znaci veca je vjerovatnoca ili mogucnost da vecom i mocnijom drzavom neko upravlja iza kulisa nego manjom i manje mocnom? Ahmed i Nećko nisu neciji igraci, to je nemoguce zamisliti, jel? U Iranu se narod pita ili se pita Ahmed, Nećko, Ajatolah i Allah? Hmm...Ali necemo relativizirati, to mi nije cilj!GOLFER wrote:Ja zaista ne smatram da je iranski rezim to sto ti kazes... Ja vidim iran kao zemlju koja uprkos tome sto joj najvece sile danasnjice uskracuju svako pravo na razvoj i napredak, i dalje uspjeva da ide naprijed i da se razvija.
U USA (koja je ko fol simbol demokratije) ne vlada nikakav PREDSJEDNIK niti se narod nesto pita, vladaju oni koji plate kampanju, i oni sto stoje iza paravana, kojima trebaju politicke lutkice. I sada zelis reci da je taj sistem NAPREDAN I NEDISKRIMINATORSKI??? Ovo sto govoris za Iran, hajd molim te mi reci poredis ga u odnosu na STA??? jer vidi USA podrzava Izrael (dokazanog zlocinca) ali napadaju Iran, zar to nevrijedja tvoj intelekt? I kako mozes pricati protiv Iranske vlasti (koja realno neradi nikome nikakvo zlo) a pri tome ignorisati zla koja rade USA vlasti i Izrael i uz to biti svjestan da se predsjednik u USA pita onoliko KOLIKO istinskim mocnicima odgovara... I p
IRANSKA VLADA RADI ZLO SVOJIM GRAĐANIMA! Ne ignorisem zla USA-e i Izraela, ona su ocigledna i lagano provjerljiva, ali posto je tema IRAN isticem pogreske iranskog sistema!
- psydelija
#804 Re: IRAN
sa izraelom sam ti sam hteo reci da iran nije sam kao teokratski ustrojen, ali se samo on kritikuje!cikafe wrote:naravno da da... ali mislim da je ovdje tema IRAN?
Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!
islamski zakonik je dovoljno liberalan (po meni) i kao takav je prevaziso svako zapadno ("moderno") modifikovano rimokatolicko pravo.
sve sto je za tebe: nazadno, nedemokratsko, diskriminatorsko, kruto i kilavo u Iranu, za 90% iranaca je sasvim OK. i kao takvo prihvatljivo.
ps: otvori temu "paralela istoka i zapada" pa smo mogli komentarisati koje je pravo i poredak za coveka bolje..
-
GOLFER
#805 Re: IRAN
Neradi se ovdje ni o kakvim mogucnostima to je cinjenica, sa USA upravljaju bogati mocnici i bankari prije svega cionisti, nema tu nekog prostora za veliku raspravu i u sklad sa tim koristi se USA vojska da se nanese zlo i razaranje drugim narodima sirom planete radi interesa tih mocnika. Vidis istina jeste da u Iranu imaju mocne grupe, ali postoji razlika, Iran se zeli baviti sobom, iranci su IZBACILI marionete cionistickih i drugih mocnika (SAH) koji s istinski radili za strane mocnike na STETU NARODA.cikafe wrote:Znaci veca je vjerovatnoca ili mogucnost da vecom i mocnijom drzavom neko upravlja iza kulisa nego manjom i manje mocnom? Ahmed i Nećko nisu neciji igraci, to je nemoguce zamisliti, jel? U Iranu se narod pita ili se pita Ahmed, Nećko, Ajatolah i Allah? Hmm...Ali necemo relativizirati, to mi nije cilj!GOLFER wrote:Ja zaista ne smatram da je iranski rezim to sto ti kazes... Ja vidim iran kao zemlju koja uprkos tome sto joj najvece sile danasnjice uskracuju svako pravo na razvoj i napredak, i dalje uspjeva da ide naprijed i da se razvija.
IRANSKA VLADA RADI ZLO SVOJIM GRAĐANIMA! Ne ignorisem zla USA-e i Izraela, ona su ocigledna i lagano provjerljiva, ali posto je tema IRAN isticem pogreske iranskog sistema!
A kako to iranska vlada radi zlo svom narodu? jel to neka CNN parola, i parola nekakvih ko fol boraca za prava i slobode???
