Sto ima u Sveckoj?theTruePath wrote:Mi smo isti narod i tu sva prica zavrsava!!!
Autonomija Sandzaka
- Jazz_Junkie
#801 Re: Autonomija Sandzaka
-
Shoba
#803 Re: Autonomija Sandzaka
1gorstak wrote:Sve dok se Srbija ponasa neprijateljski prema BiH, destabilizacija Srbije je pozitivna stvar.
Nažalost, to je tačno.
-
Turkoglu
#804 Re: Autonomija Sandzaka
Grijesis prijatelju,Sandzaklije su Bosnjaci koji su se uvijek identifikovali sa Bosnom i uvijek ce.Komsije nam jesu Hrvati i Srbi i mi trebamo da budemo dobre komsije prema njima.Zaboravljas da je Bosna majka svih Bosnjaka gdje se on nalazili,Srbi i Hrvati imaju rezervnu drzavu,a Sandzaklije nemaju.neretvanac wrote:Sandzaklije nisu Bosnjaci, iako su se zadnjih 300 godina identifikovali sa Bosnom i Hercegovinom, al nase komsije jesu Hrvati i Srbi zadnjih 100 godina, jer su Srbija i Hrvatska susjedna katolicka i pravoslavna drzava. Da su to Italija i Grcka, bili bi Talijani i Grci. Nema veze sto su ti ljudi masovno davali svoje zivote za odbranu nam domovine, pogotovo oko Sarajeva.Area_51 wrote:Tacnije od 1993. kada nas je tako Tunjo Filipovic nicim izazvan nazvao. Do tada smo bili Muslimani. Vidim, bliska istorija, za tebe je daleka, sto onda govoris o stvarima o kojima ne znas. Sandzaklije nisu Bosnjaci, nisu pripadali istoj etnickoj liniji koja je uspostavljena ovdje, ali dobro, malo je prostora a previse bih trebao pisat da ti sve to fino potanko pojasnim. Sad ce biti i da su Kosovari, Albanci isto Bosnjaci, samo zato sto im je Islam vjera. Tanko.manolito wrote: jesu li onda u PC republikosrbljani ? Naravno da su u Sandzaku Bosnjaci, to sto je silom prilika istorija tako tekla pa Sandzak nije u BiH, nista ne znaci, je li nas svaki dragi dijasporac koji se rodi u Njemackoj Svabo, znaci nije Bosnjak? Naravno da je Bosnjak bez obzira gdje se rodio i kako se u tom trenutku ta teritorija nazivala, pa posto druge pozivas da se malo edukuju istorijski mozda ni tebi ne bi bilo lose maloOnda je za tebe u redu konstatacija naseg dragog Ose da ni Bosnjaci nisu bili narod do nedavno?
Nek Bosnjo laje i gazi preko svoga, makar gace sa dupeta dati morao.
Sandzak je oduzet silom iz BiH i dodijeljen Srbiji Berlinskim kongresom,istim kongresom koji je dodijelio okupacioni mandat Austrougarskoj.Kada bi Srbija pripojila sebi Sarajevo bili ga se ti za deset godina odreko?
-
neretvanac
#805 Re: Autonomija Sandzaka
Razumijemo se. 
-
Turkoglu
#806 Re: Autonomija Sandzaka
Ja bar mislim da se razumijemo jer ti si rekao da Sandzaklije nisu Bosnjaci.neretvanac wrote:Razumijemo se.
Ako hoces da opet zivis sa onim Srbima s kojima si zivio prije rata idi u Haag,toga vise nema,ostalo je nesto dobrih Srba u Sarajevu ali ipak Sandzaklije naseljavaju svoju maticu.
