Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#803 Re: Horde Zla
Navijacki rezime sezone:
Ova je bila sasvim dobra, cak sta vise, odlicna. A slijedecu da odradimo jos jacu i bolju

Ova je bila sasvim dobra, cak sta vise, odlicna. A slijedecu da odradimo jos jacu i bolju
- Nekako s proljeća
- weedonjaaa
#805 Re: Horde Zla
Loše odrađen klip, baš loše.. Nabacane slike, klipovi. U pozadini muzika loša, dok ide navijanje idu nekakve retardirane pjesme.. Puno traje, to se sve treba svesti na nekih 10-tak minuta..-LIBERO- wrote:Navijacki rezime sezone:
Ova je bila sasvim dobra, cak sta vise, odlicna. A slijedecu da odradimo jos jacu i bolju![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#806 Re: Horde Zla
@Nekako s proljeca, iz kojeg rijecnika je ovaj list "izvadjen"
edit: procitao sam objasnjenje na jednom drugom forumu. Radi se o "Rijecniku sarajevskih zargona"
edit: procitao sam objasnjenje na jednom drugom forumu. Radi se o "Rijecniku sarajevskih zargona"
-
agent_001
#807 Horde Zla
moguće, al s obzirom koliko vremena je na raspolaganju imao autor, nemože se ovakav sud davati, bitno je da se napravilo nešto, a da je moglo bolje, moglo je!weedonjaaa wrote:Loše odrađen klip, baš loše.. Nabacane slike, klipovi. U pozadini muzika loša, dok ide navijanje idu nekakve retardirane pjesme.. Puno traje, to se sve treba svesti na nekih 10-tak minuta..-LIBERO- wrote:Navijacki rezime sezone:
Ova je bila sasvim dobra, cak sta vise, odlicna. A slijedecu da odradimo jos jacu i bolju![]()
![]()
using Tapatalk
- KPNCTNJAH
#808 Re: Horde Zla

"Warning for Levski: The fans in Bosnia cut throats, hang people and throw snakes
The fans of FC Saraevo are fearful with their fanatic support"
- 1919
#809 Re: Horde Zla
Lijepo je vidjeti kako stranci odn.strani portali pišu o bosanskim navijačima ovaj put o pitarima,kako su opasni,kako su fanatični,kako se treba čuvati itd itd ,neka se malo čuje i za nas,pa bilo to da se radi o mom rivalu ,bio to Sarajevo,Željo ili Čelik.
sportski pozdrav iz Tuzle.
- Logovan
#810 Re: Horde Zla
1919 wrote:Lijepo je vidjeti kako stranci odn.strani portali pišu o bosanskim navijačima ovaj put o pitarima,kako su opasni,kako su fanatični,kako se treba čuvati itd itd ,neka se malo čuje i za nas,pa bilo to da se radi o mom rivalu ,bio to Sarajevo,Željo ili Čelik.
- Chisum
#811 Re: Horde Zla
Pa ko ce ako nece Cinda?-LIBERO- wrote:@Nekako s proljeca, iz kojeg rijecnika je ovaj list "izvadjen"![]()
Eto, sad smo i kolokvijalni, dok jednog dana ne postanemo i strogo formalni, tj. ulazimo na mala vrata, a jebemo sviju! K'o i uvijek.

PONOS!
Last edited by Chisum on 26/06/2012 17:50, edited 2 times in total.
- Salah ad-Din
#812 Re: Horde Zla
Ako nadjete jos kakvog zanimljivog sadrzaja sa tog foruma Levskog kopirajte ovdje, da vidimo sta kazu za nas 
-
kotace
#813 Re: Horde Zla
Provalili Bugari da postoje 'Orde na zloto'
Poceli su prevoditi textove i to,sa klipovima su promasili(kone postavljaju).Tek kad nafataju prave klipove,e tad su donji 
- weedonjaaa
#814 Re: Horde Zla
Pročitah negdje da su ovi navijači Levskog prijatelji sa Bad Blue Boys-ima.. Je l' tačno ovo?
-
semir_gz
#815 Re: Horde Zla
pojedinacna prijateljstva, nista slicno kao mi i UD....weedonjaaa wrote:Pročitah negdje da su ovi navijači Levskog prijatelji sa Bad Blue Boys-ima.. Je l' tačno ovo?