Jel istina da zlo Iranskom narodu rade USA/izrael stalnim prijetnjama, agresivnim specijalnim ratom u kojem mediji igraju bitnu ulogu, jel zlo nad iranskim narodom to sto isti trpi SANKCIJE samo radi toga sto je taj isti NAROD izabrao i otjerao USA/izraelske marionete? Onaj dio naroda koji tesko zivi Iranu su DIREKTNO posljedica SANKCIJA i Rata koji se vodio protiv irana ORUZIJEM i danasnjeg specijalnog rata koji se tek zahuktava, ja ne vidim vceg krivca od toga? U sustini Ahmo je mnogim novinarima, kada s mu dali prilik da govori odgovarao vrlo jasno, kulturno i JASNO, i novinari su ostajali bez rijeci jer je covjek stavljao prave stvari u pravi red. nemozemo mi raspravljati o Iranu i pri tome zaboraviti na sankcije, na ratove, na USA, na Izrael, na SAHA itd...
- mepac
#806 Re: IRAN
bravo majstoreGOLFER wrote:Neradi se ovdje ni o kakvim mogucnostima to je cinjenica, sa USA upravljaju bogati mocnici i bankari prije svega cionisti, nema tu nekog prostora za veliku raspravu i u sklad sa tim koristi se USA vojska da se nanese zlo i razaranje drugim narodima sirom planete radi interesa tih mocnika. Vidis istina jeste da u Iranu imaju mocne grupe, ali postoji razlika, Iran se zeli baviti sobom, iranci su IZBACILI marionete cionistickih i drugih mocnika (SAH) koji s istinski radili za strane mocnike na STETU NARODA.cikafe wrote:Znaci veca je vjerovatnoca ili mogucnost da vecom i mocnijom drzavom neko upravlja iza kulisa nego manjom i manje mocnom? Ahmed i Nećko nisu neciji igraci, to je nemoguce zamisliti, jel? U Iranu se narod pita ili se pita Ahmed, Nećko, Ajatolah i Allah? Hmm...Ali necemo relativizirati, to mi nije cilj!GOLFER wrote:Ja zaista ne smatram da je iranski rezim to sto ti kazes... Ja vidim iran kao zemlju koja uprkos tome sto joj najvece sile danasnjice uskracuju svako pravo na razvoj i napredak, i dalje uspjeva da ide naprijed i da se razvija.
A kako to iranska vlada radi zlo svom narodu? jel to neka CNN parola, i parola nekakvih ko fol boraca za prava i slobode???
Jel istina da zlo Iranskom narodu rade USA/izrael stalnim prijetnjama, agresivnim specijalnim ratom u kojem mediji igraju bitnu ulogu, jel zlo nad iranskim narodom to sto isti trpi SANKCIJE samo radi toga sto je taj isti NAROD izabrao i otjerao USA/izraelske marionete? Onaj dio naroda koji tesko zivi Iranu su DIREKTNO posljedica SANKCIJA i Rata koji se vodio protiv irana ORUZIJEM i danasnjeg specijalnog rata koji se tek zahuktava, ja ne vidim vceg krivca od toga? U sustini Ahmo je mnogim novinarima, kada s mu dali prilik da govori odgovarao vrlo jasno, kulturno i JASNO, i novinari su ostajali bez rijeci jer je covjek stavljao prave stvari u pravi red. nemozemo mi raspravljati o Iranu i pri tome zaboraviti na sankcije, na ratove, na USA, na Izrael, na SAHA itd...
sve sto se desava u iranu desava se svugjde u svjetu samo sto je iran pod lupom zato sto ga nemogu kontrolisati oni sto bi htjeli
nabrojte jednu zemlju koja se protivi iranu da nije napravila genocid?
