U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tkd

#801 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Eborg wrote:Naučio od Varešanovića. :mrgreen:

U sridu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Djubre_

#802 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Djubre_ »

Podrazumjeva se da ce biti manja posjeta kod mladih.. ali daj ih manjim gradovima gdje ce ljudi napuniti jednu dvije tribine.. 3-4 hiljade ljudi.. samo nek nije prazno.. Zaluzili su bolan, pa sramota je 1000 gledalaca.. i to nekakve djece.. ne govorim nista protiv sarajeva, nego praznog stadiona..
BHF_Manijak

#803 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Slazem se sa vecinom da je posjeta sramotna! Ocekivao sam da ce biti slaba, ali na "slaba" sam mislio nekih bar 3-4 milje jer je kljucna utakmica u pitanju! :roll: I jos kad dodas tome ogromno Kosevo, onda ti tih milju, dodje ko 10... :roll:
and

#804 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by and »

ne kontam zašto je mlada reprezentacija neinteresantna ljudima i zašto je ljudima mrsko pogledati takav meč.baš kao da u izobilju imamo vrhunskih sportskih događaja.
uvijek sam volio pogledati mlade.kad smo s francuzima prijateljsku igrali na koševu išao u zenicu gledati mlade u 5 do sedam pa nazad na koševo na francuze.još dođem pred tekmu kažu zatvoreni ulazi nema više ulaska.
salle_eh1986

#805 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by salle_eh1986 »

Eborg wrote:Naša U-21 reprezentacija treba da igra bilo gdje osim Sarajeva i Zenice gdje će igrati A reprezentacija jer treba malo i drugim gradovima dati da osjete tu atmosferu kada već nemaju stadione za prijateljske utakmice A reprezentacije. Ukoliko uslovi to dozvoljavaju neka to bude Bugojno, Gradačac, Goražde, Tuzla, Mostar itd.
:thumbup:
iz sarajeva sam ali podržavam ovo
Djubre_

#806 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Djubre_ »

PeppermintSA

#807 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PeppermintSA »

andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?

Sarajlije ne prate reprezentaciju jer tribine budu seoski vašar, prepun dijaspore i papanijade.

Ja sam išao na Koševo kad reprezentacija igra, ali kad sam vidio transparente ''Punin han'', odlučio sam da to nije za mene. Bio sam i u Zenici na reprezentaciji i stvarno je dno dna što se tiče ''profila'' osoba, odnosno faca. Obratite pažnju i kad se igra vani - nikad nećete vidjeti transparent s natpisom ''Sarajevo'', ali zato ima kladuša, kalesija, olovo isl. mjesta.

Lijepa televizija
Last edited by PeppermintSA on 09/09/2012 16:34, edited 1 time in total.
phillie

#808 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

Da malo refresh-ujemo stanje i analizu. Dakle:

Image

Pobjedom nad Grckom i povoljnim rezultatima, vrata za baraz su se dodatno odskrinula. Za potpuno otvaranje potrebna je sutrasnja pobjeda nad Njemackom i da nam se neki rezultati poklope i to:
Danska ne smije pobjediti vecom gol razlikom od nas.
Armenija ne smije pobjediti Crnu Goru u gostima.
Svicarska igra kod kuce sa Estonijom i tesko da nece izvuci tri boda.
Portugal ide na noge Poljskoj i naravno pobjeda Poljaka ili nerijeseno bi nam odgovaralo.
Tursku cemo pobjedom nad Njemcima preskociti, jer su oni zavrsili kvalifikacije.
Norveska ide u goste Englezima koji su ih i u prvoj utakmici pobjedili, pa bi ovdje bilo realno ocekivati pobjedu Engleza.

Od ovih pet situacija najmanje dvije nam moraju doci, uz nasu eventualnu pobjedu nad Njemcima, da bi se plasirali u baraz. Ovo bi se reklo imamo vrlo malu sansu da dobijemo sansu da se borimo za odlazak na EP.

Mislim da ce od svih potrebnih rezultata, najteze ce ipak biti nasim mladim zmajevima, ali, srce ispred, samo naprijed! :bih: :bih: :bih: :bih:
phillie

#809 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

PeppermintSA wrote:
andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?

Sarajlije ne prate reprezentaciju jer tribine budu seoski vašar, prepun dijaspore i papanijade.

Ja sam išao na Koševo kad reprezentacija igra, ali kad sam vidio transparente ''Punin han'', odlučio sam da to nije za mene. Bio sam i u Zenici na reprezentaciji i stvarno je dno dna što se tiče ''profila'' osoba.

