Zavisi od ovaca.komi wrote:ne znam kako će se završiti ali će biti zeznuto
Centrotrans vozi za 1KM
-
sarajevo63
#801 Re: Centrotrans vozi za 1KM
-
Sizzla
#802 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nas stav je "Daj Centrotrans jebo gras " a
-
sarajevo63
#803 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Naš stav? Stav forumaša koji će tipkati?Sizzla wrote:Nas stav je "Daj Centrotrans jebo gras " a
Moj je: tender sine, pa ko prođe. Može biti i ono uslovljeno: najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.Svaku marku u privatnoj firmi moram zaraditi, a budžetaši mi leđa polomiše. Kredita dobiti ne mogu jer sam u privatnoj firmi.
Konkurencija, borba. Pa dobiješ tender na 2 godine pa se opet bori. A ne monopol. Igraj igricu monopol. Gradi razgrađuj, al ne preko leđa drugih.
Tunis je u odnosu na Bosnu nigdje, ali saobraćajnice, busevi, voz, ...daleko smo mi od Afrike.
-
Sizzla
#804 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Brate zezamo se jbt , sta se primassarajevo63 wrote:Naš stav? Stav forumaša koji će tipkati?Sizzla wrote:Nas stav je "Daj Centrotrans jebo gras " a
Moj je: tender sine, pa ko prođe. Može biti i ono uslovljeno: najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.Svaku marku u privatnoj firmi moram zaraditi, a budžetaši mi leđa polomiše. Kredita dobiti ne mogu jer sam u privatnoj firmi.
Konkurencija, borba. Pa dobiješ tender na 2 godine pa se opet bori. A ne monopol. Igraj igricu monopol. Gradi razgrađuj, al ne preko leđa drugih.
Tunis je u odnosu na Bosnu nigdje, ali saobraćajnice, busevi, voz, ...daleko smo mi od Afrike.
O tom monopolu je na predhodne 23 starnice sve ispricano tako da je suvisno dalje raspravljat o tome
-
sarajevo63
#805 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ne primam se, ja sam iz kanalizacije, NindžaSizzla wrote:Brate zezamo se jbt , sta se primassarajevo63 wrote:Naš stav? Stav forumaša koji će tipkati?Sizzla wrote:Nas stav je "Daj Centrotrans jebo gras " a
O tom monopolu je na predhodne 23 starnice sve ispricano tako da je suvisno dalje raspravljat o tome
I hebeš 23 stranice....Kad okreneš 24-tu: isto....
-
Sizzla
#806 Re: Centrotrans vozi za 1KM
zahebo se ja ima ih 33 jbt
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#807 Re: Centrotrans vozi za 1KM
eto ni brojat ne znamo a oćemo zeznut monopoliste 
-
MAN-lion's coach
#808 Re: Centrotrans vozi za 1KM
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:59, edited 1 time in total.
-
sarajevo63
#809 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Nikakav problem. Pri učenju - ono- treba mi vozački- onaj koji se zove instruktorom me na 1 (prvu) vožnju izvlači do Ivana (planina). Meni ništa jasno. Al Ivan predamnom. Pa nazad. Pitam ja: zašto? Kaže: pa u Sa se ni normalni snaći ne moguMAN-lion's coach wrote:komi wrote:jeste li primijetili posljedniih dana u 17.00 po tri za redom tramvaja PROBA
dakle u najvećoj špici oni uče kako se vozi![]()
![]()
![]()
Dakle u najvećoj špici ima još i obuka na trolejbusima između ostalog?Problem?
Problem? Nema ga. Voze oni s obukom u svako doba dana (misli se na GRAS).
-
MAN-lion's coach
#810 Re: Centrotrans vozi za 1KM
........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:57, edited 1 time in total.
- atko
#811 Re: Centrotrans vozi za 1KM
@MAN-lion's coach koji si ti frikk
... jel to branis firmu, ako se to uopste moze nazati firmom, koja za zimsku sezonu nabavi 18 (slovima: osamanaest) guma ... i onda cudno kad bus doslovno bocno sklizne u jarak
ok, svima je jansno da ni centrotrans nece vozit turistickim busevima za marku ... to je samo da se uleti na trziste ...
ali osnovna razlika izmedju grasa i centrotransa je sto gras u stvarni nije nfirma nego muzej-firma nerada, neorganizacije i javasluka
ok, svima je jansno da ni centrotrans nece vozit turistickim busevima za marku ... to je samo da se uleti na trziste ...
ali osnovna razlika izmedju grasa i centrotransa je sto gras u stvarni nije nfirma nego muzej-firma nerada, neorganizacije i javasluka
-
sarajevo63
#812 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Slaguvam se. Obuka je obuka. A tramvaj ima šine, a trola žiceMAN-lion's coach wrote:Ma neću da offtopičarim ali eto i vozači koji polažu za trolejbus već imaju D kategoriju,ukratko nisu amateri za volanom.Ne vidim razloga da ikome smeta.