- Zombie Ba
#807 Re: Autonomija Sandzaka
Zar enko o ovome misli
Srbija ja naša susjedna zemlja i mi ih trebamopodrža šta god da odluče kao i CG
A što reis sere i glumi velikobošnjaštvo može mi ga
Iskreno meni su izmišljotina i bošnjaci i srbi i hrvati mi smo Slavenski narod,a sada što ima više slavenskih zemlja je druga stvar neka se svako okrene svojoj
A što reis sere i glumi velikobošnjaštvo može mi ga
Iskreno meni su izmišljotina i bošnjaci i srbi i hrvati mi smo Slavenski narod,a sada što ima više slavenskih zemlja je druga stvar neka se svako okrene svojoj
- Cyber-harambashica
#808 Re: Autonomija Sandzaka
fino si to reko
ja sam za da nema vise granica, nijedne
ja sam za da nema vise granica, nijedne
- psydelija
#809 Re: Autonomija Sandzaka
Zukorlicu, ovaj video kud i kamo se tebe tice...obrati paznju
- fakat
#810 Re: Autonomija Sandzaka
Ovdje je sve fino odgovoreno, ja poceo nesto pisati da komentarisem i vidim da samo ponavljam sto je ovdje vec receno u Nezbiljovom postu, tako da ostaje jos samoNezbilj wrote:Area_51 wrote: Ovo je porazavajuci komentar. Bez obrzira sto se prica ovdje o Sandzaku, sto je po meni iz ugla Bosne i Hercegovine apsolutno nebitna tema, niti treba da se bavimo Sandzaklijama na bilo koji nacin, s druge strane kad neko ko dodje makar i turisticki u nas grad i primjeti da je on postao jednonacionalan, da se drugi minoriziraju, odbacuju i naposljetku tjeraju, onda to izgleda ne treba biti sfere interesa odnosno treba biti anatemisan. Zalosno.
Sarajevo je sve manje multietican grad. Zapitajte se koliko ima direktora javnih preduzeca, srednjih skola, osnovnih skola, obdanista, javnih ustanova, a da su nebosnjaci pa napravite neki odnos. Jako malo. Premalo, a ovdje mi pricamo o Sandzaku. Strasno.
Bosnjak sam i smeta mi prisustvo politike ili bilo cega, koja vjesto od moga grada pravi bosnjacki grad. Vise sam volio atmosferu poptune multieticnosti, kad nam nije bilo vazno ko je ko ovdje. Nastavite pricati o Sandzaku, kojeg toliko volite. Ja za razliku od nekih vise volim svoje Sarajevo i svoju Bosnu i Hercegovinu, cijelu cjelcatu i ne treba mi nikakav Sanzdak ovdje. Nek tamo ljudi zive svoj zivot, kako hoce ali bez nas i ne s nama.
O čemu ti pričaš? De nam malo objasni kako su to nebošnjaci u Sarajevu diskriminirani. Ovo što si rekao o direktorima je odraz brojnog stanja nebošnjaka u Sarajevu. Šta bi sad trebalo da svaki Srbin i Hrvat u Sarajevu bude neki direktor ili ministar pa da Sarajevo "opet" bude multietnički grad. Prema Hrvatima onoliko koliko ih ima u FBiH a naročito u Sarajevu generalno vlada pozitivna diskriminacija u večini firmi i institucija upravo da bi da bi se izbjegle kvalifikacije o čisto bošnjalkim sredinama. U mnogim federalnim institucijama, ministarstvima u Sarajevu Hrvati dominiraju i imaju glavnu riječ tokom cijelog poslijeratnog perioda (npr ministarstvo finansija itd) Ovakvo kakvo je Sarajevo je najmultietničkiji i najtolerantniji grad ne samo u BiH već i u širem regionu. Ideja da bi trebalo diskriminirati Bošnjake u Sarajevu i rukovodne funkcije davati Srbima i Hrvatima kako bi eto mi pokazali kako smo mi ovdje mazohistički mutietnični je besmislena i zbog takvih ideja tokom vremena alijanse SDP nikada više neće imati punu podršku Bošnjaka. Ja sam prvi za masovni povratak i nacionalni paritet upošljavanja u svim državnim institucijama i firmama ali na nivou cijele BiH.
A Sandžak nas i te kako interesuju jer se prava Bošnjaka u Srbiji konstantno krše i ne poštuju prema tome ako Srbija nije u stanju da obezbjedi ravnopravnost Bošnjaka u Srbiji Bošnjaci u BiH imaju obavezu da u svakom pogledu daju podršku bošnjačkoj manjini u susjednoj zemlji. Oni koji misle da u ovo istorijskom trenutku trebamo okrenuti leđa našim sunarodnicima u Sandžaku su najobičniji licemjeri.