-
cikafe
#807 Re: IRAN
CISTA DEMAGOGIJA!GOLFER wrote:Neradi se ovdje ni o kakvim mogucnostima to je cinjenica, sa USA upravljaju bogati mocnici i bankari prije svega cionisti, nema tu nekog prostora za veliku raspravu i u sklad sa tim koristi se USA vojska da se nanese zlo i razaranje drugim narodima sirom planete radi interesa tih mocnika. Vidis istina jeste da u Iranu imaju mocne grupe, ali postoji razlika, Iran se zeli baviti sobom, iranci su IZBACILI marionete cionistickih i drugih mocnika (SAH) koji s istinski radili za strane mocnike na STETU NARODA.cikafe wrote:Znaci veca je vjerovatnoca ili mogucnost da vecom i mocnijom drzavom neko upravlja iza kulisa nego manjom i manje mocnom? Ahmed i Nećko nisu neciji igraci, to je nemoguce zamisliti, jel? U Iranu se narod pita ili se pita Ahmed, Nećko, Ajatolah i Allah? Hmm...Ali necemo relativizirati, to mi nije cilj!GOLFER wrote:Ja zaista ne smatram da je iranski rezim to sto ti kazes... Ja vidim iran kao zemlju koja uprkos tome sto joj najvece sile danasnjice uskracuju svako pravo na razvoj i napredak, i dalje uspjeva da ide naprijed i da se razvija.
-
Turkoglu
#808 Re: IRAN
Dijete mani se Irana kad nemas pojma o drzavi.Islamskih zakona se moraju samo muslimani pridrzavat u Iranu.cikafe wrote:hmm kako da slikovito pojasnim?psydelija wrote:iskljuci Caps! teokratska drzava, pa sta?! nije ni prva ni zadnja... sta ima lose u tome?cikafe wrote:TEOKRATSKA DRZAVA! STA TI NIJE JASNO?
i pojasni mi sta to meni nije jasno.
autokratija ili oligarhija ---> demokratija / NORMALAN RASPLET DOGADJAJA, napredak politickog sistema
autokratija ili oligarhija ---> teokratija / IRAN
Ima lose u tome sto mi je vrhovni poglavar BOG/Allah, tj nevidjivi ciko koji je ostavio jednu knjigu u koju ko biva ja moram vjerovati i cijih pravila se moram pridrzavati... :D
-
Turkoglu
#809 Re: IRAN
Zapad je uredjen Krscanski,a to vam ne smeta,nego je problem sto je Iran uredjen muslimanski,koje licemjerstvo.cikafe wrote:Znaci ovako ti posmatras stvari ok je islamski ekstremizam i podcinjavanje ali u drugu ruku ovaj krscanski ti ne lezi?mepac wrote:LAZ!!!
Ako ti se ne svidja IZRAEL ne moze ti se svidjati ni IRAN! Jer na istoj osnovi opravdavaju svoju oligarhiju!
Ah ti divni NARODI KNJIGE!
-
GOLFER
#810 Re: IRAN
Demagogija gdje u cemu?cikafe wrote:
CISTA DEMAGOGIJA!
Mislim smijesno je jasne stvari nazivati demagogijom (jer smetaju tvojoj fiktivnoj istini) a pri tome podrzavati (direktno ili indirektno) price koje serviraju cionisticki mediji. i sad ti meni o demagogiji
Jednostavno ako Iran stavimo u pravi kontekst odnosa i sila onda su stvari jasne, vrlo jasne i Iran tu (koliko god bio los) ispada NAJBOLJI. I istinu treba ponavljati jer propaganda LAZI je jaka i u nju se ulaze puno para.
Protiv Irana USA/izrael vode RAT (svako iz svojih interesa, a u necemu i iz zajednickih) taj rat je nedavno bio otvoren sa otvorenom agresijom na tlu Irana, sada su se pokorile sve zemlje oko Irana a specijalni rat se zahuktava. Sve ovo uz jake i dugotrajne sankcije Iranu i njegovim gradjanima nametnute od strane USA/Izraela su direktni i najveci uzrok patnje naroda Irana (onih koji pate). Ako se brines za narod irana zasto onda nepises i nekritikujes oni koji DIREKTNO taj narod i muce???
-
Turkoglu
#811 Re: IRAN
Po cemu to radi Iranska vlada zlo svojim gradjanima ili ikome drugom.cikafe wrote:
-
zonbirile
#812 Re: IRAN
-------------------------------------Turkoglu wrote:Po cemu to radi Iranska vlada zlo svojim gradjanima ili ikome drugom.cikafe wrote:
pa o čemu bi pričao ti,kada to ne spoznaješ?
