Sve je to fino da imate navijaca svugdje.................ali da Sloboda nije u situaciji u kojoj je sipak bi imali te navijace...........a to sto prcas o odnosu tuzlaka do lukavca ,zivinica i drugih tu si vala promasio sve......nisam ni ja tuzlaknebitan lik wrote:Sarajevo i Zeljo u Zivinicama,Srebreniku,Lukavcu,Gracanici nemaju samo simpatizere,vec i grupe koje redovno idu na gostovanja,a vasa boljka je sto kazete neko je rodjen u Tuzli to stoji,al vi njih omalovazavate,svi znamo kakav je odnos vas prema Lukavcu,Zivinicama,Srebreniku i vase misljenje o njima necemo se lagati! Smjesno je da jedno Sarajevo i Zeljo imaju vise navijaca u TK nego Slobodaspreca wrote:Sve ce to jednog dana da se ispravi......naravno proci ce neko vrijeme koje nece biti bas ni lahko,ali Sloboda ce se vratiti tamo gdje je nekad bila........a oni nam vec polako zavide ili ih vec polako hvata panikaGreat Cornholio wrote:Tuzlaci nikada nisu bili ljudi podaničkog mentaliteta, nikada nisu imali kompleks "provincije", i uvijek su se bunili protiv nepravde, da se podsjetimo na Husinsku bunu, 2. oktobar !943, a i 15. maja nismo pristali na ucjene i poziv na izdaju ideje antifašizma.
Sarajevo jeste administrativni centar Bosne i Hercegovine, ali ako mislite da ćemo vas zbog toga veličati, i dopuštati vam da radite šta hoćete, griješite.
A ovi koji su se rodili u Tuzli ( u Živinicama i Lukavcu ne postoje porodilišta), u Tuzli se školovali, i mnogi u Tuzli zaposlenje našli, a veličaju Sarajevo i žele Tuzli i Slobodi zlo, nek se zapitaju da li je to uredu.
A i vi navijači Sarajeva i Željezničara koji likujete zbog toga što ljudi iz Lukavca i Živinica navijaju za sarajevske klubove, se zapitajte da li je to uredu.
FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spreca
#801 Re: FK Sloboda Tuzla
-
Great Cornholio
#802 Re: FK Sloboda Tuzla
E moj Jadrane, sljedeći put neke slabije protivnike biraj
@Spreča, u pravu si ti, al' neka ih nek nam zavide, i neka ih panika hvata, a vidi Mitra s "fudbalerkom" frizurom
@Spreča, u pravu si ti, al' neka ih nek nam zavide, i neka ih panika hvata, a vidi Mitra s "fudbalerkom" frizurom
- korisnik.1
#803 Re: FK Sloboda Tuzla
Nije ni Jadran za baciti, oni treća liga a Sloboda druga, mada je teren bio haos
Nekoliko igrača koji ne uspiju zadovoljiti Ćirine zahtjeve će biti poslano u Lukavac i Srebrenik, a možda i u Banoviće. Trenutno se u klubu nalazi oko 26 igrača, tako da će još otpasti jedan golman to je sigurno i još tri igrača najmanje.
Nekoliko igrača koji ne uspiju zadovoljiti Ćirine zahtjeve će biti poslano u Lukavac i Srebrenik, a možda i u Banoviće. Trenutno se u klubu nalazi oko 26 igrača, tako da će još otpasti jedan golman to je sigurno i još tri igrača najmanje.
-
nebitan lik
#804 Re: FK Sloboda Tuzla
Ko vam zavidi,na cemu ima Sarajevo da vam zavidi il Zeljo,mozda je kontra jer uopste niste bitni da se poredimo sa vama! Pricate za navijace,realnost je drugacija,jer dobro vi iz Tuzle znate odnos prema ljudima iz okolnih mjesta,i njihovo misljenje o vama,naravno ima i onih sto vole Slobodu al ne u tolikom broju,jedan od njih je SPreca! Evo hvata nas panika nase polovnjake dovodite,ni u jednom segmentu nemozete parirati SarajevuGreat Cornholio wrote:E moj Jadrane, sljedeći put neke slabije protivnike biraj![]()
![]()
@Spreča, u pravu si ti, al' neka ih nek nam zavide, i neka ih panika hvata, a vidi Mitra s "fudbalerkom" frizurom![]()
-
Great Cornholio
#805 Re: FK Sloboda Tuzla
Sloboda ima najbolji stadion u drugoj ligikorisnik.1 wrote:Nije ni Jadran za baciti, oni treća liga a Sloboda druga, mada je teren bio haos![]()
Cilj da se publika vrati na Tušanj, da se Sloboda vrati u prvu ligu BiH, da djeca treniraju a stariji da se imaju gdje opustiti i zabaviti, i za sada to fino ide.