-
Turkoglu
#811 Re: Autonomija Sandzaka
Sandzak je uvijek dio Bosne gdje nema Srbe osim onih izbjeglica sa Kosova,a ti sad ako se hoces odrec sandzaka,sutra Sarajeva,pa Zenice,pa Tuzle,ali tebe boli briga jer ti ces ionako zivjet u Beogradu i pit sljivu sa Ratkom Mladicem.Zombie Ba wrote:Zar enko o ovome misli
A što reis sere i glumi velikobošnjaštvo može mi ga![]()
- Zombie Ba
#812 Re: Autonomija Sandzaka
E moj Turkoglu sandžak prije 200 godina bio Bosna hebat te mitoveTurkoglu wrote:Sandzak je uvijek dio Bosne gdje nema Srbe osim onih izbjeglica sa Kosova,a ti sad ako se hoces odrec sandzaka,sutra Sarajeva,pa Zenice,pa Tuzle,ali tebe boli briga jer ti ces ionako zivjet u Beogradu i pit sljivu sa Ratkom Mladicem.Zombie Ba wrote:Zar enko o ovome misli
Bila je i Dalmacija i mnogo toga i šta sada mi trebamo se borit za to.Moja Bosna je od B.Broda do Neuma,od Kladuše do Trebinja,od Livna do Bijeljine.....a Pazar je mjesto gdje je nastala Raška preteća današnje Srbije care
A i način na koji se vodi ovo sa miješanjem našeg reisa i Zukorlić on je ravan Raši
Dakle naš lopovski reis inače u IZ nemam nikakvo povjerenje kada su 90 govorili po džamijama dadnite glas bilo kome može i Biljana samo da skinemo "komunjare" onda ti skontaj.
Što se tiče Bošnjaštva i tih sranja ne može biti meni neki musliman iz pm biti draži i bliži nego neki pravoslavac/katolik iz Kiseljaka sa Pala kako god
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#813 Re: Autonomija Sandzaka
Ne samo da me interesuje Sandžak šta se dešava mom narodu tamo, nego me interesuje i bratski narod DR Kongo i šta se njima tamo dešava nakon njihovog genocida koji još traje, nisam hladan ni na nepravde nanesene Kurdima u više zemalja,...etc.!
-
Turkoglu
#814 Re: Autonomija Sandzaka
Nije citac Sandzak bio Rska nego samo tri opstine a u Srbiji ih ima jos koliko hoces.Zombie Ba wrote:E moj Turkoglu sandžak prije 200 godina bio Bosna hebat te mitoveTurkoglu wrote:Sandzak je uvijek dio Bosne gdje nema Srbe osim onih izbjeglica sa Kosova,a ti sad ako se hoces odrec sandzaka,sutra Sarajeva,pa Zenice,pa Tuzle,ali tebe boli briga jer ti ces ionako zivjet u Beogradu i pit sljivu sa Ratkom Mladicem.Zombie Ba wrote:Zar enko o ovome misli
Iskreno meni su izmišljotina i bošnjaci i srbi i hrvati mi smo Slavenski narod,a sada što ima više slavenskih zemlja je druga stvar neka se svako okrene svojoj![]()
Bila je i Dalmacija i mnogo toga i šta sada mi trebamo se borit za to.Moja Bosna je od B.Broda do Neuma,od Kladuše do Trebinja,od Livna do Bijeljine.....a Pazar je mjesto gdje je nastala Raška preteća današnje Srbije care![]()
A i način na koji se vodi ovo sa miješanjem našeg reisa i Zukorlić on je ravan Raši![]()
Dakle naš lopovski reis inače u IZ nemam nikakvo povjerenje kada su 90 govorili po džamijama dadnite glas bilo kome može i Biljana samo da skinemo "komunjare" onda ti skontaj.
Što se tiče Bošnjaštva i tih sranja ne može biti meni neki musliman iz pm biti draži i bliži nego neki pravoslavac/katolik iz Kiseljaka sa Pala kako god
U isto rijeme je preko 70% Crne Gore bila Bosna.
Ako ces se sad odreci Sandzaka i Sandzaklija koji vole BiH,a da zivis sa Srbima koji je mrze iz dna duse i kojih je pola u Haagu.
- kiky
#815 Re: Autonomija Sandzaka
problem sanđaka sada ide u zimski san ...
zarad oštre zime u tim predjelima a i ljepote konzumiranja sjeničkog sira ( + kisele paprike ) i užičkog kajmaka tijekom sve dužih noći ...
ponovo dolazi na tapetu u prolječe, kad otopli u srbiji ...
što radi godišnjeg doba što radi izbora u srbiji ...

zarad oštre zime u tim predjelima a i ljepote konzumiranja sjeničkog sira ( + kisele paprike ) i užičkog kajmaka tijekom sve dužih noći ...
- sodom
#816 Re: Autonomija Sandzaka
đ, č,đ, č...kiky wrote:problem sanđaka sada ide u zimski san ...