-
Turkoglu
#813 Re: IRAN
Ja sam lijepo pitao po cemu to Iranska vlada radi zlo i molim odgovor ne filozofiju.zonbirile wrote:-------------------------------------Turkoglu wrote:Po cemu to radi Iranska vlada zlo svojim gradjanima ili ikome drugom.cikafe wrote:
pa o čemu bi pričao ti,kada to ne spoznaješ?
-
cikafe
#814 Re: IRAN
Znaci iran se brani od Amerike i onda smije ugrozavati tj diskriminirati svoje gradjane! BRAVO!GOLFER wrote:Demagogija gdje u cemu?cikafe wrote:
CISTA DEMAGOGIJA!
Mislim smijesno je jasne stvari nazivati demagogijom (jer smetaju tvojoj fiktivnoj istini) a pri tome podrzavati (direktno ili indirektno) price koje serviraju cionisticki mediji. i sad ti meni o demagogiji![]()
![]()
![]()
Jednostavno ako Iran stavimo u pravi kontekst odnosa i sila onda su stvari jasne, vrlo jasne i Iran tu (koliko god bio los) ispada NAJBOLJI. I istinu treba ponavljati jer propaganda LAZI je jaka i u nju se ulaze puno para.
Protiv Irana USA/izrael vode RAT (svako iz svojih interesa, a u necemu i iz zajednickih) taj rat je nedavno bio otvoren sa otvorenom agresijom na tlu Irana, sada su se pokorile sve zemlje oko Irana a specijalni rat se zahuktava. Sve ovo uz jake i dugotrajne sankcije Iranu i njegovim gradjanima nametnute od strane USA/Izraela su direktni i najveci uzrok patnje naroda Irana (onih koji pate). Ako se brines za narod irana zasto onda nepises i nekritikujes oni koji DIREKTNO taj narod i muce???Zanemarivanje ovoga i supljiranje o nekakvim pravima demokratijama i BLA BLA BLA je cista demagogija koja ima za cilj isprati ljudima mozak, izazvati strah i opravdati moguce razaranje Irana po slicnom scenariju Iraka... Mada trenutno to je vrlo tesko i rizicno jer Iran je ipak velika zemlja sa obrazovanim ljudima koji nisu GLUPI i koji rade za svoju zemlju i za svoj narod, za razliku od npr USA cija politika radi za korporacije i silu, a naroda nema ni na mapi...
-
Turkoglu
#815 Re: IRAN
Gdje to Iran ugrozava gradjane.cikafe wrote:
Znaci iran se brani od Amerike i onda smije ugrozavati tj diskriminirati svoje gradjane! BRAVO!
-
cikafe
#816 Re: IRAN
@MufljuzMaliTurkoglu wrote:Gdje to Iran ugrozava gradjane.cikafe wrote:
Znaci iran se brani od Amerike i onda smije ugrozavati tj diskriminirati svoje gradjane! BRAVO!
hajmo po redu
1) pravedan - musko vrijedi duplo vise od zene (prelistaj unazad, detaljno sam vec objasnio)
2) nije licemeran - advokati nemaju neometan pristup svojim klijentima, u kaznenom zakonu postoji klauzula koja se zove "spoznaja sudije" koja vise vrijedi od dokaza
3) 95% populacije - nisam vas prepoznao statisticki zavode. neznam jeli to iz prve ruke ili opet neka okativna mjera. cinjenica da iran ima najveci broj izvrsenih smrtnih kazni u odnosu na broj stanovnika, meni govori da velika vecina ocito smatra da su odredbe u zakonu pogresne jer ih nebi toliko krsili. uvijek nesto nije u redu kad je neko ekstreman u bilo cemu. pa tako ni u broju izvrsenih smrtnih kazni.
4) znaci ako je negdje drugo gore, to znaci da je u iranu dobro. opet ista zamka komparacije dva losa. btw - otdiji u jordan i VIDI kako ljudi zive, a nemoj sve sa rekla kazala.
5) smijesno je ocekivati da ce ugledati svjetlo dana jer je nevina,
6) nema iznude - teorija i praksa su cestvo dvije realnosti. eto sve strane novine lazu a jedino je jadna iranska vlada u pravu.