I tramvaja i trola ima dovoljno.Neće sada radi histeričnih građana neko u 1-2 ujutro ići na obuku.
P.S.
I baba od 100 godina može voziti na otvorenom putu.Učeći tako imamo fascinantnu saobraćajnu kulturu,snalažljivost i znanje.
Baba ne ć(Č)uje svakako Top lista nadrealista: baba, baba, baba. Znaš to............
-
samo malo
#813 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa naucili su se tako ophoditi prema zivotinjama na Pesteru, sa ljudima su se rjedje susretali.sarajevo63 wrote:GRAS radi uprkos zabrani. Centrotrans ne. Za GRAS nema zakona.Krećem u 15.15 prema troli za Dobrinju (stanica Drvenija). Zaboravljam od umora da trola ne radi dalje od Skenderije (zbog saobraćajnica koje popravljaju pred izbore, po ko zna koji put). Vraćam se na tramvaj, Kružno putovanje. Ne kupujem kartu (imam kartu za trolejbus), na Ćaršiji ulaze 4 revizora i 2 "zaštitara". Ne pada mi napamet da kupim kartu. Prilaze. Kartu? Nemam. Gospođo kupite kartu. Nemam novac. (Imam al ne dam jer zašto kada trola ne radi i oni koji kreću prema Dobrinji moraju platiti 2 prevozna sredstva.) Sad več prilaze svi. I dalje sjedim kako sjedim. Izađi napolje. Kažem neću do higijenskog kad ću presjesti, a kartu za trolejbus imam. Već mi prilaze bliže. Kažu izađi. Neću. Do higijenskog. Uzimam mob u ruku da ih slikam. Na to mi najbliži kaže da će mi polomiti mobitel. Sad sam već dobro iznervirana. Kažem mu da je mob moj i da mi ne prilazi. Na to mi "zaštitar" kaže da kršim Ustav??? Valjda GRAS-a. Kreten. Kaže da će mi zvati policiju. Ja kažem: zovite i Krmpotića i Mehmedića i Behmena i policiju, izaći neću. Na to mi ovaj koji mi je obećao lomljenje mobitela kaže da bi zaustavio saobraćaj da nije špica. Ja odgovaram: nije problem, zaustavite, nek neko radi mene jednom u mom gradu zaustavi saobraćaj.Kaže mi: vozaj se Centrotransom. Itd....samo malo wrote:I sta se sad desava, GRAS nastavio prevoziti putnike, CS prestao zbog naredbe ministarstva, GRAS ne jebe naredbu ministarstva ustvari zna da se ona ne odnosi na njih osim na papiru, i na tom ce se zavrsiti?
Supak je svako ko im plati kartu.
A mislim da ce ih raja sad jos vise zajebavat sa sveranjem.
Prilazi žena od nekih 65 godina i kaže: ostavite je na miru, dosta vas je, ja nemam kartu jer su mi je ukrali na ulazu dok sam vam pokazivala, vaše mjesto je unutar vozila.
Svi ostali šute, mladi, stari, ovce. Gadi mi se ovaj grad kojeg volim. I iz kojeg nisam otišla.
Zadnja misao pri izlasku iz tramvaja, na stanici na kojoj sam rekla da ću izaći je bila: kako li je bilo pokojnom Denisu Mrnjavcu u punom tramvaju ljudi koji nisu uradili ništa?
Od mene GRAS neće dobiti više nijednu marku. Pješice. Dobro za zdravlje, njima manje u džepove.
I na kraju onaj mobitelolomac je smrdio na znoj kao tvor.
Samo građanski neposluh. Ja plaćam sve svoje račune, ali za GRAS ne dam više marku, poslije ovog danas, i poslije priloga na TV-u kad zalizani Premijer kantona kaže: ja pod pritiskom neću donositi odluke. Nek svi idu u p.m. Što se mene tiče. A narod ko narod, nek ispašta kad to hoće.
U Dobrinju došla u 17.35. Ko da se vozim iz Čekrčića.