- kiky
#817 Re: Autonomija Sandzaka
nemaš prečeg posla ...sodom wrote:đ, č,đ, č...kiky wrote:problem sanđaka sada ide u zimski san ...
haman ...
-
Shoba
#818 Re: Autonomija Sandzaka
Autonomija Sandžaka je utopija...za sada....
Da bi Sandžak dobio nešto moralo bi se uraditi isto ono što su uradili Albanci; skači po kongresu i potkupljuj milionima dolara kongresmene. Bošnjaci ne daju pare nizašto, tako da ovo pada u vodu...
Da bi Sandžak dobio nešto moralo bi se uraditi isto ono što su uradili Albanci; skači po kongresu i potkupljuj milionima dolara kongresmene. Bošnjaci ne daju pare nizašto, tako da ovo pada u vodu...
- manolito
#819 Re: Autonomija Sandzaka
Turkoglu wrote:Grijesis prijatelju,Sandzaklije su Bosnjaci koji su se uvijek identifikovali sa Bosnom i uvijek ce.Komsije nam jesu Hrvati i Srbi i mi trebamo da budemo dobre komsije prema njima.Zaboravljas da je Bosna majka svih Bosnjaka gdje se on nalazili,Srbi i Hrvati imaju rezervnu drzavu,a Sandzaklije nemaju.neretvanac wrote:Sandzaklije nisu Bosnjaci, iako su se zadnjih 300 godina identifikovali sa Bosnom i Hercegovinom, al nase komsije jesu Hrvati i Srbi zadnjih 100 godina, jer su Srbija i Hrvatska susjedna katolicka i pravoslavna drzava. Da su to Italija i Grcka, bili bi Talijani i Grci. Nema veze sto su ti ljudi masovno davali svoje zivote za odbranu nam domovine, pogotovo oko Sarajeva.Area_51 wrote:
Tacnije od 1993. kada nas je tako Tunjo Filipovic nicim izazvan nazvao. Do tada smo bili Muslimani. Vidim, bliska istorija, za tebe je daleka, sto onda govoris o stvarima o kojima ne znas. Sandzaklije nisu Bosnjaci, nisu pripadali istoj etnickoj liniji koja je uspostavljena ovdje, ali dobro, malo je prostora a previse bih trebao pisat da ti sve to fino potanko pojasnim. Sad ce biti i da su Kosovari, Albanci isto Bosnjaci, samo zato sto im je Islam vjera. Tanko.
Nek Bosnjo laje i gazi preko svoga, makar gace sa dupeta dati morao.
Sandzak je oduzet silom iz BiH i dodijeljen Srbiji Berlinskim kongresom,istim kongresom koji je dodijelio okupacioni mandat Austrougarskoj.Kada bi Srbija pripojila sebi Sarajevo bili ga se ti za deset godina odreko?
- manolito
#820 Re: Autonomija Sandzaka
prouci ti malo dalju istoriju pa vidi kako su se zvali prije okupatorske SHS/Jugoslavije (ovdje je bilo malo vrijedjanja na tvoj racun ali sam skonto da nisi vrijedan toga pa sam prepravio postArea_51 wrote:Tacnije od 1993. kada nas je tako Tunjo Filipovic nicim izazvan nazvao. Do tada smo bili Muslimani. Vidim, bliska istorija, za tebe je daleka, sto onda govoris o stvarima o kojima ne znas. Sandzaklije nisu Bosnjaci, nisu pripadali istoj etnickoj liniji koja je uspostavljena ovdje, ali dobro, malo je prostora a previse bih trebao pisat da ti sve to fino potanko pojasnim. Sad ce biti i da su Kosovari, Albanci isto Bosnjaci, samo zato sto im je Islam vjera. Tanko.manolito wrote: jesu li onda u PC republikosrbljani ? Naravno da su u Sandzaku Bosnjaci, to sto je silom prilika istorija tako tekla pa Sandzak nije u BiH, nista ne znaci, je li nas svaki dragi dijasporac koji se rodi u Njemackoj Svabo, znaci nije Bosnjak? Naravno da je Bosnjak bez obzira gdje se rodio i kako se u tom trenutku ta teritorija nazivala, pa posto druge pozivas da se malo edukuju istorijski mozda ni tebi ne bi bilo lose maloOnda je za tebe u redu konstatacija naseg dragog Ose da ni Bosnjaci nisu bili narod do nedavno?