Vidjeh neki dan jednog malca, nema ni tri godine, ima mali Slobodin crveno - crni dres, e to je možda najbitnije od svega
-
Great Cornholio
#806 Re: FK Sloboda Tuzla
@spreča, u pravu si, frka i panika hvataju navijače Želje i Sarajeva, a ko fol im mi nebitni

- korisnik.1
#807 Re: FK Sloboda Tuzla
Sa ovakvim planom i pristupom prema klubu, stadionu Tušanj i svemu vezano za Slobodu u narednih nekoliko godina klub će samo rasti i jačati, pogotovo ako se nastavi ovim tempom.Great Cornholio wrote:Sloboda ima najbolji stadion u drugoj ligikorisnik.1 wrote:Nije ni Jadran za baciti, oni treća liga a Sloboda druga, mada je teren bio haos![]()
Nekoliko igrača koji ne uspiju zadovoljiti Ćirine zahtjeve će biti poslano u Lukavac i Srebrenik, a možda i u Banoviće. Trenutno se u klubu nalazi oko 26 igrača, tako da će još otpasti jedan golman to je sigurno i još tri igrača najmanje.![]()
![]()
Cilj da se publika vrati na Tušanj, da se Sloboda vrati u prvu ligu BiH, da djeca treniraju a stariji da se imaju gdje opustiti i zabaviti, i za sada to fino ide.
Vidjeh neki dan jednog malca, nema ni tri godine, ima mali Slobodin crveno - crni dres, e to je možda najbitnije od svega
-
nebitan lik
#808 Re: FK Sloboda Tuzla
hahah evo nas prpa,mi otpustili ovog kloca sto je kod vas dosao,igra vam Krpic klocina teska,euforija jer vam je Husic dosao,a mi placamo odstete,dovodimo golmana Celzija,nemamo dugovanja itd. od cega da nas bude prpa,necete ni uci u prvu ligu a vec mislite da je nekoga prpa,da te bog dragi sacuva kakvih likova!Vi nikada niste bili konkurenti Sarajevu i Zelji da bi nas bilo prpaGreat Cornholio wrote:@spreča, u pravu si, frka i panika hvataju navijače Želje i Sarajeva, a ko fol im mi nebitni![]()
-
Great Cornholio
#809 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa nije sramota plašiti se jačih i pametnijih 
-
Great Cornholio
#810 Re: FK Sloboda Tuzla
A nije istina da Sloboda nema navijača u Lukavcu, ima, a najviše navijača ima u Gradačcu, kad je Zvijezda ušla u premijer ligu, pa u Gradačcu gostovala Sloboda, ljudi su se obradovali kao da je Barcelona došla 
-
nebitan lik
#811 Re: FK Sloboda Tuzla
Po cemu ste jaci i pametniji,jer nase kloceve dovodite? Pametniji ste donijeli ste statut da neko moze da ulozi? Poceli ste placati odstete? Nemate dugova? Nekada ste bili konkurenti Sarajevu i Zelji? Samo jedan fakt mi reci ako ga imasGreat Cornholio wrote:Pa nije sramota plašiti se jačih i pametnijih
-
Great Cornholio
#812 Re: FK Sloboda Tuzla
Keydura je iz Lukavca, i on navija za Slobodu
- Skream
#813 Re: FK Sloboda Tuzla
a fukare Brčko?

- korisnik.1
#814 Re: FK Sloboda Tuzla
spomenuti suSkream wrote:a fukare Brčko?
-
Great Cornholio
#815 Re: FK Sloboda Tuzla
A vala Sarajevo će se usrećiti sa Ibrakovićem, k'o i mi što smo bili.
Al' eto reče i on da naša liga nije regularna.
Sloboda je bila praktično na dnu, prijetila je opasnost da se klub ugasi, ali eto, hvala Bogu što nam posla Azmira Husića, čovjeka koji je najzaslužniji za Slobodin "preporod".
Priča se među rajom da je Azmir ( rođen u Bratuncu) prije rata, kad je bio dijete, imao nekih zdravstvenih problema pa se morao liječiti na "Gradini", pa se bio uplašio, a otac ga umirio riječima " Ma vodiću ja tebe da idemo gledati Slobodu".
Sloboda je bila praktično na dnu, prijetila je opasnost da se klub ugasi, ali eto, hvala Bogu što nam posla Azmira Husića, čovjeka koji je najzaslužniji za Slobodin "preporod".