Mi kao gradjani smo prakticno taoci te samozadovoljne i samouvjerene kamarile.
Oni znaju da su vjecno gornji, jer kako je odavno poznato, GRAS je pod direktnom zastitom vladajucih organa kantona, po sistemu "ruka ruku mije".
U konacnici, za sve su krivi oni koji glasaju za tu mafiju koja vlada ovim kantonom.
-
sarajevo63
#814 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mi kao građani imamo prava da budemo građani.samo malo wrote:Pa naucili su se tako ophoditi prema zivotinjama na Pesteru, sa ljudima su se rjedje susretali.sarajevo63 wrote:GRAS radi uprkos zabrani. Centrotrans ne. Za GRAS nema zakona.Krećem u 15.15 prema troli za Dobrinju (stanica Drvenija). Zaboravljam od umora da trola ne radi dalje od Skenderije (zbog saobraćajnica koje popravljaju pred izbore, po ko zna koji put). Vraćam se na tramvaj, Kružno putovanje. Ne kupujem kartu (imam kartu za trolejbus), na Ćaršiji ulaze 4 revizora i 2 "zaštitara". Ne pada mi napamet da kupim kartu. Prilaze. Kartu? Nemam. Gospođo kupite kartu. Nemam novac. (Imam al ne dam jer zašto kada trola ne radi i oni koji kreću prema Dobrinji moraju platiti 2 prevozna sredstva.) Sad več prilaze svi. I dalje sjedim kako sjedim. Izađi napolje. Kažem neću do higijenskog kad ću presjesti, a kartu za trolejbus imam. Već mi prilaze bliže. Kažu izađi. Neću. Do higijenskog. Uzimam mob u ruku da ih slikam. Na to mi najbliži kaže da će mi polomiti mobitel. Sad sam već dobro iznervirana. Kažem mu da je mob moj i da mi ne prilazi. Na to mi "zaštitar" kaže da kršim Ustav??? Valjda GRAS-a. Kreten. Kaže da će mi zvati policiju. Ja kažem: zovite i Krmpotića i Mehmedića i Behmena i policiju, izaći neću. Na to mi ovaj koji mi je obećao lomljenje mobitela kaže da bi zaustavio saobraćaj da nije špica. Ja odgovaram: nije problem, zaustavite, nek neko radi mene jednom u mom gradu zaustavi saobraćaj.Kaže mi: vozaj se Centrotransom. Itd....samo malo wrote:I sta se sad desava, GRAS nastavio prevoziti putnike, CS prestao zbog naredbe ministarstva, GRAS ne jebe naredbu ministarstva ustvari zna da se ona ne odnosi na njih osim na papiru, i na tom ce se zavrsiti?
Supak je svako ko im plati kartu.
A mislim da ce ih raja sad jos vise zajebavat sa sveranjem.
Prilazi žena od nekih 65 godina i kaže: ostavite je na miru, dosta vas je, ja nemam kartu jer su mi je ukrali na ulazu dok sam vam pokazivala, vaše mjesto je unutar vozila.
Svi ostali šute, mladi, stari, ovce. Gadi mi se ovaj grad kojeg volim. I iz kojeg nisam otišla.
Zadnja misao pri izlasku iz tramvaja, na stanici na kojoj sam rekla da ću izaći je bila: kako li je bilo pokojnom Denisu Mrnjavcu u punom tramvaju ljudi koji nisu uradili ništa?
Od mene GRAS neće dobiti više nijednu marku. Pješice. Dobro za zdravlje, njima manje u džepove.
I na kraju onaj mobitelolomac je smrdio na znoj kao tvor.
Samo građanski neposluh. Ja plaćam sve svoje račune, ali za GRAS ne dam više marku, poslije ovog danas, i poslije priloga na TV-u kad zalizani Premijer kantona kaže: ja pod pritiskom neću donositi odluke. Nek svi idu u p.m. Što se mene tiče. A narod ko narod, nek ispašta kad to hoće.
U Dobrinju došla u 17.35. Ko da se vozim iz Čekrčića.
Mi kao gradjani smo prakticno taoci te samozadovoljne i samouvjerene kamarile.
Oni znaju da su vjecno gornji, jer kako je odavno poznato, GRAS je pod direktnom zastitom vladajucih organa kantona, po sistemu "ruka ruku mije".
U konacnici, za sve su krivi oni koji glasaju za tu mafiju koja vlada ovim kantonom.
Oni nisu gornji, oni su donji, kad ima građana.