- Logovan
#816 Re: Horde Zla
Naše i njihovo prijateljstvo nije ni slično, barem ja mislim.semir_gz wrote:pojedinacna prijateljstva, nista slicno kao mi i UD....weedonjaaa wrote:Pročitah negdje da su ovi navijači Levskog prijatelji sa Bad Blue Boys-ima.. Je l' tačno ovo?
-
semir_gz
#818 Re: Horde Zla
citam na ovom njihovom forumu (koliko se moze skontati sa ovog translate) da gotive par momaka iz BBB, isto kako skontah (j.e.b.e. ovaj translate) da pravo mrze srbe i srbiju......ali nije to bitno , bitno je da je do sofie 590 km i da ce cijena karte sigurno ici ispod 150 km, za relativnih 200-250 moze se otici na ovo gostovanje i po povoljan rezz...zlo87 wrote:Naše i njihovo prijateljstvo nije ni slično, barem ja mislim.semir_gz wrote:pojedinacna prijateljstva, nista slicno kao mi i UD....weedonjaaa wrote:Pročitah negdje da su ovi navijači Levskog prijatelji sa Bad Blue Boys-ima.. Je l' tačno ovo?
- Pitarrr82
#819 Re: Horde Zla
Pa ako se ne varam, mrsko mi sad provjeravati vise km ima do Praga pa je bilo...
itd.
itd.
-
trezege
#820 Re: Horde Zla
Ne znam jel neko ovo negdje postavio sa foruma navijača levskog, al mi se baš svidja kako je google preveo
, pogotovo zadnja rečenica
.... jedne od najmoćnijih skupina na Balkanu...
ОРДИ НА ЗЛОТО-Ужасът на Босна
Създават Horde Zla, след като от групировката Pitari хвърлят змия по скамейката на „Цървена звезда” и са заклеймени като опасни хулигани
Фракцията зад ФК „Сараево” е основана през 1987 г. Наричат себе си „Орди на злото”. Историята около избирането на името е наистина интересна.
Но, всъщност, организираната подкрепа за „Сараево” е позната няколко години преди това. През сезон 1984/85, когато отборът става за втори път шампион на Югославия, привържениците следват тима из цялата територия на федеративната република. През този период те са известни като „Pitari“ (хлебари/сладкари) и по време на домакинските двубои се настаняват на източната трибуна на олимпийския стадион „Косево”. Именно оттам през 1987 г. към скамейката на гостите от „Цървена звезда” полита боядисана в червено-бяло змия. Разразява се нечуван скандал, властите обявяват „питарите” за хулигани. Много от тях са арестувани, а клубът е принуден да пренасочи по-крайните си привърженици към северната трибуна, която е по-отдалечена от терена.
Поради конфликта с юговластта, поддръжниците на „Сараево” усещат нужда освен местоположението си, да сменят цялата идентификация. За целта лидерите на трибуните Амир Пузич-Джине, брат му Алмир–Пуза, Енес Шиярич–Ширко, Алмир Лютвикадич–Лютво, Един Челик и Лилич Кемо провеждат няколкодневни срещи, на които се обсъжда бъдещото име на организацията.
Сред предложенията са „Torpeds“, „Tornados“, а също и „Walters“ по името на героя Владимир „Валтер” Перич от филма „Walter defends Sarajevo“ ("Валтер брани Сараево"), лидер на съпротивата по време на Втората световна война. Случайно на тези корави момчета попада популярният в Югославия комикс „Загор срещу ордите на злото” и всички съмнения се разсейват на секундата – името на групировката Horde Zla е избрано единодушно.
Следващата стъпка е изработването на знамена, шапки и шалове с логото на новосформираната фракция. Много бързо, благодарение на неудържимия ентусиазъм на лидерите, Horde Zla бързо намира място в десетката на най-добрите ултрас организации в Югославия. Всепризнат факт е, че момчетата от фракцията държат рекорда за най-продължително скандиране без прекъсване – изпълнение на една песен в продължение на пълни 45 минути. Членската маса пък само за първата година достига 5000 – брой, с какъвто по това време могат да се похвалят единствено Гробари, Делиjе, BBB и Torcida.
Horde Zla обаче се отличава от тях с пълната си аполитичност, както и отбягването на темата за национализма – членовете с гордост наричат себе си югославяни. В „Ордите на злото” членуват момчета от всякаква националност и изповядващи различна вяра, за разлика от националистическите фракции на сърби и хървати.