7) amnesty & co - imaju oni sigurno malo doze gledanja sa strane "zapadnih pravnih sistema", ali moja kritika se odnosi na iznudjivanje, maltretiranje i slicne stvari. uopste ne ulazim u diskusiju da li je (teoretsko) serijetsko pravo ispravno.
mislim da je ovo odlicno mjesto da jos jedno spomenem da sam ZIVIO u iranu, tako da su moje tvrdnje vjerovatno malo vjerodostojnije, i ako odes na pocetak ove teme ces vidjeti da je meni iran nevjerovatno drag, ali to ne znaci da trebam da podrzavam stvari koje se kose sa razumom.
vec napisano i receno!
-
Turkoglu
#817 Re: IRAN
Covjek ti je sve odgovorio na prosloj stranici pa da uzalud ne trosim vrijeme.Ne znam zasto kopiras kad si na sve dobio jasan odgovor.cikafe wrote:@MufljuzMaliTurkoglu wrote:Gdje to Iran ugrozava gradjane.cikafe wrote:
hajmo po redu
1) pravedan - musko vrijedi duplo vise od zene (prelistaj unazad, detaljno sam vec objasnio)
2) nije licemeran - advokati nemaju neometan pristup svojim klijentima, u kaznenom zakonu postoji klauzula koja se zove "spoznaja sudije" koja vise vrijedi od dokaza
3) 95% populacije - nisam vas prepoznao statisticki zavode. neznam jeli to iz prve ruke ili opet neka okativna mjera. cinjenica da iran ima najveci broj izvrsenih smrtnih kazni u odnosu na broj stanovnika, meni govori da velika vecina ocito smatra da su odredbe u zakonu pogresne jer ih nebi toliko krsili. uvijek nesto nije u redu kad je neko ekstreman u bilo cemu. pa tako ni u broju izvrsenih smrtnih kazni.
4) znaci ako je negdje drugo gore, to znaci da je u iranu dobro. opet ista zamka komparacije dva losa. btw - otdiji u jordan i VIDI kako ljudi zive, a nemoj sve sa rekla kazala.
5) smijesno je ocekivati da ce ugledati svjetlo dana jer je nevina,
6) nema iznude - teorija i praksa su cestvo dvije realnosti. eto sve strane novine lazu a jedino je jadna iranska vlada u pravu.
7) amnesty & co - imaju oni sigurno malo doze gledanja sa strane "zapadnih pravnih sistema", ali moja kritika se odnosi na iznudjivanje, maltretiranje i slicne stvari. uopste ne ulazim u diskusiju da li je (teoretsko) serijetsko pravo ispravno.
mislim da je ovo odlicno mjesto da jos jedno spomenem da sam ZIVIO u iranu, tako da su moje tvrdnje vjerovatno malo vjerodostojnije, i ako odes na pocetak ove teme ces vidjeti da je meni iran nevjerovatno drag, ali to ne znaci da trebam da podrzavam stvari koje se kose sa razumom.
vec napisano i receno!
- mepac
#818 Re: IRAN
ne vrjedi se raspravljati sa licemjernim ljudima...
nije pitanje samo irana vec cjeloga svjeta ja galasm za iran zato sto se odupire ovim imperijalistima koji ruse svaku vladu koja nije u njihovome interesu i sto su licemjerniji da ne mogu biti vise neg sto jesu
nije pitanje samo irana vec cjeloga svjeta ja galasm za iran zato sto se odupire ovim imperijalistima koji ruse svaku vladu koja nije u njihovome interesu i sto su licemjerniji da ne mogu biti vise neg sto jesu
-
neki
#819 Re: IRAN
daj primjere za ovo sto tvrdis!cikafe wrote: Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!
Sta je to novije, liberalnije i manje diskriminatorno sto imaju zapadne zemlje u pravu?? Mozda zabrana gradnje minareta u Svajcarskoj? Jako liberalno...
A kad je stagnacija Irana u pogledu liberalizacije i slobode u pitanju evo samo par cinjenica o statusu jevreja u toj "antisemitskoj" zemlji:
Iran's Jewish community is officially recognized as a religious minority group by the government, and, like the Zoroastrians, they are allocated one seat in the Iranian Parliament.
The Constitution of Iran says that Jews are equal to Muslims. Jews are entitled to self-administration and one member of the 290-seat Majlis is elected by only Jews. Jewish burial rites and divorce laws are accepted by Islamic courts. Tehran has over 20 synagogues. Iran has one of only four Jewish charity hospitals in the world. The hospital has received donations from top Iranian officials, including President Ahmadinejad. Kosher butcher shops are available in Iran. There are Hebrew schools and coeducation is allowed..