S.S. zvani sila je sletio, al nije sletila Vlada. A morali su. Kad je on pao pali su i svi ostali. Neznanje. Nerazumijevanje. Došao Premijer zvani Mehemdić, svileni kao poznat, stranka za BIH (iako me ne interesuje koje je stranke plod), čovjek koji je bio u Zavodu za izgradnji kantona, a kako kanton izleda svima nam je vidljivo, Nakon toga je postao Premijer. JEr je S. S. bio Premijer. Iz stranke za BiH. Ta stranka je u prethodnom mandatu izgubila ...u KS. Radi Građana.
Građani su iznad. Samo kad bi znali.
-
Sizzla
#815 Re: Centrotrans vozi za 1KM
a vi nemate pojma kako su sjebali ove sto idu za ilijas
Centrotrans lobira sa gradonac. Ilijasa i sveli su gras na svega 5 dnevnih polazaka. Da bi raja presla na centrotrans (opet su ispali fer pa se ovaj mjesec mogu vozat sa grasovim iskaznicama u centrotransu ) U medjuvremenu je gras vratio svoje stare linije od 15 dnevnih polazaka. A sad ponovo ce reducirat na 5
Centrotrans lobira sa gradonac. Ilijasa i sveli su gras na svega 5 dnevnih polazaka. Da bi raja presla na centrotrans (opet su ispali fer pa se ovaj mjesec mogu vozat sa grasovim iskaznicama u centrotransu ) U medjuvremenu je gras vratio svoje stare linije od 15 dnevnih polazaka. A sad ponovo ce reducirat na 5
-
sarajevo63
#816 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Gras nastavlja s vožnjom. Komercijala radi.
Centrotrans sutra vozi besplatno.informacije CT-a za gradski prevoz: 033 770 889.
Centrotrans sutra vozi besplatno.informacije CT-a za gradski prevoz: 033 770 889.
-
zonbirile
#817 Re: Centrotrans vozi za 1KM
a prekosutra neka Gras daje marku ko im sjedne,zakosutra Centrotrans 2KM i tako dalje.
- Truba
#818 Re: Centrotrans vozi za 1KM
naravno da je problem jer nemam autoMAN-lion's coach wrote:komi wrote:jeste li primijetili posljedniih dana u 17.00 po tri za redom tramvaja PROBA
dakle u najvećoj špici oni uče kako se vozi![]()
![]()
![]()
Dakle u najvećoj špici ima još i obuka na trolejbusima između ostalog?Problem?
-
sarajevo63
#819 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mnogo bi efektnije bilo da iz baze GRAS-a, Vlade KS, nalože policiji da isključuje vozila GRAS-a (komercijala).zonbirile wrote:a prekosutra neka Gras daje marku ko im sjedne,zakosutra Centrotrans 2KM i tako dalje.
-
Sharan
#820 Re: Centrotrans vozi za 1KM
DOJKA KRU (202) predstavlja!
-
MAN-lion's coach
#821 Re: Centrotrans vozi za 1KM
......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:57, edited 1 time in total.
- atko
#822 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Uh ti zeMsko ... al hos lanut mesciniMAN-lion's coach wrote:atko wrote:@MAN-lion's coach koji si ti frikk... jel to branis firmu, ako se to uopste moze nazati firmom, koja za zimsku sezonu nabavi 18 (slovima: osamanaest) guma ... i onda cudno kad bus doslovno bocno sklizne u jarak
![]()
Što sam frikuša ako sam otvoreno rekla šta ima kome smetati?
Po doslovno i tramvaj na tramvaju vozi kao i trola.Mislim preuveličavate.![]()
(hrđavom k.... svaka dlaka smeta)
Pa te umolim da raaspravu o obuci ne motaš na nabavku zimskih guma.
Neću se raspravljati da ne dobivam bobe...
- Truba
#823 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ma danas sve manje i manje zena se zapravo ponasaju kao zene a vise kao muskarci i onda ocekuje da je postujes kao damu
u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
u tramvaju toga ima mnogo... od laktanja psovki i svađa ...
- neo7
#824 Re: Centrotrans vozi za 1KM
jaran mi rece da centrotrans uvodi godisnju za studente 33KM!!!
Kaze gledao na vijestima :S
Fura me ili ^^ ?
Fura me ili ^^ ?
-
HomeArt
#825 Re: Centrotrans vozi za 1KM
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... arta-33-kmneo123 wrote:jaran mi rece da centrotrans uvodi godisnju za studente 33KM!!!
Fura me ili ^^ ?