Lijepa televizija
Ma ja bolan, malo televizija, malo bioskop, malo opera i tako to....ebo zabavu za siroke narodne mase.
Eborg

#810 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

PeppermintSA wrote:Sarajlije ne prate reprezentaciju jer tribine budu seoski vašar, prepun dijaspore i papanijade.

Ja sam išao na Koševo kad reprezentacija igra, ali kad sam vidio transparente ''Punin han'', odlučio sam da to nije za mene. Bio sam i u Zenici na reprezentaciji i stvarno je dno dna što se tiče ''profila'' osoba.

Lijepa televizija
A Sarajevo, hvala Bogu, puno Sarajlija. :lol:
PeppermintSA

#811 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PeppermintSA »

crkvice wrote:
Ma ja bolan, malo televizija, malo bioskop, malo opera i tako to....ebo zabavu za siroke narodne mase.

nije fazon u elitizmu,

već je fazon da odem na stadion i moram slušati papke s nekakvim naglascima, kako se dernjaju. Utakmice bh. fudbalske reprezentacije su seoski vašar - to je činjenica.
Tkd

#812 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

U sarajevu bude Sarajlija, u Zenici bude Zeničana, u nekim drugim gradovima bi bili tu također isti stanovnicu.

Mi ne shvaćamo niti želimo shvatiti da ima i normalnih ljubitelja fudbala koji dođu na stadion i žele slikati igrače, stadion i slično. Nisu svi "ultrasi" i ne furaju svi taj stil. Pa pogledaj Njemačku, dođe cijela familija , kao na izlet. Imaš sjever i jug mislim na Bilinom polju, pa pjevaj , navijaj koliko god hoćeš. Imaš na Koševu sjever i jug, pa pjevaj i navijaj koliko hoćeš.

Ima ljudi koji hoće samo pljeskati rukamau prisustvu svoje djece .
phillie

#813 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:

nije fazon u elitizmu,

već je fazon da odem na stadion i moram slušati papke s nekakvim naglascima, kako se dernjaju. Utakmice bh. fudbalske reprezentacije su seoski vašar - to je činjenica.
pa kazem ti, opera i kazaliste, tamo je knjizevni jezik u upotrebi, tamo sapucu i bonton isijava na sve strane. Fudbal je kao sto sam gore i napisao, zabava za siroke narodne mase, svako se u njega razumije i uzima sebi za pravo da o njemu diskutuje, nekad malo vise emocionalno i zaglusujuce po okolinu, al takav je nogomet.
meni se bas cini da je fazon u elitizmu, na neki nacin. al hajd da ne tusimo bezze, nije to tema.
PeppermintSA

#814 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PeppermintSA »

ja ne kapiram što su ljudi toliko opsjednuti atmosferom i navijanjem,

konstantno se priča o atmosferi, navijanju....

sjećam se nakon tekme protiv francuza na Koševu - svi samo o navijanju, a niko o katastrofalnoj igri.
PeppermintSA

#815 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PeppermintSA »

crkvice wrote:
PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:

nije fazon u elitizmu,

pa kazem ti, opera i kazaliste, tamo je knjizevni jezik u upotrebi, tamo sapucu i bonton isijava na sve strane. Fudbal je kao sto sam gore i napisao, zabava za siroke narodne mase, svako se u njega razumije i uzima sebi za pravo da o njemu diskutuje, nekad malo vise emocionalno i zaglusujuce po okolinu, al takav je nogomet.
meni se bas cini da je fazon u elitizmu, na neki nacin. al hajd da ne tusimo bezze, nije to tema.

ne smeta meni široka narodna masa,

ja sam na Koševu za svaku utakmicu Sarajeva,

Meni smetaju papci iz Puninog hana :thumbup:
phillie

#816 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

U redu.
denimb

#817 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by denimb »

PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:

nije fazon u elitizmu,

Pa nista, pisi molbu savezu da razvrstava na ulazu seljacke face od normalnih poput tvoje i neka ove druge udalji od stadiona.

A mozemo i pri prodaji ulaznica traziti da postavi covijeka koji ce ocjenjivati ko je seljak, a ko je kulturno uzdignut navijac, ko ima normalan naglasak a ko ne...postoji milion nacina i pravo cudo je da se savez nije potrudio do sada da ukloni seljake sa stadiona kada nam vec ti isti odbiju toliko "normalnih" navijaca.