Koliko ja vidim Jevreji koji cine manje od 0,1% stanovnistva u Iranu imaju mnogo veca prava i slobode od Muslimana koji u nekim EU zemljama cine i preko 5% stanovnistva...
-
Turkoglu
#820 Re: IRAN
Jevreji u Iranu imaju puno veca prava nego muslimani u Izraelu.neki wrote:daj primjere za ovo sto tvrdis!cikafe wrote: Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!
Sta je to novije, liberalnije i manje diskriminatorno sto imaju zapadne zemlje u pravu?? Mozda zabrana gradnje minareta u Svajcarskoj? Jako liberalno...Ili novi Evropski ustav koji ce u naslovu naglasavati krscanske korijene Evrope??
A kad je stagnacija Irana u pogledu liberalizacije i slobode u pitanju evo samo par cinjenica o statusu jevreja u toj "antisemitskoj" zemlji:
Iran's Jewish community is officially recognized as a religious minority group by the government, and, like the Zoroastrians, they are allocated one seat in the Iranian Parliament.
The Constitution of Iran says that Jews are equal to Muslims. Jews are entitled to self-administration and one member of the 290-seat Majlis is elected by only Jews. Jewish burial rites and divorce laws are accepted by Islamic courts. Tehran has over 20 synagogues. Iran has one of only four Jewish charity hospitals in the world. The hospital has received donations from top Iranian officials, including President Ahmadinejad. Kosher butcher shops are available in Iran. There are Hebrew schools and coeducation is allowed..
Koliko ja vidim Jevreji koji cine manje od 0,1% stanovnistva u Iranu imaju mnogo veca prava i slobode od Muslimana koji u nekim EU zemljama cine i preko 5% stanovnistva...
-
zonbirile
#821 Re: IRAN
------------------------------------------------------------------------mepac wrote:ne vrjedi se raspravljati sa licemjernim ljudima...
nego ne reče ti nama,što to naši ne idu tamo u raj,nego se ispaljuju u kjafirske,kapitalističke zemlje.Samo to i onda piši šta hočeš.
-
zonbirile
#822 Re: IRAN
-----------------------------------Turkoglu wrote:Jevreji u Iranu imaju puno veca prava nego muslimani u Izraelu.neki wrote:daj primjere za ovo sto tvrdis!cikafe wrote: Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!
Sta je to novije, liberalnije i manje diskriminatorno sto imaju zapadne zemlje u pravu?? Mozda zabrana gradnje minareta u Svajcarskoj? Jako liberalno...Ili novi Evropski ustav koji ce u naslovu naglasavati krscanske korijene Evrope??
sjedi jedan i za drugi put nauči da ima oko 20% Palestinaca integrisanih u Izraelu,žive i rade i baš ne opravdavaju one sa Z.Obale i Gaze.Jednostavno,ljudski,bolje im i ne razumiju sunarodnjake.
-
GOLFER
#823 Re: IRAN
Pravis se lud i glup ili to jesi, ali ipak mislim da nisi...cikafe wrote:Znaci iran se brani od Amerike i onda smije ugrozavati tj diskriminirati svoje gradjane! BRAVO!GOLFER wrote:Demagogija gdje u cemu?cikafe wrote:
CISTA DEMAGOGIJA!
Mislim smijesno je jasne stvari nazivati demagogijom (jer smetaju tvojoj fiktivnoj istini) a pri tome podrzavati (direktno ili indirektno) price koje serviraju cionisticki mediji. i sad ti meni o demagogiji![]()
![]()
![]()
Protiv Irana USA/izrael vode RAT (svako iz svojih interesa, a u necemu i iz zajednickih) taj rat je nedavno bio otvoren sa otvorenom agresijom na tlu Irana, sada su se pokorile sve zemlje oko Irana a specijalni rat se zahuktava. Sve ovo uz jake i dugotrajne sankcije Iranu i njegovim gradjanima nametnute od strane USA/Izraela su direktni i najveci uzrok patnje naroda Irana (onih koji pate). Ako se brines za narod irana zasto onda nepises i nekritikujes oni koji DIREKTNO taj narod i muce???Zanemarivanje ovoga i supljiranje o nekakvim pravima demokratijama i BLA BLA BLA je cista demagogija koja ima za cilj isprati ljudima mozak, izazvati strah i opravdati moguce razaranje Irana po slicnom scenariju Iraka... Mada trenutno to je vrlo tesko i rizicno jer Iran je ipak velika zemlja sa obrazovanim ljudima koji nisu GLUPI i koji rade za svoju zemlju i za svoj narod, za razliku od npr USA cija politika radi za korporacije i silu, a naroda nema ni na mapi...