Priča se među rajom da je Azmir ( rođen u Bratuncu) prije rata, kad je bio dijete, imao nekih zdravstvenih problema pa se morao liječiti na "Gradini", pa se bio uplašio, a otac ga umirio riječima " Ma vodiću ja tebe da idemo gledati Slobodu".
-
Tyke
#816 Re: FK Sloboda Tuzla
Rekla-kazala, pusti momka, vidis da tripuje... ocito da nikad Lukavca, Zivinica i ostalih okolnih mjesta oko Tuzle nikad nije posjetio... ljudi misle ako se nekad prepucavamo cisto iz sportskih razloga ili pojedinacnih incidenata (koji su karakteristicni za svaki grad, drzavu, kontinent...) da se mrzimo i uvijek na ratnoj nozi...spreca wrote: Sve je to fino da imate navijaca svugdje.................ali da Sloboda nije u situaciji u kojoj je sipak bi imali te navijace...........a to sto prcas o odnosu tuzlaka do lukavca ,zivinica i drugih tu si vala promasio sve......nisam ni ja tuzlak
Nego, de se ostavite Slobode i muku mucite sa svojim klubovima. Volim klub iz grada u kojem sam rodjen pa makar bio najgori.
- korisnik.1
#817 Re: FK Sloboda Tuzla
Nije Ibraković loš, lisac je ono a uz to i školovan i neće im nauditi sigurno. Mene više "brine" njihov novi član uprave/upravnog odbora čega već, Davud ZahirovićGreat Cornholio wrote:A vala Sarajevo će se usrećiti sa Ibrakovićem, k'o i mi što smo bili.
-
Great Cornholio
#818 Re: FK Sloboda Tuzla
To je neka zavjera protiv Sarajevakorisnik.1 wrote:
Nije Ibraković loš, lisac je ono a uz to i školovan i neće im nauditi sigurno. Mene više "brine" njihov novi član uprave/upravnog odbora čega već, Davud Zahirovićne znam otkud da se ova lopuža ubaci
A Ibraković je, dok je trenirao Radnički Lukavac, igrače tjerao da ga zovu Ferguson
Nego, Frenky se rodio u Bijeljini, sad je Tuzlak, i nije lošu Himnu napravio, a ima i u Bijelini puno onih kojima je Sloboda draga, mnogo onih koji žale što otišli iz Tuzle kad je ono zlo počelo.
A o Hamzinom porijeklu ne smijem pričati
-
Great Cornholio
#819 Re: FK Sloboda Tuzla
Pojedinci su krivi što su navijačke skupine, u očima "običnih" ljudi, nešto što je veliko zlo i nešto što treba tući na svakom koraku.
"Fukare" koje se bore za "Slobodu" - baš nekako lijepo i plemenito zvuči
"Fukare" koje se bore za "Slobodu" - baš nekako lijepo i plemenito zvuči
-
costacurta
#820 Re: FK Sloboda Tuzla
nebitan lik wrote: hahah evo nas prpa,mi otpustili ovog kloca sto je kod vas dosao,igra vam Krpic klocina teska,euforija jer vam je Husic dosao,a mi placamo odstete,dovodimo golmana Celzija,nemamo dugovanja itd. od cega da nas bude prpa,necete ni uci u prvu ligu a vec mislite da je nekoga prpa,da te bog dragi sacuva kakvih likova!Vi nikada niste bili konkurenti Sarajevu i Zelji da bi nas bilo prpa
Htjedoh ti odgovoriti na malo ozbiljnijem nivou, ali nakon što ovo pročitah, odustadoh. However,
kako bolan FKSA nema duga kad i pored 1/3 duga koju su halalili igrači, pomoćno osoblje, sekjuriti i ko sve ne FKSA ostaje 6miliona da vrati. Jel stvarno misliš da će Tan to da izreguliše?!
Sloboda je tu gdje jeste zbog hoštaplera koji su dugi niz godina mešetarili i sramotili i grad i klub, opustošili kasu i uvalili klub u probleme.
Kriva je i opština jer je sve znala a nikad nisu poslali ni poresku, ni financijsku nit SIPU niti bilo kakvu drugu kontrolu a bilo je materijala i danas dan ga ima za sve ove službe.
Meni kao višedecenijskom navijaču je jako teško palo to što je Sloboda pala na tako niske grane, ALI ako će ovo nešto dobrog donijeti za par godina tj. ako ću za 2-3-4-5 godina moći sa djetetom otići na utakmicu bez straha za našu sigurnost onda neka se sve dešava.