Ne znam samo do kada ce se bosanac stiditi svega svoga, i do kada ce mu biti normalno samo ono sto vidimo kod drugih...
PeppermintSA

#818 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by PeppermintSA »

denimb wrote:
PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:

nije fazon u elitizmu,

Pa nista, pisi molbu savezu da razvrstava na ulazu seljacke face od normalnih poput tvoje i neka ove druge udalji od stadiona.

A mozemo i pri prodaji ulaznica traziti da postavi covijeka koji ce ocjenjivati ko je seljak, a ko je kulturno uzdignut navijac, ko ima normalan naglasak a ko ne...postoji milion nacina i pravo cudo je da se savez nije potrudio do sada da ukloni seljake sa stadiona kada nam vec ti isti odbiju toliko "normalnih" navijaca.

Ne znam samo do kada ce se bosanac stiditi svega svoga, i do kada ce mu biti normalno samo ono sto vidimo kod drugih...

Nisam ja rekao da meni smeta što oni dolaze - dapače, nek dolaze,

samo ja neću
phillie

#819 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

Pa niko te i ne vuce za rukav drug moj...slobodna zemlja, slobodna volja, bujrum...
and

#820 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by and »

PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:

nije fazon u elitizmu,

na stadionu mi najmanje neko smeta sa naglascima.uopšte ne registrujem jer gledam utakmicu.ne smetaju mi ni nazivi gradova ili nekih mjesta i ne vidim ništa loše ako neko donese transparent s nazivom svog mjesta.
uostalom većina stvari u državi nam liči na seoski vašar,a nekakve naglaske možeš čuti od skupštine pa nadalje
KPNCTNJAH

#821 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by KPNCTNJAH »

Tkd wrote: Ima ljudi koji hoće samo pljeskati rukamau prisustvu svoje djece .
I to ide malo teze kad imaju po 3-4 sala oko svake ruke, par zastava i kapa... a 90% ljudi na tribini bude kao onaj "Joge poceraj" ...

tako je to u vecini zemalja, na utakmice reprezentacije uglavnom idu ljudi koji uopste ne prate klupski fudbal i nisu navijaci nekog kluba, a i fudbal kao sport im je zanimljiv tek toliko da odu na 4-5 utakmica godisnje...
Tkd

#822 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

KPNCTNJAH wrote:
Tkd wrote: Ima ljudi koji hoće samo pljeskati rukamau prisustvu svoje djece .
I to ide malo teze kad imaju po 3-4 sala oko svake ruke, par zastava i kapa... a 90% ljudi na tribini bude kao onaj "Joge poceraj" ...

tako je to u vecini zemalja, na utakmice reprezentacije uglavnom idu ljudi koji uopste ne prate klupski fudbal i nisu navijaci nekog kluba, a i fudbal kao sport im je zanimljiv tek toliko da odu na 4-5 utakmica godisnje...

Pa što idu na stadion ako nisu navijači toga kluba ?

Uvijek uzimam primjer Njemačke, jer su pravi pokazatelju kako treba . Prodaješ kobasice, sokove i gledaš utakmicu. Imaš sektor stajanja gdje se navija i tako na svims stadionima.
kuda dalje?

#823 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by kuda dalje? »

PeppermintSA wrote:
crkvice wrote:
PeppermintSA wrote:

nije fazon u elitizmu,

ne smeta meni široka narodna masa,

ja sam na Koševu za svaku utakmicu Sarajeva,

Meni smetaju papci iz Puninog hana :thumbup:
A to na utakmicama Sarajeva sve raja kultura, sa "gradskim" facama i naglascima, papka ni na vidiku?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#824 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

crkvice wrote: bioskop,
crkvice wrote:kazaliste
Zabrinjavas me crkvice matere mi. :P

Sto se tice publike, pa ljudi moji to je nas narod. I u Njemackoj i Engleskoj isti profil ljudi dolazi na utakmice. I tamo vjesaju nacionalne zastave sa nazivima kojekakvih mjesta i seoca. I tamo se jedu kobasice, pije pivo, i tamo djeca i zene nosaju salove oko ruke i sta ja znam. Svakom njegovo. Ko voli nek dodje, ko ne voli cao.
I Zenica je puna ljudi koji razmisljaju ko ovaj Peppermint, tako da se ne pravite kao samo smo mi "elita" i kurci palci.
Eborg

#825 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Vala Zenica će uvijek sa ponosom da ugosti reprezentaciju. Kada jednog dana proširimo stadion pa makar na njemu bilo 35.000 "seljaka" i nijedan Zeničanin - opet su dobrodošli.
Post Reply