Въпреки това те не остават длъжници на крайните нападки на националистическа основа. Такъв е случаят с гостуването в Нови Сад в края на 80-те, където местната „Фирма” ги посреща с обидни възгласи и двете организации се вкопчват в безмилостно меле.
Сцените се повтарят и при гостуванията в Белград, Мостар и Загреб. Неведнъж срещу „ордите на злото” се използват и огнестрелни оръжия, но за щастие всичко се разминава без последствия. Но това само идва да покаже, че много скоро след основаването си, в Horde Zla е формирано ударно ядро, което респектира по югославските стадиони и извън тях. Затова пък момчетата с тъмночервени шалове успешно прилагат употребата на ножове – през 1988 г. в Мостар е прободен местен запалянко, а градът претърпява невиждано разрушение, а през 1991 г. Белград е облян в кръв, след меле с „гробарите”, двама от които потеглят за болница след тежки прободни рани.
Единственото приятелство от този период, което Horde Zla успяват да завържат е с „Хищниците” от „Борац” Баня Лука.
Войната заварва футболния и хулиганския живот в Босна точно в неговия разцвет. Лидерите на Horde Zla до един грабват автомата и се отзовават в защитата на Сараево от сръбските войски, някои от тях завинаги остават на бойното поле.
След приключване на военните действия, тези, които оцеляват, възстановяват Horde Zla и след 1997 г. тя заживява своя втори живот. Десетгодишнината е отпразнувана с пищно шоу от 300 факли на двубоя срещу „Железничар” и хореография в три сектора срещу „Бешикташ”. Horde Zla отново е на картата на мощните футболни организации!
На следващата година „ордите на злото” нахлуват на терена по време на градското дерби срещу „Железничар”, след като няколко от „сините” привърженици провокират вратаря на „Сараево” от пистата, непосредствено зад вратата му. Схватката на тартановата атлетическа писта завършва с над 30 ранени и сериозни щети по съоръженията на стадиона.
Времената, когато момчетата от Horde Zla действаха като един, обаче са в миналото. В края на 90-те, водени от лични стремежи за власт върху северната трибуна, някои от лидерите изпаднаха в тежък конфликт. Една част от групировката се отцепи на западната трибуна, афиширайки се като Horde Zla Zapad. И макар през изминалия сезон да се наблюдаваха наченки на помирение, раздорът дълго ще тежи върху тъмно-червените поколения и сплотеността сред членовете на една от най-мощните групировки на Балканите.
- Salah ad-Din
#821 Re: Horde Zla
Moram ozbiljno pokazati da smo stvarno najbolja navijacka skupina u BIH, ja vjerujem da ce i njih doci dosta i da ce prisustvovati nezaboravnoj grmljavini sa sjevera, koju ce dugo prepricavati 
Samo da hoce zapad osposobiti do utakmice
Samo da hoce zapad osposobiti do utakmice
- 1919
#822 Re: Horde Zla
Imaju imaju,na kraju krajeva "srbi" suVodja uvale wrote:Imaju odlicnu ekipu bugari!
Evo 2 slike:
http://prikachi.com/images/734/4705734S.jpg
http://prikachi.com/images/761/4705761V.jpg
Last edited by 1919 on 27/06/2012 09:37, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
#823 Re: Horde Zla
Ne vjerujem, vidim novi tender za stolice s rokom prijema 06.07. ...
P.S. Ovo je vec ne znam koji tender oko tih stolica, nisam ulazio u to do sada pa ne znam zbog cega se stalno ponavlja...
P.S. Ovo je vec ne znam koji tender oko tih stolica, nisam ulazio u to do sada pa ne znam zbog cega se stalno ponavlja...
- Baltazar_khan
#824 Re: Horde Zla
još u ovom korteu nije bilo "dagoje"Pitarrr82 wrote:Pa ako se ne varam, mrsko mi sad provjeravati vise km ima do Praga pa je bilo...
itd.
nikad neću zaboraviti, ostalo oko 20 minuta prije početka tekme, a mi još u busu svi nervozni i ubijeđeni da nećemo stići na vrijeme. na kraju nas je spasio jedan policajac njihov, koji nam je bio pratnja i odveo nas do odredišta.
- Pitarrr82
#825 Re: Horde Zla
Kad smo mi tek stizali u Prag (oko 15h) i kontali necemo stici na tekmu mogu misliti kako je tek vama bilo