Još jedan razlog zbog kojeg je Sloboda tu gdje jeste je i odsustvo/uskraćivanje/nezainteresovanost velikih sponzora kao što su EP, Bosnalijek, BHT i druge velike kompanije (jedan od razloga antagonizma između nas i vas) a istovremeno su bili sponzori i Želji i Sarajevu. Haj ti meni sad reci kako ste se vi uspjeli se zavaliti u tolike dugove iako su vas sponzorisali najveći u ovoj državi?
Držiš ovdje neke moralne pridike a u qurcu ste većem nego iko, iako su vas donirali i sponzorisali kao nikog u ovoj državi.
Još jedna stvar koje se bojim je ako se Sloboda vrati u tu Premier ligu (kakvog li imena
Elem,
-
Great Cornholio
#821 Re: FK Sloboda Tuzla
Kako je lijepo čitati kad neko istinu pišecostacurta wrote:nebitan lik wrote: hahah evo nas prpa,mi otpustili ovog kloca sto je kod vas dosao,igra vam Krpic klocina teska,euforija jer vam je Husic dosao,a mi placamo odstete,dovodimo golmana Celzija,nemamo dugovanja itd. od cega da nas bude prpa,necete ni uci u prvu ligu a vec mislite da je nekoga prpa,da te bog dragi sacuva kakvih likova!Vi nikada niste bili konkurenti Sarajevu i Zelji da bi nas bilo prpa![]()
![]()
Htjedoh ti odgovoriti na malo ozbiljnijem nivou, ali nakon što ovo pročitah, odustadoh. However,
kako bolan FKSA nema duga kad i pored 1/3 duga koju su halalili igrači, pomoćno osoblje, sekjuriti i ko sve ne FKSA ostaje 6miliona da vrati. Jel stvarno misliš da će Tan to da izreguliše?!![]()
Sloboda je tu gdje jeste zbog hoštaplera koji su dugi niz godina mešetarili i sramotili i grad i klub, opustošili kasu i uvalili klub u probleme.
Kriva je i opština jer je sve znala a nikad nisu poslali ni poresku, ni financijsku nit SIPU niti bilo kakvu drugu kontrolu a bilo je materijala i danas dan ga ima za sve ove službe.
Meni kao višedecenijskom navijaču je jako teško palo to što je Sloboda pala na tako niske grane, ALI ako će ovo nešto dobrog donijeti za par godina tj. ako ću za 2-3-4-5 godina moći sa djetetom otići na utakmicu bez straha za našu sigurnost onda neka se sve dešava.
Još jedan razlog zbog kojeg je Sloboda tu gdje jeste je i odsustvo/uskraćivanje/nezainteresovanost velikih sponzora kao što su EP, Bosnalijek, BHT i druge velike kompanije (jedan od razloga antagonizma između nas i vas) a istovremeno su bili sponzori i Želji i Sarajevu. Haj ti meni sad reci kako ste se vi uspjeli se zavaliti u tolike dugove iako su vas sponzorisali najveći u ovoj državi?
Držiš ovdje neke moralne pridike a u qurcu ste većem nego iko, iako su vas donirali i sponzorisali kao nikog u ovoj državi.
Još jedna stvar koje se bojim je ako se Sloboda vrati u tu Premier ligu (kakvog li imena) plašim se susreta Slobode i Sarajevskih klubova
. Tolika je mržnja i antagonizam da je to nevjerovatno. Raja u Tuzli i pored svega ovoga što sam naveo možda i glavni razlog za ispadanje slobode iz lige vidi u hinjskom porazu Željezničara od Leotara.
Elem,
Nego, manijaci i horde zla ( kako lijepi nazivi navijačkih skupina) ne trebaju dolaziti na Tušanj kad im klubovi budu izašli na megdan Slobodi, nije zbog sigurnosti, jaka je naša Policija, već zato da se ne sramote kad budu primali po par komada
Žao mi je što Željo ove godine neće osvojiti titulu, jer Sarajevo se strašno pojačalo, a vala kad smo ih mi pobjeđivali može i Sarajevo
- strong69
#822 Re: FK Sloboda Tuzla
Ovo mogu misliti zlonamjerni ljudi. Cuj hinjski poraz. Sloboda je priliku da regulise svoj status imala u svojim rukama protiv Slavije. Tada je odigrala katastrofalnu i kukavicku utakmicu i zasluzeno ispala u drugu ligu.costacurta wrote: Još jedna stvar koje se bojim je ako se Sloboda vrati u tu Premier ligu (kakvog li imena) plašim se susreta Slobode i Sarajevskih klubova
. Tolika je mržnja i antagonizam da je to nevjerovatno. Raja u Tuzli i pored svega ovoga što sam naveo možda i glavni razlog za ispadanje slobode iz lige vidi u hinjskom porazu Željezničara od Leotara.