Prosipas demagogiju decko i nista konkretno nemas napisati, nego samo kontriras bez ikakve osnove, a to, vjeruj, izgleda jako glupo.
Nisi odgovorio ni na jedno pitanje, samo si napisao DEMAGOGIJA... i ako mi je vec bilo jasno da si tipicni kontras, opet sam ti objasnio da tu nema nikakve demagogije i da su stvari jasne, a ti ko dijete...
A evo da te konkretno pitam, tj da izvucem vec napisano, posto vjerovatno nisi ni procitao citiranom mom postu...
Ti ovda na sav glas kao i cionisticki mediji o nekakvoj ugrozenosti naroda Irana, a zaobilazis reci ko ih to ugrozava, ustvari svaljujes na njihovu vladu pa nismo mi GLUPI, previse nas podcjenjujes ovdje...Ako se brines za narod irana zasto onda ne pises i ne kritikujes oni koji DIREKTNO taj narod i muce???
-
Turkoglu
#824 Re: IRAN
-----------------------------------zonbirile wrote: Jevreji u Iranu imaju puno veca prava nego muslimani u Izraelu.
sjedi jedan i za drugi put nauči da ima oko 20% Palestinaca integrisanih u Izraelu,žive i rade i baš ne opravdavaju one sa Z.Obale i Gaze.Jednostavno,ljudski,bolje im i ne razumiju sunarodnjake.[/quote]
Bilo je sukoba skoro u Umm-al-fahmu vecinski Arapskom gradu.Palestinci su ti svugdje isti,svi zele Palestinu kao domovinu,osim onih terorista iz Al-Fataha koje placa Amerika.
Palestinaca je bilo u Palestini preko 90% a sad ih je 20%,etnicko ciscenje,Izraelska politika ne radi na povratku Palestinaca.
U Izraelu neJevreji ne smiju kupovat zemljiste,iako je Palestincima oteto zemljiste diskriminatorskim zakonom Palestinci ga ne mogu ni kupit.
Zalihe vode u Izraelu idu 85%Jevrejima 15%ostalima.Recimo na Hebronu 100.000Palestinaca ima 15% vode,a 400 Jevreja85%,ali necemo o tome Izrael je dokazana diskriminatorska zemlja.
-
zonbirile
#825 Re: IRAN
Bilo je sukoba skoro u Umm-al-fahmu vecinski Arapskom gradu.Palestinci su ti svugdje isti,svi zele Palestinu kao domovinu,osim onih terorista iz Al-Fataha koje placa Amerika.Turkoglu wrote:-----------------------------------zonbirile wrote: Jevreji u Iranu imaju puno veca prava nego muslimani u Izraelu.
sjedi jedan i za drugi put nauči da ima oko 20% Palestinaca integrisanih u Izraelu,žive i rade i baš ne opravdavaju one sa Z.Obale i Gaze.Jednostavno,ljudski,bolje im i ne razumiju sunarodnjake.
Palestinaca je bilo u Palestini preko 90% a sad ih je 20%,etnicko ciscenje,Izraelska politika ne radi na povratku Palestinaca.
U Izraelu neJevreji ne smiju kupovat zemljiste,iako je Palestincima oteto zemljiste diskriminatorskim zakonom Palestinci ga ne mogu ni kupit.
Zalihe vode u Izraelu idu 85%Jevrejima 15%ostalima.Recimo na Hebronu 100.000Palestinaca ima 15% vode,a 400 Jevreja85%,ali necemo o tome Izrael je dokazana diskriminatorska zemlja.[/quote]
-------------------------------------------
opet preskoči onih 20% Palestinaca.Koliki je broj Jordanskih Palestinaca,ne izbjeglica?