- BiH-x
#821 Re: Autonomija Sandzaka
Vratio se BikonjaZombie Ba wrote:E moj Turkoglu sandžak prije 200 godina bio Bosna hebat te mitove![]()
Bila je i Dalmacija i mnogo toga i šta sada mi trebamo se borit za to.Moja Bosna je od B.Broda do Neuma,od Kladuše do Trebinja,od Livna do Bijeljine.....a Pazar je mjesto gdje je nastala Raška preteća današnje Srbije care![]()
A i način na koji se vodi ovo sa miješanjem našeg reisa i Zukorlić on je ravan Raši![]()
- Gat'Gor
#822 Re: Autonomija Sandzaka
Zombie Ba wrote:E moj Turkoglu sandžak prije 200 godina bio Bosna hebat te mitoveTurkoglu wrote:Sandzak je uvijek dio Bosne gdje nema Srbe osim onih izbjeglica sa Kosova,a ti sad ako se hoces odrec sandzaka,sutra Sarajeva,pa Zenice,pa Tuzle,ali tebe boli briga jer ti ces ionako zivjet u Beogradu i pit sljivu sa Ratkom Mladicem.Zombie Ba wrote:Zar enko o ovome misli
Iskreno meni su izmišljotina i bošnjaci i srbi i hrvati mi smo Slavenski narod,a sada što ima više slavenskih zemlja je druga stvar neka se svako okrene svojoj![]()
Niko nije ni govoroio da ti je neki "musliman" blizi...nego BOSNJAK. To nije ista stvar, ali ti ne kontas. A vecina tih katolika i pravoslavaca su sada HRVATI I SRBI koji nece nista s tobom haha.
-
neretvanac
#823 Re: Autonomija Sandzaka
Malo si se zbunio al hajd.Turkoglu wrote:Ja bar mislim da se razumijemo jer ti si rekao da Sandzaklije nisu Bosnjaci.neretvanac wrote:Razumijemo se.![]()
Ako hoces da opet zivis sa onim Srbima s kojima si zivio prije rata idi u Haag,toga vise nema,ostalo je nesto dobrih Srba u Sarajevu ali ipak Sandzaklije naseljavaju svoju maticu.
Last edited by neretvanac on 05/10/2010 21:40, edited 1 time in total.
-
luckypot
#824 Re: Autonomija Sandzaka
Zombie Ba wrote:E moj Turkoglu sandžak prije 200 godina bio Bosna hebat te mitoveTurkoglu wrote:Sandzak je uvijek dio Bosne gdje nema Srbe osim onih izbjeglica sa Kosova,a ti sad ako se hoces odrec sandzaka,sutra Sarajeva,pa Zenice,pa Tuzle,ali tebe boli briga jer ti ces ionako zivjet u Beogradu i pit sljivu sa Ratkom Mladicem.Zombie Ba wrote:Zar enko o ovome misli
Svaki ti musliman pa makar onaj iz sahare moze biti i jeste blizi nego onaj 'pravoslavac s pala ili katolik iz kiseljaka' prostom cinjenicom sto ti je ovaj 'katolik; (jel se ovdje misli na brazilce ili Hrvate svi su oni katolici
Ne treba tu neka filozofija da se te stvari zakljuce, niti teorija sta je nacija, sta nije nacija, samo pogledas ko se kako ponasa prema tebi i tako se i ti ponasas prema njemu - cisti reciprocitet.
- Jazz_Junkie
#825 Re: Autonomija Sandzaka
Sto se onda jasno ne izjasnis za podjelu BiH, jer tvoj post direktno razotkriva takvu posljedicu. Ako ti je blizi neki plemenski seljak iz Raske od Srbina Sarajlije ili Tuzlaka, svaka ti cast.luckypot wrote:
Svaki ti musliman pa makar onaj iz sahare moze biti i jeste blizi nego onaj 'pravoslavac s pala ili katolik iz kiseljaka' prostom cinjenicom sto ti je ovaj 'katolik; (jel se ovdje misli na brazilce ili Hrvate svi su oni katolici) postavljao rampe u pokusaju da te izgladni, a onaj 'pravoslavac' (to su valjda neki Rusi sta li
) klao najblizu tvoju porodicu, u skladu sa svojom demokratskom voljom. Naravno, na toj skali bliskosti Sandzaklije su najblize, to je tako i tako ce ostati, jeste da je trebalo vremena da se to shvati ali evo koliko vidim po komentarima shvatilo se.
Ne treba tu neka filozofija da se te stvari zakljuce, niti teorija sta je nacija, sta nije nacija, samo pogledas ko se kako ponasa prema tebi i tako se i ti ponasas prema njemu - cisti reciprocitet.