Elem,
A ovaj antagonizam pojedinaca iz Fukara prema Sarajevu traje mnogo duze a datira jos iz vremena duela KK Bosne i Slobode kada su Fukare spominjale i Markale. Ne znam sto se plasis susreta sarajevskih timova i Slobode?
-
nebitan lik
#823 Re: FK Sloboda Tuzla
Bas pojma nemas,evo ti intervju na klixu sa predsjednikom nasim,u akademiju se sad planira 3 mil uloziti,a sto se dugova tice drzava ce regulisat kamate,i fino covjek kaze disacemo punih pluca jer ce svi racuni deblokirani biti,a to znaci da cemo dugove sve vratiti,naravno da je Tan to reguliso,to mu je prvi zadatak bio! Vi idite psujte Sarajevo i dalje,i kopirajte pjesme od HZ to najbolje znate!costacurta wrote:nebitan lik wrote: hahah evo nas prpa,mi otpustili ovog kloca sto je kod vas dosao,igra vam Krpic klocina teska,euforija jer vam je Husic dosao,a mi placamo odstete,dovodimo golmana Celzija,nemamo dugovanja itd. od cega da nas bude prpa,necete ni uci u prvu ligu a vec mislite da je nekoga prpa,da te bog dragi sacuva kakvih likova!Vi nikada niste bili konkurenti Sarajevu i Zelji da bi nas bilo prpa![]()
![]()
kako bolan FKSA nema duga kad i pored 1/3 duga koju su halalili igrači, pomoćno osoblje, sekjuriti i ko sve ne FKSA ostaje 6miliona da vrati. Jel stvarno misliš da će Tan to da izreguliše?!![]()
Još jedna stvar koje se bojim je ako se Sloboda vrati u tu Premier ligu (kakvog li imena) plašim se susreta Slobode i Sarajevskih klubova
Elem,
-
nebitan lik
#824 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma ja mi smo ludi,bio sam u svim tim mjestima i niko smislit Slobodu nemoze,jer isti ti iz Tuzle govore svakakve uvrede za ljude iz Srebrenika,Lukavca,Zivinica,mozes se ti pravit lud al je tako,pitaj grupu Siukse rece ti oni sami! HZ Zivince je "izmisljena" glupaTyke wrote:Rekla-kazala, pusti momka, vidis da tripuje... ocito da nikad Lukavca, Zivinica i ostalih okolnih mjesta oko Tuzle nikad nije posjetio... ljudi misle ako se nekad prepucavamo cisto iz sportskih razloga ili pojedinacnih incidenata (koji su karakteristicni za svaki grad, drzavu, kontinent...) da se mrzimo i uvijek na ratnoj nozi...spreca wrote: Sve je to fino da imate navijaca svugdje.................ali da Sloboda nije u situaciji u kojoj je sipak bi imali te navijace...........a to sto prcas o odnosu tuzlaka do lukavca ,zivinica i drugih tu si vala promasio sve......nisam ni ja tuzlak
Nego, de se ostavite Slobode i muku mucite sa svojim klubovima. Volim klub iz grada u kojem sam rodjen pa makar bio najgori.

Zivinice
-
Tyke
#825 Re: FK Sloboda Tuzla
I ja imam vise posjeta Evropskim stadionima, nego ti posjeta Tuzli, al koga briga za to!? Jednostavno rodjak preskoci nas i zadaj se na temama o Sarajevu i Zelji. I opusti se, cir ces dobiti vodeci brigu o zivinicanima i lukavcanima, a ni ne znas gdje je to.
Sta mislite je li moguce nesto slicno i danas? Organizacija nekih radnih, dobrovoljnih akcija, podizanje svijesti gradjana i na ovaj nacin, ukljucivanje skola, vojske i sl... znam da nije ovo jugoslavija, ali nista nije nemoguce
Stadion Tušanj se počeo graditi u proljeće 1947. Radili su ga učenici iz tuzlanskih srednjih škola i radnici, koji su pomagali.
Sta mislite je li moguce nesto slicno i danas? Organizacija nekih radnih, dobrovoljnih akcija, podizanje svijesti gradjana i na ovaj nacin, ukljucivanje skola, vojske i sl... znam da nije ovo jugoslavija, ali nista nije nemoguce